Şimdi Ara

GMD Elite'i beklemeli miyim? Nexus 5'i almalı mıyım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başlıkta olabildiğince net olmaya çalıştım fakat biraz daha detay vermek istiyorum. 2,5 yıldır HTC Desire Z kullanmaktayım. Bu yaz cihazımı Vatan Computer'a garantiye vermiştim ve 20 iş gününden geç geldiği için tüketici hakem heyetine şikayet ettim velhasıl 9 şubatta elime 733 TL geçecek. 800 TL de onun dışında ayırdığım bütçe var yani totalde 1600e kadar çıkabilirim telefon için. Yalnız 9 şubatta elimdeki telefonu da alacaklar. Bu şekilde sonuçlanacağını bildiğim için bir süredir araştırma yapmaktayım ve LG G2 ve Nexus 5 arasında kalmıştım. (Ben niye anlattım lan bunları şimdi?) Şimdi bir de GM Discovery Elite çıktı başımıza.

Bir telefondan beklentilerim:
    -Bir telefon aldım mı uzun süre kullanmak isterim yani beni minimum 4 yıl götürmesi. (Parasını alacak olmasam HTC kullanmaya devam ederdim.)
    -Bilgisayar mühendisliği okuyorum haliyle merakım var root rom işlerine. En az donanım kadar yazılımına da önem veririm. Cihazım izin vermiyordu fakat hardcore bir kullanıcı olacağım diyebilirim.
    -1600'e kadar çıkabilirim dedim fakat ne kadar ucuz olursa o kadar iyi tabi ki de öğrenciyiz sonuçta.

Asıl sorularım:
    -GM Discovery Elite için 1200 TL civarı bir fiyat söylentisi var çevrede ve özellikleri gerçekten f/p konusunda göz kamaştırmakta. Sizce 9 şubatta telefon elimden alındıktan sonra Elite'in çıkması beklenmeli mi yoksa ucuz etin yahnisi misaline döner mi? Birkaç hafta çıplak dolaşmaya değer mi Elite için ve tahmininiz varsa ne zaman çıkar acaba?
    -LG G2 vs. Nexus 5 kavgasında en son Nexus 5'e karar vermiştim kişiselleştirebilme opsiyonlarının genişliğinden dolayı, sizce doğru mu yapmışım?

Yardımcı olursanız gerçekten sevinirim birkaç gündür düşünmekten, araştırmaktan başım ağrıdı diyebilirim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

• Kesinlikle net yazıyorum
    Discovery " ELİTE "
    Çünkü işlemcisi snap 800 değil , snap 800 ab de değil , snapdragon 800 AC !
    Bu cihazın performansı ile rekabet edebilecek tek alet önümüzdeki dönem çıkacak LG G3, Galaxy S5 ve Xperia Z2 ...
    Üstelik 1200 TL . Saf android deneyimi nexusda da alabilirsin elit'de de.
    Kaldıki google açıklama yaptı ve Nexus projesini 2014 ve sonrası için sona erdirdi.
    Yani Nexus 5 den sonrası yok.
    Elite yıllarca kullanılabilecek olağanüstü güçlü bir cihaz. Şu an sadece bataryası eleştiriliyor.... ama zaten batarya hususunda hepsi aynı *ok. !
    Elite türkiyede satış patlaması yapacak.
    Bu satten sonra parası olan Elite alır ..
  • Batarya benim için çok sorun değil açıkçası sabahtan akşama kadar dayansın yeter. Peki Elite'in ömrü hakkında ne düşünüyorsunuz? Malzeme kalitesi ve güncelleme alıp almaması beni çok düşündürüyor. Ucuz diye alıp bir sene sonra pişman olmak istemiyorum.

Teşekkür ederim cevabınız için.
  • E bu da sorumu ?

Sabırlı biriysen "ELİTE"

Sabırsızsan "G2"

al.
  • Kesinlikle elite icin beklemelisiniz. Eger bekleyemezseniz g2 alin arkadasinda dedigi gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-77479BCDA -- 1 Şubat 2014; 23:24:47 >
  • Hocam sebeplerini de belirtir misiniz G2 seçiminizin? Nexus 5 ile karşılaştırmalarında donanım olarak pek bir fark yok. Bataryaya çok önem vermiyorum ve Nexus 5 sürekli güncel kalacağı için Nexus 5'i seçmiştim. Sizce yanılıyor muyum?
  • Elite modelini beklemeyecekseniz G2 alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengineering

Hocam sebeplerini de belirtir misiniz G2 seçiminizin? Nexus 5 ile karşılaştırmalarında donanım olarak pek bir fark yok. Bataryaya çok önem vermiyorum ve Nexus 5 sürekli güncel kalacağı için Nexus 5'i seçmiştim. Sizce yanılıyor muyum?

Hocam haklısınız da yani şimdi Nexus güncelleme aldığında G2 almaz mı hocam ? Tabii ki o da alır.

G2 oyun performanslarında falan S4 ü iPhone u Nexus serisini ezip geçiyor.

Ha birde unutmayın ki ikisinin de markası LG :)

Hocam G2 tasarımı falan harika çerçeve sıfır nerdeyse.Zaten G2 nin tek eksiği kart yuvası olmamasıdır.iPhone gibi.
  • eren..34 kullanıcısına yanıt
    O da zaten günümüz akıllı telefonlarının ortak sorunu :) Google Nexus'a verdiği desteği G2'ye de verir mi? 2 sene sonra hangisi daha güncel kalacak? Bu sorular çok kurcalıyor kafamı :)
  • Haklısınız hocam özellikleri aynı zaten.G2 nin artısı sadece oyun performansı . Gta SA oynarken G2 de yüksek grafikte oynarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren..34

quote:

Hocam sebeplerini de belirtir misiniz G2 seçiminizin? Nexus 5 ile karşılaştırmalarında donanım olarak pek bir fark yok. Bataryaya çok önem vermiyorum ve Nexus 5 sürekli güncel kalacağı için Nexus 5'i seçmiştim. Sizce yanılıyor muyum?

Hocam haklısınız da yani şimdi Nexus güncelleme aldığında G2 almaz mı hocam ? Tabii ki o da alır.

G2 oyun performanslarında falan S4 ü iPhone u Nexus serisini ezip geçiyor.

Ha birde unutmayın ki ikisinin de markası LG :)

Hocam G2 tasarımı falan harika çerçeve sıfır nerdeyse.Zaten G2 nin tek eksiği kart yuvası olmamasıdır.iPhone gibi.

Hocam N5 G2'den daha performanslı bir cihaz

• quote:

Hocam donanımı yüksekmiş falan filan diyip sakın çin malı telefona para vermeyin. Elite yi önerenler Gmd1 kullanıcıları.

G2, Nexus5 den daha iyi bir telefondur. Bataryayı pek önemsemiyorum demişsiniz. G2 nin kamerası, tasarımı ve ekranı daha iyi. Ayrıca QSlide, QuickMemo, QuickRemote gibi özellikler N5 de yok. Ayrıca bence tasarımı çöp.
  • Ben de öyle biliyorum. Sonuçta tüm donanım özellikleri aynı ve N5'in stock romunda ekstra, gereksiz uygulamalar yok. Daha iyi bir performans sunmaz mı?
  • quote:

Ben de öyle biliyorum. Sonuçta tüm donanım özellikleri aynı ve N5'in stock romunda ekstra, gereksiz uygulamalar yok. Daha iyi bir performans sunmaz mı?

Evet. Paylaşılmıştı hatta en iyi performans 5S sonra N5
  • Hocam ben de General Mobile markasına güvenemiyorum. Elite'i övenlerin GMD1 kullanıcıları olduğunda kesinlikle katılıyorum ve son zamanlarda çok fazla reklam kokan hareketler var :)

Yalnız size katılmadığım konular da var. G2'nin tasarımı bence N5'ten asla daha iyi değil ve N5'in ekranı 445 ppi iken G2'nin 424 ppi. Bu durumda ekranı nasıl daha iyi olabiliyor?

Sanırım G2 kullanıcısısınız, tecrübelerinizden birkaçını belirtir misiniz ya da varsa faydalanabileceğim bir link verebilir misiniz?
  • The Tenth Doctor kullanıcısına yanıt
    Link verebilir misiniz acaba? Bulamadım da.
  • quote:

Hocam ben de General Mobile markasına güvenemiyorum. Elite'i övenlerin GMD1 kullanıcıları olduğunda kesinlikle katılıyorum ve son zamanlarda çok fazla reklam kokan hareketler var :)

Yalnız size katılmadığım konular da var. G2'nin tasarımı bence N5'ten asla daha iyi değil ve N5'in ekranı 445 ppi iken G2'nin 424 ppi. Bu durumda ekranı nasıl daha iyi olabiliyor?

Sanırım G2 kullanıcısısınız, tecrübelerinizden birkaçını belirtir misiniz ya da varsa faydalanabileceğim bir link verebilir misiniz?

Korkarım ekran kalitesini ppi değerine bakarak seçiyorsunuz?

Belirli bir ppi değerinden sonra insan gözü pixelleri göremez. Bu da 3xx civarı bir şeydi. Yani Htc One ın 469 ppi lık ekranı ile G2 nin 42x ppi lık ekranı arasında Keskinlik farkı göremezsiniz. Ayrıca bahsettiğimiz değer 20-25 ppi.

Bende iki telefon arasında kararsızdım fakat bazı testler yaparak kendi bilgilerimi de kullanarak doğru telefonu seçtim.

N5 in ses kalitesi yerlerde. G2 nin 24bit 192kHz Hi Fi ses kalitesini ilk başta önemsememiştim fakat telefonda müzik dinleyince belli oluyor. Cidden kaliteli.

Gel gelelim güncelleme konusuna. Google, Nexus projesini sonlandırdı ve nexusların güncelleme ömrünün 18 ay olacağını söyledi. Ben G2 nin d rahatlıkla 18 ay güncelleme alacağını tahmin ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: adını nick koydum

quote:

Hocam donanımı yüksekmiş falan filan diyip sakın çin malı telefona para vermeyin. Elite yi önerenler Gmd1 kullanıcıları.

G2, Nexus5 den daha iyi bir telefondur. Bataryayı pek önemsemiyorum demişsiniz. G2 nin kamerası, tasarımı ve ekranı daha iyi. Ayrıca QSlide, QuickMemo, QuickRemote gibi özellikler N5 de yok. Ayrıca bence tasarımı çöp.

Beğenmediğiniz gmd bir çok telefondan daha stabil çalışıyor çin malıymış diğer telefonlar başka bir yerde üretiliyor sanki 7 aydır kullanıyorum telefonu hiç bir sıkıntısı yok 2000 tl bayıldığınız plastik samsung vs.telefonlar kaliteli oluyorda 700 tl verilen telefon mu gözünüze batıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 2 Şubat 2014; 13:41:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Artpopist

quote:

Hocam ben de General Mobile markasına güvenemiyorum. Elite'i övenlerin GMD1 kullanıcıları olduğunda kesinlikle katılıyorum ve son zamanlarda çok fazla reklam kokan hareketler var :)

Korkarım ekran kalitesini ppi değerine bakarak seçiyorsunuz?

Belirli bir ppi değerinden sonra insan gözü pixelleri göremez. Bu da 3xx civarı bir şeydi. Yani Htc One ın 469 ppi lık ekranı ile G2 nin 42x ppi lık ekranı arasında Keskinlik farkı göremezsiniz. Ayrıca bahsettiğimiz değer 20-25 ppi.

Bende iki telefon arasında kararsızdım fakat bazı testler yaparak kendi bilgilerimi de kullanarak doğru telefonu seçtim.

N5 in ses kalitesi yerlerde. G2 nin 24bit 192kHz Hi Fi ses kalitesini ilk başta önemsememiştim fakat telefonda müzik dinleyince belli oluyor. Cidden kaliteli.

Gel gelelim güncelleme konusuna. Google, Nexus projesini sonlandırdı ve nexusların güncelleme ömrünün 18 ay olacağını söyledi. Ben G2 nin d rahatlıkla 18 ay güncelleme alacağını tahmin ediyorum.

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PRO319 -- 2 Şubat 2014; 13:58:53 >

• Hocam haklısınız fakat uzun vadede düşününce biraz tereddüt ettiriyor GM. İlk mesajımda da bahsettiğim gibi aldığım telefonun beni 4 yıl civarı götürmesini isterim. Güncelleme bittikten sonra custom romlarla takip edebilirim diye düşünüyorum. En önemli kriterim "ömür."

Peki nasıl bir kullanıcısınız? Hardcore işler yapabiliyor musunuz Discovery ile? Ve ürünün sağlamlığı hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.