Araç harika; birden discovery kanaldakı özel yapımlar geldi aklıma, araç modifiye bir araç mı markalı fabrika yapımımı? plakalı olduğu için sordum, modifiye edilen bir arabayı trafikten tescıl ve vizeden geçirmek nekadar mümkün? bilgilendirirsen sevinirim.
araç lotus modelinin bire bir aynısıdır aracın ruhsatı anadol stc tek kapıdır önce anadola 2000 cc ford motoru konulup ruhsat çıkarılmış daha sonra modifiye yapılıp lotusa konmuş araç tamamiyle el yapımı fakat normalde muaynede problem çıkıyor ama aracı götürmeden muayne yaptırıyordum trafikte polisler pek birşey demiyordu zaten araca bakmaktan akıllarına durdurup aracın evraklarını sormak gelmiyordu sonuçta el yapımı olan bir araca trafik e uygunluk belgesi almak mümkün degildir ancak fabrikasyon sistemde bu aracı yapan maral adlı bir araç imalatçısı vardır geçen araba fuarında ingiltereden bunun aynısını ital eden bir firma vardı
bakın bende bu işleri çok düşündüm öyle gezinirken atv planına rasladım şimdi buna bi yamaha raptor 350 motoru konsa(ebayda dolu)ii olmazmı.tabi ki lastikler de orjinal..bide şunu merak ediyorum şaseyi ona göre yapıp üstüne hazır kalılardan geçirsek olurmu??bildiğiniz hazır atv kalıbı satan biyer varsa lütfen söyleyin link:
sağol arkadaşım viskonsin biraz kaba düşüyor ama eğer randıman alamazsam dediğin şecenekleri uygulayacam biraz büyükce oldu araç o yüzden biraz hp ye ihtiyacım olacak sanırım
selam arkadaslar ne zamandır sızı takıp edıyorum bende bırseyler yapmaya karar verdım ozellıkle akın abıyı kutluyorum cok guzel calısmaları var ve ınternettrkı butun arastırmalarımdas karsıma akın abı cıkıyor ve sımdı bende yapmıs oldugum sası resımlerını gonderıorum umarım begenırsınız sadece sasi ama sımdılık
Arkadaslar Son Dakika Gelişmesini Veriyorum..Ön Salıncaklarda yapıldı.fakat resimleri daha cekılmedı en yakın zamanda (yarın)...
andoit_kardeşler şasede iknci sırayı biraz daha alçak yapmanı öneririm.Kullanımda kollarını kısıtlıyacak gibi duruyor.şasenin içine otur ve direksiyon tutuyormuş gibi mesfeleri bir kontrol et.Yanlardaki profiller dirseğinin altında kalmalı ki rahat bir kullamını olsun.Tabi benimki sadece öneri.Başarılar
tamamda arkadaşlar hadi diyelim yaptık polise yakalandımı herşey biter..ii de aletle dolaşamadıktan sonra ne keyfi var dimi??bişey sorcam anacaddedemi kullanırsak yasak yani arka sokaklarda sürsek kimse karışırmı??
AKIN ABI ONERIN ICIN SAOL DUSUNDUGUM KOLTUKLA UST SASI TAM ISTEDIGIM AYARLADA YANI TAM BANA GORE OLUCAK VE GERCEKTEN COK GUZEL CALISMALARIN VAR ABI BEN BU PROJEYI KARDESIMLE BERABER YURUTUOM ACIKCASI AKLIMA SOKAN VE BUTUN BILGILERI TOPLAYAN KARDESIM DI SONRADAN BANADA SARDI BU İŞ COKTA HOSUMA GITMEYE BASLADI HER YENI GELISMELERI BU SITEYE YAZMAYA DEWAM EDICEM AKIN ABI CALISMALARINDA BASARILAR DILIOM
mustall arkadasım her yerde surebılırsın yakalanmadıkca tabı ama ara sokaklarda polıs olmayacagı ıcın ara sokaklarda ıstedıgın gıbı surebılırsın tamam
akın abı sana bı sey sorayım abı 9.0 hp palmera marka sıfır motor var 450 ytl dıo sence fıyatı nasıl gercı benım en buyuk hevesım vıteslı bı motorsıklet motoru bulup takmak ama bulamazsam mecbur 9.0 hp bı motor dusunuom palmera marka 9.0 hp sıfır motora 450 ytl dedı bana fıyatı ıyı gıbı geldı ama motor konusunda bıraz daha arastırma yapacam gercı 2 adet jawa 350 komple motorsıklet buldum ama ıkı sılındırlı cok benzın yakar dıe dusunuom bırının fıyatı 220 ytl bırının fıyatı 100 ytl.... 100 ytl olan hurdaya ayrılmıs banada ole bı sey lazım zaten 220 ytl olan da plakalı ve trafıkte adam 150 ytl ıstıo 70 ytl de trafık borcu var onu ode trafıkten dusureyım al senın olsun dıo ama daha hala arastırma yapmak ısıyorum ... motor konusunda hala cok kararsızım yanı sen anlyıcan abı
@mustall senin bu atv işi kafama daha yattı. atv hem küçük(uzunluk olarak) hemde 2 kişi oturabiliyor.(en az 3 kişi bineriz biz) yer bulma sorunu daha az olur atv de. http://www.geocities.com/homemadeatv/ bu sitede ayrıntılı planlar,resimler vs. herşey var.en küçük vidadan tork convertor un bağlanmasına kadar. @mustall başka siteler var mı atv ler hakkında bildiğin?
şaseyi yaptıktan sonra fiberden birde çamurluklar falan yaptık mı tam süper olur valla.atarım arkama birilerini doğru ormana.hep bi atv em olsun istiyordum zaten.inşallah olur....
youtube da honda motorlarını incelerken evyapımı motorbisiklet videosuna rastladım hoşuma gitti.basit bir tasarımı var. 2.5 hp lik honda motor kullanmışlar. izlemek isteyenler için:
Steve Cesarioyoutube
Homemade Motorbike 3 with 4-stroke honda 2.5hp motor =)
vaay süper bir motor paylaşım için saol bende yapıyım bi tane
quote:
Orjinalden alıntı: androit_kardesler
akın abı sana bı sey sorayım abı 9.0 hp palmera marka sıfır motor var 450 ytl dıo sence fıyatı nasıl gercı benım en buyuk hevesım vıteslı bı motorsıklet motoru bulup takmak ama bulamazsam mecbur 9.0 hp bı motor dusunuom palmera marka 9.0 hp sıfır motora 450 ytl dedı bana fıyatı ıyı gıbı geldı ama motor konusunda bıraz daha arastırma yapacam gercı 2 adet jawa 350 komple motorsıklet buldum ama ıkı sılındırlı cok benzın yakar dıe dusunuom bırının fıyatı 220 ytl bırının fıyatı 100 ytl.... 100 ytl olan hurdaya ayrılmıs banada ole bı sey lazım zaten 220 ytl olan da plakalı ve trafıkte adam 150 ytl ıstıo 70 ytl de trafık borcu var onu ode trafıkten dusureyım al senın olsun dıo ama daha hala arastırma yapmak ısıyorum ... motor konusunda hala cok kararsızım yanı sen anlyıcan abı
Motosikletin motoru sağlamsa hiç kaçırma derim.Vitesli motor çok daha iyi.Sadece motorla da kalmıyorsun, amortisör,fren,gösterge,aydınlatma olayını da ekstra masraf yapmadan çözmüş oluyorsun.Dediğin iki motosikletin motorları iş görmüyorsa 100 YTL dediğini al,parçalarını kullanırsın.Motor tamir edilebilecek gibiyse tamir fiyatına göre seçimini yap.Çok benzin yakma olayını düşünme bence.Çünkü bu bir eğlence aracı.Haftada en fazla 2 gün kullanırsın.Deposu 10 litre olsa en kötü ihtimalle 10-15 saat binersin.Bana göre çok makul.9hp motora gelince; fiyat olarak normal ama kavraması yoktur büyük ihtimalle.O fiyata ya 300YTL civarı kavrama ekliyceksin ya da 500YTL civarı tork converter ekliycen.Yani anlıyacağın motor sana en az 750YTL civarında malolacak.Bence tamir işi bile olsa motosikleti düşün.Hem performans hem fiyat olarak tüm isteklerini karşılayacağını söyleyebilirim. Bu arada motorların modeli(yılı),km si ve nerede satıldığını yazarsan ben de ilgilenebilirim.
yaptığımız araçlarda arka tekerleklere ayrı ayrı amortisörler bağlarsak tekerlerklerin dönmesini nasıl sağlıyıcaz? tekerleklerin ikisininde arazi koşullarına göre ayrı yaylanması için nasıl bir sistem olmalıdır?
bide atvlerin yüksek çözünürlüklü resimlerini bulabiliceğim bir site biliyor musunuz?
Slm Akın abi.Bi yer buldum her türlü motorsiklet motoru bulunuyor....fiyat olayını hafta sonu dıye gorusemedım..ama istediğimiz herşeyi bulma garantisi veriyor.. ve yasa dışı(calıntı,kacak vs..) değil..TAMAMEN YASAL.Ben Tekirdağ'da oturuyorum.Msn Adresim::vvvolkyyy@Hotmail.com Adamın Telefon Numarası var ilgilenirsen veririm.Ve aynı zamanda 100 ytl lık jawa motorsıklet t.dağ yolu uzerınde YENİÇİFTLİK'teki Hurdacı Faruk'ta ilgilenirsen Numarası var..Ve fiyat olarak en fazla 100 ytl olsun dedı yani pazarlık payı yuksek...şimdilik dıyceklerım bu kadar hee birde soylıyım arabamızın direksıyon sımıdı ve koltugu hazır onlarıda aradan cıkarmıs oldum..
Akın Abi 220 ytl olan motorun modeli 1992 model..jawa 350 2 zamanlı 4 vitesli 350cc motor hacmi...lastikler jantlar dahil 0 hiç kullanılmamış ve model düşüklüğünden dolayı fren sistemi kampana sistem yani disk fren değil..motor calısır vaziyette vitesleri rahat gecıo..motorsiklet gayet temız...dediğim gibi 150+70 ytl trafik borcu var.Yeniçiftlikte ki motorsikleti gorme imkanım olmadı onunla ilgili bılgı veremıycem msn mi eklersen her turlu bılgı alıs-verişinde bulunabılırız.saygılarımla.
Akın Abi Eğer Motorların Nasıl Yasal Olduklarını Merak ediyorsan Trafikte bağlanan motorsikletler 6 ay süre ile sahipleri gelip almadığında hangi otoparktaysa o otopark'a kalıyor ve böylece fiyatları düşüyor ve tabi trafiktende düşmüş oluyor yani hurda fiyatına satmak zorunda kalıyorlar.cunku tekrar trafiğe sokmak gıbı bı ıhtımalı olmuo eminim ki adamlar ole cok buyuk fıyatlar cekmezler cunku adamların elınde 100lerce varmış....