Şimdi Ara

go-kart yapmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-2 haftadır go-karta merak sardım ama nerdeyse hiç bir bilgim yok ve bende bi go-kart yapmak istiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

• go kart yapmak emek ister. Hemen olacak bir iş değildir. Teknik bilgin, zamanın ve biraz da paran varsa yapılamayacak bir şey değil. Ben de bir tane yapmayı planlıyorum.
    bu siteden motor temin edebilirsin :http://www.tophanmakina.com/Palmera-PA065-65Hp-Benzinli-Motor,PR-262.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DirtJumper -- 20 Mayıs 2013; 20:06:22 >
  • çok saol kardeşim bide toplam ne kadar bir bütçe gerekir
  • Yapacağın modeli bağlı olarak değişmekle birlikte en az 800 tl masraflıdır.bunlar sadece malzeme tabi,işçiliği kendin yaptın sayıyorum kolay iş değiş kaynak yapma becerisi gerekir.Basit birşey olsun diyorsan çıkma bir motor alırsın kavramalı aktarma organlı uygun fiyatlı,çıkma direksiyon sistemleri falan,sonra şasi yapmak lazım basit iş ama tasarım lazım ilk önce.Tekerlek olarak el arabası tekeri kullananlar var tatminkar olduğunu söylüyorlar ucuz olduğu için.birde amortisör uydurursan tamamdır Geri kalanlar tefarruat zaten ama hafife alma bence :)

En geniş bilgi başlıkta var uzunnnn uzunnn okursun artık kolay gelsin

http://forum.donanimhaber.com/m_9277415/tm.htm

• babam zaten endüstri meslek lisesinde metal işleri öğretmeni kaynak yapmanın pek sorun olcağını sanmıyorum amörtisörede bence fazle gerek yok basit bişey olsun istiyorum bi sorum daha var 6,5 hplik bi motorlarkaç ortalama kaç km hzı yapar?
  • amortisör olmadan olmaz benden söylemesi...Aracın ömrü kısalır şasi zarar görebilir rahatta değil ayrıca. Sen en azından arkaya amortisör koy bence.....hız faktörü takacağın dişli oranına bağlıdır.hız istiyorsan güçten kısmak zorundasın tercih senin.ama normal boyutta bir dişli ile 55 km yaparsın biraz kiloya da bağlı tabiki benim gibi 1.85 boylu 95 kilo değilsen yaparsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scapin -- 25 Mayıs 2013; 21:33:56 >
  • 1.85 boyundayım 70 kiloyum aracın boyutları ne kadar olmalı motor filan ne kadar yer kaplar??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim gibi 1.85 boyunda olduğuna göre bacak boyun 95-100 cm olması lazım.O yüzden aracın rahat olması için 40-45 cm motor,90-100 cm oturma,25-35 cm tekerlek için yer ayırman gerekir yani en az 40+90+25=155 cm olacak araç boyu.Ama 165 cm e kadar çıkarsan sıkıntı olmaz bu kullandığın parçalara ve tasarıma bağlı tabiki.

Şasi tasarımını basit tutmaya bak çünkü ilk aracın olacak o yüzden kasma yani hiç ben sana şu tasarımları göstereyim bunlar güzel ve basit ancak amortisör öneririm arkaya,yine de sen bilirsin.Son iki tasarımı öneririm ben sana en çok,bu arada ön tekerleği arka tekerlekten biraz daha küçük takarsan dönüşün daha rahat olduğunu söylüyorlar ben denemedim bilmiyorum ayrıca tasarıma fren eklemeyi unutma arkaya disk fren olacak ona göre tasarla bunlardan feyz alırsın ama birebir yapmaya gerek yok tabiki özgün olsun dimi ama :)

go-kart yapmak istiyorum

go-kart yapmak istiyorum

go-kart yapmak istiyorum

go-kart yapmak istiyorum

go-kart yapmak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scapin -- 26 Mayıs 2013; 18:32:04 >

• herşey için saol kardeşim son bi sorum var gaz pedalını nasıl yapacağız yani nasıl hızını ayarlıyacağız
  • arkadaş senin bu koyduğun motorun hızı ayarlanabilir mi ? ve ben yapacağım araca fren koymayı düşünüyorum bu motorda debriyaj gibi bir şey var mı ? yoksa gerek yok mu ?
    şimdiden teşekkür ederim.
  • Gaz pedali sistemi oldukça basit;motorun hızını kontrol eden halat var motor üzerinde,halat ne kadar çok çekilirse motor o kadar hızlanır,o halatın kontolünü gaz pedaline bağlıyorsun pedale basınca halat karburatör kelebeğini çekiyor ve motor daha çok hava alınca hızlanıyor bu kadar basit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scapin -- 27 Mayıs 2013; 21:19:22 >
  • Eğer motorda merkezkaçlı kavrama kullanırsan debriyaja gerek yok
  • çok yardımcı oldun herşeyin için teşekkürler
  • Önemli değil başka sorun olursa bu başlık altından bana sorabilirsin :) Kolay gelsinn
  • arkadaş ben bir soruma cevap bulamadım bu motorun hızı ayarlanan türden mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: papaz84

arkadaş ben bir soruma cevap bulamadım bu motorun hızı ayarlanan türden mi ?

Kardeş bütün motorların hızı ayarlanabilir zaten sen ne kadar çok gaz verirsen o kadar hızlanır sen zaten çapa makinası motoru o,bu da soru mu yahu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scapin -- 30 Mayıs 2013; 22:23:31 >
  • scapin kullanıcısına yanıt
    http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=66876 peki bu motoru kullanırsam merkezkaçlı kavrama kullanmam gerekir mi ? yoksa kendide debriyaj var mı ?
    şimdiden teşekkürler.
  • quote:

http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=66876 peki bu motoru kullanırsam merkezkaçlı kavrama kullanmam gerekir mi ? yoksa kendide debriyaj var mı ?
    şimdiden teşekkürler.

şanzımanlı yazdığına göre herhangi birşey kullanmana gerek yok sadece çıkış milindeki gücü tekere aktaracak sistemi yaparsan yeterli olur.Gokart için yaptıklarına göre adamlar hazır etmişler motoru zaten.
  • quote:

şimdiden teşekkürler.

öncelikle kolay gelsin. bu motorun kendi kavraması içinde mevcut. ama bunun marşlısını kullanmanı tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.