ForceFeedback'li Direksiyon Seti Yapımı
Herkese merhaba.
Daha önce açtığım "Realistik Direksiyon Seti Yapımı" adlı konudan beni hatırlayanlar olacaktır. O seti emekliye ayırıp yeni bir versiyonunu yaptım. Genel olarak performansı iyi. Arada sırada kalibrasyon bozulması sonucu birkaç derece sapma yapıyor. Bunun sebebi de encoderin ya da arduinonun algılama hızı/işlem kapasitesinin yetersiz gelmesi olabilir. Bunun çözümü için yabancı forumlarda arduino yerine STM geliştirme kartı kullananlar gördüm. Zaman sıkıntım olduğu için üzerine çok düşemedim açıkçası.
Fikir vermesi açısından örnek aldığım çalışmaları içeren oynatma listesi;
https://www.youtube.com/playlist?list=PLpqNYMKTIzRvb0rPt9xA_tFiFEFqrkbOS
Arduino için kullandığım, EbolzMagy adlı bir arkadaş tarafından geliştirilen , bana ait OLMAYAN firmware ve çeşitli yazılımlar;
https://drive.google.com/drive/folders/1_bqvdywVJx2uescXi4YgN1H_9-k0qUPQ
Arduino'ya firmware atma işlemi, kurulum ve bağlantı şeması aşağıdaki videoda mevcut bu yüzden tekrar anlatmaya gerek duymuyorum. Ama yapamadığınız bir şey olursa yazmaktan çekinmeyin.
İhtiyaç Listesi;
Arduino Leonardo (Klon olabilir)
12/24V DC motor (ne kadar güçlü o kadar iyi)
BTS7960B 20 Amper Motor Sürücü (kullandığınız motorun çektiği ampere göre bir sürücü kullanın)
Encoder (yazıcıdan sökebilirsiniz)
Redüksiyon için dişli ya da kayış-kasnak seti (GT2 serisi tavsiye ederim)
12/24 Volt Güç kaynağı (voltaj ve amper kullandığınız motora göre değişir)
Dişi-Erkek, Erkek-Erkek, Dişi-Dişi jumper kablo
Parazitleri önlemek için Ferrit Nüve
Soğutmak için fan
Mdf plaka (ben parke kullandım)
M8 Saplama
Bol bol somun
Direksiyon için çelik mil
Direksiyon mili için 2 adet yataklı rulman
Matkap, kaynak makinesi, çeşitli el aletleri, zaman, sabır ve emek.
Üretime başlarken ilk tavsiyem elinizde bir çizim ya da plan olsun. Bir şekilde yaparım diye yola çıkarsanız ilerde sorun yaşarsınız.
Elimde hurda bir makineden çıkma 24 volt "Maxon Motor" markalı bir DC motor vardı. Projeyi asıl yapma sebebim de bu motoru değerlendirmekti.
Evet, şimdi fark ettim de tüm içeriklerim garantiye gönderdiğim bilgisayarda kalmış Gelir gelmez güncellemeye devam edeceğim. iyi günler dilerim.
Saçma Sapan Bir Sorun
Herkese selamlar. Win10 Pro kullanıyorum. Sorunum şu şekilde: Masaüstü simgelerini düzenliyorum ama bilgisayarı kapatıp açınca "Bu Bilgisayar" kısayolu nerede olursa olsun sürekli en sona kayıyor. Diğer kısayollarda ya da geri dönüşümün altındaki bölgede herhangi bir problem yok. Sadece bilgisayar kısayolu sorun çıkarıyor. Kısayolu silip birkaç defa yeniden oluşturdum ancak sorun çözülmedi. Otomatik simge düzenleme kapalı. Ekte ss mevcut. Yardım ederseniz sevinirim çünkü çok sinir bozucu bir durum benim için.
Birileri Beni Sürekli Yönetici Yapıyor
Realistik Direksiyon Seti Yapımı
G4 Stylus Açılmıyor...
|
Aliexpress Sipariş Sorunu
|
Renk Tavsiyesi
|
RAM Tavsiyesi
Renault Trafic Sorunu
|
Sıfırdan Model Yapımı...
|
Meslek: Otomotiv Mühendisliği Öğrencisi
İlgi Alanları: Motorsporları
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 379
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 12.853 (Bu ay: 92)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 35 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası