Şimdi Ara

God of war 3 de hikaye konusunda sorularım var soiler içerir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu god of warda birişeyi çözemiyorum.Athena en başta bizi zeusu öldürme diyerekten durdurmaya çalışırken şimdi kılıç verdi.Daha flame of olympusu bulmaya calısıyorum bıtırmedım oyunu o yuzden sonuyla ilgiliyse spoiler vermeyin.Birde bu gaia bize onca iyilik yaptı taa olympusa tırmandık onunla sonra onu yarı yolda neden bıraktık.Gaia ve bütün titanları karşımıza aldık bir anda.

• hocam bende senin gibi oyunu oynarken sinir küpüne dönüyorum adamlar konuşuyor orda bi olaylar geçiyor fakat biz bi b.. anlamıyoruz,allah kahretsin sony i türkiye gibi yıllarca bu şirkete önem vermiş ülkemizden milyarlarca dolar para kazanmıştır böyle bi ülkeye vefasını göstermesi gerekirdi hiç olmazsa en azından bi alt yazı koysalardı oda yeterdi,ve bunu yapmak sonyi ne zarara sokardı nede iflas ettirirdi ama yapmamış ediler neyse ..

gelelim sorularına ilk sorunu bende çok merak ediyorum ilk başta kratosa karşı çıkıp olimpos zeustur zeus olmadan olimpos olmaz diyen athena neden bu oyunda bize yardım ediyor,onu bilmiyorum fakat

2.ci merak ettiğine şöyle yanıt veriyim biraz eskiye gidersek,biliyorsun dev titan kronos zeusun babası,zeus bebekken kahin kronosa çocuklarından birisi sana ihanet edecek demesi üzerine kronosta tüm çocuklarını midesinde hapsetmek isteyip son çocuğu olan zeusuda almaya gelirken annesi zeusu bi kuşun himayesinde bi adaya yolluyor ve zeus burda titan gaya'nın himayesinde büyüyor,zeus byüdüğü zaman babası kronosa karşı kini bitmiyor ve gayada başta olma üzere bütün titanlara savaş açıyor ve bir çoğunu tutsak edip bazılarınıda öldürüyor,kronosuda uçsuz bucaksız çöllerde pandoranın kutusunu taşımaya mahküm ediyor
    gow 2 de kratosu,zeus öldürdükten sonra titan gayanın ruhu kratosa görünüyor ve ona pes edemezsin sen büyük bi savaşçısın sana titanların gücünü veriyorum zeusla savaş diyerekten kratosu kendi saflarına çekiyor olay burda başlıyor,bir nevi kratosu kullanıyorlar
    gow 3 te gaya ve kratos
    zeus'un yanına oyunun ilk başlarında çıktıklarında zeus bunları geri püskürtüyor ve aşşağı doğru düşerlerken kratos gayaya tutunmaya çalışırken gayadan yardım istiyor gaya ise gerçek niyetlerini orada açıklıyor,tam ne konuştuklarını ingilizcem fazla iyi olmadığı için birebir anlamadım fakat genel olarak çıkardığım sonuç gaya kratosa seni kullandık bizim için önemli olan zeusu yok etmek onunla olan savaşımız diyor ve kratosa aşşağı düşerken yardım etmiyor kratos'ta bundan sonra titanların niyetini anladığı için gaya ile ikinci buluşmada zeus benim diyor ve gaya'yı aşşağı atıp titanlara düşman oluyor yanlışım veya eksiğim varsa arkadaşlar düzeltsin

• Ellerin dert görmesin.Eline sağlık çok açıklayıcı olmuş.Şu diğerinide bi başkası söyleyebilirmi ?
  • athena insanlıgı düsünüyor ve oyunda kratos'a zeus'u durdurması gerektigini soyluyor.cunku zeus insanlıgı hor goruyor kucumsuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: AR-SE

athena insanlıgı düsünüyor ve oyunda kratos'a zeus'u durdurması gerektigini soyluyor.cunku zeus insanlıgı hor goruyor kucumsuyor

edit: 2. sorunu soyle acıklayım:

gaia'nın kolu hasar gordukten sonra kratos ona tutunmaya calıstıgı yerde gecen konusma su:

kratos : gaia , daha fazla tutunamam

gaia : eger seni kurtarmaya calısırsam ikimiz de duseriz ve zeus kazanır.

kratos : beni olumden kurtarmanın sebebi zeus'un sonu degil miydi ?

gaia: seni titanlara hizmet etmen icin kurtardım. vs. vs.

evt gaia'nın son cumlesine dikkat edersen kratos gaia tarafından ihanete ugruyor..

kapiş
  • Athena demişti "The titans are not trustable" diye 2.oyunda
  • herşey güzelde oyunun sonunda athena kratosa ne diyor bir mesajdan bahsediyor ve kılıcın mı gücünü istiyor pandoranın kutusundaki gücümü anlamadım zaten kutu boş sandık ama değilmiş yanlışmı anladım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamer-x

herşey güzelde oyunun sonunda athena kratosa ne diyor bir mesajdan bahsediyor ve kılıcın mı gücünü istiyor pandoranın kutusundaki gücümü anlamadım zaten kutu boş sandık ama değilmiş yanlışmı anladım

Kutu boş değil. İçinde Athena'nın koyduğu umut var. Kratos kutuyu açınca bunu alıyor (korkunun içine düşünce). Sonra bu güç sayesinde Zeus'u öldürüyor. Athena gücü istiyor fakat Kratos bende değil diyor. Sonra aklına korkunun içindeyken Pandora'nın söylediği sözler aklına geliyor ve gücün onda olduğu anlıyor. Duyduğu bu intikam hissiden de kurtuluyor ve büyük üzüntü yaşıyor. En azından biraz fayda sağlamak için umutu bütün dünyaya yayıyor (kendine Blade of Olympus'u saplayarak).

Yanlış bir yer varsa affola.

• quote:

Orijinalden alıntı: RIDANES

Kutu boş değil. İçinde Athena'nın koyduğu umut var. Kratos kutuyu açınca bunu alıyor (korkunun içine düşünce). Sonra bu güç sayesinde Zeus'u öldürüyor. Athena gücü istiyor fakat Kratos bende değil diyor. Sonra aklına korkunun içindeyken Pandora'nın söylediği sözler aklına geliyor ve gücün onda olduğu anlıyor. Duyduğu bu intikam hissiden de kurtuluyor ve büyük üzüntü yaşıyor. En azından biraz fayda sağlamak için umutu bütün dünyaya yayıyor (kendine Blade of Olympus'u saplayarak).

Yanlış bir yer varsa affola.

Çok güzel açıklamıssın eline sağlık. Doğrusu Budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sabotime

Arkadaşlar bu god of warda birişeyi çözemiyorum.Athena en başta bizi zeusu öldürme diyerekten durdurmaya çalışırken şimdi kılıç verdi.Daha flame of olympusu bulmaya calısıyorum bıtırmedım oyunu o yuzden sonuyla ilgiliyse spoiler vermeyin.Birde bu gaia bize onca iyilik yaptı taa olympusa tırmandık onunla sonra onu yarı yolda neden bıraktık.Gaia ve bütün titanları karşımıza aldık bir anda.

Gaia, Kratos'a "you are a pawn" yani sen bir piyonsun diyor ve düşmesine izin veriyor. (piyon, satrançtaki diğer güçlü taşlarla hamle yapabilmek için önden sürülen, yem yapılan zayıf taşlardır)

Athena'nın, Kratos'a silah verip Zeus'u birlikte öldürelim demesi, senaristlerin hikayede zırvalamasının sonucudur. Bu işin başka bir ifadesi yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wassermann
    Athena'nın, Kratos'a silah verip Zeus'u birlikte öldürelim demesi, senaristlerin hikayede zırvalamasının sonucudur. Bu işin başka bir ifadesi yoktur.

Zırvalamakla alakası yok mitolojiyi bir oku istersen. Athena insanlığı düşünen gerçekten iyi niyetli bir tanrıçadır. Zeus ise titan veya insanlar olsun hiç kimseyi üstün görmez kayda değer almaz. sadece Olympus'lu 12 tanrıyı kaideye alır ve diğer herkesi kendisine hizmet etmesi filan falan için kullanır. Athena ilk başlarda Zeus'a böyle iyi saygılı davranırdı zaman geçtikçe gördü gerçekleri hem Athena titanlarla diyalog içerisine girmişti ve o büyük savaşta olanları tamamiyle öğrenmek istiyordu. Ares gidip Zeus'a Athena'yı titanlarla konuştuğunu ispiyonlayınca Athena'nın yeryüzüne inmesi Zeus tarafından yasaklanmıştır ki ilk oyunda dikkat et Athena heykeller aracılığı ile Kratos'la konuşur. Zaten bu olaydan sonra Athena Ares'in ordusunu yok etmiş, Ares ise amcası Hades'in ordularını alarak Atina'yı fethetmiştir. Atina öldükten sonra demek ki Zeus'un bütün gerçek düşüncelerini öğreniyor. Titanları da demek iyi niyetli görmüyor ki en başından beri ezilen Kratos'la işbirliği yapıyor. Yani senaryo da hiçbir zırvalık yok. adamlar kusursuz bir senaryo yazmışlar herşeye laf edin ama Kratos'la senaryoya en ufak bir olumsuz düşünce bile yazmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tembel Yazar

quote:

Zırvalamakla alakası yok mitolojiyi bir oku istersen. Athena insanlığı düşünen gerçekten iyi niyetli bir tanrıçadır. Zeus ise titan veya insanlar olsun hiç kimseyi üstün görmez kayda değer almaz. sadece Olympus'lu 12 tanrıyı kaideye alır ve diğer herkesi kendisine hizmet etmesi filan falan için kullanır. Athena ilk başlarda Zeus'a böyle iyi saygılı davranırdı zaman geçtikçe gördü gerçekleri hem Athena titanlarla diyalog içerisine girmişti ve o büyük savaşta olanları tamamiyle öğrenmek istiyordu. Ares gidip Zeus'a Athena'yı titanlarla konuştuğunu ispiyonlayınca Athena'nın yeryüzüne inmesi Zeus tarafından yasaklanmıştır ki ilk oyunda dikkat et Athena heykeller aracılığı ile Kratos'la konuşur. Zaten bu olaydan sonra Athena Ares'in ordusunu yok etmiş, Ares ise amcası Hades'in ordularını alarak Atina'yı fethetmiştir. Atina öldükten sonra demek ki Zeus'un bütün gerçek düşüncelerini öğreniyor. Titanları da demek iyi niyetli görmüyor ki en başından beri ezilen Kratos'la işbirliği yapıyor. Yani senaryo da hiçbir zırvalık yok. adamlar kusursuz bir senaryo yazmışlar herşeye laf edin ama Kratos'la senaryoya en ufak bir olumsuz düşünce bile yazmayın.

athena normal mitolojide iyi birisi god of war da değil.senaristler god of war ı zaten alternatif bir mitoloji dünyası olarak yaptılar.alternatif aynı şeyin başka bir versiyonu olur.yani athena normalde iyiyken oyunda kötü oluyor.sonunu iyi anladın heralde ? bencillik yapıyo kötü değil desek bile insanlar o güçle ne yapılıcak onu bile bilmez diyor.

ama gerçi senin yorumun athena ve kratos un tag team olmasına sanırım.oda ayrıda kratos un başka kimden yardım alabiliceğini katmadılar yine athena hep athena.aslında 2.oyunda geberdiği gibi kalsaydı.bir de benim aklıma şu geldi athena hangi güç ile hangi büyü ile tekrar geliyorki yanımıza o nasıl bir ruhtur yani ? mantıklı açıklaması olan beri gelsin.çok saçma çünkü ben dikkat etmedim ama aklıma takıldı.bu öldü zaten ölüler diyarından da dönemez hades i kestik gerçi onu kesmeden önce gelmişti athena yanımıza fakat nasıl hangi güçle kinder gibi biranda çıktı karşımıza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In Isaac We Trust -- 25 Mart 2010; 15:13:35 >

• quote:

quote:

Yunan mitolojisi ile ilgili verdiğin bilgiler için teşekkürler.

Fakat oyun tamamıyla sadece senin bahsettiklerine bile bakarsak mitoloji ile uyumlu gitmiyor.

İlk oyunda hatırlarsan Athena Kratos'a, Zeus tanrılar arasındaki savaşı yasakladığı için Ares'e dokumamadığını ve Kratos'un ona yardımcı olmasını istediğini söylüyor. Ares, Athena'nın şehri Atina'ya saldırdığı için Athena onu defetmek istemediktedir. Dolayısıyla Dünya'ya inemiyor gibi bir durum yoktur, dikkat edersen diğer tanrılar da Dünya'ya inmiyor ilk oyunda (Ares hariç)

Ayrıca Athena'nın öldükten sonra Zeus'un düşüncelerini öğrenmesi çok mantıksız. Diğer tanrılarda ölüyor fakat hiçbirisinin ruhları Underworld'de gezmiyor. (Underworld yokolmadan önce Poseidon ölmüştü) Sadece Athena'nın ruhu geziyor. İkinci oyunda "O senin baban!" diye Kratos'u engellemişti ve Zeus'u öldürürse herşeyin berbat olacağını, tüm Dünya düzeninin bozulacağını söylemişti. Fakat son oyunda Zeus'u öldürüp, evrenin hakimi olmak istemektedir ve bu niyetini de oyunun sonunda belli etmiştir. Dolayısıyla bu olayları bir mantık çerçevesinde açıklayamayız. Hatta oyunun sonunda Pandora'nın Kutusuna hapsettiği gücün, Zeus'un bile başedemeyeceği bir güç olduğunu ifade ediyor. Artık Athena nasıl Zeus'dan daha güçlü bir tanrı oluyor ise.

Son oyun hikayede birçok zayıf öğe içeriyor. Sen mitolojiyi sevebilirsin ama görüldüğü üzere oyun tamamıyle mitolojiye uymuyor.

• bir kere diğer tanrıların aşağıya inmemesinin nedeni bir tanrının diğer tanrıyla savaşmasını yasaklanması inse de savaşamazlardı ama Athena inseydi en azından şehri saldırılardan kurtarabilirdi. Kratos Zeus'un oğlu değil Athena orada Kronos babasını yok ederek güç kazanmıştı sonra Kranos'un oğlu da Kronosu indirmişti indiren kişi de Zeustu. Kratos'da Zeus'u indireceğinden aynı baba-oğul gibi olduklarını ima etmeye çalışmıştı. Athena ise Zeustan güçlü değil. Athena insanlığın en büyük gücü olan umudu pandoranın kutusuna hapsetmişti eğer bu güç birinin eline geçerse çok güçlü olurdu Zeus bu yüzden Hephaistos'u pataklamıştı kutuyu kitlemediği ve bunu zeus'tan sakladığı için. Athena'da bu yüzden insanlıktan almıştı umudu, insanlar kullanamamıştı ama sağlam biri geçirseydi bu gücü eline ki Kratos'un Zeus'u haşat etmesi en güzel örnek bu güç ile dünyayı rahatça kontrol edebilirdi. bilmiyom belki Athena'nın fesatlığı sonradan tutup dünyayı ele geçirme gibi bir düşüncesi olabilir ama Kratos intikamının artık son bulduğu ve kendisinin bir işi olmadığını, umudu ise nasılsa ben ölcem bana yar olmadı sana da yar olmasın mantığıyla insanlara geri vermesi bu hikayenin mantıksız olmadığını rahatça gösterebilir.

• quote:

bir kere diğer tanrıların aşağıya inmemesinin nedeni bir tanrının diğer tanrıyla savaşmasını yasaklanması inse de savaşamazlardı ama Athena inseydi en azından şehri saldırılardan kurtarabilirdi. Kratos Zeus'un oğlu değil Athena orada Kronos babasını yok ederek güç kazanmıştı sonra Kranos'un oğlu da Kronosu indirmişti indiren kişi de Zeustu. Kratos'da Zeus'u indireceğinden aynı baba-oğul gibi olduklarını ima etmeye çalışmıştı. Athena ise Zeustan güçlü değil. Athena insanlığın en büyük gücü olan umudu pandoranın kutusuna hapsetmişti eğer bu güç birinin eline geçerse çok güçlü olurdu Zeus bu yüzden Hephaistos'u pataklamıştı kutuyu kitlemediği ve bunu zeus'tan sakladığı için. Athena'da bu yüzden insanlıktan almıştı umudu, insanlar kullanamamıştı ama sağlam biri geçirseydi bu gücü eline ki Kratos'un Zeus'u haşat etmesi en güzel örnek bu güç ile dünyayı rahatça kontrol edebilirdi. bilmiyom belki Athena'nın fesatlığı sonradan tutup dünyayı ele geçirme gibi bir düşüncesi olabilir ama Kratos intikamının artık son bulduğu ve kendisinin bir işi olmadığını, umudu ise nasılsa ben ölcem bana yar olmadı sana da yar olmasın mantığıyla insanlara geri vermesi bu hikayenin mantıksız olmadığını rahatça gösterebilir.

Hocam sen orada Athena'nın "O senin baban" derken o tarz bir şey ima ettiğini nasıl düşündün? Benim gördüğüm Athena direkt Kratos'a "O senin baban" dedi, herhangi bir alt metin olduğunu düşünmüyorum. Hatta 2. oyunun sonunda "baba geliyorum, gelirken olympos'a da yıkım getiriyorum" diye bağırmıyor muydu? Burada da duygu yüklü diyaloglar mı var diye düşünüyorsunuz. Aynı konuşmanın aynısını 3'de de yapmaktadır. Ben zaten tanrılar arası savaş olmaması mantıksız gibi birşey demedim ama diğer tanrılarda aşağıya inmiyorsa bunu Athena yasaklı diye açıklamak yanlış olurdu diye söylemeye çalıştım.

Sonuç olarak 3. oyunda B sınıfı ucuz filmler gibi hikayeyi bağlamışlardır, bende hayal kırıklığı oluşmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sabotime

Arkadaşlar bu god of warda birişeyi çözemiyorum.Athena en başta bizi zeusu öldürme diyerekten durdurmaya çalışırken şimdi kılıç verdi.Daha flame of olympusu bulmaya calısıyorum bıtırmedım oyunu o yuzden sonuyla ilgiliyse spoiler vermeyin.Birde bu gaia bize onca iyilik yaptı taa olympusa tırmandık onunla sonra onu yarı yolda neden bıraktık.Gaia ve bütün titanları karşımıza aldık bir anda.

Kratos u tüm yunan mitolojisi kullanmış, Athena da öldükten sonra güçlerini yeniden kazanabilmek için kratos u kullandı kanımca. Kendini zeus için feda etmiş de öle acayip bişe olmuş ama gücü fln yok, tanrı sıfatından kurtulup daha üstün yada ezik bişe olmuşsa gidip zeusuyla kendi savaşaymış insanları için niye kratos u kullanıyo. Gaia nın da yaptığı şey aynı, köprüyü geçene kadar ayıya dayı dedi işte.

Ve oyunun sonu sanki düşündüğünüz gibi değil. Anlayabildiğim kadarıyla zeus, great war dan sonra kin, nefret gibi güçlü duyguları hapsetmek için pandoranın kutusunu yaptırıyo ve athena da kutunun içine umudu yerleştiriyo. Ilk oyunda kutuyu açınca aresi yenmemizi sağlayan şey umutmuş, diğer kötü güçlerse zeusa yapışıyo, ztn hengame bundan sonra kopuyo, kutuyu yapan zatı muhteremin karısının elinden alınması, biyere kapatılması, pandoranın hapsedilmesi, kratos un 2. oyunda ölmesi hep pandoranın kutusu açıldığı içinmiş ben öle anladım. Son kutu da bundan dolayı boşmuş, ztn kullanımda olduğu için Oyunun sonunda da ztn kratos intihar edip tek gücü olan umudu insanlığa bırakıyo

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.