Şimdi Ara

GOD of WAR Mısır Mitolojisi mi geliyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KingofFears

Mısır mitolojisine girmelerinin vakti gelmişti zaten. Kratos ve yunanlar baymaya başladı.

Mısır i ubisoft yapıyor sanırım yakında detayları çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cryptdlg

quote:

Orijinalden alıntı: KingofFears

Mısır mitolojisine girmelerinin vakti gelmişti zaten. Kratos ve yunanlar baymaya başladı.

Mısır i ubisoft yapıyor sanırım yakında detayları çıkar.

O oyun iptal edilmiş.

• Her ne kadar yeni karakter denilse de şunu düşünün.

Kratos Yunanistan ile işini bitirip Mısır'a yelken açıyormuş. İlginç olmazmı
  • Birden fazla karizmatik - seçilebilir karakter olursa çok iyi olur ve multiplayer'a da ön ayak olur.
  • Yeni karakter yeni senaryo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İskandinav mitolojisi güzel olur aslında.
  • kratos reyiz yunanlıların anasını bellemeli sonra mısıra uçak gemisi ilie gitmeli
  • Aslında yeni bir hikaye ve karakter güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Or-Chan

Her ne kadar yeni karakter denilse de şunu düşünün.

bence de süper olur aklıma gelmedi diil..kratos hıncını almışken mısıra da dadanır ama işte hikayeyi nasıl birleştiricekler..orası da önemli

Ayrıca:ana konuda görülen rüya kahinin asla anlayamadığı bir öngörünün kabus halinde görmesi..ve aslında sanırım mısırı değilde o tabloda 3cü oyundaki olimposun yıkımı var sanıyorum.oyunu oynayanlar daha dikkatli bakarlarsa o tabloya olimposa tırmanan titanlar var..yeraltından hadesin ruhları serbest kalıyor..geleceeğe gönderme yapıyorlar orası kesin ama 3cü oyuna mı yoksa gerçekten mısırda bir hikayeye mi bilemiyoruz..

GOD of WAR Mısır Mitolojisi mi geliyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Legardus

quote:

Her ne kadar yeni karakter denilse de şunu düşünün.

bence de süper olur aklıma gelmedi diil..kratos hıncını almışken mısıra da dadanır ama işte hikayeyi nasıl birleştiricekler..orası da önemli

Ayrıca:ana konuda görülen rüya kahinin asla anlayamadığı bir öngörünün kabus halinde görmesi..ve aslında sanırım mısırı değilde o tabloda 3cü oyundaki olimposun yıkımı var sanıyorum.oyunu oynayanlar daha dikkatli bakarlarsa o tabloya olimposa tırmanan titanlar var..yeraltından hadesin ruhları serbest kalıyor..geleceeğe gönderme yapıyorlar orası kesin ama 3cü oyuna mı yoksa gerçekten mısırda bir hikayeye mi bilemiyoruz..

GOD of WAR Mısır Mitolojisi mi geliyor ?

Daha oyunu oynama fırsatım olmadı ama anlattığına bakılırsa

3. oyunda yaşananları anlatmış o resim orada

Bunun gibi ufak ayrıntılar 1. ve 2. oyunda da var.

1. oyunda Pandora'nın kutusunu bulduğun yerde bir resim var. Resmi incelediğinde ''Zeus ile savaşan bir insan, bu geleceğin resmi'' diyor. Direk 2. oyunun hikayeyi dayamışlar yani

• Bu oyun için tahminler tutmuştu sanırım 4. Oyun tahminler doğrultusunda çıkacak . Milletin dikkatine hayranım nasıl buluyor bozuyorsunuz anlamıyorum helal olsun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

Bu oyun için tahminler tutmuştu sanırım 4. Oyun tahminler doğrultusunda çıkacak . Milletin dikkatine hayranım nasıl buluyor bozuyorsunuz anlamıyorum helal olsun :)

beklenti dostum beklenti ps4 gelmiş o makinenin grafiği ile şu oyunu oynamak istiyoruz mecburen ayrıntıları kaçırmıyoruz
  • Santa Monica yeni bir oyun çıkaracak ise bu oyun da gene bir tanrı yönetilmeli ve Yunan mitolojisinde uzaklaşılmalı mısırdı irandı türk destanlarıydı
    Kratosun ömrü 2.oyunda bitmişti zaten

• Ben başından beri aynı şeyi söylemiştim. GOW 3 hakikaten 1. ve 2. oyunun kalitesine yakışmayan bir oyundu. Çünkü 1. ve 2. oyunu yapan David Jaffe'nin elinden almışlardı oyunu. Oyunu Stig Asmussen'in eline teslim etti Sony. Çok da büyük hata etti aslında. Bakın David Jaffe'nin GOW 3 yorumları ve kafasındaki senaryo (Keşke bu olsaydı , çok sağlam senaryo yazmış, bu şekilde GOW 3 ile seriye nokta koyabilirlerdi)

Twisted Metal'ın yaratıcısı ve GOW1'in yazarı David Jaffe Gametrailers'a verdiği röportajda GOW3'ün senaryo ekibinde olsaydı oyunun sonunu çok farklı şekilde bitireceğini söylemiş. Röportajın 11. dakikasından sonra GOW hakkındaki kısımda David Jaffe GOW3 için kafasında tümüyle farklı bir hikaye ve tümüyle farklı bir son olduğunu söylüyor.

http://www.gametrailers.com/video/sdcc-10-gttv-extended/702453

Özetle David Jaffe GOW3'ün başında Kratos'un Zeus ile karşılaşıp onu yenmesini ve sonrasında Olimpos'ta oluşan boşluktan faydalanan tüm mitolojik karakterlerin Zeus'un yerini almak için Olimpos'a saldırmasıyla başlayan bir oyun düşündüğünü söylüyor. Yani sadece Yunan mitolojisi ile sınırlı kalmayan, Kuzey avrupa mitolojisinden Thor veya Mısır mitolojisinden karakterlerin de olduğu bir son düşünüyormuş. Hatta Sfenkslerin oluşumu için bile bir hikaye düşünmüş, devasa Mısır sfenksi ile karşılaştığı çölde Kratos Medusa kafasıyla onu taşlaştırarak bugünkü dev Sfenks heykellerine dönüştürecekmiş

Hatta Kratos'un tanrılardan intikam almak için gidip hepsinin kafasını tek tek koparmak yerine tüm bu farklı mitolojik tanrıları birbirine karşı düşürmek ve bu sayede dünyadaki insanları kendi hallerine bırakmalarıyla insanların onları unutmasını sağlamak olduğunu farketmiş. Yani böylece insanlar Olimpos tanrılarını unutunca güçleri kalmayacak ve Kratos tarafından öldürülebileceklermiş.

Jaffe'in düşündüğü son ise biraz psikopata bağlıyor ve oyuncunun Kratos'un intiharına yardımcı olmasının sonrasında ailesine kavuşmasını ve mitoloji çağının sona ererek modern dinlerin doğumunu simgeleyen 3 bilge adamın çölde yürümeye başlamasıyla sona eriyor.

Sonundaki Hristiyanlık göndermeleri (İsa gibi kendini feda eden Kratos ve İncil'de geçen 3 bilge vs.) haricinde sanki daha eğlenceli bir senaryo gibi geliyor benim kulağıma. En azından sürekli kafa koparmaktan daha anlamlı olabilirmiş. Siz ne dersiniz?

• Assassins Creed e benzemeye başladı.
  • or chan senin senaryo daha iyiymiş be

• quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

or chan senin senaryo daha iyiymiş be

Valla bu senaryo ile çıksa süper olurmuş diyorum ben ama oyunu David Jaffe yapmadığı için bu olay gerçekleşmedi. Keşke gerçekleşseydi.

Bir de dikkat edilirse GOW 1 ve GOW 2 aynı çizgide ilerleyen oyunlar iken GOW 3'ün başka birinin elinden çıktığı belli oluyor. GOW:Ascension'u da 40 dakika kadar oynadım, pazar günkü İzmir Lansmanı'nda. Gördüğüm kadarıyla o da aynı çizgide ilerliyor aynı GOW 3 gibi.

Not: Bu seride gerek hikayesi, gerek oynanışı gerekse ilk oyundaki bağlantılarıyla bana oha çektiren oyun GOW 2'dir. GOW 2 hep favorim olacak bu seride.
  • Senaryo güzelmiş, GoW3'te senaryo bile yok ki zaten adam akıllı sırayla herkesi kestik işte.
    Bence sonu da güzelmiş siz neden beğenmediniz?
  • quote:

Ben başından beri aynı şeyi söylemiştim. GOW 3 hakikaten 1. ve 2. oyunun kalitesine yakışmayan bir oyundu. Çünkü 1. ve 2. oyunu yapan David Jaffe'nin elinden almışlardı oyunu. Oyunu Stig Asmussen'in eline teslim etti Sony. Çok da büyük hata etti aslında. Bakın David Jaffe'nin GOW 3 yorumları ve kafasındaki senaryo (Keşke bu olsaydı , çok sağlam senaryo yazmış, bu şekilde GOW 3 ile seriye nokta koyabilirlerdi)

Twisted Metal'ın yaratıcısı ve GOW1'in yazarı David Jaffe Gametrailers'a verdiği röportajda GOW3'ün senaryo ekibinde olsaydı oyunun sonunu çok farklı şekilde bitireceğini söylemiş. Röportajın 11. dakikasından sonra GOW hakkındaki kısımda David Jaffe GOW3 için kafasında tümüyle farklı bir hikaye ve tümüyle farklı bir son olduğunu söylüyor.

http://www.gametrailers.com/video/sdcc-10-gttv-extended/702453

Özetle David Jaffe GOW3'ün başında Kratos'un Zeus ile karşılaşıp onu yenmesini ve sonrasında Olimpos'ta oluşan boşluktan faydalanan tüm mitolojik karakterlerin Zeus'un yerini almak için Olimpos'a saldırmasıyla başlayan bir oyun düşündüğünü söylüyor. Yani sadece Yunan mitolojisi ile sınırlı kalmayan, Kuzey avrupa mitolojisinden Thor veya Mısır mitolojisinden karakterlerin de olduğu bir son düşünüyormuş. Hatta Sfenkslerin oluşumu için bile bir hikaye düşünmüş, devasa Mısır sfenksi ile karşılaştığı çölde Kratos Medusa kafasıyla onu taşlaştırarak bugünkü dev Sfenks heykellerine dönüştürecekmiş

Hatta Kratos'un tanrılardan intikam almak için gidip hepsinin kafasını tek tek koparmak yerine tüm bu farklı mitolojik tanrıları birbirine karşı düşürmek ve bu sayede dünyadaki insanları kendi hallerine bırakmalarıyla insanların onları unutmasını sağlamak olduğunu farketmiş. Yani böylece insanlar Olimpos tanrılarını unutunca güçleri kalmayacak ve Kratos tarafından öldürülebileceklermiş.

Jaffe'in düşündüğü son ise biraz psikopata bağlıyor ve oyuncunun Kratos'un intiharına yardımcı olmasının sonrasında ailesine kavuşmasını ve mitoloji çağının sona ererek modern dinlerin doğumunu simgeleyen 3 bilge adamın çölde yürümeye başlamasıyla sona eriyor.

Sonundaki Hristiyanlık göndermeleri (İsa gibi kendini feda eden Kratos ve İncil'de geçen 3 bilge vs.) haricinde sanki daha eğlenceli bir senaryo gibi geliyor benim kulağıma. En azından sürekli kafa koparmaktan daha anlamlı olabilirmiş. Siz ne dersiniz?

Oha diyorum dostum adam zaten aşmış senaryo işini çok güzel bir senaryo olabilirmiş gerçekten destansı bir son olurmuş oyun için.. zaten ben hep derim mafia 1 nerdeee mafia 2 nerde derim..yapımcıları ve senaristleri 2k zenginleşince gönderdiler adamları..mafia 1 oyununun 2.1 gb a sıgan kocaman dünyası ve bir o kadar anlamlı senaryosu insanı finalde ağlatır.ben karakter ile (tommy)bu kadar empati kurabildiğim bir oyun daha görmedim..ama mafia 2 denilince tamam grafik akıcılık güzel ama senaryo yerlerde..kim ne derse desin iyi bir senaryo herşeyden önce gelir.karakterle empati kurdun mu olay bitmiştir.ne AA sorununa dikkat edersin,ne grafiğin kötü olmasına.. karakter ve oyunda yaşadığı şeyler insanı oyunla bütünleştiriyor..ne kadar gereksiz senaryolar ne kadar saçmasapan oyunlar oynamışızdır bu zamana kadar..eskiden oyunlar zordu,uzundu,akıcıydı,senaryosu iyi olmayan oyun en kral firma yapsa barınamazdı.şimdi çıkarttılar bi ''herkes oyun oynasın '' mantalitesiyle konsol pc satmak için..bir nfs efsanesi bitti gitti..resident evil efsanesi bitti.mafia da bitti..zamanın efsaneleri öldü gitti..oyunun da bir ayrıcalığı kalmadı..oyun oynamak herkesin yapabileceği bişey değil..bunu da anlamayan para gözlü firmalara selam söylüyorum..ne kadar dolmuşum yav

Or-Chan dostum güzel paylaşım yav nereden buldun son oyunun senaryosunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legardus -- 14 Mart 2013; 21:54:57 >

• Mısır ve Yunan Tanrılarının aynı evrende yaşaması saçmalık yapacaklarsa Kratos'tan bağımsız yapmalılar yalnız dikkat ettimde bundan sıkıldık Mısır mitinde bişeyler yapsınlar diyenler GoW un aynısını istiyorlar yine Tanrı yönetelim diğer Tanrıları keselim falan, ee siz neyden sıkıldınız ? Bildiğln aynı hikayeyi başka temayla oynamak istiyorsunuz..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.