Bildirim
GOD OF WAR [SPOILER BAŞLIĞI] (29. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
god of war en sevdigim seridir
ama bu oyunun bencede eksikleri var
akilda kalici muzik yok
boss savaslari cok cok az kara elf, baldur, magni modi bide ejderha bumudur
trollerin hepsi ayni bari oldurme animasyonlarini farkli yapsalarmis
eski oyunlardaki hiz yok
cocuk tam dayaklik
oyun sonu hic tatmin edici degil
duvarda loki yaziyomus
loki oldugunu daha iyi anlatabilirlerdi
ama degisim iyi olmus yinede ascensionda cok sıkmıstı
tabi bunlar bance eksik yanlari oyunun diger yonleri cok cok iyi
insallah ikinci oyun daha iyi boss savaslari
daha iyi bi hikaye sunarlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quikbuster -- 9 Mayıs 2018; 20:20:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar bu oyundaki boss sayısı ve kalitesini, gow 3 le kıyaslamak biraz haksızlık olur. O oyunda koca yunan mitini yıkıyorduk ve karşımıza gelen her boss bir tanrıydı. Bu oyunda ise yeni bir seriye başlamış olduk. Bütün kodamanları ilk oyunda karşımıza çıkarmaları biraz absürd olurdu.
Bunun dışında kratos un geçmişine ve buraya nasıl geldiğine dair daha açıklayıcı bigiler görmek isterdim. Hem bu konuda hem de oyun içinde havada kalan baya bölümler oldu. Sonraki oyunlarda düzgün bir şekilde toparlarlar umarım.
Ben oyunu cok begendim. Fakat bu oyunun finali bana etki etmedi. Gayet duygusal, amaca ulasilmis ve yola cikma sebebi tamamlanmis bir finaldi ama beni tatmin ettigini soyleyemeyecegim.
Fakat;
Oyunu on siparisle satin almistim. Yayarak ve tadini cikara cikara dun aksam bitirdim. Bu surecte spoiler yememek icin yapmadigim sey kalmadi ama megersem ben spoileri taa en basinda yemisim.
Oyunun ana konusunda bir sivri zekali arkadas kratosun oglunun loki oldugunu yazmis.(oyun daha yuklemeye falan acilmamisti. Redditte yazilan bir seymis) Bunu ben gormemistim. Ama sonra baska sivri zekali bir arkadas "eheh bunu yazan trol, spoiler degil. Atherus lokidir yazmis ama bu dogru degil" yazmis.
Ahanda finalde cocugun loki oldugu cikti ortaya. Finali etkileyeci bulamamam bu spoiler ile ilgili olabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunu yazan bendim. Bu spoiler'i neredeyse konudaki butun arkadaslar yedi. Hatta ana sayfaya acilan konular sebebiyle
konuda olmayan arkadaslar bile yedi. Reddit ve resetera'da bu spoiler'in sahte oldugunu öğrenince ve konudaki arkadaslarin uzuntusunu ogrenince paylasmak istedim. Benim hatam da kendimden emin oldugum icin bunu spoilersiz paylasmam oldu. O yuzden kusura bakmayin. @Gordon Freedos
Bu bahsedilen Eitr bir zehir. Yilan, agzindaki bu zehir ile Thor'u öldürmüş. BU zehrin baltaya gecmesi ve Thor'un evimize gelmesi öleceğine işaret ediyor. Ama ters köşe de yapabilirler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moral Veren Adam -- 10 Mayıs 2018; 10:30:27 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Güzel detay.quote:
Orijinalden alıntı: Moral Veren Adam
Bunu yazan bendim. Bu spoiler'i neredeyse konudaki butun arkadaslar yedi. Hatta ana sayfaya acilan konular sebebiyle
konuda olmayan arkadaslar bile yedi. Reddit ve resetera'da bu spoiler'in sahte oldugunu öğrenince ve konudaki arkadaslarin uzuntusunu ogrenince paylasmak istedim. Benim hatam da kendimden emin oldugum icin bunu spoilersiz paylasmam oldu. O yuzden kusura bakmayin. @Gordon Freedos
Bu bahsedilen Eitr bir zehir. Yilan, agzindaki bu zehir ile Thor'u öldürmüş. BU zehrin baltaya gecmesi ve Thor'un evimize gelmesi öleceğine işaret ediyor. Ama ters köşe de yapabilirler. -
Oyun harikaydı,ama savaşmasak bile bir kaç Asgardlı görseydik iyiydi.Bir de en çok merak ettiğim olymposun tepesinde ,Blade of Olympusu katnına soktuktan sonra ki süreç,hiç işlemediler.
eski oyunlardaki patır patır tanrı kesen kratos; tanrılara olan nefretinin, ailesini kaybetmesinin ve yaşının da vermiş olduğu ateşle öyle davranıyordu
şu anki halinde oğluna hayatta kalmayı öğretmeye çalışan bir baba artık
serinin önceki oyunları gibi olsaydı bu oyunda abes dururdu
zaten yola çıkış hikayesi bile birini öldürmek vs değil, annenin talebini yerine getirmek. oyun başlarken bile şiddet hedefli başlamıyor.
evet eski oyunun havasını arıyor insan ama bu oyunun tarzına gitmezdi
o yüzden benim açımdan en ufak bir sorun yok
...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defected -- 10 Mayıs 2018; 16:13:21 > -
çünkü ileride bu kısımları anlatan prequel bir oyun yapıp satacaklar muhtemelenquote:
Orijinalden alıntı: phantom_coal
Oyun harikaydı,ama savaşmasak bile bir kaç Asgardlı görseydik iyiydi.Bir de en çok merak ettiğim olymposun tepesinde ,Blade of Olympusu katnına soktuktan sonra ki süreç,hiç işlemediler. -
Yeni oyun ps5 içinmi çıkar acaba eğer öyle olursa baya bekliycez gibi ama iyi tarafı adamlar ps4 de çok iyi optimizasyon yapmışlar ps5 gücü ile çok daha geniş alanlar olur çünki bun da midgard dışın da diğer diyarların haritası küçük geldi ps4 zorlamamak için yapmışlar galiba
Benim oyun ile ilgili teorilerim.
1. Beni en çok düşündüren biz Sigrun da bu kadar zorlanmışken, Valkyrie lerin Kraliçesi olan Freya ile 2. oyunda ki mücadelemiz nasıl olacak. Herhalde kesmek için 1 hafta kasarız. Freya kesinlikle kanatlarını bulacak ve karşımıza çıkacaktır.
2. Baldurun ben ölmediğini düşünüyorum. Freya gibi özel yetenekleri olan birisi kesinlikle oğlu Baldurun tekrar geri gelmesi için birşeyler yapacaktır ve Baldur da 2.oyunda yine karşımıza çıkacaktır.
3. 2. Oyunda ki rakiplerimiz Thor, Baldur ve Freya arasında geçer diye düşünüyorum.
4. Kratos 2. Oyun sonunda ölebilir ve 3. Oyunda Athreus ile ilerleyebiliriz. Athreus u Kratos un öldüğü ya da ölmediği senaryoların hepsinde yönlendireceğiz diye düşünüyorum. Sürekli babasına Baltayı ne zaman kullanabilirim vs diye sorması, Tanrı olduğunu öğrendikten sonra ki hareketleri bunu işaret ediyor bence.
5. 3. Oyunda ki Athreus performasına göre daha sonra Athresu a da bir 3 leme gelebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roberto Baggio -- 10 Mayıs 2018; 18:38:57 >
-
Kratos'un adinin kimse tarafindan bilinmedigini dusunuyorum.
Oyun boyunca kimse Kratos'a adıyla hitap etmedi. Yalnizca Zeus'un yansıması Kratos dedi ve Kratos da Zeus dedi. Mimir Zeus diye şaşırdı ama Kratos ismine tepki vermedi. Mimir Kratos'un Ghost of Sparta olduğunu diyarlar arasi yolculuk odasinda anladi. Eger Kratos adina bir mana verebilseydi ilk duydugunda Ghos of Sparta derdi. Oyun boyunca da surekli kardesim diyordu zaten.
Ayni sekilde Freya da Kratos'un adini bilmiyor. Hatta Atreus bile babasinin adini bir kez olsun söylemiyor. Hatta Jotunheim'daki kehanet duvarinda Kratos'un adını Farbauti olarak yazmışlar. Bu da Nors mitolojisindeki Loki'nin babasinin adi.
Mimir uzerinden gidecek olursak, neden Zeus'un adı baska diyarlara ulasmis ama Kratos'un adi ulasmamis ? Yunan miyolojisini yok eden ' Ghost of Sparta ' duyulmuş ama ' Kratos ' adı neden duyulmamış ?
Duvardaki yazilara deginirsek orada neden Kratos yazmıyor ? Olur da 2. oyunun başında Atreus, Kratos'u bir yabanciya tanitirken : ' Ben Atreus, babamın adı da Farbauti ' derse şok yaşar miyiz ?
Farbauti ve Kratos isimlerinin anlamlari yakin. Belki de eşi Kratos'a bu diyardaki ismiyle sesleniyordu. Duvarda kadının ismi Laufey yaziyordu. Kratos kisaltma olaraka Faye ( Fey ) diye sesleniyordu. Ama Kratos ile Farbauti isimlerinin okunus bakimindan benzerliği yok. Belki bu isim olayindan bir surpriz daha cikabilir.
Oyun esnasinda Kratos diye seslenildiyse bu teori suya düşer tabi.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
yanlışınız var.Freya Kratos yapma diyor Baldur la savaşırken altyazıda.biliyor yani ismini,herşeyini -
Baldur ilk olarak oyunun başında kapıya geldiğinde Kratos'a "Düşündüğümden daha ufakmışsın", "Ben de senin ırkını daha aydın sanardım" ve "Evinden çok uzaktasın, Midgard'a hiç gelmemeliydin." gibisinden şeyler söylüyor. Oyun çıkmadan önce yayınlanan fragmanlarda Kratos üzerinde kendi figürünün olduğu çanağa bakarken arka planda Baldur'un "Ben de senin ırkını daha aydın sanardım" cümlesini kurduğunu duyuyorduk bu da bizde bu cümlenin Kratos'un şahsına kurulduğu gibi bir algı oluşturuyordu. Ancak aslına bakılırsa Baldur bizi bir dev olarak düşünüyor kısaca Kratos'u tanımıyor :)
Dövüşler esnasında sürekli olarak "Neden ölmüyorsun? Neden neden?" diye sürekli bağırıp çağırıyor çünkü Kratos'un da aslında bir tanrı olduğunun farkında değil. :)
En önemlisi de ilk serinin geçtiği yer dünya diğer bir deyişle Midgard. Kratos İskandinavya'ya boyuttan gelmiyor. baldur ise onun dev diyarı olan Jotunheim'dan geldiğini düşünüyor. :)
DLC ile ilgili kafamda iki düşünce var. İlki oyunun tamamının one shot olarak çekilmiş olması araya Flashback girmesini engelledi. Diğer bir ifadeyle Flashback olayı bütün one shot çekimi hiç edecekti. Bu yüzden Kratos'un Yunanistan'dan İskandinavya topraklarına gelişini ek bir hikaye ile ellerinde Blades of Chaos olacak şekilde işleyeceklerini düşünüyorum. Oyunda üçüncü oyundaki Blades of Exile yerine Blades of Chaos'un olmasının bir sebebinin olduğunu söyledi yapımcı. Ve ilk seriyi oynayan herkes Blades of Chaos'a en son ne olduğunu az çok hatırlıyordur :)
İkinci düşünce ise oyunun kupalarını karıştırırken aklıma geldi. Şayet Blades of Chaos'u 5. seviyeye çıkartırsanız oyun size "Why Fight it?" isimli bir kupa veriyor. Meali "Niçin Savaşıyorsun." Bu meali biraz oyuna yorarsak anlam "Neden hala savaş veriyorsun?" gibi bir cümleye çıkıyor. Oyunda ana hikaye sonrasında güç bela edinilebilecek 3 adet efsanevi zırh seti ve varyasyonları bulunuyor. (Valküri zırh seti hariç) Oyunun ana hikayesini ise baltayı 5. seviyeye kılıçları ise 4. seviyeye kadar güçlendirerek noktalıyoruz. Ana hikayeden sonra bu silah ve zırhlar valküriler dışında hiçbir kritik öneme sahip değiller. Oyunu normal yollarla elde edebileceğiniz diğer zırhlarla oynasınız bile yeterince güçlü bir durumda oluyorsunuz. Öyleyse bu silah ve zırh güçlendirmeleri niye? Bana sorarsanız bunun sebebi açılacak olan farklı bir diyara ön hazırlık gibi görünüyor. :)
-
Hocam dlc olmayacak sanırım keşke olsa .yeni oyunu nasıl bekliyeceğiz şimdi :(
Tam benim düşündüklerimi yazmışsın hocam, bence de 2. oyun kalburüstü böyle olacak. Ek olarak 3. oyunda atreus ile oynayabiliriz doğru, ama kratos kadar etkiler mi insanları? Sanmıyorum. Bence atreus kendini kratos için feda edip onu yaşama döndürebilir bir şekilde. Sonuçta daha mısır ve japon mitolojileri var. Onları lokiyle oynayacağımızı sanmıyorum.quote:
Orijinalden alıntı: Roberto Baggio
Benim oyun ile ilgili teorilerim.
1. Beni en çok düşündüren biz Sigrun da bu kadar zorlanmışken, Valkyrie lerin Kraliçesi olan Freya ile 2. oyunda ki mücadelemiz nasıl olacak. Herhalde kesmek için 1 hafta kasarız. Freya kesinlikle kanatlarını bulacak ve karşımıza çıkacaktır.
2. Baldurun ben ölmediğini düşünüyorum. Freya gibi özel yetenekleri olan birisi kesinlikle oğlu Baldurun tekrar geri gelmesi için birşeyler yapacaktır ve Baldur da 2.oyunda yine karşımıza çıkacaktır.
3. 2. Oyunda ki rakiplerimiz Thor, Baldur ve Freya arasında geçer diye düşünüyorum.
4. Kratos 2. Oyun sonunda ölebilir ve 3. Oyunda Athreus ile ilerleyebiliriz. Athreus u Kratos un öldüğü ya da ölmediği senaryoların hepsinde yönlendireceğiz diye düşünüyorum. Sürekli babasına Baltayı ne zaman kullanabilirim vs diye sorması, Tanrı olduğunu öğrendikten sonra ki hareketleri bunu işaret ediyor bence.
5. 3. Oyunda ki Athreus performasına göre daha sonra Athresu a da bir 3 leme gelebilir.
-
Photo modeda jotnar mabetlerinin fotograflarini cekin derim tartismaya acik cok fazla sey var gibi gorunuyor. :)
Kratos'tan bence yalnızca Tyr haberdardı. Keza gizli odasında onun figürünün olduğu vazo vardı. Freya yalnızca tanrı olduğunu biliyordu. Ama Baldur'un sizin türünüz demesinden kasıt neydi ? Tanrı ise kendisi de tanrıydı zaten. Baldur hatta "boyun daha uzun sanmıştım ama bu işaretler..evet o sensin" gibi bir şey söyledi. Belki de başka diyardan gelen bir tanrı olarak biliyordu. Oyunun sonlarına doğru Baldur'un Atreus için gelmediği ortaya çıktı. Evde iki yatak olduğunu hatırladım bu ona ait filan dedi. demek ki Kratos için gelmiş. Bu diyara gelmesinde ki amacı öğrenmek için. -
Şu Tyr kim ben hiç çözemedim arkadaş ya biri açıklasın Bence Baldur, Kratos'u dev sandığı için öyle dedi hocam.quote:
Orijinalden alıntı: Wally-West
Kratos'tan bence yalnızca Tyr haberdardı. Keza gizli odasında onun figürünün olduğu vazo vardı. Freya yalnızca tanrı olduğunu biliyordu. Ama Baldur'un sizin türünüz demesinden kasıt neydi ? Tanrı ise kendisi de tanrıydı zaten. Baldur hatta "boyun daha uzun sanmıştım ama bu işaretler..evet o sensin" gibi bir şey söyledi. Belki de başka diyardan gelen bir tanrı olarak biliyordu. Oyunun sonlarına doğru Baldur'un Atreus için gelmediği ortaya çıktı. Evde iki yatak olduğunu hatırladım bu ona ait filan dedi. demek ki Kratos için gelmiş. Bu diyara gelmesinde ki amacı öğrenmek için.
-
PhotoMode Görseller 2 :
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X