Şimdi Ara

GOD OF WAR [SPOILER BAŞLIĞI] (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
778
Cevap
10
Favori
47.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Duvarda Atreus'un gormeyip de Kratos'un gordugu resim var ortu havalaninca. Orada Kratos'un Atreus'un kollarinda olumu var galiba ama tam goremedim. Jötunheimr'da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A r c h A n g e L.

PhotoMode Görseller 2 :

Hreazlyr'ın ağzındayken bir photomode bekliyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Wally-West

Kratos'tan bence yalnızca Tyr haberdardı. Keza gizli odasında onun figürünün olduğu vazo vardı. Freya yalnızca tanrı olduğunu biliyordu. Ama Baldur'un sizin türünüz demesinden kasıt neydi ? Tanrı ise kendisi de tanrıydı zaten. Baldur hatta "boyun daha uzun sanmıştım ama bu işaretler..evet o sensin" gibi bir şey söyledi. Belki de başka diyardan gelen bir tanrı olarak biliyordu. Oyunun sonlarına doğru Baldur'un Atreus için gelmediği ortaya çıktı. Evde iki yatak olduğunu hatırladım bu ona ait filan dedi. demek ki Kratos için gelmiş. Bu diyara gelmesinde ki amacı öğrenmek için.
    Orada iki yataktan kastı Faye'in de orada olduğunu söylüyor bence. Çocuktan hiç haberdar değil o esnada çünkü. Asıl amaç Faye diye düşünüyorum. Ölümünü bilmediğinden onun arayaşında olabilirdi o sahnede.

Benim anlamadığım Atreus madem Loki, o zaman Kratos'un oğlu değil Odin ile Feya'in oğlu mu? Yani normalde İskandinav mitolojisinde Loki Odin'in oğlu ve Thor'un da kardeşi. Tabi farklı işlenmeyecek ise konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: MantarTheGreat

Orada iki yataktan kastı Faye'in de orada olduğunu söylüyor bence. Çocuktan hiç haberdar değil o esnada çünkü. Asıl amaç Faye diye düşünüyorum. Ölümünü bilmediğinden onun arayaşında olabilirdi o sahnede.

Benim anlamadığım Atreus madem Loki, o zaman Kratos'un oğlu değil Odin ile Feya'in oğlu mu? Yani normalde İskandinav mitolojisinde Loki Odin'in oğlu ve Thor'un da kardeşi. Tabi farklı işlenmeyecek ise konu.

Alıntıları Göster
    Atreus büyük ihtimal Thor veya Odin ile bağlantılı. Yoksa peşine düşmelerinin başka açıklaması yok. Ya da ragnaroku getirecek olan kişi diye düşünüyorlar. Keza o yılan Lokinin/Atreusun oğlu sanırım. Duvardaki resimde Kratosun öldüğünü gördük Atreusun ağzından yılan benzeri bir şey çıkıyordu. Belki de o mitte Kratos ölecek ve Atreus yılanı kullanıp ragnaroku getircek. Ama Kratos kader tanrıların uydurmasıdır filan dedi. İlk seride kendi kaderini kendi değiştirmişti. Burada da mutlaka değiştirir.

• Wally-West kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum, Kratos'un öldüğünü gösteren o resme çok takılmamak lazım. Dediğin gibi mimir ile geçen bir konuşmada kaderin değiştirilebileceğini söylemişti. Ama ne olacaksa Kratos ile olacak çünkü daha bunun Mısır mitolojisi var. Ok kullanan bir çocuğu God of War'un ana karakteri yapmazlar. Oynanışa ters bir defa. Minimum 2 oyun daha geleceğini varsayarsak İskandinav mitolojisi için, soru işaretlerini aydınlatmaları için daha çok bir süre var gibi gözüküyor.
  • Cory Barlog oyunun çıkışı sonrasında katıldığı Spoilercastlerin birisinde hikayenin başında yer alan bir ipucunun aslında oyunun ne şekilde sonuçlanacağını bizlere gösterdiğini söylemişti. Bununla ilgili internette birkaç farklı düşünce bulunuyor ancak bana göre açık ara en önde olan aşağıda gördüğünüz kayanın üzerine resmedilmiş olan figürler. Bu figürleri oyunun en sonunda Jotunheimda görüyoruz. Fakat aşağıdaki kaya ise daha oyunun en başında Baldur ile savaşırken arka planda bulunuyor. :)

Kayanın sol tarafında Kratos'un Baldur ile olan savaşını görürken, sağ tarafında ise kafasındaki keski ile birlikte diriltilen Thamur'u görüyoruz. Bu arada Thamur'un sağındaki işaret diriltmeyi simgeliyorsa oyunun sonunda yer alan Atreus ve Kratos'un arasındaki yılanımsı işaretin de aslında Atreus'un Kratos'u dirilttiğini gösterdiğini düşünebiliriz.

GOD OF WAR [SPOILER BAŞLIĞI]

• quote:

Orijinalden alıntı: Nemanja Bjelica

yanlışınız var.Freya Kratos yapma diyor Baldur la savaşırken altyazıda.biliyor yani ismini,herşeyini

Soyledigine rastlamadim. Sadece yapma diyor. Varsa oyle bir yer Ss atar misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moral Veren Adam -- 12 Mayıs 2018; 0:45:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunda aklımda kaldığı kadarıyla hava da kaldı dediğim yerler;

-Atreus u hasta halde götürürken birini yılanı çağırması

-Atreus un son bölümde yılana seslenmesi

-Hel de iken kratos un zeus u öldürdüğü anlar önlerinde gösteriliyor. Sonrasında kratos bununla alakalı atreus a birşeyler söylüyor. Atreus ta ben birşey görmedim diyor. Oyunun sonunda ise kratos "babamı öldürdüm " diye atreus a söylediğinde, atreus "baban şu hel de gördüğümüz yaşlı adam mı " diye soruyor.

- En son sahneden önce kratos un kollarındaki sargıları söküp saklayacak birşeyim kalmadı demesi.

Bence eşinin ne olduğunu öğrendikten sonra bu sözleri ona ithafen söyledi. Atreus ona annesiyle ilgili durumu söylerken kratos ben de bilmiyordum diye birşeyler söyledi. Oyun üçleme olacaktır da muhtemelenbu soruların cevaplarını da ascension tarzı ayrı bir oyunda vereceklerdir.

• Atreus zirvede duvardaki resimler icin bu bizim hikayemiz diyor Kratos ise hayir bu senin hikayen diyor. Kratos evliya gibi adam olmus oyunda yanliz.

• TheUnderTaker- kullanıcısına yanıt
    Yilani kimin cagirdigi sır. Muhtemelen zaman yolculuğuna baglayacaklar. Ileri bir zamandaki Atreus cagirmis olabilir.

Oyunun sonunda Atreus yilani cagirdi. Çünkü Atreus Loki, yilan onun çocuğu. Muhtemelen yılanın bilip kimsenin bilmedigi dili yilana ogreten Atreus'tu. Çünkü yaşayan son dev Atreus yani Loki. Aslinda yilan ( son dev saniliyor ) Atreus'un kesfettigi bir dili konusuyor. Bu yuzden Atreus, cocukken bilmedigi bu dili kolayca kavrayip ogrendi.

Cocuk Zeus'u oldurusumuzu gordu ve hatta inceleye incelee izledi. Kratos bu sahnede yikildigi icin cocuk gormemis numarasi yapti. Daha sonra bir kez daha sorulunca da yok bir sey gormedim diye gecistirdi.

Son sahnede sargilardan kurtuldu çünkü oglu hakikati ogrendi. Ruhunu Ares'e satmis biri olduğunu itiraf ettim. Bu sebeple kollarinda izler bulundugunu biliyoruz. Artik cocuktan bu izleri saklamasina gerek kalmadi. Ayrica babasini oldurdugunu de itiraf etti.

Benim merak ettigim ise, Eski esi ve çocuğunu öldürdüğünü ne zaman itiraf edecegi...

• Moral Veren Adam kullanıcısına yanıt
    Freya oyunun sonunda Kratos ile Baldur kapışacağı zaman "Geri çekil Kratos, bunun seninle bir ilgisi yok" diyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet4428 -- 12 Mayıs 2018; 10:54:47 >
    cevap vermişler.
    altyazıları iyi takip edince birden fazla Kratos diyor hatta
    altyazılar çok küçük olduğu için görmemişşinizdir
  • dark dragon kullanıcısına yanıt
    eitr in thor'u öldüren zehir olduğu geçiyor mitolojide.
    kim bilir baldurun lanetini kaldıran yeşil ok parçasına benzer belki. thor ile savaşımızda işe yarayacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet4428

Freya oyunun sonunda Kratos ile Baldur kapışacağı zaman "Geri çekil Kratos, bunun seninle bir ilgisi yok" diyordu.

Kratos ne zaman Freya'ya adını söyledi ? Boyle bir sey yasanmadi diye biliyorum.

Freya, Kratos diye seslenmeden önce Baldur'un burada oldugunu biliyorum diyor. Agaclar her yerde adini soyluyor diyor. Belki de Kratos'un adini bu sekilde öğrendi. Peki Kratos buna neden sasirmiyor anlam veremedim. Bence bu isim konusu ciddi bir konu.

Freya onun hakkında her şeyi bildiğini söylüyor.
    Belki ailesini öldürdüğünü falan biliyordur.

Zaten Kratosun buralardan olmadığını daha ilk anlarda anlamıştı.

Bana kalırsa Freya göründüğünden daha çok şeye sahip. Belki Kratosun burala gelmesinin nedeni bile olabilir.

Ayrıca zaman karmaşası var oyunda, detayda çok olmadığından hep teoriler üretilebiliyor.
    Gerçek mitolojiye bağlayacaklarını pek sanmam kendince bir şeyler yapacaklardır, o yüzden gerçek mit e göre teoride bulunmak da saçma olabilir.

Baldur öldüğü zaman döngü hakkında konuştu yani gidişatta farklılık oldu ve Kratos'un kaderi yine kendi ellerine kaldı.

En önemli detay bence Tyr olmalı.

Atreusun kolunda bile onun adı yazılı sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet4428 -- 12 Mayıs 2018; 12:42:58 >
  • Daha oncede yazmistim loki odininnoglu falan degil mitolojide devlerle olan savasinda lokiyi bebekken gorup kiyamayip evlatlik aliyor yani loki ne odinin oglu nede thorun kardesi

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetes999

Daha oncede yazmistim loki odininnoglu falan degil mitolojide devlerle olan savasinda lokiyi bebekken gorup kiyamayip evlatlik aliyor yani loki ne odinin oglu nede thorun kardesi
    Hayır hocam bu da marvel in kurmacası. Gerçek Mitoloji'de Loki, Odin'e devlerin savaşı sırasında yardım ediyor ve Odin, Loki'yi kan kardeşi ediyor. Yani evlatlık değil aksine kan kardeşi yakın arkadaş gibi.

"Aesir Tanrılarının Buz Devleriyle olan savaşlarında, Tanrılara önemli bilgiler vermişir. Odin, Loki'nin yardımını kabul etmiş ve kendisini kan kardeşi olarak Aesir Tanrılarının yanına almıştır. Marvel evreninde geçen Thor'un üvey kardeşi olduğu bilgisi kurmacadır."
  • mehmetes999 M kullanıcısına yanıt
    Gerçek mitolojidede sanırım loki kendi türüne ihanet ediyor ve thor la kan kardeşi oluyor.

• Evet hocam soyle biraz baktimda dediginiz gibiymis ama yine de alintiladigim mesaj tamamen yanlis loki odinin oglu degil

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetes999

Evet hocam soyle biraz baktimda dediginiz gibiymis ama yine de alintiladigim mesaj tamamen yanlis loki odinin oglu degil
    Aynen ya gerçi burdaki mitolojik açıklaması da tam doğru değil. Loki'nin amaçları çok farklı ve çok farklı düşünce yapısına sahip bir tanrı, Kendi türüne ihanet etmesi fln vs.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.