Şimdi Ara

Goldmaster PB-10000 Taşınabilir Batarya (Power Bank) İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bu konuda sizlere Goldmaster firmasının kendi adını taşıyan markasının PB-10000 model taşınabilir bataryasından kısaca bahsedeceğim.

Öncelikle ürünün resmi bilgilerine bakalım:

quote:

PB-10000 Taşınabilir Batarya
    Taşınabilir Şarj Cihazı
    Ergonomik ve Süper ince(7,5mm) yapısı,
    10.000mAh li-polymer pil kapasitesi,
    Micro USB soketli,
    Çıkış :DC 5V,2A ve 5V/1A ,
    Ağırlık: 195 gr,
    Tüm tablet ve akıllı telefonlara uyumlu,
    Hem Tablet hemde Cep Telefonunu aynı anda şarj edebilme

Pakette taşınabilir bataryanın yanı sıra 1 adet kısa USB kablo mevcut olup, Xiaomi'ninkiyle hemen hemen aynı uzunlukta ve kalite olarak birbirine yakın duruyor. Görüntü itibarıyla ilk izlenimlerim olumlu yönde; beyaz renk gövde (ön ve arka kapaklar) gri renk kenarla birleşmekte. Ürünün tamamı plastikten üretilmiş; kalitesi üst düzey olmamakla birlikte kötü de sayılmaz, elinize aldığınızda biraz güven veriyor diyebilirim.

Ürünün alt kısmında cihazlarınızı eşzamanlı şarj etmek için kullanabileceğiniz, 2A ve 1A olmak üzere iki adet USB çıkış ve taşınabilir bataryayı şarj etmeniz için bir adet micro usb giriş bulunmakta. Sol yan tarafta bulunan düğme sayesinde, ürünün sol alt kısmında mavi renkte yanan 4 adet lamba yanmakta ve yanan lamba sayısına göre bataryanın kalan kullanım kapasitesini görebilirsiniz. USB kablo yuvalara Xiaomi'deki kadar sıkı şekilde oturmuyor olsa da sıkıntı yaratacak kadar gevşek/zayıf demek doğru olmaz.

Ürünün içi açıldığında devre kartı ve üst üste yerleştirilmiş ikili yassı batarya seti görülmekte. Batarya üzerindeki bilgiler şöyle:

quote:

BP 626196 3.V
    2016111709857
    GPC 0005-18.5 Wh-V1.0

Bu bilgileri internette araştırdığımda batarya üreticisinin GPC firması olduğuna ulaştım.
    http://www.gpcbattery.com/english/index.aspx
    https://www.alibaba.com/product-detail/626196-bis-approved-certificate-battery-3_60533215230.html

Gelelim ürünün fiyatına. Piyasada 60-140 TL arası fiyatla satılmakta ancak firmanın kendi satış web mağazasında perakende satış fiyatı 90 TL olup ücretsiz kargo ile temin edilebilmekte. Çeşitli kupon veya kodlarla daha ucuza almak mümkün. Ayrıca 100 TL üzeri alışverişlerde 6'lı porselen çerez seti hediyesi de var:)

Firmanın resmi ürün ve satış sayfası aşağıdadır.
    http://goldmasterhome.com/index.php?route=product/product&path=289&product_id=2079
    https://www.goldmaster.com.tr/urun/elektronik/pb-10000-tasinabilir-batarya/

Ürün yaklaşık %40 şarjlı olarak gelmekte. Kullanmadan önce %100 oranında şarj ettim ve Sony Xperia Z1 telefonumu şarj ederek ürünü teste başlıyorum.
    Gözlemlerimi, şarj/deşarj sürelerini ve hızını kullandıkça not alıp, sizlere yine bu sayfada aktarmaya devam edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 30 Mart 2017; 21:23:14 >

• Güncelleme:
    3000 mah bataryalı Sony Xperia Z1 telefonun şarjı %10 düzeyine geldiğinde şarja taktım ve hemen hemen 2.5 kez doldurdu diyebilirim. İlk şarj performansı bu şekilde.
  • Şarj etme süresi nasıl

Hem telefonu şarj ederken hem bankı?

Hala tavsiye ediyormusun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 adet daha aldık arkadaşlardan isteyen oldu, 40 TL'ye falan gelmişti tanesi. Benim sony z1 telefon şarj hızım ve dolum kapasitesi aynı, değişme olmadı. Cihazı doldururken de bir sıkıntı veya yavaşlık yok henüz.

Şarj kablosu pek sağlam değilmiş, bozuldu. Arkadaşlar da kablosundan şikayetçi. Aliexpress'ten spedu marka kabloyla kullanıyorum. Ampere uygulamasıyla akım durumunu test ettim, dalgalanma hafif (+/- 0.050 mah) düzeydeydi.

Xiaomi 50-55 liraya mal edilebilirse onu tercih etmek daha mantıklı olur.

Son olarak, benim için sıkıntı değil ama belki titiz olanlar vardır; Goldmaster'ın kasası plastik olduğundan kılcal çizilmeler olabiliyor ve çabuk kir tutuyor beyaz renk. Islak mendil ile siliyorum, temizleniyor kolayca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 13 Ağustos 2017; 7:34:16 >
  • Hocam son durumu nedir

Kullandıkça performansı çok düşüyor mu

Hala memnun musunuz ?

• St2 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ben de konuda güncelleme yapmayı planlıyordum, benden önce davrandınız:)

Son 1-2 aydır çok az kullandım, hemen hemen ayda 2-3 kez. Bu kullanımlarda performans anlamında olumsuz bir durum yaşamadım. Fakat tüm pillerde olduğu gibi kullanacağınız ortam sıcaklığı power bank'in ömrünü ve performansını önemli ölçüde etkiler, buna dikkat edin. Çok sıcak veya çok soğukta hızla boşalır piller.

Ancak, bir arkadaşıma ve kuzenine de almıştık; geçen hafta sorun yaşamışlar, power bank'in kendisi dolmuyor demişti. Garanti kapsamında servise göndereceğiz. Bu bahsettiğim arkadaş kendi şarj cihazı (General Mobile) ve kablosu ile de şarj sorunu yaşamıştı, power bank dolmuyor demişti fakat kendi kablolarımla test ettim herhangi bir sorun oluşmadı. Onun kabloları ve şarj cihazı sorunluymuş. Ben şuan Almanya'dayım bu yüzden kendim test edemeyeceğim ve bu sorun/onarım sürecini de pek yakından takip edemeyeceğim. Servisten dönüş yapıldığında buradan paylaşırım sonucu.

Bunlar dışında sorun yaşayan veya olumsuz durumla karşılaşan yok çevremde.

• Eyvallah burda ki yorumlarınız faydalı oluyor

Teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    10 PIN GPU POWER Kablo Hk.
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.