Şimdi Ara

Golf 1.2 tsi dsg yakıt tüketimi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
6
Favori
83.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konuda bahsedilen ortalamaların gerçekçi olduğuna inanmıyorum .

Öncelikle Kia Ceed 136 hp 300nm tork otomatik dct 7ileri şanzımanlı dizel kullanıyorum.

Sürekli sakarya - istanbul arasında mekik dokuyorum.

-max yakıt tasarufu yapmak için 80km/s & 100 km/s ile yolu bitirdim 4.2 YAKIT TÜKETİMİ ORTALAMASI ALDIM.
    - Aynı yolu normal kullanımda 120 -140 km/s ile 5.5 & 6.2 arasında alıyorum.
    - Genelikle hızlı kullandığımda 140- 200 arasında 7.7 - 8.9 arası alıyorum.

ne demek istiyorum ?
    - İstanbulda gece 3 te 16km yi cdden yakıt tasarufu yaparak 3.7Lt yakıt ortalaması ile bitirdim. ama fotorafını çekip hemen konu açmadım.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Ben Elektronik bölümü mezunuyum. İstediğin kadar hava ver benzin yinede aynı enerjiyi verir. Ha eski tip verimsiz atmosferik motorlar olsa ve benzin yanmadan atılsa haklısın derdim fakat egsoz muayeneleri, euro normları derken o tip motorlar tarih oldu. Mevcut atmosferik motorlar en az turbolular kadar verimli çalışıyor.

Şehir içinde otomatik şanzımanın dişli oranları ve tork farkı nedeniyle vw golf-jetta bir miktar daha düşük tüketim sağlıyor ancak şehir dışı ve karma tüketimde Honda Civic daha düşük tüketim sağlıyor. Aradaki fark görmüş olacağın üzere motorun yakıtı yakma şeklinden daha çok şanzıman dişli oranlarından kaynaklanıyor.

Hadi bize inanmıyorsun gir EPA'nın yakıt karşılaştırmasına 1.4 tsi motorlu jetta ile 1.8 atmosferik motorlu Civic'in yakıtlarını karşılaştır. Yetmedi mi vw'nin abd sitesine 1.4 tsi motor için hangi tüketim verilerini veriyorlar bir bak. Yahu adamlar kendisi biz Civic'den daha fazla yakıt tüketiyoruz diyor hala %20-30 az tüketiyor diyorsun. Demiyorum deme Civic'in 9 litre tükettiği yerde 6.5 litre tükettiğini iddia ediyorsun. Ancak her zamanki gibi ne bir fotoğrafın var ne de ortalama hızlar belli. Bu kadar iddialı isen ortalama hızlarını ve tüketim miktarlarını gösteren fotoları atarsın. Bak ben bir sürü farklı foto atıyorum. Sende aracının başına gidince ortalama hız ve tüketim miktarını gösteren bir foto çekebilirsin bu zor değil.

Ek:

Sen uğraşma linkleride ekleyeyim.

http://www.vw.com/models/jetta/section/trims/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 10 Haziran 2016; 15:33:40 >

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Bayramda yaklaşık 1500 km uzun yol yaptım. Araçda toplam 3 kişi + tıka basa dolu bagaj(arabanın içi dahi eşyayla doluydu) Düzgün yol + Oldukça engebeli virajlı bir güzergah karışımıyla ortalama gidişte 4.9 gelirken 5.1 litre oldu yani 1500 km ortalaması 5.0 litre diyebiliriz. Dizel araçlara göre yarım litre fazla ancak benzinli muadillerine göre bence çok iyi bir değer. Hızımızda 6.viteste 100-130 km arasındaydı genel olarak.

Araç 1.2 tsi manuel comfortline.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anarchy -- 20 Temmuz 2016; 10:36:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anarchy

Bayramda yaklaşık 1500 km uzun yol yaptım. Araçda toplam 3 kişi + tıka basa dolu bagaj(arabanın içi dahi eşyayla doluydu) Düzgün yol + Oldukça engebeli virajlı bir güzergah karışımıyla ortalama gidişte 4.9 gelirken 5.1 litre oldu yani 1500 km ortalaması 5.0 litre diyebiliriz. Dizel araçlara göre yarım litre fazla ancak benzinli muadillerine göre bence çok iyi bir değer. Hızımızda 6.viteste 100-130 km arasındaydı genel olarak.

Araç 1.2 tsi manuel comfortline.

şehiriçi 5.3 yakmış araban rodajayken daha az yakmış, keşke çıkmasaydı hiç
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Araç şu an 6 bin km'ye yaklaştı ve uzun dönem yakıt tüketimi ortalamam 5.3 litre. Bu araçlarda rodaj olmadığını söyleyenlere inanmıyordum ancak aracı aldım alalı yakıt tüketimimde en ufak bir değişim olmadı. Hatta ilk 1000 km aracı tanımadığımdan ve çok daha düşük devirde kullandığımdandır heralde daha az yakıyordum ancak zamanla araca ısındıkça daha seri kullanmak hasıl oldu ve yarım litre kadar arttı tüketimim. Benim kullandığım şehir içi güzergah %90 tek kişi klima açık ve %80 ana artelleri içeren bir güzergah. Değerlendirirken bunlarıda dikkate almakta fayda var. Ankara'lılar bilir geçenlerde araçta 3 kişi varken keçiören tarafında baya trafikli bir akşamda gezmem icap etti ve yakıt tüketimim 7 litre civarına yükseldi.

Neticede benim nacizane tavsiyem, eğer çoğunlukla 1-2 kişi seyehat ediliyorsa ve eğimli yollarınız rotanızda nispeten az ise kesinlikle tercih sebebi bir araç. Eğer çok uzun yol yapıyorsanız, araç yüklü dolaşıyorsanız ve yaşadığınız bölge engebeli ise kesinlikle en azından 1.6 tdi tercih etmeniz yönünde olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anarchy -- 29 Ağustos 2016; 17:53:46 >

• Benim arabada şehir içinde 3 litre benzin yakıyor. Nasıl olsa ispat yok at gitsin.

6000 km yakıt tüketimini gösteren ekran görüntüsünü atar mısın? Şehir içi ortalama hız ve yakıt tüketimi kaç olmuş bizde bir görelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 29 Ağustos 2016; 18:11:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Acil Stop üslubunu hiç beğenmedim, ben yazarken bu dilimi kullanmışım tekrar bir oku istersen. Burda hiçbir firmanın yalakalığını vs.. yaptığımız yok neyse onu yazdık alacak insanlara yol göstersin diye. Ben senin tabirinle atsam elime ne geçecek birine birşeymi ispatlamaya çalışıyorum burda ? Az önce sırf senin yalancılık ithamın yüzünden aşağı indim fotoğrafını çektim. Ne yazıkki 6000 km nin ortalamasını göremeyeceksin çünkü sürüş süresi 100 saati geçtiği için uzun süreli kullanım değerlerini araç sıfırlamış şimdi farkettim. Yaklaşık son 1000 km nin ortalamasını merak edersen fotodaki gibidir.

Golf 1.2 tsi dsg yakıt tüketimi

• Anarchy kullanıcısına yanıt
    İnsanları yanlış yönlendirdiğin için bu üslup ile karşı karşıya kalıyorsun. 47 km ortalama hız şehir içi trafiği filan değil.

Benim uzun yol ortalama hızım çoğu zaman 55-60 km arasında oluyor. 47-50-51 km ortalama hız ve tek kişi ile bu aracın uzun yolda yakabileceği en düşük değerleri yakalayıp şehir içi tüketim diye veriyorsun.

Şehir içi ortalama hız 20 km'ye kadar olan ortalama hızları kapsar. Hadi 5 km'de ben ekleyeyim 25 km'ye kadar şehir içi kabul edelim.

Benim 10 bin km uzun dönem ortalama hızım 27 km olarak gerçekleşti. Hemde bu 27 km'lik ortalama hız 120 km ve üzerinde gerçekleştirdiğim uzun yollarıda kapsıyor. İnsanları kandırmaktan vazgeçin. Verecekseniz doğru düzgün şehir içi ve şehir dışı tüketim verilerini yayınlayın.

Beğen yada beğenme ben bu değerleri şehir içinde günlük kullanımımda ve ne koşullarda elde ettiğimi zaten belirttim ilk postumda. Bu bilgileri göz önüne alırsak kimseyi aldatmaya yönelik bir hareket göremiyorum. Herşey ortada, araba bu kullanılan yollar belirtilmiş, tüketim bu daha neyin tantanasını yapıyorsun ?
  • Uzun yolda 5.0 litre şehir içinde ise 5.3 litre yaktığını iddia ediyorsun. Buda demek oluyor ki hiç şehir içine girmiyorsun. Zaten 47-51 km ortalama hızda kabak gibi şehir dışı kullanımı diyor.

İlk defa araba kullanmıyoruz 50 km ortalama hızı şehir içinde elde edemezsin. Çevre yolunda trafiğe girmeden 80-100 km hızla gidip buna şehir içi diyerek sadece kendini kandırırsın. 20 km ortalama hız ve altında yani gerçek şehiriçi trafiğinde 9-10 litrenin altını göremezsin. Kışın soğuklarda ise 12-13 litreye kadar çıkar.

Tamam ben kendimi kandırıyorum itiraf ediyorum, yazdıklarına sadece gülebiliyorum. 10 litre yakan hondanız ile mutluluklar dilerim.
  • Fabrika verisinden az yakanlar da varmış fabrika 10 litre diyor üye 5-6 yakıyor ilginç.

• quote:

Tamam ben kendimi kandırıyorum itiraf ediyorum, yazdıklarına sadece gülebiliyorum. 10 litre yakan hondanız ile mutluluklar dilerim.

Benim araç sırf şehir içinde 4 yetişkin + 1 çocuk + bagaj dolu halde 5.2 yakıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Slade Wilson

Fabrika verisinden az yakanlar da varmış fabrika 10 litre diyor üye 5-6 yakıyor ilginç.

Bu arada kullanmakta olduğum 1.2 TSI 110 hp manuel araç için fabrika verileride şu şekildedir,

Şehir içi yakıt tüketimi 6.1 Lt/100 km
    Şehir dışı yakıt tüketimi 4.2 Lt/100 km
    Ortalama yakıt tüketimi 4.9 Lt/100 km

Emisyon Standardı EURO VI
    CO2 Emisyonları 114 g/km
    Ağırlık 1210 Kg
  • Bunlar nasıl şehir içi

• quote:

Acil Stop üslubunu hiç beğenmedim, ben yazarken bu dilimi kullanmışım tekrar bir oku istersen. Burda hiçbir firmanın yalakalığını vs.. yaptığımız yok neyse onu yazdık alacak insanlara yol göstersin diye. Ben senin tabirinle atsam elime ne geçecek birine birşeymi ispatlamaya çalışıyorum burda ? Az önce sırf senin yalancılık ithamın yüzünden aşağı indim fotoğrafını çektim. Ne yazıkki 6000 km nin ortalamasını göremeyeceksin çünkü sürüş süresi 100 saati geçtiği için uzun süreli kullanım değerlerini araç sıfırlamış şimdi farkettim. Yaklaşık son 1000 km nin ortalamasını merak edersen fotodaki gibidir.

Şehirdışı ve 50 km ort. hız verieri bir gösterge değil. Çoğu araç benzer tüketim verir zaten...

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Bu akşam Istinye parktan eve yarim saatte geldim. 23/24 kilometre yol. Işıklar harici frene basmadim.Yaz mevsimi, haftanın ilk iş günü akşam geç saatte. Kağıt üzerinde şehir içi.
    Aynı yolu kışın bir saatten daha uzun sürede alıyorum. Bu da şehir içi.
    Ama ikincisi daha anlamlı.
    Sıkışık trafikte 20/25 kilometre hızlarda ak koyun kara koyun ortaya çıkıyor.

• beyler 1.2 tsı golf veya 1.4 passat uzun yolda golf rahatlık olarak Passat ı aratır mı?performans değil

bizde bunu yedik.
  • S.ici tüketim değerleri ort. 20 km/h oluşan değerlerdir. Forumda atmışlardı 8.5-9 litre civarı olanda var 10 litre olanda. Ancak 8 litre altı kesinlikle yok.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.