Şimdi Ara

Golf 1.2 tsi dsg yakıt tüketimi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
293
Cevap
6
Favori
83.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne kadar haset insan var yaa!! Adam yakıt tüketimini atmış ne kadar zorlarına gitmiş. Gerçi zoruna giden hep aynı kişiler, kafayı vw, dsg, tdi ve tsi dörtlüsü ile bozanlar. Allah yardımcıları olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anarchy

Bayramda yaklaşık 1500 km uzun yol yaptım. Araçda toplam 3 kişi + tıka basa dolu bagaj(arabanın içi dahi eşyayla doluydu) Düzgün yol + Oldukça engebeli virajlı bir güzergah karışımıyla ortalama gidişte 4.9 gelirken 5.1 litre oldu yani 1500 km ortalaması 5.0 litre diyebiliriz. Dizel araçlara göre yarım litre fazla ancak benzinli muadillerine göre bence çok iyi bir değer. Hızımızda 6.viteste 100-130 km arasındaydı genel olarak.

Araç 1.2 tsi manuel comfortline.

Lastik havalarını (araç yüklü) önler 33psi arkalar 35psi olarak ayarlarsan 4.5lt yakarsın:) evet tsi motorların tüketimi ve performansı referans👍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gediklii kullanıcısına yanıt
    Paylaşılan resimler o değeri görebilmek için uğraşılmış durumlarda çekilmiş. Şu anda piyasadaki küçük turbo benzinli araçların sınıfına göre birbirinden farkı yok. Piyasadaki 1.2tsi golfler şehir içi 10lt yakarken bu arkadaşların araçları özel seri mi acaba 6lt yakıyor
  • SertyAdams kullanıcısına yanıt
    Paylaşılan tüketimler Ankara için normal hatta o araca göre 0.5L fazla bile. 1.4 140'lık tsi'la ben de Ankara'da 6.5-7L civarı geziyorum, ortalama hızım 45-50km civarı, aracı sakin kullanmıyorum. Tsi'ların köprü trafiğinde, köprünün başından sonuna 10L yaktığı doğru, bunu inkar eden yok. Hadi herşeyi geçtim adam 2000km'nin ortalamasını atmış. Bu adam sırf foruma tsi az yakıyor demek için 2000km pedala altında yumurta var gibi davranmış olabilir mi? Araç hafif, aktarma iyi, motor verimli eee? Ortada 10L yakmasını gerektirecek ne var?

• Olumlu düşünen arkadaşlara teşekkürler. Tekrar söylüyorum ben o değerleri günlük Ankara şehir içi kullanımımda herhangi bir kasma olmadan elde ettim. İnanmayanlara ve neden 10 litre yakmadın sen diye çıkışanlara artık bundan sonra tek bir lafım olmayacaktır çünkü fanatiklik onların gözünü kör etmiş. Herkese kazasız sürüşler.

• 5.4 yakmış normal hatta 0.5 litre fazla diyorsun sonra bende 6.5-7.0 yakıyorum diyorsun. 2000 değil 1000 km ortalaması vermiş ki ortalama hızı 47 km gibi karma tüketim bile olamayacak kadar yüksek bir değer. Bunu şehir içi tüketim kabul ediyorsanız benim 1.6 otomatik Honda Civic tek başına binince 5.0 litreyi geçmez. İnsanları kabdırmaktan vazgeçin ortalama 20 km hadi bilemedin 25 km üzerine şehir içi denmez. Bizim araç trafiğe girmeden çevre yolunda az yakıyor denir.

Hiçbir araç şehir dışı 5.0 yakıp şehir içinde 5.4 yakmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 30 Ağustos 2016; 11:26:10 >
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Herkes İstanbul'da yaşamıyor. Ben Ankarada 40-45-50km hızda şehir içinde çok rahat geziyorum, çevre yolunu hemen hemen hiç kullanmam. Başka bir konuda atmosferik Cruze ile aynı şartlarda ne yaktığımı da paylaşmıştım size de söyleyeyim 10L. Konuda ilk resme bakarsanız 2038km'nin, 34km hızda tüketimi 6.8L; ondan sonra 1027km, 42km hızda tüketimi 6.4L. Bu değerler benim 1.4tsi aracımda Ankara'da yaptığım tüketimlerle uyuşuyor. İster inanın, ister inanmayın 1.6 124lük otomatik Cruze ile 10L tükettiğim güzergahta, 1.4 140'lık Leon ile 6.5-7L civarı tüketiyorum; sürücü aynı, güzergah aynı. Tüketimde bu kadar fark oluşmasının sebebi en baş Cruze'un 4000 devirde çıktığı yokuşu Leon 1500 devirde çıkıyor, ışık açılıp kalkış yaptığım da Cruze hızlanmak için 3000-3500 gibi vites atarken Leon 2000'de atıyor. Bu küçük hacimli turbolarla 10-11l tüketen yok mu? Var. Torku fazla bulup koltuğa gömülünce gaza abanan tipler tabikide 10-11L tüketecek bunda anormal birşey yok. Ama normal bir şekilde kullanıldığı zaman bu araçların yakacağı maksimum 7L.

• Duellist kullanıcısına yanıt
    İlla İstanbulda yaşamaya gerek yok ben Nazilli'de yaşıyorum ve burada şehiriçi ortalama hız 14-16 km arasında değişiyor. Max 7 litre yakar dediğiniz araçlar burada 9-11 litre arasında yakıyor. Kimse kusura bakmasın 40-50 km'lik şehir dışı ortalama hızlarına yakın bir değerde elde edilen 5.4 ya da 6 litre değerlerini şehir içi tüketim olarak kabul edemem. Sonuçta herkes Ankara'da yaşamıyor.

• 45-50 km ortalama hız şehir içi ise buyrun aynı şehir içinde 3 kişi ve klima açık iken elde ettiğim değer.

Araç 1.6 atmosferik motorlu ve tork konvertörlü şanzımana sahip Civic

Bu mesaja eklenen görseller:

Golf 1.2 tsi dsg yakıt tüketimi Golf 1.2 tsi dsg yakıt tüketimi

Neymiş bu ortalama hızlarda 1.2 tsi ya da 1.4 tsi ne yakıyorsa diğer araçlarda aynısını yakıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 30 Ağustos 2016; 16:48:13 >

• Ne güzel az yakmışsın işte. Senin adına sevindim. Keşke daha az yaksan. Ülkemizde hem araç vergileri hem yakıt vergileri belimizi büküyor. Bir de üstüne buralarda birbirimizle uğraşıyoruz. Neyin kavgasını veriyoruz anlamıyorum. Birisi foruma yakıt değerlerini atmaya görsün millet hemen toplanıp o kadar yakamazsın diyip adamı topa tutuyor. Herkes dur kalk trafikte araç sürmek zorunda kalmayabilir. Kullandığı yolda aracı az yakıyordur bu kadar basit.

• Gediklii kullanıcısına yanıt
    Biraz önce çekemiyorlar diyen başkasıymış gibi yazmışsın güzel bir "U dönüşü" tebrik ederim.

46 km ortalama hızı nasıl elde ettiğimi de yazayımda şu şehir içinde az yakanların nasıl az yaktığını herkes anlasın.

Nazilli'den yola çıkıp 45 km uzaklıktaki Aydın'a gittim aracımı mini onarım hizmeti için Autoking'e verdim. Bir gün sonra aracımı alıp tekrar Nazilli'ye döndüm. Şehirler arası otoyolda 90 km sabit hızla gittiğim halde ortalama hız görüldüğü üzere 46 km olarak gerçekleşti. Şehir içi şu kadar az tüketiyoum, bu kadar az tüketiyorum diyenler aslında şehir içinde filan değil çevre yollarında durmadan ve akıcı trafikte bu değerleri elde ediyor.

Neymiş atmosferik motorlar 10 litre yakıyormuş tsi motorlar %30 az yakıyormuş. Ulan atmosferik motorların ortalama 20 km altında yaktığı değerleri alıp 45-50 km ortalama hızlardaki tsi motorlarla karşılaştırırsanız tabi %30 az yakar. Birde tam tersini yapalım bu konuda 20 km altındaki ortalama hızda 10 litre yakan tsi motorlar ile 45-50 km ortalama hızda 6 litre yakan atmosferik motorlara bakalım sonrada atmosferik motorlar tsi motorlara göre en az %40 daha az yakıyor diyelim.

• Ben sözümün arkasındayım. Zaten hemen üzerine alınmışsın. Yine tekrarlıyorum o kadar hırs sinir yapmana gerek yok, çekememezlik yapmana gerek yok, her vw konusuna atlamana gerek yok, her yakıt konusunda "resim at bilmem ne" diye zıplamana gerek yok. Ne güzel işte az yakıyormuş aracın, keşke herkesin az yaksa. Ne var bunda kötülük. Ama burada birisi özellikle de vw araca sahip birisi arcıyla ilgili sevdiği bir özelliği yazsa koşa koşa gelip saçmalıyorsun. VW aşıkları ne kadar iticiyse sen de en az onlar kadar iticisin. Herkes köprü trafiğinde araba kullanmak zorunda değil. Adamın güzergahı düzdür, trafik yoktur gelir buraya az yakıyorum diye konu açar. Bu kadar hırs yapacak, her yakıt konusunda çıkıntılık yapacak ne var? Kafayı tsi, dsg tdi üçgeninde yediniz diyince zorunuza gidiyor.

Tekrar ediyorum; umarım aracın daha da az yakar. Umarım hiçbir sorun yaşamazsın. Ama artık çocuk gibi her vw konusunda saçmalamayı bırakın Allah aşkına.

• Bir kendini uyanık zannediyorsun herhalde. Bu konu içinde tsi motorlar atmosferik motorlardan en az %30 az yakar diyenlere neden tepki göstermiyorsun? Ben eski nesil diye alay edilen atmosferik motor ne yakıyorsa tsi motorda aynısını yaktığını ispat edince bir anda tepki gösteresin mi tutuyor?

%85 şehirdışı kullanımda bile ortalama hızım 45 km gözüküyorken 50-55 km ortalama hızın şehir içi verisi olduğuna inanmamızı mı bekliyorsun? Dünyada öyle bir şehir içi yok. Resim istemeyeyim sizde şehir dışı tüketimini şehir içi diye insanlara yutturun öyle mi? Kusura bakmayın ama sırf şehir dışı verisi elde edip "bakın benim aracım şehir içinde ne kadar az yakıyor" diyerek insanları kandırmanıza izin vermem. Burası takip edilen bir forum buradaki yalancılara inanıp tsi motor %30 az yakıyor diye araba alanlar var. İnsanları bile bile zarara uğratıyorsunuz.

Burası araç forumu ise istediğim motor ile istediğim motoruda kıyaslarım. Birde senin ağzınla ve anladığın dilden cevap yazayım ki söylediklerimi daha rahat anla.

Sen neden gocunuyorsun yoksa atmosferik motorlardan bir yaran mı var? Atmosferik motorlu ve tork konvertörlü Civic'in tsi motorlu araçlardan az yakması zoruna mı gitti? Kafayı Civic ile bozmuşsun Allah yardımcın olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 1 Eylül 2016; 8:29:13 >

• Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Aynı şeyleri yazıp duruyorsun bütün konulara sıkıldım seni görmekten. Gel bir iddiaya girelim. Bende 2015 1.2 tsi fabia 90 bg var.

Arka arkaya gideceğiz İstanbulda trafiğin en yoğun olduğu bir istikamette. Eğer fark yüzde 30 dan az olursa sen kazanacaksın. Kaybeden diğer arabanın bir bakımını yaptırır. Uyar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: civan76

Aynı şeyleri yazıp duruyorsun bütün konulara sıkıldım seni görmekten. Gel bir iddiaya girelim. Bende 2015 1.2 tsi fabia 90 bg var.

Arka arkaya gideceğiz İstanbulda trafiğin en yoğun olduğu bir istikamette. Eğer fark yüzde 30 dan az olursa sen kazanacaksın. Kaybeden diğer arabanın bir bakımını yaptırır. Uyar mı?

90 beygirlik ve boş ağırlığı 990 kg olan fabia ile 125 hp 1230 kg olan Civic nasıl aynı yaksın? Elma ile armut kıyaslanmaz.

Bir tane jetta bul gel aynı güzergah ve aynı hızda %30'u rüyanda bile göremezsinde %15 fark için iddiaya girelim.
  • Cok iddiali olmus...
    Ben oyumu tsi'dan yana kullaniyorum.

• konuya tesadüfen denk geldim. yorumum ortalama hıza yönelik olacak. ankara'da yaşıyorum ben de. aracımı çoğunlukla en sakin vakitlerde (haftaiçi akşam 8 sonrası, haftasonu da ağırlıklı olarak pazar günleri) kullanmama rağmen şehiriçi 47 km/h ortalaması görmedim. 2 hafta kadar önce giulietta aldım , 120 km kadar kullandım henüz, şehiriçi ortalama tüketimim 8.5 lt civarı(şehir içi fabrika verisi 6.7 lt), ortalama hızım ise 22 km/h.

tabi konuyu açan arkadaşın nasıl bir güzergahda kullandığını bilmiyorum. ama bence de şehir içi yakıt değeri belirtirken ortalama hız 25 km'den fazla olmamalı. 50 km gibi ortalama hızlar şehiriçi verisi anlamında gerçeği yansıtmıyor diye düşünüyorum.

ayrıca tsi motorların tasarruflu olduğu bilinen bir gerçek. ama rakamlar bana da biraz zorlanarak verilmiş gibi geldi. şahsen ben sakin kullanan biri olmama rağmen 1.2 tsi dsg kullansam ankara içi ortalamam sanırım 7.5-8 lt arası olurdu. dur kalk trafikli şehiriçi kullanımlarda benzinde 5-6 litreler hayal gibi geliyor.

• 2013 1.2 tsi dsg kullanıcısım.
    yaklasık 2 yıldır kullanıyorum.

büyük şehirde yaşamıyorum dolayısıyla trafik derdim pek yok ancak yakıt ortalamam yazın 7-8 lt arası kışın 8-9 lt arasında
  • medaf M kullanıcısına yanıt
    Turbo motorla sürekli 2-3 km lik mesafede git gel yapıyorsanız tüketim değeri yüksek olacaktır.

• Bosa tartışıyorsunuz.1.2 tsi 1.3 1.4 atmosferiklerle,1.4 tsi ise 1.6 atmosferiklerle ayni yakiti yakiyor.
    Tecrübeyle sabit.ne alti ne ustunu yakmaz.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.