Şimdi Ara

Golf 1.2 tsi dsg yakıt tüketimi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
293
Cevap
6
Favori
83.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benzinli araç ile 5.5-6.0 litre yakmayı nasıl başarıyorsunuz ? ben 1.4 dizel otomatik Corolla ve 1.6 dizel otomatik c4 ile 6.0-6.5 litre altını göremiyorumda
  • Bugün 2015 1.2 tsi manuel Comf+sürüş paketli golfün arka koltuğuna oturdum. Sürücüsüne sordum ne kadar yakıyor diye. 24 km ortalama ile 6.6 lt gösteriyordu ekran. Şaşırdım nasıl yakar böyle diye. Değer gerçekten çok güzel. İzmir şehiriçi değeri ve benim düz 2004 astra g 1.6 aracım 9,2 lt ortalama gösteriyor 23km hız ile. Ancak sonra sürüşüne odaklandım. Benim basarak hop diye 50 ye çıktığım yolda kendisi yumurta kırmamak için iki saatte çıktı. Agrasif kullanım neredeyse sıfır. Tabi start-stop ta etken oluyor kırmızı ışıklarda. Kişinin kullanımını şöyle söyleyeyim: 30km hız ile giderken vitesi 3 e atıyordu. Devir 1000-1800 arasında sürekli. 2000 i geçmedi. Ben 3200-3500 devirde 1. ve 2. vitesi değiştirir 3ten duruma göre yukarı çıkarım. Ancak 30 ile giderken 2. vitesi daha yeni atmış olurum.
    Benim kullanımımda 1.4 140 lık manuel highline golf 26km hız ile 1 hafta tüketim ortalamam 7,8 lt civarındaydı(depodan alabildiğim veri). Bu veri içinde izmir şehiriçi kullanımı var ve olabildiğince cruise control kullanıldı.(altınyol ve anadolu caddesinde 70-75 km ye ) Millet az yaktırıcam diye hiç arabadan zevk almaz olmuş. Kastıkça kasıyor. Aracım az yakıyor diye hem kendini aldatııyor hem de bu verilerle hava attığını düşünüyor.
    1.2 tsi hakikaten yumurta kırmamasına kullanılacaksa çok güzel değerler elde ediyor. Ancak biraz agrasifleşince(bakın çok değil biraz. bazı ışıklarda seri kalkma, küçük kaçamaklarda aksiyon yaşamalar vb.) araç 1.6 atmosferikten fazla yakıyor ve malesef aynı güçte gibi görünmesine rağmen aynı zevki veremiyor.
    İnsanların 1.2 tsi ile paylaştıkları veriler depo verisi mi bilmem ancak ekrandan görülen veriler gerçekten bunlar. Araç basmazsanız az yakıyor. Kişisel istekler doğrultusunda, hız sevmeyen, aracı ben agrasif kullanmam diyen, az km yaparım diyen birisi iseniz; özellikle golf ün konfor ve sessizliği ile dsg şanzımanın konforu birleşerek gayette süper bir kombinasyon ile bu aracı kullanırsınız. Bu istekte olanlar için 1.2 tsi dsg golf on numara araç. benim de kıstaslarım bu saydıklarım olsaydı ben de diğer araçlara hiç bakmadan 1.2 tsi dsg con+sürüş paketi alır paşa paşa binerdim.

• B8 DSG passat TSI ile şehir içi ort 7nin üstünü görmedim 6-7 arası yakıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murderer_utku kullanıcısına yanıt
    Gerçekleri yazdığınız için teşekkür ederim. Burada az yakıyor diyenler kırk takla atarak bu verileri tutturduğunu söylemiyor milletde bunlara inanıp araba alıyor sonra bir bakıyorlar 1.2 turbo motor 1.6 atmosferik motordan fazla yakıyor.

Konu sahibi 30 - 40 km ortalama hız ile 3-5 km çevre yolunda gidip buraya atmış bilmeyenlerde bu araçlar çok az yakıyor zannedecek. Yahu 40 km ortalama hız ile tork konvertörlü aracımda 5.5-6 değerini yakalıyorum. Hatta şehir içinde 4.9 tükettiğimde oldu kenarı çekip foto alıp bu araç şehir içi 5-6 litreyi geçmiyor desem vicdan azabından uyuyamam. Ancak bunlar hem kendini kandırıyor hem de başkalarını kandırıyor.

Start stop olan araçlar ise yoğun trafikte muadil araçlardan biraz daha az yakar. Start stop faktörünü hesaba katmazsak tsi motorların 1.6 atmosferik motorlardan daha fazla ekonomi yaptığını söylemek mümkün değil.

• reallist55 kullanıcısına yanıt
    Hocam ortalama hızınız nedir ve aracınızda start stop sistemi var mı?

• 1.2 TSI kullandigim en sahane sehir ici motorudur. 2000km ortalamam karma tuketim 5.5lt civariydi en son baktigimda, daha ne olsun.
  • İşte sıkıntımız burada işte. 1.2 tsi ye çok yakıyor diyen yok. Ama öyle bir anlatıyorlar ki sanki kokuyor. Yok şehir içi 5.3 litre yakıyor falan. Gelin benim güzergahımda kullanın ve 5.3 litre yaktırın, 1 yıllık benzininiz benden. Bırakın 5 litreyi, 9 litre yaksa yine başarıdır.

Kasarak, gaz pedalına dokunarak güzel değerler elde edip gerçek tüketim gibi gösteriyorlar.

Şehir dışı tüketimi 9.5 litre olan aracıma öyle kullanarak 8 litre yaktırabilirim.

Yine eski aracım 1.33 auris ile de bu değerlerin hepsini tuttururum. Ama bunlar gerçek tüketimi olamaz. Bir gram da keyif almam.

• Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Star stopsuz olmayan B8 DSG yok
    Ortalama 35 km/h

• quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

İddia etmiyorum daha az yaktığımı söylüyorum. Bir kaç mesaj yukarıda 1.2 tsi dsg sahibi 17 km ortalama hız ile 10.0 tükettiğini söylüyor. Ben 15 km ortalama hız ile ve ev iş arası en uzun 2.5 km mahalle arası dur kalk şeklinde yol yaparak yani soğuk motor ile 10 litre civarında tüketim gerçekleştiriyorum. 17 km ortalama hız ile 9 litreye kadar düşüyor. Uzun yolda ise tüketim 5 litre altına düşüyor.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Golf 1.2 tsi dsg yakıt tüketimi

Civic otomatik, litre bazinda deli gibi yakan bir arac. 1.2 TSI dsg'ler sehir ici 5.6lik katalog verilerini tutturamasa da, Civic'ten sehir icinde en az %30 az yakar kendinizi kandirmayin.

Belki Civic manuelse tuketim bir miktar duser, ancak bir Civic'in ekonomik olmasinin tek yolu LPGli olmasi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• orhanyor kullanıcısına yanıt
    Kimseyi kandırmayın şehir içinde 5.5 yakmasının imkanı yok. Ortalama hız ve gidilen km'yi gösteren bir resim atabilir misiniz?

• reallist55 kullanıcısına yanıt
    Hocam tüketim miktarı iyi ancak 35 km ortalama hız şehir içi diye geçmez. Ortalama 20 km ve altına şehir içi verisi diyebiliriz. Çevre yolunda ve bu ortalama hızlarda benim araç da 6-7 litre arasında yakıyor.

• Fotoyu incelerseniz 15 km ortalama hız ile 10.2 litre yazıyor. Aynı konuda 1.2 tsi dsg sahibi 17 km ortalama ile 10.0 litre yaktığını yazmış. Yani start stop olmayan tork konvertörlü aracım 1.2 tsi'dan daha az yakmış.

Ha %30 az yakabileceğinize iddia ediyorsanız 15 km ortalama hız ile 7 litre yaktığınızı gösteren yol bilgisayarı resmini atın. Bence siz bu araçlar az yakıyor diye kendinizi kandırıyorsunuz.

• quote:

Fotoyu incelerseniz 15 km ortalama hız ile 10.2 litre yazıyor. Aynı konuda 1.2 tsi dsg sahibi 17 km ortalama ile 10.0 litre yaktığını yazmış. Yani start stop olmayan tork konvertörlü aracım 1.2 tsi'dan daha az yakmış.

Ha %30 az yakabileceğinize iddia ediyorsanız 15 km ortalama hız ile 7 litre yaktığınızı gösteren yol bilgisayarı resmini atın. Bence siz bu araçlar az yakıyor diye kendinizi kandırıyorsunuz.

Civic 15km/h ortalama hizli normal sartlarin gecerli oldugu bir sikisik trafikte, soguk motordan baslayip 8-10km'lik orta mesafeli parkurlarda uzun donem test yapildiginda 10.2 YAKAMAZ. Oyle bir sacma 1.6 + sacma konvertor sanzimanli bir Civic bu Dunya uzerinde yok. ABD'deki gibi 1.8 143bg+CVT olsa belki.

Ozel test kosullari yaratip, gercekci tuketimmis gibi paylasmayin surada. 15km/h kosullarinda 1.2 TSI DSG cok rahat 9 litreyi, 1.6 otomatik Civic 13 litreyi gorur.

• Şehir içinde en uzun yaptığım yol 2.7 km ayrıca hergün 900 metre mesafeden çocuğumu alıyorum. Günlük 7 km üzerinde yol yapmıyorum ve ekranda 75 km yol aldığım gözüküyor. Yaklaşık 10 günlük ortalamamın fotoğrafını yayınladım hala 10 yakamaz 13 yakar diyorsun. Aracıma söyleyeyim bundan sonra çok yaksın.

1.2 dsg'li Jetta sahibi 17 km ortalama ile 10.0 yakıyorum diyor onada inanmıyorsun. 1.2 tsi dsg az yakar diye hayal aleminde yaşıyorsun.

• quote:

Şehir içinde en uzun yaptığım yol 2.7 km ayrıca hergün 900 metre mesafeden çocuğumu alıyorum. Günlük 7 km üzerinde yol yapmıyorum ve ekranda 75 km yol aldığım gözüküyor. Yaklaşık 10 günlük ortalamamın fotoğrafını yayınladım hala 10 yakamaz 13 yakar diyorsun. Aracıma söyleyeyim bundan sonra çok yaksın.

1.2 dsg'li Jetta sahibi 17 km ortalama ile 10.0 yakıyorum diyor onada inanmıyorsun. 1.2 tsi dsg az yakar diye hayal aleminde yaşıyorsun.

Tamam tamam Civic az yakiyor uzulmeyin. Ben otomatik Civic'ten az yakan bir aracla 25km/h ortalama hizda gercekci kullanimla 10.2 goruyorum. Civic'in 9.6'lik katalog verisi varken 15km/h ortalama hizda 10.2 yakmaniz takdire sayan.

Bu arada 1.2 TSI DSG derken, Golf-Leon ve esdegeri, yeni 16v 105-110bg motorlu MQB'li araclardan bahsediyorum. Jetta'nin motoru ve platformu bunlarin yaninda fosil kalir.

• quote:

Orijinalden alıntı: optiarc

quote:

Şehir içinde en uzun yaptığım yol 2.7 km ayrıca hergün 900 metre mesafeden çocuğumu alıyorum. Günlük 7 km üzerinde yol yapmıyorum ve ekranda 75 km yol aldığım gözüküyor. Yaklaşık 10 günlük ortalamamın fotoğrafını yayınladım hala 10 yakamaz 13 yakar diyorsun. Aracıma söyleyeyim bundan sonra çok yaksın.

Tamam tamam Civic az yakiyor uzulmeyin. Ben otomatik Civic'ten az yakan bir aracla 25km/h ortalama hizda gercekci kullanimla 10.2 goruyorum. Civic'in 9.6'lik katalog verisi varken 15km/h ortalama hizda 10.2 yakmaniz takdire sayan.

Bu arada 1.2 TSI DSG derken, Golf-Leon ve esdegeri, yeni 16v 105-110bg motorlu MQB'li araclardan bahsediyorum. Jetta'nin motoru ve platformu bunlarin yaninda fosil kalir.

Önceki sayfada golf 1.2 TSİ ile şehir içi 5.3 litre yakiyorum diyene neden tepki vermiyorsunuz da civic tüketimine tepki veriyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

quote:

Orijinalden alıntı: optiarc

quote:

Önceki sayfada golf 1.2 TSİ ile şehir içi 5.3 litre yakiyorum diyene neden tepki vermiyorsunuz da civic tüketimine tepki veriyorsunuz?

Her mesaji tek tek okuyup, hepsine cevap verecek degilim elbet.

Madem oyle bir sey var. Onunla ilgili yorumum.soyle olur.

Ortada 5.3'luk bir deger varsa, 5.3'luk deger Civic'in 10.2'lik degerindenden cok cok daha yuksek sapmali bir degerdir. Yazsam da boyle yazmasam da boyle. 15km/h ortalama hizda 1.2 TSI icin ongorumun 9 litre oldugunu yazmistim zaten.

• Otomatik civic'den az yakan araba ile 25 km ortalama hızda 10.2 yaktığını iddia etmek ilginç olmuş. 25 km ortalama hız ile 8 litrenin altına düşüyorum. 17 km ortalama hız ile fabrika verisini tutturuyorum.

Aracımı hergün işe geliş gidişte kullanıyorum. 2.5 km mesafede 5 kırmızı ışık var ayrıca Nazilli'de otoyol diye birşey yok. Yaptığım yolun yarısı mahalle arasında kullanılıyor. Eğer Nazilli'yi bilen varsa sokakların ne kadar dar olduğunu bilir tek hamlede dönüş yapamazsın. Daha ne kadar gerçek kullanım olsun istiyorsun? Tüketim miktarının fotosunu atıyorum hala o kadar yakmaz diyorsun yahu.

1.2 tsi dsg kullanıyorsan 15 km ortalama hız ile %30 daha düşük tüketim verisi paylaş eğer 1.2 tsi dsg kullamıyorsan boşuna kullanmadığın araçlar hakkında şu şu kadar yakar bu bu kadar yakar diye atıp tutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 17 Nisan 2016; 20:09:10 >

• Çalıştığım yerde bir iş arkadaşımız yeni aldığı 1.6 benzinli otomatik focusu ile KARMA tüketim 4.1 lider yaktığını iddia ediyor. Bunu namus meselesi yapmış durumda. Dizelden az yakıyorsun kendine gel diyoruz ama anlatamıyoruz.
    Acaba 100 km degilde 50 km'de mi 4.1 litre yakıyor.

Konu sahibi her türlü değeri koymuş mesaja. 8 de var 6 var 5 var. Her kesime hitap eden kimseyi üzmeyen bir konu olmuş. Az yakarcılara da çok yakarcılara da malzeme var.

• quote:

Otomatik civic'den az yakan araba ile 25 km ortalama hızda 10.2 yaktığını iddia etmek ilginç olmuş. 25 km ortalama hız ile 8 litrenin altına düşüyorum. 17 km ortalama hız ile fabrika verisini tutturuyorum.

Aracımı hergün işe geliş gidişte kullanıyorum. 2.5 km mesafede 5 kırmızı ışık var ayrıca Nazilli'de otoyol diye birşey yok. Yaptığım yolun yarısı mahalle arasında kullanılıyor. Eğer Nazilli'yi bilen varsa sokakların ne kadar dar olduğunu bilir tek hamlede dönüş yapamazsın. Daha ne kadar gerçek kullanım olsun istiyorsun? Tüketim miktarının fotosunu atıyorum hala o kadar yakmaz diyorsun yahu.

1.2 tsi dsg kullanıyorsan 15 km ortalama hız ile %30 daha düşük tüketim verisi paylaş eğer 1.2 tsi dsg kullamıyorsan boşuna kullanmadığın araçlar hakkında şu şu kadar yakar bu bu kadar yakar diye atıp tutma.

Benim bile sinir seviyemde yukari dogru kipirdanma yaratmayi basardin ya helal olsun.

Sana teneke, kutuk Civic'inle mutluluklar. Gerci bir mala sahip olmasi dolayisiyla bir insan ancak senin kadar mutlu olabilir. Benim temennime gerek yok.

Cok sevdigim Honda'yi da gomdum sayende.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.