Şimdi Ara

Golf 1.2 tsi dsg yakıt tüketimi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
6
Favori
83.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam fatal error hatası verdi, daha fazla yüklenmyin bence :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fotorafları okucam diye gözlerim yandı. Hastaneden yazıyorum .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Araçlar 1.2 TSI DSG octavia . 1.6 ot. civic ikiside 2014 model... Peşpeşe gittik, güzergah aynı. 1.2 tsı 8 küsür yaktı. honda 10 nokta küsür.
    değerleri net hatırlamıyorum ama arada 2 litre vardı... ki benim octavia rodajdan çıkmamıştı. bu arada ölçümler yol bilgisyarı değil, pompa hesabıdır. çok atıp tutan bir civic kullanıcısını hayal dünyasından çıkarmak için bizzat tarafımdan denenmiştir.

ben şunu anlamıyorum arkadaş..

1.2 tsi kullananlar çok memnun,
    kullanmayan herkes, kötülüyor..
  • Biraz önce uzun yoldan geldim. İzmir-Nazilli arası araçta 90 kg ortalamada 4 yetişkin + 1 çocuk + çocuk koltuğu + çocuk arabası ve eşyaları vardı.

Aydın şehir içinden geçtim. Aydın çıkışında yol yapım çalışması nedeniyle köstebek yuvası gibi bozuk bir tali yoldan konvoy halinde 20-30 km hızla ilerleyip Aydın'dan çıktıktan sonra 45 km otoyoldan gidip Nazilli'ye vardım. Tüketime bakıyorum bu kadar olumsuz şartlar altında bile fabrika değerlerini yakalamış. Eğer 1.2 tsi ile daha az yakarım diyen varsa güzergahı da söyledim İzmir-Denizli arası yol yapacaklar bir denesin araçta 2 kişi ile 5.5 litre altında yakabilecekler mi bir görelim.

Baştan uyarayım aşağı salmışsın filan diye zıplayacak olan varsa ilk önce İzmir ve Nazilli rakımlarını bir araştırsın.

Bu mesaja eklenen görseller:

Golf 1.2 tsi dsg yakıt tüketimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 18 Nisan 2016; 8:09:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Hocam fatal error hatası verdi, daha fazla yüklenmyin bence :)

1.2 tsi'yın 1.6 atmosferik motordan fazla yaktığı gerçeğini bir türlü kabul edemiyor. Hayır bu kadar yakmamalı en az %30 fazla yakmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

quote:

1.2 tsi'yın 1.6 atmosferik motordan fazla yaktığı gerçeğini bir türlü kabul edemiyor. Hayır bu kadar yakmamalı en az %30 fazla yakmalı

Civic otm ların uzun yolda az yaktığını biliyorum ama toyotanın, mazdanın yeni nesil atmosferik motorları civice göre çok daha da ekonomik.

Tutturmuşlar atmosferik çok yakar turbo az yakar diye. Kendilerini bu şekilde avutup duruyorlar. %30 fazla yakmalı gibi hayal aleminde yaşıyorlar. Kendileri gibi kasarak kullanınca atmosferik motorların da az yaktığını yediremiyorlar.

Ben de geçen sene 1.33 auris ile Niğde'den Kahramanmaraş'a Kayseri üzerinden 4.6 ortalama ile gitmiştim. Yol çoğunlukla pütür asfalt, inişli çıkışlı ve ışıklar vs olan bir yol. Bu değeri dikkat ederek elde ettim. Dikkat etmesem en az 5 litre yakardı. Ama ben hiç auris 4.6 litre yakıyor diye kimseyi kandırmadım, paylaşmadım bile. Bunlar farklı bir kafa yaşıyor. Verecek cevap bulamayınca teneke vs demeye başladı. Bu da eziklik psikolojisinden geliyor.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Hocam Mazda'nın tüketimini bilmiyorum ama Toyota'nın kullandığı CVT şanzıman yakıt ekonomisi ve konfor anlamında uzak ara en iyi şanzıman. Biraz dikkat edersen rekor tüketimler elde edilebiliyor. İşin ilginci Toyota kullananlar hergün foruma konu açıp aracım şu kadar az yaktı bu kadar az yaktı demiyorlar. En çok yakan şanzıman seçeneğini kullandığım halde bunlardan az tüketim gerçekleştiriyorum bunu da resimlerle gösteriyorum hala en az bizim araba yakıyor diye iddia ediyorlar.

Şu vw kullananlarda nasıl bir inanmışlık var anlayamadım. Her gün biri konu açıp aracının ne kadar az yaktığını ispatlamaya çalışıyor. Biri şehir içinde 5.3 litre yaktığını iddia ediyor birine en kötü şartlarda sağlanmış tüketimin resmini atıyorsun hayır olamaz diyor. Kullanmadıkları araçların ne kadar tüketmesi gerektiğini nokta atışı söylüyorlar filan ilginç insanlar.
  • şu anda Ankara içi otomatik FD6 civic ile ortalamam 8 litre. Güzergahım daha çok bulvarlar. çok fazla dur kalk trafiğe kalmıyorum. Gaza basma ile alakalı asla bir tereddüt yaşamam. Sollamam gerekiyorsa basarım gaza araç zaman zaman 5-6 bin devir çevirir. Otomatik civic kullananlar beni daha iyi anlayacaktır. Ve asla ekonomi odaklı sürmem. Güzergahımın etkisiyle 8 litre gösteriyor yol bilgisayarı. LPG ile yaklaşık yüzde 30 fazla tüketim yapıp yaklaşık 9,5-10 litre LPG tüketiyorum. uzun yolda ise yine kasmadan gittiğimde 6.5 görmüştüm. (5 küsür görecek kadar sabırlı değilim ) Ama yolun bir bölümünden sonra gaza fena asılmak zorunda kaldım. tüketim uçtu

yine teyzemde golf 1.2 TSİ BM, Manuel var. Kısa mesafede inerler araçtan. Genelde sağ şeritten giderler. 6.7 litre ortalamaları var. (ortalama hızlarını bilmiyorum)

benim izlenimlerim bu şekilde.

• quote:

Toyota'nın kullandığı CVT şanzıman yakıt ekonomisi ve konfor anlamında uzak ara en iyi şanzıman.

Toyota Corolla'nın CVT şanzımanı, Honda Civic'in otomatik şanzımanından daha mı iyi?
    Lpg'li Honda düşünüyorum ama Corolla ile arasında gidip geliyorum.

Benzinli Yakıt verileri
    Şehir İçi Corolla 7.3 lt/100 km Honda 9.6 lt/100 km
    Şehir Dışı 4.6 lt/100 km 5.2 lt/100 km
  • mcakrep23 kullanıcısına yanıt
    CVT şanzıman, tork konvertörlülere göre yakıt ekonomisi ve konfor olarak kesinlikle daha iyi bunu fabrika tüketim verilerinden de anlayabilirsiniz. Sırf CVT şanzımanlı diye bir aracı satın alabilirim. Ancak Corolla çarpışma testlerinde iyi not alamadığı için sizin yerinizde olsam güvenlik konusundaki çekincelerimden dolayı uzak dururdum. Aceleniz yoksa biraz daha bekleyip yeni çıkacak CVT'li Civic'i bekleyebilirsiniz.
  • quote:

CVT şanzıman, tork konvertörlülere göre yakıt ekonomisi ve konfor olarak kesinlikle daha iyi bunu fabrika tüketim verilerinden de anlayabilirsiniz. Sırf CVT şanzımanlı diye bir aracı satın alabilirim. Ancak Corolla çarpışma testlerinde iyi not alamadığı için sizin yerinizde olsam güvenlik konusundaki çekincelerimden dolayı uzak dururdum. Aceleniz yoksa biraz daha bekleyip yeni çıkacak CVT'li Civic'i bekleyebilirsiniz.

Corolla da diğer rakipleri gibi euroncap tan 5 yıldız almıştır ve yine diğer rakipleri gibi iihs den düşük not almıştır, bunun yanında güvenlik donanımları olarak en alt donanımından en üstüne bütün güvenlik donanımları standarttır ve azımsanamayacak kadar çok güvenlik donanımına sahiptir.

Şanzıman konsununda sizinde yazdığınız gibi cvt yağ gibi akar ve Toyotalarda kullanılan cvt sorunsuz bi şanzımandır, malesef ford ve nissanda kullanılanlar için aynısını söylemek mümkün değil. Honda nın kullandığı şanzıman ise tork konvertörlü ve gerçekten uzun ömürlü sağlam bi şanzımandırama yakıtı fazladır ve geçişleri sarsıntırlıdır.

• macropolo kullanıcısına yanıt
    Hocam Corolla iihs'nin yaptığı small overlap testinde oldukça başarısız sonuçlar aldı. Aynı testi başarı ile geçen araçlar buluyor.

IIHS-HLDI crash testing and highway safety
    2020 Toyota Corolla 4-door sedan
    http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/toyota/corolla-4-door-sedan

2016 Honda Civic 4-door sedan
    http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/civic-4-door-sedan/2016

2015 Honda Civic 4-door sedan
    http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/civic-4-door-sedan/2015

• quote:

Orijinalden alıntı: optiarc

quote:

Biraz önce uzun yoldan geldim. İzmir-Nazilli arası araçta 90 kg ortalamada 4 yetişkin + 1 çocuk + çocuk koltuğu + çocuk arabası ve eşyaları vardı.

Aydın şehir içinden geçtim. Aydın çıkışında yol yapım çalışması nedeniyle köstebek yuvası gibi bozuk bir tali yoldan konvoy halinde 20-30 km hızla ilerleyip Aydın'dan çıktıktan sonra 45 km otoyoldan gidip Nazilli'ye vardım. Tüketime bakıyorum bu kadar olumsuz şartlar altında bile fabrika değerlerini yakalamış. Eğer 1.2 tsi ile daha az yakarım diyen varsa güzergahı da söyledim İzmir-Denizli arası yol yapacaklar bir denesin araçta 2 kişi ile 5.5 litre altında yakabilecekler mi bir görelim.

Baştan uyarayım aşağı salmışsın filan diye zıplayacak olan varsa ilk önce İzmir ve Nazilli rakımlarını bir araştırsın.

Arkadaşım sıkıntılı değilsin di mi sen? Uzun yolda 100km/h ile giderken 2000rpm çeviren 1.6 Civic, zorlanmasını müddetçe az yakıyor. Tüm araçların az yaktığı gibi. 1.2 TSİ benzer şartlarda en fazla 0.2 litre az yakardi. 1.2 TSİnin fark attığı yer şehir içi. Sakin sakin uzun yol yaparken tüketimde fark olusmaz. Bununla ispatlayabilecegin bir şey yok.

Birader sende idrak problemi filan mı var? Şehir içinde daha az yaktığını resimli olarak gösteriyorum yok olmaz, olamaz diyorsun. Şehir dışında 400 kg yük ile tsi araçlardan daha az yaktığını gösteriyorum yok hepsi aynı yakar diyorsun. 1.2 tsi motor nerede daha az yakıyor uzayda yer çekimsiz ortamda filan mı?

• Şehir içinde araç trafiğine girmek ve kırmızı ışıklara yakalanmak, arabanın altını sürtecek kadar çukurlu bozuk yolda kamyonların arkasında konvoya girmek yakıt düşürücü şeyler diyen ve ortalama hızın neden düştüğünü anlayamayan adam bir daha yakıt tüketimi konusunda hiç konuşmasın ciddiye bile almam.
  • quote:

Hocam Corolla iihs'nin yaptığı small overlap testinde oldukça başarısız sonuçlar aldı. Aynı testi başarı ile geçen araçlar buluyor.

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/toyota/corolla-4-door-sedan
    http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/civic-4-door-sedan/2016
    http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/civic-4-door-sedan/2015

Oşdukça başarısız dediğiniz testte sadece önden çarpma da "sıradan" etiketi almış diğerlerinde "iyi" etiket almış, zaten iihs son derece zorlu bi test ve gidip honda ile kıyaslamışsımız, diğer rakiplerinede bi bakın isterseniz.

• macropolo kullanıcısına yanıt
    Hocam small overlap testinde sıradan değil marginal yani "sınırda" almış videoları izlerseniz 64 km hızda yapılan bir kaza ölümcül sonuçlar doğuruyor. Soruyu soran arkadaş Honda Civic ile kıyasladığı için bende doğal olarak iki aracın testini karşılaştırdım. Herşey keyfe bağlıdır ama güvenliğin marka sevgisine göre bencesi sencesi olmaz.
  • quote:

quote:

quote:

Biraz önce uzun yoldan geldim. İzmir-Nazilli arası araçta 90 kg ortalamada 4 yetişkin + 1 çocuk + çocuk koltuğu + çocuk arabası ve eşyaları vardı.

Arkadaşım sıkıntılı değilsin di mi sen? Uzun yolda 100km/h ile giderken 2000rpm çeviren 1.6 Civic, zorlanmasını müddetçe az yakıyor. Tüm araçların az yaktığı gibi. 1.2 TSİ benzer şartlarda en fazla 0.2 litre az yakardi. 1.2 TSİnin fark attığı yer şehir içi. Sakin sakin uzun yol yaparken tüketimde fark olusmaz. Bununla ispatlayabilecegin bir şey yok.

Birader sende idrak problemi filan mı var? Şehir içinde daha az yaktığını resimli olarak gösteriyorum yok olmaz, olamaz diyorsun. Şehir dışında 400 kg yük ile tsi araçlardan daha az yaktığını gösteriyorum yok hepsi aynı yakar diyorsun. 1.2 tsi motor nerede daha az yakıyor uzayda yer çekimsiz ortamda filan mı?

atmosferik motor yeni nesil turbo kadar az yakamaz. zaten resmi rakamlar da bunu doğruluyor:

şehir içi:

civic 1.6 otomatik 10 lt
    civic 1.6 manuel: 9.1 lt

golf 1.4 otomatik: 6.2 lt
    golf 1.4 manuel: 6.6 lt

eski çalıştığım şirkette civic çok kullandım. su gibi yakıyor civicler. şimdi 1.4 golf sahibiyim ve istanbul içi full şehir içi kullandım şu ana kadar. ortalama hızım 28 km ve ortalama sarfiyat 6,9 lt. bir civic sahibi (eğer gerçek dünyada yaşıyorsa) bu rakamları hayal dahi edemez. hiçbir atmosferik bu kadar az yakmıyor. zaten honda da bunun farkında ve yeni honda civic turbo motorla gelecek. daha 1.2 tsi ve türkiye'ye gelmeyen 1.0tsi motorları da var golf'ün.

biraz gerçekçi olalım. benzin saçıyor civic'ler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şehir içinde en uzun yaptığım yol 2.7 km ayrıca hergün 900 metre mesafeden çocuğumu alıyorum. Günlük 7 km üzerinde yol yapmıyorum ve ekranda 75 km yol aldığım gözüküyor. Yaklaşık 10 günlük ortalamamın fotoğrafını yayınladım hala 10 yakamaz 13 yakar diyorsun. Aracıma söyleyeyim bundan sonra çok yaksın.

1.2 dsg'li Jetta sahibi 17 km ortalama ile 10.0 yakıyorum diyor onada inanmıyorsun. 1.2 tsi dsg az yakar diye hayal aleminde yaşıyorsun.

Tamam tamam Civic az yakiyor uzulmeyin. Ben otomatik Civic'ten az yakan bir aracla 25km/h ortalama hizda gercekci kullanimla 10.2 goruyorum. Civic'in 9.6'lik katalog verisi varken 15km/h ortalama hizda 10.2 yakmaniz takdire sayan.

Bu arada 1.2 TSI DSG derken, Golf-Leon ve esdegeri, yeni 16v 105-110bg motorlu MQB'li araclardan bahsediyorum. Jetta'nin motoru ve platformu bunlarin yaninda fosil kalir.

Önceki sayfada golf 1.2 TSİ ile şehir içi 5.3 litre yakiyorum diyene neden tepki vermiyorsunuz da civic tüketimine tepki veriyorsunuz?

Her mesaji tek tek okuyup, hepsine cevap verecek degilim elbet.

Madem oyle bir sey var. Onunla ilgili yorumum.soyle olur.

Ortada 5.3'luk bir deger varsa, 5.3'luk deger Civic'in 10.2'lik degerindenden cok cok daha yuksek sapmali bir degerdir. Yazsam da boyle yazmasam da boyle. 15km/h ortalama hizda 1.2 TSI icin ongorumun 9 litre oldugunu yazmistim zaten.

17 km ortalama hızda 1.4tsi golf ile 9,1 lt yaktım. en yüksek değerim bu şu ana kadar aracımla.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Civic otm ların uzun yolda az yaktığını biliyorum ama toyotanın, mazdanın yeni nesil atmosferik motorları civice göre çok daha da ekonomik.

Tutturmuşlar atmosferik çok yakar turbo az yakar diye. Kendilerini bu şekilde avutup duruyorlar. %30 fazla yakmalı gibi hayal aleminde yaşıyorlar. Kendileri gibi kasarak kullanınca atmosferik motorların da az yaktığını yediremiyorlar.

Ben de geçen sene 1.33 auris ile Niğde'den Kahramanmaraş'a Kayseri üzerinden 4.6 ortalama ile gitmiştim. Yol çoğunlukla pütür asfalt, inişli çıkışlı ve ışıklar vs olan bir yol. Bu değeri dikkat ederek elde ettim. Dikkat etmesem en az 5 litre yakardı. Ama ben hiç auris 4.6 litre yakıyor diye kimseyi kandırmadım, paylaşmadım bile. Bunlar farklı bir kafa yaşıyor. Verecek cevap bulamayınca teneke vs demeye başladı. Bu da eziklik psikolojisinden geliyor.

Commandx sen arabadan anlıyorum diye gecinip 20 yaşında Lexus'a binen, bunun üstüne yan sanayi parça ile orijinal parça arasında kalite farkı olmadığını iddia eden bir adamsın:)

İki aracın var biri 1.2 atmosferik, diğeri 1.6 atmosferik. İkisi de LPG'li.

Benimle burada teknik konularda aşık atan adam işletme, güzel sanatlar mezunu falan çıkacak kesin.

Yaş 30 oldu, 20 olsa ne güzel olurdu. 20 yaşında lexusa binebilmek ne güzel bir şeydir düşünemiyorum.

Kalite farkı olmadığını iddia etmedim ama yanlış anlamışsın. Kalite farkı vardır elbette ama markadan markaya değişebilir. Belki dacianın kullandığı bir yedek parça yan sanayi üretim yapan bir firmanın üretiminden daha kalitesiz olabilir dedim. Zaten orjinal diye geçen parçaların çoğu fason üretim.

Diyelim toyota ön camı aa firmasına ürettiriyor. AA firması toyota ürettiği camın aynısını yan sanayi olarak da yedek parça şeklinde satabilir değil mi? Ben sadece yan sanayi diye kestirip atmamak lazım dedim. Bu Çin malı algısı gibi bir şey. Çin'den çıkan çok kaliteli ürünler de var ama çin malı deyince insanların aklında olumsuz bir şey beliriyor.

Ne mezunu olursa olsun, seninle kimse aşık atmıyor. Sen anlamak istemiyorsun, köşeye sıkışınca da yok teneke meneke demeye başlıyor, konuyu saptırıyorsun.

• quote:

Hocam tüketim miktarı iyi ancak 35 km ortalama hız şehir içi diye geçmez. Ortalama 20 km ve altına şehir içi verisi diyebiliriz. Çevre yolunda ve bu ortalama hızlarda benim araç da 6-7 litre arasında yakıyor.

şehiriçi derken istanbul'dan iyi bir referans olamaz bence. buna herhalde kimse itiraz edemez? golf 1.4 arabamı alalı 3 ay oldu, hiç istanbul dışına çıkmadım bu esnada. ortalama hız 28km ve ortalama yakış 6.9 lt. 35 km de bence şehiriçi sayılır. akıcı bir istanbul trafiği 35 km'dir. o hızda 5,9'a filan düşüyor benim araba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 18 Nisan 2016; 11:41:03 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.