Şimdi Ara

Golf 1.2 tsi dsg yakıt tüketimi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
6
Favori
83.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun yolda ve ciddi mesafede 4.8, 4.9 yaktığını gösteren foto atıyorum hala 5.6 yakar diyorsun. Senin aracı ver uzun yolda 8 litre yaktırayım sonrada gelip bu araba en az 8 yakıyor yazayım.

Daha Honda Civic'de hangi şanzıman kullanıldığını bilmeyen biri gelip yakıt sarfiyatı konusunda ahkam kesiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 19 Nisan 2016; 11:30:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Civic denen arabanin fabrika sehirici verisi 9-10 lt. Srn istedigin kadar az yakiyor de. Zaten civic e tupsuz binenler neyin kafasini yasiyor anlamiyorum.tupsuz bir civic in benim icin hic bir anlami yok.

• uykr kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=116182811

Tüp takılmayan 1.2 tsi alanlar neyin kafasını yaşıyorsa aynısını yaşıyor olabilirler.

• Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Civic in 40 krrs yaktigi yaktigi yerde 1.2 tsi 28 krs yakiyor. Civic e tup taksan 20 krs yakacak. 8-10 krs fazla veeip tuple ugrasmayayim demek mantiksiz degil. Alt devir cekisi de cabasi.

Aynı ortalama hızda iki araç arasında %30 fark var diyorsun farkındasın değil mi? Bu kadar emin bir şekilde kuruş hesabı yaptığına göre her iki aracın aynı hızdaki tüketim verilerini paylaşta tsi nasıl %30 daha az yakıyormuş bir görelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 19 Nisan 2016; 12:09:12 >
  • Makale mi yaziyoruz aga, 40 olmaz 38 olur. Her turlu 10 kurus civari az yakiyor. Senin gibi bir amigo bir gun sorarsa diye dusunup foto cekmedim. 3 yildir corolla cvt kullaniyor arkadasim, 40 krs yakiyor. Golf 1.2 kullanan arkadasim ayni sehirde 28 krs yakiyor.

Amigoluğu sen yapıyorsun. Konunun başından beri şehir içinde az yakıyor diyenler 30-40 km ortalama hızdaki verisini gösteriyor.

Cvt şanzımanlı araç aynı ortalama hızda 1.2 tsi'dan daha düşük yakıt tüketir. Cvt şanzımanlı aracın 20 km ortalama hızda tükettiği veriyi baz alıp tsi motorun 30 km ortalama hızda tükettiği veriyi baz alırsan tabi ki 30 km ortalama hızdaki araç daha az yakar.

Ortalama hız vermeden şu az yakar bu az yakar demen hiçbirşey ifade etmiyor.

Tork konvertörlü aracımla şehir dışı verilerini koydum buyur 1.2 tsi motorlu araç ile 400 kg yükte ve iniş eğimli olmayan yolda daha az tüketim gerçekleştirde görelim diyorum bir kişide daha az yaktığını gösteremiyor. Ama atmaya geldi mi %30 daha az yakar diye mangalda kül bırakmıyorsunuz.

• Sizin o 40 kuruş yakıyor dediğiniz corollalar, civicler dikkat etmeden kullanıyordur. Tsi kullanıcıları gibi ayağının altında yumurta varmış gibi kullanmıyor. Zaten çoğunda lpg var diyerek ne yaktığına bakmıyor bile. Eğer dikkat etseler tsi cilerden daha fazla yakmaz.

Geçenlerde paylaştım yine paylaşmıştım. Forumdan umutsirvan'ın sakin kullanarak elde ettiği değerler. Sakin kullanınca gördüğünüz gibi atmosferikler de gayet ekonomik olabiliyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_92692303//tm.htm#92692303
  • Sen izmirde yasiyorsun anladigim kadariyla. Kasmadan kullandiginda ortalama tuketiminkac lt? Bir depoyla kac km yol aliyorsun? Su bahsettigin nazilli seyahatinde nasil bir surus tarzi denedin?

Bak ben "en az hangisi yakabilir?" tartismasinda degilim ama sen de bir seyi kabul et: uzun yolda makas kapansa da genel ortalamada yani standart INSAN kullaniminda civic, hele hele otomatikse 1.2 tsi den her turlu cok yakar.

• Anchowy61 A kullanıcısına yanıt
    CivicNB ve CVT ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocatepe

En samimi arkadaşımda civic otm. var. Zaten mesajımda bahsettiğim civic te o araç. Civic bilmediğim bir araba değil. Bütün gün tepesindeyim. Aynı güzergahta aynı sürüşle, tüketim farkını bizzat test ettim. Nasıl 5.2 yaktırdığını bilmiyorum, bir şekilde olmuş. Ama arkadaşın civicle kasa kasa 5.6 (sadece uzun yol) yaktırdık. Ben bunu gözümle gördüm. Neyi ispatlamaya çalışıyorsun bilmiyorum. Nasıl bir fanatikliktir onuda bilmiyorum.

Bildiğim şu :

Honda CVT şanzımanı başarılı bir şanzıman. Motorunun LPG uyumu sayesinde oldukça başarılı bir benzinli otomatik / ekonomi performansı sunuyor. Ama tek numarası bu işte...
    Civic, VW göre daha kalitesiz ve konforsuz bir araba. Bunu tanıdığım bütün honda kullanıcıları kabul ediyor. (Fiyat olarakta VW den aşağı kalır bir yanı yok)
    VW ninde tek sorunu DSG nin patlama riski.

Sonuç olarak tamam, ben kabul ediyorum :
    Civic, 1.2 TSİ den çok daha az yakıyor. 1.2 TSI full dolu, bagaj dolu, Depo dolu, 15 litre yakıyor, Civic 5.2....1.2 TSı rampada da tıkanıp kalıyor.

Sen hondanla mutluysan sorun yok... tartışmanın, ikna etmeye çalışmanın anlamı da yok...

Ben 1.2 Tsimle mutluyum. Tanıdığım kullanan büyük çoğunluk da mutlu.

sen mutlu, biz mutlu--- o halde sorun yok arkadaşım...

Konunun tamamını çok detaylı okumadım ama; Bir aracın şehir dışında ne yaktığından daha çok sürekli şehiriçi kullanım da ne yaktığı daha
    çok önemlidir. Duruma/şartlara/yüke/kullanım alışkanlığına vs. ye göre, aynı yol/aynı araç/aynı şartlar ile 5.5 de yakılır 6.5 da...

Şehir içi kullanımı dikkate alındığın da ne yaktığı önemli. Yoksa! yılda 1-2 kere çıkılan uzuuun yol çok da önemli değil..

İzmirliyim ancak şu anda Nazilli'de oturuyorum İzmir'e tatil amaçlı gidiyorum. İzmir'e gittiğimde şehir içi normal trafikte 6-7 litre arasında tüketim görüyorum. Menzili bilmiyorum çünkü şehir içinde 1 depo bitirecek kadar kalmıyorum.

5.2 yaktığında aracın ne kadar yüklü olduğunu yazmıştım ana kullanım tarzı vermemiştim haklısınız. Otobanda yokuş aşağı yukarı farketmeksizin 100 km sabit hızda yol aldım. Şehir içinde ve bölünmüş yollardaki hız sınırları dahilinde gittim. Ancak aynı gün aynı yük ile İzmir'e giderken otoyolda yoğun trafik içinde yer yer atik kullanarak ve otobanda 125 km hızda gittim. Bornova'ya ulaştığımda tüketimim 6 litreydi.

+400 kg ağırlık yükleyerek 1.2 tsi motorlu araç ile aynı şartlarda bundan daha düşük tüketim gerçekleştirebilen varsa buyursun ekran görüntüsü atsın.
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Evet aklımda yanlış kalmış bazı bilgi.... öbür arkdaşımın 2012 CVT si aklımda kalmış... ki, zaten o cümlede civic i övdüğüm bir cümledir..

Tamam dedik ya...

senin araban yakmıyor, uzun yolda 4.6 yla geziyor, hatta kasınca 3.5 lara düşüyor... 1.2 TSInin 15 litreden aşağı tüketimi yok.....

Tamam kabul......
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    arkadaşım yanlış aklımda kalmış...
  • Hatta cvt yakıt üretiyor. Depoya donmuş yağ, balık yağı gibi şeyler atıp üretim yapmak mümkün diye duymuştum. Hondacılar denesin bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gediklii kullanıcısına yanıt
    Buraya yazabildiğine göre okuma yazman var demektir. Ezbere sallamadan önce attığım resimleri bir incelede fabrika verisinin altında yakıyormuymuş yakmıyormuymuş gör.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: asoz

Hala şu tüketimlere bile 1,6 atmosferikle daha az yakıyorum diye cevap yazan var ..
    O atmosferiklerin alayının katalog değerinden %30 civarı az yaktığınızı iddia ediyosunuz yani... Pes..

Zamaninda umut arkadaşımız 1.4tsi ile 1.6 atmosferiki karşılaştırmisti

Geçen yeni bir deneme yaptık.
    400 km otoyol sürüşü. Hız olarak 140-170 bandında.
    Golf 7 110 luk TDI 7.3 lt ortalama
    Corolla 1.6 atmosferik 11 lt ortalama lpg yaktı. Tsi olayına girmeyelim hiç :)

• maşallah hocam o hıza göre iyi yakmışın.dizelin yakmasi normal zaten o hızlarda dizeller 120ye kadar ekonomik.hoş o hızlara kadar benzinlilerde ekonomik oluyor dizel kazığına fazladan para vermek yersiz tsi yi niye söylemiyorsun
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    TDI nin olayı ortadayken tsi başedebilir mi

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

TDI nin olayı ortadayken tsi başedebilir mi

4 litre yakanlar ne olacak?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.