Şimdi Ara

Golf 1.2 tsi dsg yakıt tüketimi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
6
Favori
83.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4lt yakanlar gün gelir birgün kendileri yanarlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: asoz

Hala şu tüketimlere bile 1,6 atmosferikle daha az yakıyorum diye cevap yazan var ..
    O atmosferiklerin alayının katalog değerinden %30 civarı az yaktığınızı iddia ediyosunuz yani... Pes..

Zamaninda umut arkadaşımız 1.4tsi ile 1.6 atmosferiki karşılaştırmisti

Geçen yeni bir deneme yaptık.
    400 km otoyol sürüşü. Hız olarak 140-170 bandında.
    Golf 7 110 luk TDI 7.3 lt ortalama
    Corolla 1.6 atmosferik 11 lt ortalama lpg yaktı. Tsi olayına girmeyelim hiç :)

Corolla'nin tüketimini gorunce, kullanım koşullarını yazmasaniz

Yüklü araç
    Klima açık
    Rampa asagi/rampa yukari sabit 130+km/h otoyol derdim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

TDI nin olayı ortadayken tsi başedebilir mi

4 litre yakanlar ne olacak?

Egimsiz yol, yüksüz araç(sadece sürücü), ideal lastik havasi, dusuk yuvarlanma direncli lastikler, bakımdan yeni cikmis araç, 18-20 derece hava sıcaklığı, rüzgarsız hava, kapalı farlar, klima ve camlar kapalı, havalandırma fanı dusuk seviyede açık, kısık/kapali müzik, temiz-cilali arac(düşük rüzgar surtunmesi) kombinasyonu bir araya gelirse Golf 1.2 TSİ 80km/h bandında 4 listelerde yakar.

Benim gercekci kullanımım ile gerçekçi degeri ise 7 litre.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İsin sakasi bir tarafa tsi motor 1.2 olani toyotanin 1.33 motorla,1.4 olani da toyota 1.6 motorla benzer yakiyor.vag grubundan arac alacak olsam octi 1.2 tek gecerim

• Golf te 2 kişi vardı. (70 + 55) kg bagaj boş klima açık. İstanbul edirne arası otoyol sürüşü. 140-170 hız bandında.
    Corollada 3 yetişkin bir ufaklık vardı. (55+60+15+85) kg. Ayrıca lpg tankı ve dolu depo benzin ve gaz. Giderek azalan gaz tabiki.
    Peş peşe yapılan bir yolculuk. Önde giden genelde Corolla. Umarım yeterli olmuştur.

• ya siz nasıl bu kadar az yaktırıyorsunzu bu araçlara benim i30 crdi dct istanbul trafiği standart 8 lt yakıyor ne altı ne üstü ort hız 21 km
    uzun yolda ort hız 107 tüketim 6 lt, 600 km ortalaması bu ve yol bomboştu hiç dur kalk yoktu
    daha altına inemem çok zor
  • Aracı ilk aldığımda yaz sonu 3 ay boyunca 6.5/7.0 aralığında kullanmıştım çoğu şehir içi fakat karma şeklinde İstanbul'da.
    Fakat bundan sonraki kış ayları boyunca bugüne kadar 7.5 altına düşüremedim yakıtı. Muhtemelen bundan sonra da düşecektir fakat ortalama 7.0 diyebiliriz İstanbul içinde.
    Şehirlar arası için ise, çoğu zaman 5.0 ile 5.5 aralığında bitiriyorum açık trafikte. Biraz daha uzun yol gitsem 5.0 altına da düşecektir tahminim.
  • konu sahibi olarak 20bin km de bazı güncelllemeler yapmak isterim.

öncelikle 5000den sonra tüketim değişmedi, hala uzun süreli ortalamam 6-6.5 civarında. genelde bir depoda 800km üzeri yol yapıyorum. eğer kasarsam 4lü tüketimleri gördüm fakat gerçekçi değil, rekor denemesi tadında. ş. içi fabrika verisi 5.7, bu pek mümkün değil fakat 6.5 gayet mümkün.

tüketim beklenenin aksine dur-kalk trafikte değil, ara hızlanmaların olduğu trafikte fazlalaşıyor. sürekli 0-60 bandında giderseniz pekala 102un üzerine çıkabilir. akmayan dur kalk trafikte ise 7yi pek geçmiyor.
  • bu tartışma bitmez, iki taraf da haklı çünkü.

tsi şehiriçinde trafiğe bile girsen, agrasif kullanmazsan, dikkat edersen az yakıyor. Atmosferikle bundan az yakmanın olanağı yok bana göre...

şehir dışı atmosferiğe avantajı sadece 90-100 ile gidersen var, şehirler arası 110-120 ile kafa kafaya, 140-150 ile gideyim dersen eş güçteki atmosferikten net çok yakıyor.

kullanıcının beklentisine-alışkanlığına-güzerahına göre çok iyi motor da olabilir çok kötü motor da.
  • dostlar bende golf7 tdi 105 hp var 15.000 km kullanıyorum. aracım ankarada akan trafikte ort 5,2-5,5 gibi yakıyor. ben hiç kasarak yavaş kullanmıyorum onu belirteyim. ancak dikmen gibi keçiören gibi hem trafiğin hemde yokuşların çok olduğu yerlerde duruma göre 6,5-7,1 arası yakıyor. az yakar mı belki yakar ama bende yavaş kullanacak sabır yok. bu değerlerde hile hurda yok baştan söyleyim daha önceki aracım benzinliydi ama bence bu değerler dizel için bana 1 lt fazla gibi

aynı kullanım tarzıyla 1.2 tsi herhalde 9-10 lt yakar gibime geliyor. 1.4 tsi düşünemiyorum fakat kaç lt yakar merak ediyorum

unutmadan uzun yolda daimi 4 yetişkin + full bagaj hatta araç içinde boş kalan yerler dahil dolu şekilde çok kez şehir dışına çıktım sürekli 120 km üzeri hızlarla 6 lt altını göremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onzy -- 26 Nisan 2016; 10:10:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: uniqlo

Bu arac sehir icinde yogun trafikleri sevmiyor, mesela bugun 18km ortalama hizla 8.9lt gosteriyordu, ayni guzergahta ortalama hiz 40a ciktiginda 5.5ltye dusuyor ve 65-80km ortalamalarda da 4-4,5lt tuketiyor.

Bu araci istanbul ankara bayirli asiri yogun trafikli yerde kullanirsaniz fabrika degerlerinin cok uzerine cikarsiniz ama bursa ya da diger anadolu sehirlerinde makul seviyelerde tuketimlere sahip olabilirsiniz.

Son 2000km ortalamam 38km ort hizla 5.7ltdir, atmosferik bir civic ayni guzergahlarda 7-8lt yakmaktadir.

Az yakiyor mu evet ama siz 175nm torku sert bir sekilde alirsaniz 10-12ltyi de gorebilirsiniz.mesela ben sirket araclariyla 4.5lt ortalamaya ulasirken is arkadaslarim 6-7ltleri gostermektedirler, burada kullanici faktoru de elbette onemli.

Sorusu olanlar pmden ulasabilirler.

Aynen katılıyorum bende bunu cozdugum ıcın ilk kalkıslarda yumusak kalkarım ama kokleyerek kalkarsanız cok yakar. halkalı havaalanı ve halkalı besıktas arası ben 7lt uzerine cıkartmadım 4000 kmde aracı...
    1.6 atmosferik otm hicbir arac bunu yapamaz.
    ama full kısa 10 km hızlarla aynı yakarlar...

• Tartışanlara veri olsun diye yazıyorum;

Araç 1.2 atmosferik Yeni İ20
    Gidilen Yol; 8500 km
    Koşullar; Tamamen İstanbul şehir içi trafiği, köprü geçişleri sabah ve akşam iş trafiği (14 km sanırım gidiş geliş 28 km) ve boş yol olunca otoban gidişleri de var, markete git geller de var.
    Zaman aralığı; 2015 aralık- 2016 bugün
    Sürüş tarzı; tamamen kontrolsüz, sıkılmadan, az yaktırmaya da çalışmadan, uçmaya da çalışmadan, trafiğe uyumlu.
    Ortalama hız; gidip arabaya bakamam şimdi :)
    Ortalama yakıt (depo değil yol bilgisayarı; 6,5 litre

Buyrunuz :)

Edit: Araç 21.000 km'de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit105 -- 26 Nisan 2016; 20:08:35 >
  • Dizel focusla 7.5 yaktığım aynı yolu şu an kullandığım 1.2 tsi leonla 8 le kullanıyorum. Bence tsi nasıl istersen öyle yakan bi motor.

• quote:

Orijinalden alıntı: superposition

konu sahibi olarak 20bin km de bazı güncelllemeler yapmak isterim.

öncelikle 5000den sonra tüketim değişmedi, hala uzun süreli ortalamam 6-6.5 civarında. genelde bir depoda 800km üzeri yol yapıyorum. eğer kasarsam 4lü tüketimleri gördüm fakat gerçekçi değil, rekor denemesi tadında. ş. içi fabrika verisi 5.7, bu pek mümkün değil fakat 6.5 gayet mümkün.

tüketim beklenenin aksine dur-kalk trafikte değil, ara hızlanmaların olduğu trafikte fazlalaşıyor. sürekli 0-60 bandında giderseniz pekala 102un üzerine çıkabilir. akmayan dur kalk trafikte ise 7yi pek geçmiyor.

Km de ne yakiyor kuruş olarak hocam ortalama

• Atmosferikte ne kadar dikkat edersen et, ne kadar basarsan bas tuketim sasirtacak sekilde ne dusuyor, ne artiyor. Hep bir oranti mevcut.

Tsi kullanima bagli olarak cidden cok degisiyor. Dur/kalk cok ise sabit hiza gore tahmininden cok yakabiliyor, sabit hizda tahmininin altinda yakabiliyor, basinca da tahmininden cidden cok yakiyor.

Yani tsi kullanan adamin iyi degerler icin hep efendi kullanmasi gerekiyor. Atmosferikte arada kacamak yapsan da motor durumu telafi edici yaklasiyor. Tuketimi birden ucurmuyor.

Surekli sehirici kullanimimdan dolayi ve araci yurutmek icin devir cevirmek istemeyisimden dolayi 1.2tsi sectim. Vergi avantaji vs ekstradan mutlu ediyor.

Aracimi akici trafikte kullaniyorum. 36km/h ortalama hizda son 9.500km tuketimim: 5.5L. Istanbul'da yasasaydim 10-15 km/h araliginda 8L civarlarinda yakardim sanirim.

Kazasiz surusler dilerim.

• saruhan33 kullanıcısına yanıt
    kuruşunu bilmiyorum ama ortalamada 6.5lt'yi geçmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Atmosferikte ne kadar dikkat edersen et, ne kadar basarsan bas tuketim sasirtacak sekilde ne dusuyor, ne artiyor. Hep bir oranti mevcut.

Tsi kullanima bagli olarak cidden cok degisiyor. Dur/kalk cok ise sabit hiza gore tahmininden cok yakabiliyor, sabit hizda tahmininin altinda yakabiliyor, basinca da tahmininden cidden cok yakiyor.

Yani tsi kullanan adamin iyi degerler icin hep efendi kullanmasi gerekiyor. Atmosferikte arada kacamak yapsan da motor durumu telafi edici yaklasiyor. Tuketimi birden ucurmuyor.

Surekli sehirici kullanimimdan dolayi ve araci yurutmek icin devir cevirmek istemeyisimden dolayi 1.2tsi sectim. Vergi avantaji vs ekstradan mutlu ediyor.

Aracimi akici trafikte kullaniyorum. 36km/h ortalama hizda son 9.500km tuketimim: 5.5L. Istanbul'da yasasaydim 10-15 km/h araliginda 8L civarlarinda yakardim sanirim.

fazla hipotez, az gerçek. 20 yıl atmosferik kullandım ve şu an 1.4 tsi kullanıyorum ve İSTANBUL'da kullanıyorum. bu kadar az yakan benzinli bir araç görmedim. dur kalkta, akan trafikte, her yerde daha az yakıyor. belli ki istanbul trafiğinde pek atmosferik kullanmamışsın.

istanbul içi yakaladığım değerler:

28 km ortalama hız - 7 lt (uzun dönem)
    31 km ortalama hız - 6,7 lt (uzun dönem)
    60 km ortalama hız - 4,7 lt
    17 km ortalama hız - 9 lt
    7 km ortalama hız - 18 lt

aracımı gerçekten efendi kullanmıyorum. çünkü basınca diğer benzinlilere fark atıyor aniden ve ben de dayanamıyorum. özellikle yokuşlarda çok hoşuma gidiyor bu. toyotalar tın tın giderken vınnn yapıyorum ben. buna rağmen de çok yakmıyor. tsi'nin çok yaktığı bir efsane. çünkü araç benzini verimli kullanıyor. nasıl çok yakacak? dur kalklarda da start-stop'un da katkısıyla az yakıyor. yukarıdaki listede 7 km ortalama hızda gittiğimde klima açıktı ve bu sebeple start-stop çok fazla devreye giremedi, o yüzden tüketim çoktu. rekorum zaten o 18 lt.

• 1500 km ortalaması 7.3 - 7.4 arası değişiyor. 20 km ile istanbul şehir içi.
    Araba leon manuel 1.2.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Atmosferikte ne kadar dikkat edersen et, ne kadar basarsan bas tuketim sasirtacak sekilde ne dusuyor, ne artiyor. Hep bir oranti mevcut.

fazla hipotez, az gerçek. 20 yıl atmosferik kullandım ve şu an 1.4 tsi kullanıyorum ve İSTANBUL'da kullanıyorum. bu kadar az yakan benzinli bir araç görmedim. dur kalkta, akan trafikte, her yerde daha az yakıyor. belli ki istanbul trafiğinde pek atmosferik kullanmamışsın.

aracımı gerçekten efendi kullanmıyorum. çünkü basınca diğer benzinlilere fark atıyor aniden ve ben de dayanamıyorum. özellikle yokuşlarda çok hoşuma gidiyor bu. toyotalar tın tın giderken vınnn yapıyorum ben. buna rağmen de çok yakmıyor. tsi'nin çok yaktığı bir efsane. çünkü araç benzini verimli kullanıyor. nasıl çok yakacak? dur kalklarda da start-stop'un da katkısıyla az yakıyor. yukarıdaki listede 7 km ortalama hızda gittiğimde klima açıktı ve bu sebeple start-stop çok fazla devreye giremedi, o yüzden tüketim çoktu. rekorum zaten o 18 lt.

Evet İstanbul'da yaşamadığım için yaşayan kadar araba kullanmadım. Gelip/gittikçe kullandım.

Benzini verimli kullanmak demek ne demek? Araç zeki mi demek istiyorsunuz? Bunu bir açıklar mısınız? Ama kuru lafla değil. Tsi'da ne var da diğerlerinde yok, eğer bunu yazılı dökümanla koyup anlamamı sağlarsanız ve diğer motorlarla/motorla karşılaştırma yaparsanız anlarım. Turbo demeyinde..

Bende tsi motor araç kullanıyorum dikkat etmeden hafif sert sürüşle tüketimim 7.4L seviyelerinde geziyor. (tabi benim hafif sert dediğimi neye ve kime göre baz alacağız bilmiyorum. Fazla kişisel oluyor.) Ama aynı yolu sakin kullandığımda 5.5L dolaylarında geziyorum.

Çok düşük hızlarda araç " öngörülenden " fazla yakıyor. 30-35km/h ortalama hızda yaktığı yakıtı kafadan kurgulayıp, 20km/h'te x kadar yakar dediğinin üstüne çıkıyor araç. O yüzden diyorum ki çok düşük hızlarda " öngörülenden " fazla yakıyor.

Genele vurduğunda aracın yakıtı abartılacak kadar değil, sürüşü abartmadığın sürece.

Ek olarak: Toyota diye baz aldığınız adamlar sürüş esnasında sizi ne kadar dikkate alarak kullanıyor o da önemli. Yani onlar sizin gözlem yaptığınızdan habersiz sağı solu seyrederek gidiyorda olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 9 Haziran 2016; 18:28:15 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Evet İstanbul'da yaşamadığım için yaşayan kadar araba kullanmadım. Gelip/gittikçe kullandım.

Benzini verimli kullanmak demek ne demek? Araç zeki mi demek istiyorsunuz? Bunu bir açıklar mısınız? Ama kuru lafla değil. Tsi'da ne var da diğerlerinde yok, eğer bunu yazılı dökümanla koyup anlamamı sağlarsanız ve diğer motorlarla/motorla karşılaştırma yaparsanız anlarım. Turbo demeyinde..

Bende tsi motor araç kullanıyorum dikkat etmeden hafif sert sürüşle tüketimim 7.4L seviyelerinde geziyor. (tabi benim hafif sert dediğimi neye ve kime göre baz alacağız bilmiyorum. Fazla kişisel oluyor.) Ama aynı yolu sakin kullandığımda 5.5L dolaylarında geziyorum.

Çok düşük hızlarda araç " öngörülenden " fazla yakıyor. 30-35km/h ortalama hızda yaktığı yakıtı kafadan kurgulayıp, 20km/h'te x kadar yakar dediğinin üstüne çıkıyor araç. O yüzden diyorum ki çok düşük hızlarda " öngörülenden " fazla yakıyor.

Genele vurduğunda aracın yakıtı abartılacak kadar değil, sürüşü abartmadığın sürece.

Ek olarak: Toyota diye baz aldığınız adamlar sürüş esnasında sizi ne kadar dikkate alarak kullanıyor o da önemli. Yani onlar sizin gözlem yaptığınızdan habersiz sağı solu seyrederek gidiyorda olabilir.

bunu turbo demeden açıklamak mümkün değil. atmosferik araçlar yeterince hava alamadığı için benzini verimli kullanamıyor. benzinin bir kısmı yetersiz oksijen sebebiyle heder oluyor.

tsi motorda verimli bir turbo kullanılmış. start-stop var, fren enerjisi kazanımı var. e bir de arabanın ağırlığı azaltılmış. bir çok şey bir araya gelince araç az yakıyor.

araç düşük devirde 200 tork verince haliyle az yakıyor. yokuşu bile 6. vites 2000 devirle çıkıyorum ben. nasıl az yakmasın?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.