Şimdi Ara

Golf 1.6 tdi dsg yakıt tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
0
Favori
19.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çook fazla. dizelin ne anlamı kaldı. iddia ederek söylüyorum. ne kadar basarsam basayım 5 litreyi geçmiyor. son 4 yıldır dizel kullanıyorum bir kere 5 litrenin üstünü görmedim. şu anki ortalamam 4.3.
    tek fark yer İstanbul değil. Kocaeli. ortalama 30.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .IsTanBul.

quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

Tüketim değeri resetledikten sonra en az 100km yol yapman lazım eğer reset yapıp 5-10 km gidiceksen bi anlamı olmaz

Şuan aynı yolu 3 kez gidip geldi 7.8 ortalamada.

biz ona 8 litre diyelim düz , 8 litre bi dizel araç için fazla bence
  • quote:

Tüketim değeri resetledikten sonra en az 100km yol yapman lazım eğer reset yapıp 5-10 km gidiceksen bi anlamı olmaz

sıfırlayınca 20ltyi geçer 1 ve 2. vitesten dolayı,mantık bu değil mi hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

evet araç tüketimi her zaman en uzak mesafeye göre hesaplar cunki araç her dakika yakıt tüketimini ölçüp özel b formül ile formüle edip hesaplıyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

evet araç tüketimi her zaman en uzak mesafeye göre hesaplar cunki araç her dakika yakıt tüketimini ölçüp özel b formül ile formüle edip hesaplıyor

ozaman bu videoda da sıfırlandığına göre yakıt bana normal geldi

• Bal gibi de çok yakmış.. Hatta güzergahı İstanbul şehir içi tabir edilenden bile saymazlar..

14dk da 10km gitmişsiniz.. Benim işyerim 11km mesafede ve 20-25dk da varıyorum.. Aracım sizinkinden çook daha ağır.. (boş 1600kg), şanzıman tek kavrama 6 ileri MCT.. Motor ise 1.6 HDI.. Şuan ortalamam 5.8 falan sanırım. 2 yıldır da ne şehir içi ne de şehir dışı (kar yağdığında dere tepe yardırdığım gün hariç) 7 litrenin üstüne çıktığını görmedim.

52-55litre ile şehir içi 850-900km gidiyor ortalama hız 30-35km gösteriyor.. Bu da 6.1 yapar ki sizin güzergahta kullansam heralde 5.5 falan yakardım..
  • Hocam bende Polo 1.6 TDI Manuel vites araç var. Araba 15.300'lerde 2hafta önce ilk bakımına girdi. Ataşehir'den Kozyatağı Carrefour 5 kilometre falan Sabah saat 8:00 gibi yola çıkıyorum. Ataşehir'de malum trafik oluyor. Aşağı-yukarı 15-17 dakika arasında gidiyorum. Arabanın yaktığı yakıt ort. 8.8 lt
    Dediğiniz gibi bayır aşağı gidildiği zaman bende 3.0 lt yakarım. Ama yukarıda örnek verdiğim olay bence extreme bir olay.
    Şartlar bu kadar ağır olmayınca ort. 5.0-.5.5 arası yakıyorum.
  • Şu yakıt tüketimi, şu ülkedeki yönetim şekli bizim millet harbiden acı çekmeyi çok iyi biliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancan_burak -- 4 Kasım 2014; 23:40:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalama hızınız nedir? Bunu göremedim, merak ediyorum.

Kendi verilerimi de vereyim, karşılaştırma için iyi olur umarım. Kia cee'd, 27 bin km, otomatik şanzıman... 10km yol gidiyorum, bu yolda 2.5 km sonra kahvaltı molası veriyoruz. 15 dakika sonra tekrar yola koyuluyorum, trafik yok denecek kadar az, ortalama hız 27km, ortalama tüketim (ilk 20 km'de) 8.2 litre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aalpan

Ortalama hızınız nedir? Bunu göremedim, merak ediyorum.

Kendi verilerimi de vereyim, karşılaştırma için iyi olur umarım. Kia cee'd, 27 bin km, otomatik şanzıman... 10km yol gidiyorum, bu yolda 2.5 km sonra kahvaltı molası veriyoruz. 15 dakika sonra tekrar yola koyuluyorum, trafik yok denecek kadar az, ortalama hız 27km, ortalama tüketim (ilk 20 km'de) 8.2 litre.

23 olması lazım
    .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Ekranda gözüken toplam tüketim mi yoksa anlık tuketim mi? Anlık tüketimse yanlış yönlendirir. Görüntünün sonunda 7.9 gibi bir değer gözüküyor ki bu bence çok fazla tdi motor için. Ayrıca bir fikir vermesi açısından yaptığınız menzil kısa olmuş.

Anlık değil ortalama değeri.toplamda 12 kmlik bi yol.iş yerine geldiğimde 7.5 ortalamayla bitiriyor.

Ama günlük kullanım tarzlarımızda buna yakın değil mi?

İşe okula gidip gelirken.

.

Yani 7.5 bile fazla bence. Yeni nesil tdi kullanmadim ama forumlarda yazilanlar ve kullanıcı yorumlarına bakarak hep gıpta ettim tüketim değerlerine. Genelde herkes 6 lt civarı bir tüketimden bahsediyor çünkü. Şimdi canlı canlı görünce şaşırdım açıkca Peki bu menzili 12 değilde 50 km civarına çıkarsanız, tüketim yine aynı mi? Sadece şehir içi tüketimi kast ediyorum.

Tabiki düşecektir.Çünkü ilk kalkışta bakarsanız 20 litre gösteriyor.Ama benim kullanıma bakarsanız okadar yoğun olmayan trafikte ilerliyorum.Bu trafikte benim kullanım tarzında 50 km de 7 litreye düşer.

Ama bu araç normal trafikte çok rahat 7.5 litre yakar.

Öyle ne kadar basarsam basayım 6-7 litreyi geçmiyor ifadelerine karşın bu videyu çektim.
    .

ben tek birşey söyleyeyim. bu tüketim dizel araç için inanılmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

Motor zaten ilk 10-11 dk soğuk gidiyor hep. 7.9 litre bence kısa mesafe için o kadar da kötü değil. Bir bu kadar daha gitseniz ortalama 6.5 civarına düşecektir diye düşünüyorum. Bence çok takılmayın bu değerlere. Dizel alıp hep bu şekilde kısa mesafe kullandığınızı sanmıyorum. Yani uzun yolda her türlü az yakacaktır zaten bu araç. Ha eğer sürekli bu kadar kısa mesafe kullanıyorsanız da satıp 5-10 bin karla benzinli araç alın daha mantıklı.

Hayır ben takmıyorum. Ben bu araçla uzun yolda yaptım kmde 17 kuruş yaktı.

Sıkıntı yani eğer dizel araç hakkında bilginiz yoksa internetten baksanız 4 litre yakıyo sanırsınız.

Bu konuyla ilgili alacak arkadaş varsa fikir versin diye,

Şuan 1.2 tsi lere bakıyorum onlarda aynı şekilde

Örnek vermek gerekirse;

http://www.youtube.com/watch?v=6ZUQuDbDjy8

adam 4 litre yakıo die video çekmiş koymuş, benim araç o eğimde o hızda ciddi söylüyorum yakıt yakmaz:)

o kadar video var 1.2 tsi ile ilgili bi tane adam gibi şehir içinde normal şartlarda video yok

.

• golf 7 nin de farkı yok .

araç değiştirecekseniz az yakmasını istiyorsanız 1.5 dci edc veya 1.6 e-hdi 6 ileri otomatik 308 bekleyin derim .
  • Paylaşımınız için teşekkür ediyorum, her ne kadar araştırmasam da 5.5 litre farika verisine bakıldığında kafayı sıyırıyordum.

Neyse, bize de ağlama düşer sanırım İyi geceler.
  • Video'yu biraz izledim.

O trafik şartlarında 7.5 litre tüketim gayet normal, fazla değil.

Video'daki trafik şartlarını görmeden yorum yapmayın derim.
  • ŞAyet şehir içi 12 km de ortalama 7,5 ise benim aracım yakmıyor. İzmir şehir içi 820 km ortalamam 7,9 LT.
  • bu trafikte hdi motorlu veya dci motorlu bir araç düzgün kullanımda 6 litreyi geçmez diyorum. normal değil.
  • Bu video yetersiz, yargılama yapmayın bence.

• Golf dizel dsg kullanicisi ve hergun otoban trafigini kullanan biri olarak bilgisayar 6.5 diyor
    Lakin arac soguk ve sikisik trafikde 10-11 gosteriyor
    Ben bir depo ile 700-750 km arasi gidiyor bu yaz da kis da 20-30 fark eder kisinda klima acik gidiyorum yani ortalama 6.5-7 diyelim
    Kullanimim yol bos ise basarim zikzak yapmam lakin basacak yer kalmadi artik
    Yani az yaksin diye ayagimi kesmem

• benim atmosferik suzuki bile 7.5 gösteriyor ya la.
    vidyoyu seyrettim bildiğin ş.içi trafiği işte.hatta böyle şehir içine can kurban.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinadangelencerez -- 5 Kasım 2014; 8:35:11 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.