Şimdi Ara

Golf 1.6 tdi dsg yakıt tüketimi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
92
Cevap
0
Favori
19.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vetenes

Daha düşük ortalama hız ile sizin araçtan daha ağır passat ile 22 km ortalama hız ile 5.8 6.2 arası geziyorum.

Video çekemedim ama resim koyabilirim

aracı aldıktan sonra sıfırladık mı:) zira kışın kısa mesafede kullanıyorsan hele zor o değer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

Daha düşük ortalama hız ile sizin araçtan daha ağır passat ile 22 km ortalama hız ile 5.8 6.2 arası geziyorum.

aracı aldıktan sonra sıfırladık mı:) zira kışın kısa mesafede kullanıyorsan hele zor o değer.

Aracı aldım sonra sıfırladım abi ben çok şaşkınım

Eski c max benzer şartlarda 7.5 yakıyordu.

Bu arada fren mümkün mertebe kullanmam ani hızlanmam ama düşük hız yaktırır yolu bulunca yavaş yavaş hızlanırım 19 km şehir içi değeri dediğim gibi 5.8 6.2 arası değişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Bu arada fren mümkün mertebe kullanmam ani hızlanmam ama düşük hız yaktırır yolu bulunca yavaş yavaş hızlanırım 19 km şehir içi değeri dediğim gibi 5.8 6.2 arası değişti.

ee o gerçek yol koşulu olmuyor ama:)

trafiği, ışığı bol, dur kalk yapıp durduğun, sağdan soldan çıkanlar hız tümsekleri yüzünden sürekli hızlanıp yavaşladğın şehirlerde yapamıyorsun onu. o şekilde kullanarak eski lara yolunda ben de kuga'ya 7.8 yaktırdım, ortalama hıza bakarsan 27, şehir içi diye geçiyor, lakin 12 litre gerçek şehir içi değeri.

• .IsTanBul. kullanıcısına yanıt
    Size kimse inanmaz. İnanmak istemez! O kadar yakıyorsa muhakkak bir nedeni vardır. Motor soğuktur,hava soğuktur. Hava filtresi doludur:) diğer marka ve modellerde bu tip durumlar olmaz. İşyerinde golf kullandım. Güzel araç fakat benim kullandığım golfle forumdaki golf farklı araçlar buna eminim:)

• vetenes kullanıcısına yanıt
    Tokatta değil mi...

Hııı anladım galiba:)

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    Kutsallara laf edersen eksileri alırsın:) adamlar böyle mutlu oluyor:) golf şehir içi 5ltyi geçmez! Geçemez:) ben işyerinde farklı bir araç kullandım heralde:) ama benim kullandığım golf kiralıktı onun etkisi vardır muhakkak...

• quote:

quote:

quote:

quote:

ee o gerçek yol koşulu olmuyor ama:)

trafiği, ışığı bol, dur kalk yapıp durduğun, sağdan soldan çıkanlar hız tümsekleri yüzünden sürekli hızlanıp yavaşladğın şehirlerde yapamıyorsun onu. o şekilde kullanarak eski lara yolunda ben de kuga'ya 7.8 yaktırdım, ortalama hıza bakarsan 27, şehir içi diye geçiyor, lakin 12 litre gerçek şehir içi değeri.

Tokatta söyle bir durum var 200 m memede trafik ışıkları, belediyenin rastgele koyduğu hız tümsekleri ve 3. Vitese atamadığin dar yollar. Yol şartlarını bilmesem koymam abi. Eğer isterseniz arkadaş gibi videoya çekebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: boraycan

Tokatta değil mi...

Hııı anladım galiba:)

Tokat trafiğini keşke görseniz kesinlikle istanbul trafiği değil ama bu şehirde nasıl bu kadar trafik var dersiniz

• Kuga için 11-12 gibi değerler gayet makul .
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

hacı az bas, daraldım izlerken

+1 harbiden yaw..kağnı gibi sürmüşsin hocam
    ben böyle kullansam araba 3lt daha az yakar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: .IsTanBul.

quote:

Orijinalden alıntı: elcas

quote:

Orijinalden alıntı: elcas

çook fazla. dizelin ne anlamı kaldı. iddia ederek söylüyorum. ne kadar basarsam basayım 5 litreyi geçmiyor. son 4 yıldır dizel kullanıyorum bir kere 5 litrenin üstünü görmedim. şu anki ortalamam 4.3.
    tek fark yer İstanbul değil. Kocaeli. ortalama 30.

mesajımı 2 eksi aldığım için alıntıladım. 5 kmlik yolumu soğuk havada sıfırlayarak başlayıp bitirdiğim bir video çekerek aracım nasıl az yakıyor ispatlayacağım.
    o konuya da bu mesajımı alıntılayacağım.

Görmek isteriz tabi,

Ama umutttepeden aşağıya salmayacaksın:)

klasık işe gidiş geliş yolu.(10-15 km ışıklı bayırlı inişli vs )
    .

klasik işime gidiş- dönüş yolum olacak hocam. ancak daha önce her fırsatta yazdığım gibi yolumda ışık yok ayrıca umut tepe gibi yokuşlarım da yok.
    bulunduğum yer körfez. resmi olarak şehir içi (donanım habere göre bilemem ). fazla yakmak için köprüye gitmeyeceğim yani.
    her gün ne yapıyorsam aynısını yapacağım.
    saygılar...

• Çevre yolucular şok
  • Benzer belki daha fazla iniş-çıkışlı trafikte,
    308 hdi---7.2 Lt. Yakmakta.
    Soğuğun etkisi olsa gerek.yazın 5.6 yı geçmiyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aracım 116d hiç kurallara uymadan basa basa gittiğimde 6.5 yakıyor. Birde sizin araç dsg 7.5 yakıyorsa bence suçu kendinizde aramalısınız. Bazen çok yavaş gitmekse fazla yaktırır. Örneğin benim arabamda 2 de inanılmaz yakıyor 3 te biraz düşüyor ama 4 te yakmıyor resmen muhtemeler sizinkininde ekonomik vitesi 5 tir

• quote:

Orijinalden alıntı: fm.karahan

Hocam aracım 116d hiç kurallara uymadan basa basa gittiğimde 6.5 yakıyor. Birde sizin araç dsg 7.5 yakıyorsa bence suçu kendinizde aramalısınız. Bazen çok yavaş gitmekse fazla yaktırır. Örneğin benim arabamda 2 de inanılmaz yakıyor 3 te biraz düşüyor ama 4 te yakmıyor resmen muhtemeler sizinkininde ekonomik vitesi 5 tir

5. viteste gittiğim yeri ben şehir içinden saymıyorum,zaten sıkıntıda burdan kaynaklanıyor!!!

Adam yoğun ama AKICI trafikte atıyor vitesi 5-6 ya 60 km hızda sonra şehir içi 5 lt yakıom diyor.

Birde ben kullanım tarzı olarak 100 metre önümde aracı durmus olarak görüyorsam gaza basa basa ona yaklaşmam mümkün olduğunca yavaşlar onun tekrar kalkması yakalayıp dur-kalk yapmam !!

Adam kırmızı ışık yanıyor gaza basa basa ışıklara gidiyor beklıyor sonra tekrar kalkana kadar ben onun yanından geçiyorum
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .IsTanBul. -- 24 Aralık 2014; 16:18:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .IsTanBul.

Merhaba Arkadaşlar;

Başlıktaki yazan araca sahibim.Bu aracı almadan önce çok araştırdım gerek bu siteden gerek diğer sitelerden.

Aslında dizel araç ihtiyacım o kadar yoktu fakat burada ve youtube da araç izlenimlerini okuyup izleyince bu aracı almaya karar kıldım.

Yok 3 litre yakıyor yok şehir içi sıkışık trafik 5 litre yok ne kadar basarsan bas 6 litreyi geçmiyor vs vs.

Şimdi hala adamlar youtube video koyuyor.Boş yolda bayır aşağı sürüyolar.3litre yaktım die vidyosunu çekip internete koyup milletin aklını karıştırıyolar.

Aynı olay 1.2 tsi de de oluyor internete baktıgımda adam bayır aşağı salmış aracı 4 litre yaktım diyor.

Şimdi bende dün işe giderken baştan sona yol durumunu göstererek bir video çektim bakım bakalım kaç litre yakmış.

Amacım aracı alacak arkadaşlara fikir vermesidir.Yoksa bende uzun yolda bayır aşağı 3.0 lt/100km yakıyorum

http://www.youtube.com/watch?v=os5km3xGjbc

Not: nisan ayında balatası değiştirildi ve haziranda bakıma girdi.

Merhaba
    aslında uzun zamandır kafamı kurcalayan bir konuydu. Öncelikle konuyu açtığınız için teşekkürler. Bu sabah bir arkadaşımla birlikte aynı noktalardan ayni saatte çıktık. Çıkış Güzergahı İçerenköy ve Erenköy varış Çağlayan adliye. Benim aracım 2012 leon 2012 1.6tdi dsg arkadaşımın 2013 golf 1.4tsi 122hp. Ortalamalar şaşırtıcı. Ben 8.2lt arkadaşım 8.5 yaptı.
    Benim buradan yaptığım çıkarım şu: istanbulda veya istanbul gibi leş trafiği olan bie yerde C segment araçların benzin veya dizel ortalamaları kabaca aynı.
    Hafif ve 75hp dizel kullanmıyor sanız 4 5lt ler hayal bencede.
    Araçların 0- 30km aralığındaki tüketim değerleri bu klasmanda neredeyse eşit. Dolayısıyla bizim gibi kullanım ortalamasının % 50den fazlasının 0-30 km aralığında gerçekleşen kişilerin dizel benzin seçeneği arasında kayda değer farklar yok.
    eger izmir de yasamiyorsanız. Küçük şehirlerde yoğun da olsa daha akıcı bir trafik var ve o ölümcül 0-30km aralığındaki kullanım oransal olarak bizden daha az.
    bu tip şehirlerde yaşayan kullanıcılarda benzin dizel farklılık ları % 30 % 40lara çıkabilir.
    Ama benim kannatime göre istanbulda eğer 75hp küçük dizel kullanamayacaksınız benzin dizel den evladır.

• 2013 model 1.6 TDI DSG ile şehir içinde depo doldurma usulü ile yaptığım tekrarlı ölçümlerde 100 km de'ki en az tüketim 6.8lt, en çok 7.3 lt arasında oldu. En son depoyu doldurduğumda, yani 10 gün önce ortalama tüketim 7.02 lt oldu. Bu ortalamanın içinde bir cuma akşamı Mecidiyeköy'den Avcılar'a 3 saatte gidişim de dahil. Daha önce bir başka amaçla açtığım konuda da 8km/s hızdaki tüketim fotoğraflarını da paylaşmıştım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_99395268/f_//tm.htm#99441113

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damdanakar -- 25 Aralık 2014; 14:54:06 >
  • syntor S kullanıcısına yanıt
    Corsa et ve lpg ikilisiyle aynen sizin yazdığınız tecrübeye yakın kullanımım oldu. Kesinlikle katılıyorum. Kısa mesafe kullanıcı adam atmosferik + lpg alacak. Dizel bi halta yaramıyor kısa mesafeli şehir içi kullanımlarında ekonomi açısından.
  • umutsirvan kullanıcısına yanıt
    Peki 0rt 16 17 18lere düştüğünde ne yakıyor hocam ?
  • fuatsahin970 F kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum. Elazığ Bingöl arası onlarca defa gidip gelmeme rağmen genelde 87 89 ort hız ile birçok kez .2 ile .4 arası tüketim değişiyor. Ve bunların hepsinde dikkatimi çeken şudur. Normal 100 110 cc ile giderken arkadan kazma biri can sıkıcı bişey yaptığında kurtulmak için en fazla 1 2 dakika 150 160lara basıp tekrar 100e dönünce ort hız yolun sonunda yine 88 olmasına rağmen tüketim .3 lt falan fark ediyor. Bu yüzden şundan çok eminim ki ort hızların aynı olması tek başına belirleyici bi etken değil. Sürücü denen ana faktörü hep es geçiyoruz bu noktada.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.