Şimdi Ara

Golf 1.6 tdi dsg yakıt tüketimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
19.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araba yakitin anasini aglatmis. Ben sizin surus stilinizde agresiflik oldugunu dusunuyorum, o trafik bildiginiz akiyor. Normali 6.5 ancak olmaliydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes trafiği katmış da eğimi yokuşu katmamış hesaba ...
    Sabah trafiğinde balgat Tandoğan arasında ortalama 4.5 yakıyorum kış ve trafik artışı yüzünden yaz olsa 3.5 litreye düşüyor hem sıcak hem de az trafik sayesinde.
    Ama balgata dönüşte yokuş fazla, çıktığım saatlerde trafik yok ama kışın 7 litre civarı yakıyorum. Yazın 6 lt falan.

• Bugun astra g ile geldim aynı yolu yol bilgisayarı 9.7 ortalama gösterdi.(araç lpgli yol bilgisayarı neye göre hesapladı bilmiyorum)

(video telif hakkından dolayı kısalttım normalde 7.5 ile bitiriyor.)
  • .IsTanBul. kullanıcısına yanıt
    7.5 yakıyosa sen bi baktır bence o araca. ben her gün 25 KM yol gidiyorum trafikte. Ortalama 5.1 yakıyor max. az daha düzgün kullanırsam 4.5a kadar düşüyor
  • 308 hdi genel uzun süre ortalamaıs 5.2 lt

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha normal koşullarda ve uzun şehir dışı mesafelerde test yapılması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

daha normal koşullarda ve uzun şehir dışı mesafelerde test yapılması lazım.

amaç az yakmaksa 2lt/100kım yaktırıyorum aracı sıkıntı yok.

önemli olan şehir içi dur kalk trafikte bayır aşagı yukarı olan trafikte kaç yakıyor benim amacım bu.

bu şartlarda 4.5 litre filan yakıyorum diyen varsa bir video beklerim ondan da.
  • trafik başlarda biraz var ama sonradan gayet akıcı, yalnız o kullanım stiline göre çok fazla yakmış. İzlerken içim daraldı iyi sabır varmış sizde
  • Merhaba
    bende kendi verilerimi paylaşayım.
    Seat leon 2012 1.6tdi dsg 28.000km
    bu pazar yağmur da 8 10derece sıcaklıktaa 142km yol yaptim 4.45dk(burada küçük bir sapma olabilir) ve 34km ortalama hız, 6.1lt tuketim. Araçta 225 45 17 lastik varve kar lastiği takılı. Istanbul şehir içinde. Atasehir den maltepe minibüs yolu belediye, oradan once e5 ardından kozyatağı bağlantısı ile tem den Beylikdüzü ve dönüşüm e5 ten neredeyse komple trafikte İçerenköy.

• quote:

Orijinalden alıntı: fuatsahin970

Merhaba
    bende kendi verilerimi paylaşayım.
    Seat leon 2012 1.6tdi dsg 28.000km
    bu pazar yağmur da 8 10derece sıcaklıktaa 142km yol yaptim 4.45dk(burada küçük bir sapma olabilir) ve 34km ortalama hız, 6.1lt tuketim. Araçta 225 45 17 lastik varve kar lastiği takılı. Istanbul şehir içinde. Atasehir den maltepe minibüs yolu belediye, oradan once e5 ardından kozyatağı bağlantısı ile tem den Beylikdüzü ve dönüşüm e5 ten neredeyse komple trafikte İçerenköy.

Astra 1.6 136 bg ort hız 25 ve ort tüketim 6,2 lt. Sizin araç hizlarinda 5,5 lt yakıyor maksimum.

• Beylikdüzü ne tem den ulaştığımda, ortalam hız 41km deyken tuketimim 5.5lt idi. Ama dönüşte 6.lt oldu. Doğrudur degerleriniz, ben bu arada depo testi verdim yakit tuketimi olarak. Araç 5.9lt gösteriyor du. Bende sapma 0.2lt gibi. Mesela 2010 megane vardı bundan önce, ondaki sapma 0.7lt idi.

• crdi+cvt ye laf atanlar düşünsün şimdi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuatsahin970

Beylikdüzü ne tem den ulaştığımda, ortalam hız 41km deyken tuketimim 5.5lt idi. Ama dönüşte 6.lt oldu. Doğrudur degerleriniz, ben bu arada depo testi verdim yakit tuketimi olarak. Araç 5.9lt gösteriyor du. Bende sapma 0.2lt gibi. Mesela 2010 megane vardı bundan önce, ondaki sapma 0.7lt idi.

Benim güzergah ise :

Sabah beylikdüzü-aksaray. Leş gibi ttrafik oluyor o saatte. Aksaray merter. Merter esenler. Akşam 18:00 den sonra esenler beylikdüzü. Ort hız 24,7 ve tüketim 6,2 lt. Bunun 110 luk versiyonu 6 ları bile görmüyordu bu hızlarda. 5,8 de falan kalıyordu.

• Tabi ortalama hızların aynı olması araçlarım 1e1 mukayese edilmesi, birinin diğerinden fazla yaktığını kanıtlamaya yetmez. Örneğin ben yolu her açık bulduğum da 140 150 km lere çıkıyorum. Diğer taraftan rampa yukarı 7nci vites 80km rampa aşağı gaza dokunarak 100km yapmıyorum. Yani demek istediğim ortalama hızın aynı olması opel in vw den az yaktığını ispatlamaya yetmez . Tabi bu benim fikrim. Örneğin aracımı bazen yeğenim kullanıyor ve ben onun ortalamalarını asla tutturamıyorum. Beylikdüzü nden Şişli ye hafif trafikte 4.3 le geldi. Şehir içerisinde 5.5 max yapıyor benim arabayla ve ben asla yapamıyorum.

Size inanıyorum, anlatmak istediğinizi anladım yanlış anlamazsanız bir soru soracaktım,

Biz atmosferik motorla 27 km/h 9 LT yakıyoruz + 4 ileri otomatik vites, sizin 8 LT yakmanız dizelin anlamını yok ediyor, servise hiç bu şikayetle başvurdunuz mu belki bilmediğiniz, gözden kaçan bir sorun vardır?

Elbette şehiriçi trafiğinde 4-5 LT yakanlara bende inanmıyorumda olması gereken bence 7'i geçmemeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kulilka azadi

Size inanıyorum, anlatmak istediğinizi anladım yanlış anlamazsanız bir soru soracaktım,

Biz atmosferik motorla 27 km/h 9 LT yakıyoruz + 4 ileri otomatik vites, sizin 8 LT yakmanız dizelin anlamını yok ediyor, servise hiç bu şikayetle başvurdunuz mu belki bilmediğiniz, gözden kaçan bir sorun vardır?

Elbette şehiriçi trafiğinde 4-5 LT yakanlara bende inanmıyorumda olması gereken bence 7'i geçmemeli.

1. siz benim hızım sabit değil sürekli inişler çıkışlar var. ikincisi ve en önemlisi yokuş çıkıyorum ve kısa mesafe bu üçünü hesaba kattığınızda dizel bi aracın 4-5 lt yakması imkansız bu şartlarda 5 lt yakarım hesabıyla dizel araç almayı düşünenlere asıl bu videom.

(bayır aşagı 27km/h ile bayır yukarı 27km/h ile gitmesi farklıdır)
    ,
    Yukardaki mesajda söylediğim gibi aynı yolu astra g ile 9.7 lt/100km yaktı.
    .

• quote:

Orijinalden alıntı: elcas

çook fazla. dizelin ne anlamı kaldı. iddia ederek söylüyorum. ne kadar basarsam basayım 5 litreyi geçmiyor. son 4 yıldır dizel kullanıyorum bir kere 5 litrenin üstünü görmedim. şu anki ortalamam 4.3.
    tek fark yer İstanbul değil. Kocaeli. ortalama 30.

mesajımı 2 eksi aldığım için alıntıladım. 5 kmlik yolumu soğuk havada sıfırlayarak başlayıp bitirdiğim bir video çekerek aracım nasıl az yakıyor ispatlayacağım.
    o konuya da bu mesajımı alıntılayacağım.
  • quote:

quote:

çook fazla. dizelin ne anlamı kaldı. iddia ederek söylüyorum. ne kadar basarsam basayım 5 litreyi geçmiyor. son 4 yıldır dizel kullanıyorum bir kere 5 litrenin üstünü görmedim. şu anki ortalamam 4.3.
    tek fark yer İstanbul değil. Kocaeli. ortalama 30.

mesajımı 2 eksi aldığım için alıntıladım. 5 kmlik yolumu soğuk havada sıfırlayarak başlayıp bitirdiğim bir video çekerek aracım nasıl az yakıyor ispatlayacağım.
    o konuya da bu mesajımı alıntılayacağım.

Görmek isteriz tabi,

Ama umutttepeden aşağıya salmayacaksın:)

klasık işe gidiş geliş yolu.(10-15 km ışıklı bayırlı inişli vs )
    .

• kısa mesafe, dur kalk trafik.

bu şartlarda normal değer. benim eski c4'de 7 litreyi görüyordu. forumlarda yazan değerler daima hikayedir.

çok yakanlar olduğundan fazla az yakanlar olduğundan az gösteriliyor.

bu arada kısa mesafe için dizel almak acayip anlamsız. şu anda kullandığım güzergahta c4 8 litre yakıyordu, kuga 12 yakıyor. elentra benzinli otomatik 10.5, dizel otomatik i30 11 gösteriyordu.

6 km'lik hafif arazi diyebileceğim dur kalkı bol bir yol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 23 Aralık 2014; 17:47:43 >
    Daha düşük ortalama hız ile sizin araçtan daha ağır passat ile 22 km ortalama hız ile 5.8 6.2 arası geziyorum.

Video çekemedim ama resim koyabilirim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.