Şimdi Ara

Golf 1.6 tdi dsg yakıt tüketimi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
20.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: babıesrar82

Peki 0rt 16 17 18lere düştüğünde ne yakıyor hocam ?

136 bg olan ile henüz o hızlarda ort hız çıkmadı. 21 km/s civarı hızlarda 6,2-6,4 lt çıkıyor. O hizlarda muhtemelen 7-7,4 lt arasi çıkacaktır maksimum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben istanbuldayım
    karma ortalamam 7.8lt
    araç 1.9 dizel

bi de forum da yalancı çok
  • Araçta sürüş çok farkettiriyor. Mesela sabah işe giderken 7 km lik bir yolda gidiyorum.Yol genelde düz ama vites düşürtmeyecek kadar yokuş ve iniş mevcut. Yolda araba yokken sabah soğuk araba ile gaza sert basmadan ivmelendirmeden sürer isem 4,3 litre yakıyor. Fakat aynı yolda özellikle yokuş bir yerde trafikte kaldığım zaman ortalama 5,6 lara çıkıyor. Uzun yolda ise gitttiğim yer 800 rakımdan 1600 a çıkıyor sonra 350 metreye iniyor ortalama 5,1 yakıyor gidiş dönüş. Trafikli ikidebir ışıklı yol olursa 6-7 arası yakıyor araba. henüz 2000km gittim arabayı test etmek amaçlı performanslı kullandığım zmanlar oldu ortalamam 5,7 litre şu anda. Dediğim gibi sürüş çok önemli araç 70 i geçince 7. vitese atıyor daha sonra düz yolda gazı bırakıp rölantide gidersen düz bir yolda 4 litrenin altına düşmek mümkün. Onun dışında bir sağdan bir soldan araba geçersen aynı yolda 6-7 yakar. Araç 105 beygir yazıyor ama bence turboyu geçtiği zaman en az 120 beygir falan oluyor bence çünkü inanılmaz hızlı ivmeleniyor dizel araca göre

• Konuyu biraz hortlatacağım lakin sizlerin fikrini almak istiyorum.

İnternette konuları okurken Volkswagen'in 1.6 dizel motorlu araçlarını kullanan arkadaşlar 4-5 litre yakıt tüketiminden bahsediyorlar. Geçen yıl 2012 model bir Jetta 1.6 (105) tdi kullanıyordum ve yakıt tüketimi ortalaması 7 litre civarındaydı. Şimdi ise 2016 model bir golf 7 (110) 1.6 tdi kullanıyorum ve yakıt tüketimim değişmedi, ortalamam yine 7 litre vicarında.

Bu yakıt tüketimi ile ilgili fabrika verilerini hayal mahsulü, aracım 4 litre yakıyor diyenlerin tamamı ya sallıyor ya o arabayı rüyasında sürüyor.
  • djtomcat kullanıcısına yanıt
    doğru düşünüyorsun, katalog verileri genelde hayal ürünü olur, 1.6 tdi'a 4 lt yaktırırsın ama nasıl yaktırırsın,
    dsg 7. viteste olacak, sürekli 80 kmh ile süreceksin, istanbul-edirne boş otoban olacak, böyle sürersen 4 lt yakar
    ne yaktığını umursama 120-130 gibi sürünce 5,5 lt yakar
    şehir içinde senin yaktığın değerleri yakar

ekstra olarak forumda herkesin 6-7lt yaktırdığı 1.2 tsi ile 9.3lt ortalamam vardı şehir içinde, ışıktan ışığa en hızlı ben gideyim tarzı agresif bir sürüşüm de olmamasına rağmen
  • Tüketim tamamen kişinin kullanım güzergahı ve sürüş tarzıyla ilgilidir.Farklı kişilerin farklı güzergahlarda tüketimleri ölçü değildir.

En iyi ölçü kişinin kendi güzergahında farklı araçlarla aynı stille yaptığı tüketimdir.Tsi motora 5 de yaktıran var 7 de var 9 da var.

Fikir vermesi açısından 33 km ortalama hızla

Golf 1,4 tsi dsg 6,7 17"

308 bluehdi eat6 5,5 16"

Ortalama hız düştükçe benzin mazot tüketimi artıyor,arttıkça düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemy -- 19 Ekim 2017; 0:42:43 >
  • djtomcat kullanıcısına yanıt
    Benim istanbul trafiğinde 6.5 - 7, akıcı trafikte 5 - 5.5, 80-90 sabit hızlarda 4 - 4.5 litre tüketimim var. Saatlerce trafikte kalırsam 7 litreyide geçiyor ama o ekstrem bir durum. Eğer trafiksiz, sakin kullanım ve fazla eğimli bir yol yoksa 7 litre fazla geldi bana.

• Dizel araçlarda 7-8 litreden bahsediyorsunuz. 1.4 tsi 150 hp dag jetta ile şehir içi 6 litre şehir dışı 5.3 lt arası geziyorum inanmayanlar oluyor hatta ama en kısa zamanda yakıt tüketimi ile ilgili video çekeceğim.

Bu arada yakıt tüketimi tamamen aracı sürüş stilinizle alakalı. Eğer aracın hızlanması için gaza bastığınızda motordan homurdanma sesi geliyorsa bilin ki o ses geldiğinde motorunuz su gibi yakıt çekiyodur. O sesi mümkün olduğunca az duymaya çalışın ki yakıt tüketimini minimalize edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Night Stalker Batman -- 19 Ekim 2017; 2:35:21 >
  • Night Stalker Batman kullanıcısına yanıt
    Allah aşkına şehiriçi ile şehirdışı arasında yarım litre fark olur mu? Bu size mantıklı geliyor mu? Birinde ortalama hızınız 25 altı diğerinde 50 üzeri olsun bakalım kaç yakıyor? Ya şehiriçi düşük söylüyorsunuz veya şehirdışını fazla

• Night Stalker Batman kullanıcısına yanıt
    Megane 4 1.2 Tce 130 hp aracımla sizinle aynı değerlere ulaşıyordum, şehir içi 35-40 ortalama süratle. Ta ki çocuğu okula götürüp getirmeye başlayana kadar. Mesafe 1 km civarı, yani motor ısınmadan gidip gelmiş oluyorum, ortalama hız 17 km ve 3. vitese çıkamadığım bir güzergah. Sonuç 9.4 lt ortalama tüketim. Aynı güzergahta 1.4 benzinli 98 hp Megane 2 aracımın ortalama tüketimi 10.2 lt oluyor. Motorun ısınması ve ortalama hız önemli etkenler yakıt tüketimi için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yt1990

Allah aşkına şehiriçi ile şehirdışı arasında yarım litre fark olur mu? Bu size mantıklı geliyor mu? Birinde ortalama hızınız 25 altı diğerinde 50 üzeri olsun bakalım kaç yakıyor? Ya şehiriçi düşük söylüyorsunuz veya şehirdışını fazla

Şehiriçini az söylemişim sahiden 7 civarı olucak o

• Golf tdi dsg olan aracı 2014 Ağustosta sıfır almıştım şimdi 2018 Eylüldeyiz araç km.si 78430. Aldığım tüm mazotların fişini topladım. Toplamda 4491,5 litre mazot yakmışım. Araç 100 km.de 5,72 litre mazot yakmış.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.