Şimdi Ara

GOLF 4 1.8 Highline Almak Mantıklı Mı?? Fiyatı 18.000tl LPG siz. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
31.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım kusura bakma ama otomobil mantatalitesi açısından senin ve benim bakışım 180 derce ters.Neden dersen sen otomobile hep kaç para eder,kaç model,üst komşu beğenir mi,ikinci elde ne eder diye bakıyorsun.Ben sürüş zevkine,üretim kalitesine,tarzına bakarım.Otomobil aldığım zaman kaça satarım diye hesap makinesiyle düşünenmem duygularımla hareket ederim.premiyum ,efsane saplantılarım yoktur ama bir Alman otomobiliyle bir Kore otomobilini aynı kefeye koyamam.Onun içindir ki kişisel olarak beğendiğim golf 4 ü verdiğin örneklerle kıyaslamam yaşı kaç olursa olsun
    Zaten bu forumda benim gibi düşünen üç beş kişi ancak vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murats123

Arkadaşım kusura bakma ama otomobil mantatalitesi açısından senin ve benim bakışım 180 derce ters.Neden dersen sen otomobile hep kaç para eder,kaç model,üst komşu beğenir mi,ikinci elde ne eder diye bakıyorsun.Ben sürüş zevkine,üretim kalitesine,tarzına bakarım.Otomobil aldığım zaman kaça satarım diye hesap makinesiyle düşünenmem duygularımla hareket ederim.premiyum ,efsane saplantılarım yoktur ama bir Alman otomobiliyle bir Kore otomobilini aynı kefeye koyamam.Onun içindir ki kişisel olarak beğendiğim golf 4 ü verdiğin örneklerle kıyaslamam yaşı kaç olursa olsun

Ama çok tutarsız bir cevap vermişsin :)

"ikinci elde ne eder?" "üst komşu beğenir mi?" diye düşünen adam Golf yerine Lancer alır mı sence? :)

Ben arkadaşın istekleri doğrultusunda "akıl var mantık var" derler ya, işte o yönde şahsi tercihimi belirttim. Yoksa emin ol kendime alacak olsam ve imkanlarım yeterliyse "sürüş zevki" "ruh" ve "tarz" gibi etmenleri göz önünde bulundurarak gider bir "Alfa Romeo" alırım ve keyifle binerim "Golf" değil :)

• Hocam sana artık birşey demiyorum tamam sen golf sevmiyosun. Lancer inle iyi yolculuklar inşallah güzel bir alfa alırsın
  • quote:

Hocam sana artık birşey demiyorum tamam sen golf sevmiyosun. Lancer inle iyi yolculuklar inşallah güzel bir alfa alırsın

quote:

Orijinalden alıntı: Logical

quote:

Arkadaşım kusura bakma ama otomobil mantatalitesi açısından senin ve benim bakışım 180 derce ters.Neden dersen sen otomobile hep kaç para eder,kaç model,üst komşu beğenir mi,ikinci elde ne eder diye bakıyorsun.Ben sürüş zevkine,üretim kalitesine,tarzına bakarım.Otomobil aldığım zaman kaça satarım diye hesap makinesiyle düşünenmem duygularımla hareket ederim.premiyum ,efsane saplantılarım yoktur ama bir Alman otomobiliyle bir Kore otomobilini aynı kefeye koyamam.Onun içindir ki kişisel olarak beğendiğim golf 4 ü verdiğin örneklerle kıyaslamam yaşı kaç olursa olsun

Ama çok tutarsız bir cevap vermişsin :)

"ikinci elde ne eder?" "üst komşu beğenir mi?" diye düşünen adam Golf yerine Lancer alır mı sence? :)

Ben arkadaşın istekleri doğrultusunda "akıl var mantık var" derler ya, işte o yönde şahsi tercihimi belirttim. Yoksa emin ol kendime alacak olsam ve imkanlarım yeterliyse "sürüş zevki" "ruh" ve "tarz" gibi etmenleri göz önünde bulundurarak gider bir "Alfa Romeo" alırım ve keyifle binerim "Golf" değil :)

Arkadaşlar ikinizde dahil tüm yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim. Ama lütfen birbirinizi kıracak üzecek şeyler yazmayın ben kendimi suçlu hissediyorum. Sonuçta herkes kendi görüşünü ve tercihini belirterek konuya farklı yönlerden yaklaşıyor. Bu da gayet doğal bu fikir ve görüş zenginliğide burada benim gibi aklı karışık insanlara yardımcı oluyor. Konuyla ilgili başka yorumu olan varsa memnuniyetle okurum. Yardımlarınızın devamını diliyorum...

Saygılarımla...

• babamın golf hastalığından dolayı 3 adet 4 kasaya sahip olduk.ilki 98 model 1.6 8v versiyonuydu yaklaşık 2 seneye yakın bu arac kullanıldı daha sonra onu satıp 1.8 tek kapılısını aldık bu aracta 2 sene civarı bir süre kullanıldı son olarakta 1.8 4 motion modelini 150 bin km civarında aldık bu aracıda 3 seneye yakın bir süre zarfında kullandık.galeriye başka bi araçla takas etmek suretiyle 203 bin km'de 13.500 tlye zar zor verdik.gerçekten 2.elinin pek iyi olduğu söylenemez.
    benim haşır neşir olduğum son sattığımız 4 motiondu.donanım olarak şuan bakınca esp dışında benim açımdan hiç bir eksiği yok.şuan araç alıcak olsam ilk bakıcağım temiz 1.8 highline yada 4 motion olurdu.

parça konusundan bahsetmişsiniz pahalı olduğunu babamın hala golfün parçaları çok pahalıydı iyi kazıklattık kendimizi diye konuşmalarından doğrulayabilirm ki değişmesi gereken şeyleri serviste değil gidip tamircilerde alman yansanayi olarak temin ederdi
    yakıt olarakta yol bilgisayarında şehir içinde 100km ortalaması olarak 7.5 ve 12.5lt'ye kadar değişik değerler gördüğümü hatırlıyorum ki aracı 3 kişi ortak kullanıyorduk fazla yakmasında annemin etkisi çok büyüktü yalnız uzun yolda sizi üzmiyeceğinden emin olabilirsiniz.
    arkadaşların bahsettiği gibi kısa zaman içinde al sat yapmıycaksanız uzun yıllar keyifle binebiliceğiniz bi araç diye düşünüyorum. ayrıca yaştan ve km'den dolayı yapılması gereken bakımlar göz ardı etmemenizi tavsiye ederim.bu arada muhtemelen içerdeki plastik kaplamaların yarısından fazlası soyulmuş durumdadır.bizim aracın kapı tutma yerleride sadece plastiğin iskeleti duruyodu

son olarak araçta yaşadığımız en büyük sorun altının çok alçak olmasıydı.annemin tam 2 sefer 1.6 motorlu versiyonun karterini deldiğini çok net hatırlıyorum altındaki muhafaza plastikti muhtemelen 1.8 versiyonundada o şekildeydi.
    4 motiondaki muhafaza saç olduğu için bi sorun yaşamadık ama hiç olmıycak yerlerde çok kez altını sürtmesinden dolayı o da bizi hayal kırıklığına uğratmamıştı
    umarım işinize yarıycak bir şeyler yazabilmişimdir sormak istediğiniz bi şy olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mroceangoing -- 18 Mayıs 2012; 2:09:56 >

• quote:

Hocam şu önerdigin arabaların hepsini toplasan bir golf 4 yapmaz benim gözümde.

Yok daha neler kardeş? Amma büyüttünüz şu 13 yaşında 160 bin kmde 1.8 motorlu yakıt düşmanı golfu.Bu araba lpg ile ş.içinde 14 lt yakıyor hiç araştırdın mı? bu arabayı bugün al yarın satayım desen 14 bin tl den 1 kuruş yukarı satamazsın kusura bakma.17 bine alıcam ve lpg yok..maşallah..19 bince gelecek nerdeyse. 19 bine yukardaki arabaları almak daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mroceangoing

babamın golf hastalığından dolayı 3 adet 4 kasaya sahip olduk.ilki 98 model 1.6 8v versiyonuydu yaklaşık 2 seneye yakın bu arac kullanıldı daha sonra onu satıp 1.8 tek kapılısını aldık bu aracta 2 sene civarı bir süre kullanıldı son olarakta 1.8 4 motion modelini 150 bin km civarında aldık bu aracıda 3 seneye yakın bir süre zarfında kullandık.galeriye başka bi araçla takas etmek suretiyle 203 bin km'de 13.500 tlye zar zor verdik.gerçekten 2.elinin pek iyi olduğu söylenemez.
    benim haşır neşir olduğum son sattığımız 4 motiondu.donanım olarak şuan bakınca esp dışında benim açımdan hiç bir eksiği yok.şuan araç alıcak olsam ilk bakıcağım temiz 1.8 highline yada 4 motion olurdu.

parça konusundan bahsetmişsiniz pahalı olduğunu babamın hala golfün parçaları çok pahalıydı iyi kazıklattık kendimizi diye konuşmalarından doğrulayabilirm ki değişmesi gereken şeyleri serviste değil gidip tamircilerde alman yansanayi olarak temin ederdi
    yakıt olarakta yol bilgisayarında şehir içinde 100km ortalaması olarak 7.5 ve 12.5lt'ye kadar değişik değerler gördüğümü hatırlıyorum ki aracı 3 kişi ortak kullanıyorduk fazla yakmasında annemin etkisi çok büyüktü yalnız uzun yolda sizi üzmiyeceğinden emin olabilirsiniz.
    arkadaşların bahsettiği gibi kısa zaman içinde al sat yapmıycaksanız uzun yıllar keyifle binebiliceğiniz bi araç diye düşünüyorum. ayrıca yaştan ve km'den dolayı yapılması gereken bakımlar göz ardı etmemenizi tavsiye ederim.bu arada muhtemelen içerdeki plastik kaplamaların yarısından fazlası soyulmuş durumdadır.bizim aracın kapı tutma yerleride sadece plastiğin iskeleti duruyodu

son olarak araçta yaşadığımız en büyük sorun altının çok alçak olmasıydı.annemin tam 2 sefer 1.6 motorlu versiyonun karterini deldiğini çok net hatırlıyorum altındaki muhafaza plastikti muhtemelen 1.8 versiyonundada o şekildeydi.
    4 motiondaki muhafaza saç olduğu için bi sorun yaşamadık ama hiç olmıycak yerlerde çok kez altını sürtmesinden dolayı o da bizi hayal kırıklığına uğratmamıştı
    umarım işinize yarıycak bir şeyler yazabilmişimdir sormak istediğiniz bi şy olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Detaylı yazın için çok teşekkür ederim. Benim en büyük korkum diğer msjlarımda da bahsettiğim gibi ikinci el problemi. Hiç satmicam desen 1 ilan 2 olmadı 3 sene sonra satıcaksın. bugün 17.000 tl verip almışsın sonra sana 12-13.000 tl verecekler birde dediğin gibi takasa girersen oda... O kadar zarar edip satmakta istemiceksin evlat olacak Hoş 3 sene binersen onuda eskime payına sayar sineye çekersin...

Benim en anlamadığım konu 99-2000 model şahin - doğan modelleri temizliğine göre 10-12 bin lira ederken. Aralarında dünyalar kadar fark ve özellik uçurumları olmasına rağmen bu 1.8 golf ler neden bu fiyatlara zor satılıyolar... yakıt desen 1.6 tofaş motorundan 1.8 vw motoru çok daha az yakar... Hele ki karbüratörlü bir 1.6 motor adamın ocağını söndürür...

• Golf4 çok güzel araba ama ne olursa olsun 99 model araba.18 bin bence çok para, model takıntısından çıkacaksan o paraya 94 model yeni tip motor E200 alırsın Ha 99 ha 94 bu Mercedes hem
  • Her ne kadar en iyi kasalarından biri olsada 99 model 160 binde 1.8 golfe o parayı bağlamak pek akıllı bir iş gibi durmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emreün

Her ne kadar en iyi kasalarından biri olsada 99 model 160 binde 1.8 golfe o parayı bağlamak pek akıllı bir iş gibi durmuyor.

bende ole dusunuyorum. 16 gibi olsa alicam en azindan zarar etmem ama cok temiz olmasi beni dusunduruuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın ederi 17 bence.

Dediği kadar temizse alınır.

Satarken LPG ile satılacağından (muhtemelen), 16 civarlarına satılır, 3 yıl kullanılmış olsa 190 bin km'de satsanız, 30 binde LPG parası rahat çıkar, Bin Tl 'de 3 yıl bindiğinize sayın.

En kötü 15 'e gider derim 3 yıl sonra. LPG li halde tabii. Ama biraz sabretmek koşulu ile 16 ya kadar yolu olur.

Yani şimdi ne kadar ucuza alırsanız iyidir.

16.500 17 arası almaya çalışın. Gerekirse rest çekin, almayacağınızı belli edin, mutlaka inecektir, el, mahkum.

Ben aynı tavırları yapan bir bmw sahibini 31 .500 'den 30'a, sonra kuruş inmem dediği halde 28.500'e indirdim . 28'e verse alıcaktım ve almadım. Geçen mesaj attı abi ara görüşelim diye.

Nefsinize hakim olun diyorum yani, 1 hafta geç alın ama ucuza alın.
  • Km çok yakıtı çok düp yok fiyat çok bence mantıklı değil hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

Aracın ederi 17 bence.

Satarken LPG ile satılacağından (muhtemelen), 16 civarlarına satılır, 3 yıl kullanılmış olsa 190 bin km'de satsanız, 30 binde LPG parası rahat çıkar, Bin Tl 'de 3 yıl bindiğinize sayın.

En kötü 15 'e gider derim 3 yıl sonra. LPG li halde tabii. Ama biraz sabretmek koşulu ile 16 ya kadar yolu olur.

16.500 17 arası almaya çalışın. Gerekirse rest çekin, almayacağınızı belli edin, mutlaka inecektir, el, mahkum.

Ben aynı tavırları yapan bir bmw sahibini 31 .500 'den 30'a, sonra kuruş inmem dediği halde 28.500'e indirdim . 28'e verse alıcaktım ve almadım. Geçen mesaj attı abi ara görüşelim diye.

Doğan hocam doğru diyosun. yaptigin hesapla 1-2 kaybederiz cok cok. onuda bindigimize sayariz. bakalim 1-2 pazarlik yaptik geri cekildik. simdi tekrar donmesini bekliyorum...

• quote:

Aracın ederi 17 bence.

yaptığınız yoruma sonuna kadar katılmakla beraber anlamadığım kısmı "30 binde LPG parası rahat çıkar"
    13 yaşında bir araca prins ya da teflex takacağını varsayarak mı bu şekilde düşündünüz? keza brc taksa 15-16bin km.de amorti eder diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: escala

quote:

Aracın ederi 17 bence.

yaptığınız yoruma sonuna kadar katılmakla beraber anlamadığım kısmı "30 binde LPG parası rahat çıkar"
    13 yaşında bir araca prins ya da teflex takacağını varsayarak mı bu şekilde düşündünüz? keza brc taksa 15-16bin km.de amorti eder diye düşünüyorum.

LPG takmayı düşünmüyorum. Yakarsa yaksın. Bugün gidip 16.000tl teklif ettim. 16500tl ye de kabulum... Cevap olumlu olursa alıcam...

• quote:

Orijinalden alıntı: last_legant

LPG takmayı düşünmüyorum. Yakarsa yaksın. Bugün gidip 16.000tl teklif ettim. 16500tl ye de kabulum... Cevap olumlu olursa alıcam...

Aracı alıp binmeye başladıktan sonra bakalım değişecek mi düşünceniz

Hadi bakalım,hayırlısı...Bence 16.500e bırakır...
  • fiyat fazla. o fiyattan daha ucuza biraz daha bekleyip lpglisini bulabilirsiniz. 1.8 golfe benzinde binmek mantıklı değil bana göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: last_legant

quote:

Orijinalden alıntı: escala

quote:

Aracın ederi 17 bence.

LPG takmazsan ş.içinde en iyi ihtimal 12 litre benzin yakacak.Yani km si 52-55 kuruşa gelecek.Madem yakıt bu kadar önemli değil ben olsam 4x4 bakardım.

• yakit onemli tabiki ama ha 1.6 ha 1.8 cok gerekli olmazsa taktirmam. yilda 5-10.000 km yapcam. en azindan surerken zevkli surerim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.