Şimdi Ara

golf 4 vites problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
30.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar 2001 model golf comfortline aracımdaki bir problemi belirtmek ve fikirlerinizi almak istiyorum.

sorun viteste yaklaşık 1 aydır vitesin daha bir kemikli olduğu dikkatimi çekiyor ve boşta sağa sola sallarken vites sanki bir yere takılıyormuşçasına sallanıyor hatta sola veya sağa yasladığımda yasladığım yerde kalıyor. özellikle 3. vitesten 2. vitese geçirirken zaman zaman vitese girmiyor.

aracta bulunan arıza nedir acaba ? masrafı ne kadar olabilir? daha önce benzeri problemlerle karşılaştınız mı ? cevaplarınızı bekliyorum ...

• aynı sorun bendede oldu yazdım ama kimse cevap vermedi
  • gerçekten de kimse cevap yazmıyor doğrusu buna çok üzüldüm. :(
  • demekki aynı problemi yaşayan yok.onun için en iyisimi sen yetkili bir servise git prb neyse bulsunlar halledincede bize de bildir.
  • merhaba arkadaşlar. eğer ankaradaysanız sorununuzu çözebilirim.

ben galericiyim. birkaç kez golf 4 alıp sattım. bu arada bindim de tabi. ve benzer sorunları rahatlıkla hallettik.

hatta sorununuzu detaylı tarif edeyim. özellikle 1. vitesten boşa çektiğinizde vites 1. in altında kalır ortaya gelmez. aynı şekilde 5.vitesten boşa çektiğinizde de benzer bir sorun yaşarsınız. ve vites boşta aralığında, yani 1ile2 arasından başlayıp 5.vitesin altında sona eren yolda sertleşir.

bu olay aracınızla biraz yol yaptıktan sonra olur. sabahları motor soğukken bir sorun olmaz. biraz yol gidip motor ısınınca vites kolu sertleşir.

bu anlattıklarım sorununuzu tam olarak bildiğimi kanıtlamak içindir. ee bu işi yapıyorum ben.

gelelim sorununuzun özümüne.
    öncelikle telaşlanmayın. bu sorun senkromeçlerden, şanzımandan, ayırıcıdan falan yani çok masraf yapacak parçalardan kaynaklanmıyor.
    herhangi bir parça değişimi genelde gerekmez. biraz uğraştırıcı usta açısından yorucu bir işlemle aracı kaldırıp vites kolunun, ve vites kolunun hareketlerini şanzumana ileten millerin, ve bu millerin bağlandığı ayırıcının sökülmesi gerekir. şanzıman inmesi gerekmez.

eğer ankaradaysanız bizzat ben yarım günlük bir işlemle sorununuzu özel serviste çözerim. siz de aracınızın yanında durur, izler, öğrenirsiniz. içiniz de rahat olur.

bu sorunu servis değişim yapmadan çözemez. ben zamanında bizzat denedim. ankara doğuşta sorunu bulamadılar bile. sadece değişecek diyorlar o kadar. ve de çok para istiyorlar. malum 1.6 SR motorların şanzıman parçaları çok pahalı.

bu sorun için aracınızı çok kurcalarlar. şanzumanı indirmeye bile kalkarlar. aman haa... beceriksiz ustalara dikkat. dediğim gibi sizin ihtiyacınız sorununuzu eliyle koymuş gibi bulan ve çözen bir vw ustası.

velhasıl sorununuzu çözerim. buyrun görüşelim.

istenmesi durumunda size bana ulaşmanız için bilgilerimi mail atarım. kolay gelsin.

• arkadaşlar sonunda özel servise gittim benim viteste ortaya çekmiyordu derdimi anlattım açtılar vites körüğünün altına bir sprey var onu sıktılar ondan sonra vitesin uzantısı olan yerde ki bağlantıyada ondan sıktılar o dert bitti arabam 100 bin km motor bakımıda yaptırdım hava filtresi yağ flitresi aracın yağı bujiler polen filtresi toplam 175 ytl tuttu birde çoğumuzun vites körüğü yırtık onuda 85 ytl'ye değiştim komple vitesin değişmesi lazımmış değiştim bende
  • Sayın O.B.K benim aracımda şu an böyle bir sıkıntı mevcut dediğiniz gibi ama bende 1-2 ve 3 üncü viteste sorun yaşıyorum...bazen çok güzel geçiyor fkat bazen baya zorlanıyorum..sizinle görüşmem mümkünmü acil cevap bekliyorum..teşekkürler.
  • arkadaşlar aynı sorunu bende yaşadım ve sorunu çözdüm şuan hiç bir sorunum yok. (Arabamda GOLF 4 comfortline 2001 model) benim arabada da vites boştayken 5 in tarafına götürdüğümde orda kalıyor yada 1 ci vitesin o tarafa götürdüğümde çok yavaş şekilde ortaya geri geliyordu.Bayramın ikinci günü köye giderken araba 3 cü vitesde kaldı 2 ve 1 e girmiyordu ama 4 e giriyordu aracı 3 cü ve 4 cü viteste kulandım tabi zor oldu baya, neyse aracı akşam eve getirdim sağsalim, nette biraz araştırma yaptım çoğu yerde kronik şanzuman sorunu vs deniliyordu ertesi günü gündüz kaputu açıp ışıkla baktığımda vites bağlantı mili ( vites levyesi diyen var seçim mili diyen var) orjinal servis bağlantı mili diyor. Sorun ordan kaynaklanıyor, bu milin her iki ucunda plastik siyah parça var ve bu parçanın içinde şeffaf bir plastik parça var o parçanın oturduğu yerde bilya var oraya oturuyor eğer o şeffaf plastik parça olmazsa o bilyadan kendini kurtarıp çıkıyor çıktığı anda da araba kaçıncı viteste ise araç o vitesde kalıyor, ben bu parçayı orjinal olmayan servisde yenisini aldım 25 tl orjinal servisde 31 tl. Bu parçayı değiştirdiğimde vites eskisi gibi oldu boşta direk ortada duruyor sağa sola götürdüğümde ortaya atıyor kendini boştayken aynı sorunu yaşayanlar bu parçaya baksınlar size şimdi parçanın resmini aşağıda yayınlıyacam

golf 4 vites problemi

golf 4 vites problemi

golf 4 vites problemi

golf 4 vites problemi

3 cü resimde şeffaf plastik parça yok (sıcak ve soğuktan parça deforme olmuş düşmüş) olmadığı içinde yuvada sağa sola oynuyor bazı zamanlarda yerinden çıkıyor, çıktığı an vites kitleniyor yuvada gevşek olduğu içinde vites boştayken sağa sola götürdüğünüzde vites orada kalıyor ben bu parçayı değiştirdiğimde sorunum çözüldü. Parçayı değiştirmek 2 kişi ile 15-20 dk aldı askıya almadan kaputu açarak değiştirdim motorun üzerindeki alt kısımdaki plastik koruyucu kapağı açmanız gerekiyor, değiştireceğiniz kısım biraz aşağıda yanınızda bir kişi daha olsun biriniz araç içinde vitesi değiştirdiğinde o parçayı rahatlıkla görebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirkoparan -- 22 Ağustos 2012; 12:24:08 >

• <table cellspacing="10px" cellpadding="10px" width="100%"><tr><td align="center" bgcolor="#ffe488"><font color="red">Daha güvenli bir şifre kullanmanızı tavsiye ederiz. <a data-test="test" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="http://forum.donanimhaber.com/passchange.asp" onClick="return logwin(this.href)" data-href="http://forum.donanimhaber.com/passchange.asp" onClick="return logwin(this.href)">Şimdi değiştirmek için tıklayın.</a> </font></td></tr></table>
    gayet mantıklı, umarım bizde de işe yarar arın parçayı kontrol edeyim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.