Şimdi Ara

GOLF 7 Akü Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2015 Golf 1.4 TSI 125HP DSG aracım akü zayıf uyarısı vermeye başladı. Servisle görüştüm değişmesi lazım ömrü zaten 4-5 yıl diyorlar.

Orjinal akü için 1400 TL,
    Eko orjinal akü için ise 1150 TL fiyat verdiler.

Start stop olduğundan EFB akü bakıyorum,

Mutlu, İnci, Varta, Bosch markalarından F/P 'si en yüksek hangisidir?

• Markadan çok üretim tarihide önemli ben mutlu alırdım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnci de alınabilir.Tarihi önemli tabi.Çok acil degilse Internetten de alabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamdır tarihe dikkat edeceğim. İnternetten alabilirim ama araç ne kadar götürecek kestiremiyorum. Bu uyarıdan sonra 2 ay sürenler de var birden bire aracı çalışmayanlar da. Sarj seviyesine baktığımda SOC ---% olarak gösteriyor. O yüzden kestiremiyorum ömrünü
  • Bende bu konu hakkında bir sorum var tekrar konu açarak kirletmek istemem. Start-Stop'u komple iptal etsek normal akü takabilir miyiz? EFB aküler oldukça tuzlu gözüküyor. Biner binmez kapatıyorum ama arada unutkanlık oluyor start-stop çalışıyor. Bilgisayara bağlayıp iptal edenler oluyormuş duyduğuma göre. Ondan sonra normal akü de takılabilir diye düşünüyorum siz ne dersiniz?
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    Benim de aracı çalıştırır çalıştırmaz ilk yaptığım şey start-stop'u kapatmak. Yazılımla kapandığını biliyorum ben de, garantinin bitmesini bekliyordum kapatmak için, sanırım kapattıracağım.

Sonrasında normal akü takılır mı ben de merak ediyorum, hiç bir bilgim yok
  • Efb akülerin fiyatları geçen yıllara nazaran ucuz sayılır. 500 lira civarında bulunabiliyor. Ben normal akü takmazdim 200-250 lira için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 7 Akü Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    Start stopu iptal ederseniz üstündeki akü sizi baya bi götürür. Efb aküler yapısı iyibariyle baya sağlam aküler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aynı aracın manuel olanı var bende. benim de 5 yıl oldu aracı alalı. konuyu takipteyim.
  • start stop araclarda kesınlıklen Varta aku aynı amperaj ve CCA mars basma degerınıde orjınal alırsanız Elektrık aksamınız daha dengelı çalısır...
  • GOLF 7 Akü Tavsiye

Aracın orjinal aküsü bu, servisin takmayı önerdiği Varya aküyü piyasada 630 TL’ye buldum (2020 tarihli) Eski aküyü depozito olarak alıp ücretisiz takıyorlar.

www.tr.varta-automotive.com
    570 500 076 | Varta Automotive
    https://www.tr.varta-automotive.com/tr-tr/urunler/varta-blue-dynamic-efb/570-500-076

Bu modeli taktırıyorum, birebir uyumlu

• quote:

Orijinalden alıntı: emregorentas

Tamamdır tarihe dikkat edeceğim. İnternetten alabilirim ama araç ne kadar götürecek kestiremiyorum. Bu uyarıdan sonra 2 ay sürenler de var birden bire aracı çalışmayanlar da. Sarj seviyesine baktığımda SOC ---% olarak gösteriyor. O yüzden kestiremiyorum ömrünü
    SOC göstergesi 2015 sonrasındaki araçlarda kaldırıldı zaten, gerçekci bir sonuç vermediği için. Siz de bu göstergeye fazla güvenmeyin. En doğru sonucu akü ölçüm araçları verir.
  • Şimdi havalar sıcak.Önümüzdeki aylarda sıcaklık düşünce hiç istemediğiniz bir yerde yolda kalırsınız.Bir an önce yeni akü alın.Mutlu'nun İnci'nin EFB aküleri 600-650 TL civarı.
  • Varta EFB N70 aldım arkadaşlar, Doğuş Oto’nun serviste takacağı akü de buydu. Nakit 630 TL’ye aldım, eski aküyü depozito olarak vererek. Üretim tarihi de 2020 - Q3, en fazla 1-2 önce fabrikadan çıkmış.

İletisim bilgilerini de bırakıyorum aldığım yerin. Piyasaya göre güzel fiyat verdi.

GOLF 7 Akü Tavsiye

GOLF 7 Akü Tavsiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emregorentas -- 21 Ağustos 2020; 19:3:31 >

• emregorentas E kullanıcısına yanıt
    hocam selam, start stop uyumlu değil mi bu model?
  • darthskywalker kullanıcısına yanıt
    Evet hocam start stop uyumlu. EFB o anlama geliyor. AGM aküler de start stop uyumlu ancak dizellerde kullanılıyor genellikle. Aracınız benzinliyse EFB dizelse AGM alıyorsunuz. AGM’ler daha pahalı

• emregorentas E kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler hocam. paylaşımınızı zaten kaydettim. benim de 5 yıl oldu aracı alalı yıl sonu gidip değiştireyim 5 yıl uzun süre çünkü...
  • Bizim 1.2 tsi golfte 5 yaşında iyi oldu bu konu öpülmemek için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.