Şimdi Ara

GOLF 7 DÜŞÜK DEVİRLERDE MOTORDAN GELEN ÇINLAMA SESİ (CİK CİK SESİ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
10.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rorschach_

alalı ne kadar oldu? bu kadar sürede su pompası değişiyorsa mühendislik harikası diyebiliriz.

3 hafta oldu aracı alalı. Fakat su pompası arızası değil başka birşey bu.
  • işin ilginci ben videoda garip bir ses duyamadım.

çok kafaya takacak bişi değil bence, bende de benzinli astra var sıfır bazen dizel gibi tır tır ses yapıyor bazen de motor çalışıyormu anlamıyorum bile :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krom7 -- 17 Aralık 2014; 9:03:13 >
  • Video iş yerimde açılmadı. Ama arabanızda bence hiç bir şey yok. Daha yeni araba, 850 km yol yapmış daha. Yeni olduğundan alışma döneminde. Zamanla o ses kesilir. Artık nasıl bir ses ise. Devir daim bence sorunsuz. Devir daim de bir şey olsa su kaçırırdı bir yerden ve mutlaka ortaya çıkıp belli ederdi kendini.
  • Krank kasnağını kontrol ettir hocam..
  • yepyeni arabada devridaim pompasından o ses olabilme ihtimali çok zayıf, bence V kayışı yapıyor, o sesi duyarken biraz su sıkın V kayışına bakalım ses kesecek mi, keserse kayış spreyleri var ondan sıkarsınız, sıfır arabayı elletmeye gerek yok
  • Sabit kullanım devirleriniz neler?

Sürekli 1000-1200 ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wetkopat

Arkadaşlar 3.vites ya da 4. vites ile sabit hızda yaklaşık 1200-1400 devir arasında araçtan çınlama sesi veya kuş sesine benzer cik cik sesine benzer bir ses gelmeye başlıyor. Gazı deviri azalttığımda veya artırdığımda ses hemen kesiliyor. Bu sesin kaynağını bilen var mı ?

http://www.youtube.com/watch?v=crQhLaBfG8E
    Arkadaşlar şu videoda 3. ve 7. saniye arasında çıkan sesin aynısı geliyor. ( Video temsili olarak eklenmiştir. Videodaki araç rölanti halinde o sesi çıkartıyor. Fakat benim araç sabit hızda yaklaşık 1300 devirde hareket halindeyken ses yapıyor. )

Edit: Aracım 1.2 TSI manuel

İşinize karışmak gibi olmasın ama, siz en iyisi en yakın VW servisine gidin ve oraya danışın. Gerekirse servisten biriyle test edin. Burada her kafadan bir ses çıkar sağlıklı bir sonuç çıkmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: electro_g

yepyeni arabada devridaim pompasından o ses olabilme ihtimali çok zayıf, bence V kayışı yapıyor, o sesi duyarken biraz su sıkın V kayışına bakalım ses kesecek mi, keserse kayış spreyleri var ondan sıkarsınız, sıfır arabayı elletmeye gerek yok

Bende kayıştan oldugunu dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merdomable

Sabit kullanım devirleriniz neler?

Sürekli 1000-1200 ?

Genelde 1400-1600 devirlerde kullanrm

• Genelde cikcik sesleri turbo ve kayıs arızası nedeniyle olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumenu -- 17 Aralık 2014; 13:29:34 >
  • Büyük bir ihtimal zincir sesidir.

Sürekli 1500 devirde motor rahat bir şekilde ve devamlı aynı rolantide gittiği için bu ses duyulur. Gaza yüklendiğinizde zincir kasılır,yüksek devir ve motor sesinden duyulmaz,zincrin çıkardığı ses tınısı hızlı dönüş yüzünden incelir,ama ses devam eder.

Benim bildiğim bütün 1.2tsi'lerde bu ses var. Zamanı geldiğinde motoru açar bakarlar,zincir genleşip aşırı derece boşluk yaptıysa değişir. Ancak aracınız daha çok yeni ve böyle birşey olması mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenktun34

Büyük bir ihtimal zincir sesidir.

Sürekli 1500 devirde motor rahat bir şekilde ve devamlı aynı rolantide gittiği için bu ses duyulur. Gaza yüklendiğinizde zincir kasılır,yüksek devir ve motor sesinden duyulmaz,zincrin çıkardığı ses tınısı hızlı dönüş yüzünden incelir,ama ses devam eder.

Benim bildiğim bütün 1.2tsi'lerde bu ses var. Zamanı geldiğinde motoru açar bakarlar,zincir genleşip aşırı derece boşluk yaptıysa değişir. Ancak aracınız daha çok yeni ve böyle birşey olması mümkün değil.

Araç yeni olduğu için dediginiz gibi zincirden olmaz. Dünden beri sesi duymadım hiç galiba kayıştan geliyordu ses. 1000 kmyi gecince kayış sesinin gectigini okumustum biyerde. Bana ses kayıştan geliyor gibi ama bakalm duzelmezse servise götureceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Bende hareket halindeyse DSG mi? diye soracaktım.

Şu video daki sese mi benzetiyorsunuz diyece soracaktım ama sizinki durduğu yerde:

http://www.youtube.com/watch?v=BcNe9SYs5eY

Ben bizim sitede bir Golf 6'da park halinde sizinkine benzer sesler duydum.O da 1.4TSİ dı.

Bence bir servise gösterin ama ne olduğu konusunda bir bilgim ya da fikrim yok.

Videodaki DSG vites kutusu nedir öyle?
    İçindeki parçalar bile o kadar karmaşık, bu araçların DSG arızasıyla yolda kalmasına şaşırmamak lazım. Servis çalışanları bile şanzımanı çözemiyorlarmış yorumlara göre.
    Tarif etmeye çalıştığınız ses iki dişli yada metal parçanın birbirine sürtünme sesine benziyor. Ses yalıtımlı bir odada düzenli ve yavaş artan gaz verilmesi yoluyla kontrol edilmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: cliffsalih

quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Bende hareket halindeyse DSG mi? diye soracaktım.

Şu video daki sese mi benzetiyorsunuz diyece soracaktım ama sizinki durduğu yerde:

http://www.youtube.com/watch?v=BcNe9SYs5eY

Ben bizim sitede bir Golf 6'da park halinde sizinkine benzer sesler duydum.O da 1.4TSİ dı.

Bence bir servise gösterin ama ne olduğu konusunda bir bilgim ya da fikrim yok.

Videodaki DSG vites kutusu nedir öyle?
    İçindeki parçalar bile o kadar karmaşık, bu araçların DSG arızasıyla yolda kalmasına şaşırmamak lazım. Servis çalışanları bile şanzımanı çözemiyorlarmış yorumlara göre.
    Tarif etmeye çalıştığınız ses iki dişli yada metal parçanın birbirine sürtünme sesine benziyor. Ses yalıtımlı bir odada düzenli ve yavaş artan gaz verilmesi yoluyla kontrol edilmeli.

Evet tarif ettiginiz ses gibi. Fakat arac hareket halindeyken geliyor malesef kapalı yerde test etme imkanımız yok

• quote:

quote:

Sürekli 1000-1200 ?

Aracım Astra fakat zaman zaman bu sesi ben de duyuyorum, genelde düşük devirlerde oluyor(1200-1600).En çok 2. vitese yeni geçtiğimde araba baygın halde iken,canlı kullanımda kesinlikle böyle bir ses duymadım.

Kimse sorsam ne bir cevap ya da sorun var gibi bir cümle duymadım. Konunun takipçisiyim, her hangi net bir bilgi elde edersem size de bilgi vereceğim.
  • aracım 2014 1.2 dsg skoda octavia 7000kmde. aynı ses benim aracımda da var. başlarda tarlanın yanından geçerken duyulan çekirge sesine benzetmiştim. hassas kulaklar sesi çok rahat duyar. video yu ilk izlemede bu tanıdık sesi farkettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garin -- 17 Aralık 2014; 15:13:00 >
  • Deutsch Kuş Serisick...

• quote:

quote:

quote:

Sürekli 1000-1200 ?

Aracım Astra fakat zaman zaman bu sesi ben de duyuyorum, genelde düşük devirlerde oluyor(1200-1600).En çok 2. vitese yeni geçtiğimde araba baygın halde iken,canlı kullanımda kesinlikle böyle bir ses duymadım.

Kimse sorsam ne bir cevap ya da sorun var gibi bir cümle duymadım. Konunun takipçisiyim, her hangi net bir bilgi elde edersem size de bilgi vereceğim.

Aynen hocam seri halde kullanırken ses yok alt devirlerde o ses var. Bir sonuca varırsanız haberleşelim

• quote:

Orijinalden alıntı: garin

aracım 2014 1.2 dsg skoda octavia 7000kmde. aynı ses benim aracımda da var. başlarda tarlanın yanından geçerken duyulan çekirge sesine benzetmiştim. hassas kulaklar sesi çok rahat duyar. video yu ilk izlemede bu tanıdık sesi farkettim.

Videodaki arac 1.4 tsi galiba. Benim arac 1.2. Bir kaç yerde bu ses yaylı kıskac takılınca geciyomus dediler ama yaylı kıskac sorunundaki ses farklı. Bende sesi ilk duydugumda arkadaşımın cep telefonu caliyor sanıyordum

• Bu ses yine gelmeye başladı
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.