Şimdi Ara

Golf 7 mi yeni 308 mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
2
Favori
18.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: osamanos

quote:

Orijinalden alıntı: Deep Hypnosis

2015 Blue-hdi 308 sahibiyim, motor şanzıman uyumu çok iyi. Tavsiye ederim.

en çok merak ettiğim arka diz mesafesi sorun yaşıyor musunuz? aile otomobili olarak sıkıntı olur mu? bagajı golfe göre daha geniş.

Biz bir sorun yaşamıyoruz. Zaten çoğu c sınıfı Hackback otomobilde diz mesafesi bir birine çok yakın. Binen kişi çok uzun boylu değilse rahat oturabilir.
  • Ben 308 Classic Edition Plus tavsiye ederim size. 1.6 E-Hdi 115 bg, manuel.

- Allure'a denk bir donanımı var. Cam tavan vs...
    - Sıfır bir araç almış olursunuz.
    - 75 bin gibi bir rakam isteniyor.
    - Aralık başlarında Ankara ve İzmir bayiilerinde toplam 15-20 araç vardı. Bunlar hala mevcut mudur sormak lazım. Diğer illeri bilmiyorum. Peugeot bayiilerini ararsanız bu araçtan mutlaka bulursunuz diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 38erciyes

Golf 1.2 tsi manuel 👍

Yakıt durumu nasıl. Ben genelde şehir içi kullanıyorum ama trafiksiz bir bölgede kullanıyorum. Hatta 4 ve 5. Viteslere kadar çıkıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osamanos kullanıcısına yanıt
    Yakıtı bilmiyorum ama 1.2 tsi 1.6 atmosferikleri tokatlayan bir motor.Ataklığı iyi.Ayni motor değil ama tdi octaviam ankarada 4.7 5 yakiyordu.Ekonomik nedenlerden satıp scenic aldım.Tdi golf veya octavia tercih edebilirsiniz.

• 308 in bence tek sıkıntısı arka diz mesafesi.Sorun olmazsa kesinlikle 308
  • 308'e "araba" diyebileceğimiz zaman geldiğinde Golf'le karşılaştırırız.
  • Golf hakkındaki düşüncelerim hepsi kendi incelemelerim ve diğer markalarin modelleriyle karşılaştırmam sonucu. Ayrıca astra k'yi hiç beğenmedim.

• İlerde satarken kanser olmak sizin için çok sorun değilse 308 gerçekten güzel araç. Ya da piyasa fiyatının 2-5 bin altını yazarsınız bu sorun da ortadan kalkar. Golf'ü ilana koyduğunuzda telefonunuz susmaz. Ihtiyaçlarinızı belirleyin hangi taraf ağır basıyorsa onu alın. Arka diz mesafesi konusuna örnek vereyim : 1.85 boyundayım 308'de şoför koltuğunu kendime ayarlayıp arkaya oturduğumda dizlerim koltuktaydi ve kafam tavana sıfırlandi. Bana dar geldi o yüzden. Aynı deneme de golf daha başarılı. Hatta sedan jetta ile ayni diz mesafesi. 308'de de bagaj bariz büyük. Motor konusunda 308 çok keyif vermişti bana, Golf'te motor hep aynı. Ayrıca otomatik şanzıman sorunsuz ve tüketimi Golf ile aynı diyebilirim. Tasarım konusu görecelidir ama Golf bir yıl sonra kasa değişecek bu durumda 308 yine avantajli konumda.

Ben 2 senede bir araç degistirdiğim için tercihimi Golf'ten yana yaptım. Şimdiden satarken haberimiz olsun diyor çevredekiler

• quote:

Orijinalden alıntı: grkankot2

Yepyeni bir fanboyumuz daha oldu öyleyse. Hayırlı ve GEÇMİŞ olsun

• snoppy kullanıcısına yanıt
    308'e neden araba diyemiyoruz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Satmak için almayacaksanız golf almak için pek bi sebep yok bence.

her araba bir gün satılır. insanın başına ne geleceği belli olmaz. acil bişey olur satmak gerekir. golf olsa kolay satılır.

Acil durumlarda zaten 3'e 5'e bakan pek olmaz. Vakit varsa ederini bulması beklenebilir.

Golf'ü de acil bir durumdan hemen ederine satamazsınız, mutlaka piyasada satışı bekleyen -bir kaç tane favaorim de var satılmadı- diğer araçlardan daha aşağıda bir fiyat vermelisiniz ki hemen satılsın.

Golf(yada diğerleri) eski dönemlerde daha hızlı ve artan fiyatlarla gidiyordu ama o dönem de geçti. Herşey artık o kadar kolay değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

İlerde satarken kanser olmak sizin için çok sorun değilse 308 gerçekten güzel araç. Ya da piyasa fiyatının 2-5 bin altını yazarsınız bu sorun da ortadan kalkar. Golf'ü ilana koyduğunuzda telefonunuz susmaz. Ihtiyaçlarinızı belirleyin hangi taraf ağır basıyorsa onu alın. Arka diz mesafesi konusuna örnek vereyim : 1.85 boyundayım 308'de şoför koltuğunu kendime ayarlayıp arkaya oturduğumda dizlerim koltuktaydi ve kafam tavana sıfırlandi. Bana dar geldi o yüzden. Aynı deneme de golf daha başarılı. Hatta sedan jetta ile ayni diz mesafesi. 308'de de bagaj bariz büyük. Motor konusunda 308 çok keyif vermişti bana, Golf'te motor hep aynı. Ayrıca otomatik şanzıman sorunsuz ve tüketimi Golf ile aynı diyebilirim. Tasarım konusu görecelidir ama Golf bir yıl sonra kasa değişecek bu durumda 308 yine avantajli konumda.

Ben 2 senede bir araç degistirdiğim için tercihimi Golf'ten yana yaptım. Şimdiden satarken haberimiz olsun diyor çevredekiler

Aslında bu satış işleri biraz da şans/kısmet işi. Ben aldığım 308'i 5. gün satmıştım.

308'in şöför koltuğu arkası diğer tarafa göre birz daha dar oluyor. Yolcu tarafında torpido epey ileride o yüzden yolcu koltuğu daha önde duruyor ve arkadaki tamamen rahat edebiliyor, orada hiç bir sıkıntı yok(tu).

BlueHDI + EAT6 birbirine uyumu ile gerçekten çok keyifli, 300Nm tork insanda sürekli gülümseme yaratıyor.

• snoppy kullanıcısına yanıt
    Yılın otomobili seçilmiş,sizin gibi otomobil otoriteleri nasıl olurda beğenmez. Bir şey diyorsan açıklamasını yap lütfen. Ben 308 diyorum
    -Şanzıman kaliteli
    -Performansı golfun içinden geçer aynı zamanda dinamikleride
    -Daha fazla performansa rağmen gerçekçi tuketimde daha az yakıt blue hdi farkı

• İkisi arasında kalmıştım daha önce golf tercih ettim, hatta 308'i neredeyse alacaktım aksilik çıktı öyle söyleyeyim. Yalan olmasın tercihimden çok memnunum şu an. Her şeyden önce 308'in iihs testi olmayıp, golfün top safety pick olması 308 niyeti varken çok aklımı çeliyordu. Golfte 61.000 km'ye geldim halen trim sesi yok olsa olsa kapı fitillerine çok kolay taş doluyor, içini temizleyip silikon sprey sıkınca bir daha ardına bakmıyorsun, 308'i kullananların trim sesi sıkıntısı olanları var. 308 sportif güzel hissettiriyor ama golfe göre daha sert konfor daha düşük. 308 in yalıtımı golf'e göre bir tık aşağıda(az fark var ama yalıtım benim için çok önemli). 308 daha atak, karakteristiği o Zaten; bazı arabalar olduğundan büyük, bazılarıysa küçük hissettirir. Golf daha çok d segmentine yanaşan kalitede ve büyüklükte hissettiriyor, 308 daha sportif heyecanlı yavru köpek gibi. Benim gibi çok km yapan biri için golfün ikinci eli çok çekici. Nitekim benim için en büyük etkenlerden biri aldığımda çok çekici olan megane aracımın her hafta yıkamama boyasının bakımını vs eksiksiz yapmama rağmen yıllar sonra arasında kaldığım jetta gibi gösterişli durmaması, iç mekandaki çok mide bulandırıcı kalite sorunları vs aklıma gelince Fransız araçlarının biraz İngiliz kadınları misali hızlı çöküşü beni golfe itti. Velhasıl tercihtir, mesela çoğu kişi doğuştan memnun olmadığını belirtiyor ama ben çok memnun kaldım her defasında, şans işi herhalde. Sonuç; golf alırsanız sürprizlere yer yok, Peugeot alırsanız çok memnun da kalabilirsiniz, aksi de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adieu -- 2 Ocak 2017; 13:59:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 308 bhdi eat6 tercih ederdim, tam otomatik tork konvertörlü şanzımanı, blue hdi 120 hp motoru, tasarımı bence golfün fiyatına göre tercih sebebidir.
    tasarruf/performans/fiyat olarak mantıklı. özellikle eat6 otomatik şanzıman cezbedici. efsane golf algısı yok tabi, bi çok insan belki golf alsaydın diyebilir ama 308 oldukça kaliteli bi araç bence
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Satmak için almayacaksanız golf almak için pek bi sebep yok bence.

her araba bir gün satılır. insanın başına ne geleceği belli olmaz. acil bişey olur satmak gerekir. golf olsa kolay satılır.

Ben o çok küçük ihtimal için, kullanırken, araca bakarken keyif almayacağım araba almam. Çok acil birşey olursa ilanı piyasa değerinin biraz altına veririm hemen satılır. Benim düşüncem bu, ben satmak için araba almam, keyif için alırım.

ben de onun ikilemini yaşıyorum. tasarım yenilik vs ikinci el piyasa

bütün mesele o olsa. ikisini de sürmeni ve içini dışını ellemeni bir bakmanı tavsiye ederim. kalite farkı çok fazla. keyif falan demişler de 308 golf'ün sürüş keyfini veremez ki. o sınıfta golf'ün keyfini verecek araç yok. diğerlerinden daha pahalı olduğu halde sınıfının en çok satan aracı olması boşuna değil. keyifli sürüş + 2. elde zarar etmemek için golf. aracımı alalı 1 yıl oldu daha tık etmedi.

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız bu işler biraz da kısmet. 6 hafta önce Avensis aracımi boyasız piyasa ederi 59-62 iken 2 parça boyasiyla 57 ye 3 saat içinde sattım. Biraz da aç gözlülükten kaynaklı araçlarin 2.elde satılamaması. Kendi adıma piyasa fiyatına bakip 2 bin altını yaziyorum ve olay bitiyor. Ama bu kiyasta 308 in değer kaybi her durumda daha fazla malesef. Örnek verryim, 6 ay önce mesai arkadaßıma 308 aldik. Ben vesile oldum diyebilirim. Arkadaş 10 senede bir araç değiştirdiği için tavsiyem üzerine aldı aracı. Aynı dönemde ayni paraya satilan Golf sıfırda 10 bin civarı arttı ama bu artış 308'de olmadı. Vw yıllık bazda kendi araçlarına %5-10 arası zam yapıyor bu da 2.ele çok yansıyor. Tabi bu tamamen Doğuş'un cakalliğı. Adamlar biliyor her türlü sattıklarinı o yüzden koydukça koyuyorlar. 308 bir çok açıdan çok güzel araç ama Tr piyasası bu sekilde malesef. Ben hala çevremde C hb araç bakanlara aynı şeyi söylüyorum. Uzun vade kullanacaksaniz 308, yok ben 3 sene içinde satarim diyorsan Golf diyorum. Bu D segmentinde de passat ve diğerleri şeklinde devam ediyor.

Bu arada sigortadan 3000 tl para aldım sizin açtığınız konudan faydalanıp. Bilgilendirici konu için tekrar teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahaman -- 2 Ocak 2017; 14:20:45 >

• Adieu kullanıcısına yanıt
    şu an golfe daha yakınım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snoppy

308'e "araba" diyebileceğimiz zaman geldiğinde Golf'le karşılaştırırız.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Nick mesaj uyumu. 105 beygirlik eşşeğinle mutluluklar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.