Şimdi Ara

Golf 7 mi yeni 308 mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
2
Favori
18.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisi arasında olacak illa başka seçenek yok ise golf

Bu arada golf düz vites olma şartı var dsg ise kaç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mvn_ -- 2 Ocak 2017; 18:32:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elcas

öncelikle arkadaş 2. el bakıyor. yani 308 1 adım öne çıkıyor. zaten değerini en az 10 bin kaybetmiş bir araç alacak. golf ise ilk seneler fazla değer kaybetmeyen bir araç.

308 alacaksanız 17 jant almayın. özellikle 18 hiç almayın. gerçekten sert ve performans kaybı oluyor. direksiyon sertleşiyor. koltukları da rahatsız hissettirmeye başlıyor. ancak 16 jant 308 e çok iyi oluyor. konforun da olduğu çok iyi yol tutuş ve zevkli bir sürüş stili yakalıyor. bunun için active otomatik almalısınız. onunla gelen motor mükemmel zaten. tam otomatik olmasına rağmen az yaktırıyor.

bu bütçe ile golf denkleme girmemeli bence...

Evet ikinci el alacağım için değer kaybı sıkıntısı olmaz veya az olur. Yazan arkadaşlar buna göre yazarsa sevinirim. Ama golfun satışı her türlü daha kolaydır diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mvn_

İkisi arasında olacak illa başka seçenek yok ise golf

Bu arada golf düz vites olma şartı var dsg ise kaç

Golf manuel olma şartı var özellikle bütçem manuele yeter diye düşünüyorum ayrıca dsg olması da bu düşüncemde etkili.

• Auris
  • Golf aynı segmentteki araçlara göre süslü gelinden başka birşey değil
  • Astra 1.4t 150hp hızlanma manuel hızlanma verisi 8.5 sn

Golf 1.4tsi act 150 hp dsg 8.2 sn

Kim kimi tokatlıyor.

Opelin mükemmel şanzımanı ile 8.9lara çıkıyor hızlanması birde onu hiç katmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vural460 -- 2 Ocak 2017; 18:51:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: classlord

Saka mi bu golf ile bmw i16 kiyasi yapabilirsin. Veya mercedes a180

Gayet normal. Kafanızdaki marka ve markaya özgü kalite algısını bir tarafa bırakmalısınız, çünkü C segmenti araçlar içinde Bmw 1 serisi yada Mercedes Benz A serisi diğerlerinden genel özellikleri (yalıtım konfor donanım vs) anlamında çok daha iyi değiller malesef.

Ben C segmenti araçların neredeyse hepsini test edip kullandım. Halen yıllardır E serisi Mercedes Benz sahibiyiz. Mercedes A-B-C ve CLA duyduğunuz veya bildiğiniz Mercedes Benz kalitesinde ve konforunda değil malesef (Yeni C serisi bir nebze daha yakın)

Onun için C segmentinde usta haline gelmis olan Golf ve rakiplerini (Astra,Megane,V40,Focus,308 gibi) asla küçümsemeyin. Belki dışarıdan bakıldığında amblem size bir çok şeyi ifade edebilir ancak iş birebir kullanıma geldiğinde bu sınıftaki uzmanlaşmış diger marka ve modellerinde kıyaslanacak ölçüde olduğunu çok net görebilirsiniz.

kuzenim mercedes fabrikasında çalışıyor. a-b serisini mercedes'ten saymıyoruz biz, fabrikası bile ayrı onların diyor. auto show testlerinde golf hep a serisi ve 1 serisinin önünde 1. oluyor ama burdaki ezberciler bunu söyleyince sadece muhaha muhaah yapmayı biliyor. mercedes c, bmw de 3 serisinden başlıyor bence.

Mercedes E serisinden başlar. Bmw 7

Bari 5 den başlasaydı. 7 den başlayınca başlayıp bitmesi bir oldu.

• bu forumda golf'e karşı inanılmaz bir nefret var. karşısına toros koysak yine de golf demeyecek kadar fanatikler. bu adamlar en az vw fanatikleri kadar antipatikler. büyük çoğunluğunun babasının arabasını arada sırada kaçırıp kullanan ehliyeti bile olmayan ergenlerden oluştuğuna eminim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor /Şanzıman : 308

Konfor / İç mekan kalitesi : Golf

Sorunsuzluk :308

Tasarım : 308

Yol tutuş : Her iki modelde iyi fakat 308 daha samimi ve eğlenceli diyorlar.

Donanım / Fiyat oranı : 308

Servis : 308

İkinci el : Golf

Arka yaşam alanı : Golf

Bagaj : Her ikisi.

Şahsen 35 yaşını geçmemişsem 308 alırım.

Otomatik olmak şartıyla. Manuel vites alıştırma istiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s700

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: classlord

Saka mi bu golf ile bmw i16 kiyasi yapabilirsin. Veya mercedes a180

Gayet normal. Kafanızdaki marka ve markaya özgü kalite algısını bir tarafa bırakmalısınız, çünkü C segmenti araçlar içinde Bmw 1 serisi yada Mercedes Benz A serisi diğerlerinden genel özellikleri (yalıtım konfor donanım vs) anlamında çok daha iyi değiller malesef.

Ben C segmenti araçların neredeyse hepsini test edip kullandım. Halen yıllardır E serisi Mercedes Benz sahibiyiz. Mercedes A-B-C ve CLA duyduğunuz veya bildiğiniz Mercedes Benz kalitesinde ve konforunda değil malesef (Yeni C serisi bir nebze daha yakın)

Onun için C segmentinde usta haline gelmis olan Golf ve rakiplerini (Astra,Megane,V40,Focus,308 gibi) asla küçümsemeyin. Belki dışarıdan bakıldığında amblem size bir çok şeyi ifade edebilir ancak iş birebir kullanıma geldiğinde bu sınıftaki uzmanlaşmış diger marka ve modellerinde kıyaslanacak ölçüde olduğunu çok net görebilirsiniz.

kuzenim mercedes fabrikasında çalışıyor. a-b serisini mercedes'ten saymıyoruz biz, fabrikası bile ayrı onların diyor. auto show testlerinde golf hep a serisi ve 1 serisinin önünde 1. oluyor ama burdaki ezberciler bunu söyleyince sadece muhaha muhaah yapmayı biliyor. mercedes c, bmw de 3 serisinden başlıyor bence.

Mercedes E serisinden başlar. Bmw 7

Bari 5 den başlasaydı. 7 den başlayınca başlayıp bitmesi bir oldu.

Mercedes Benz konfor ağırlıklıdır eğer Audi yada Bmw bu konuda rakip olacaksa bir üst segmentten itibaren başa çıkabilir.

Bahsettiğim arkadaşımda daha önceleri olan 2000 model Audi A8 vardı, 1 hafta bende kaldı ve 1 hafta kullanıp deneyimleme

şansım oldu. Mercedes E serisine en yakın konfor Audi A8 de vardı, A6 nispeten daha sert bir araç BMW 5 serisini söylemiyorum bile.

Bu nedenle bu konuda kimin ne dediği testlerde neler olup bittiği benim pek umrumda olmaz zira konfor kişiden kişiye değişir.

Geçtiğimiz ay içinde yeni E200 AMG (184hp), BMW 525 Xdrive (218hp) ve Audi A6 Quattro 2.0tdi (190hp) araçlarıda test ettim.

Konfor E serisi, A6 ve 5 serisi olarak sıralanır zira 5 serisi diğer iki araç arasında en sert ve en sesli araçtı diyebilirim.

O yüzden bu sınıfta konfor ve kalite aynı cümlede anılacaksa ki öyle olmalı (en son gelen 5 serisi daha iyidir diye umuyorum)

BMW 7 serisinden itibaren bunu çok iyi sunabiliyor. Audi A6 da oldukça hoşuma gitti ancak yeni E serisini kullandıktan sonra

fikirlerim eski yerine tekrar oturdu diyebilirim. Bunlar benim şahsi fikrim ve ben herkesin fikirlerine saygı duyarım.

• osamanos kullanıcısına yanıt
    hocam fiyatı doğru belirlediğin sürece her mal satılır. 308 için artılar başka, golf için başka. o sizin tercihinize kalmış. ben 60 bin bütçemi 70 e çıkarabiliyordum. ancak her denklemden vazgeçtim. 60 bine 208 aldım. bütçe 60 olunca 57 500 e bulduğum polo ile arasında kaldığım 208 vardı. ikisini de kullandım. kararımı verdim. 2. eli şimdiye kadar hiç düşünmedim. zararla satış da yapmadım.

SLOGAN: sıfır ise golf, 2. el ise 308 alınır...
  • Golfu pek sevmem ama ikisi arasında golf.

Astra yada golf olsa astra derdim
  • Doluşmuş yine konuya golf düşmanları :) ne etti gardaşım size bu golf.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Roq

The best-selling cars in the world listesini incele avrupada neyin çok sattığı önemli değil

nereye gelmeye çalıştığının farkındayım. bize en yakın pazar avrupa'dır. yakınlıktan kastım km olarak yakınlık değil, pazar profili olarak yakındır. amerika'da corolla-civic-hyundai'nin çok satmasının tek sebebi ucuz olması. o yüzden orayı geçeceksin.

Oraları sen geçeceksin, dünyanın bir parçasını baz alıp değerlendirme yapamazsın. Avrupanın ucuz C-Hatch i de golf ondan avrupada çok satılıyor. Tüm dünyaya bakacaksın golfun çöplüğü zaten avrupa, e BMW Mercedes audiye göre de ucuz tabikide avrupada çok satacak. Bunu argüman olarak ileri sürmek bile saçma.

• quote:

quote:

quote:

The best-selling cars in the world listesini incele avrupada neyin çok sattığı önemli değil

nereye gelmeye çalıştığının farkındayım. bize en yakın pazar avrupa'dır. yakınlıktan kastım km olarak yakınlık değil, pazar profili olarak yakındır. amerika'da corolla-civic-hyundai'nin çok satmasının tek sebebi ucuz olması. o yüzden orayı geçeceksin.

Oraları sen geçeceksin, dünyanın bir parçasını baz alıp değerlendirme yapamazsın. Avrupanın ucuz C-Hatch i de golf ondan avrupada çok satılıyor. Tüm dünyaya bakacaksın golfun çöplüğü zaten avrupa, e BMW Mercedes audiye göre de ucuz tabikide avrupada çok satacak. Bunu argüman olarak ileri sürmek bile saçma.

Avrupada golften pahalı olan hbleri bi say bakim. Şaka mısın nesin?

• golf denen araç, bütün dünyada o sınıfın lider aracıdır. vw'nin en çok üzerinde durduğu ve duracağı araçtır. fiyatına göre sunduklarıyla hiç bir rakibi kendisini geçemez. çünkü vw'yi, vw yapan golftür. bmw 1 serisi, vw'ye rakip olmak için çıkmıştır, mercedes de bu iki şirkete rakip olmak için a sınıfını piyasaya sürmüştür.

bütün otomobil şirketleri c sınıfı bir araç piyasaya çıkartırken rakip olarak golf'ü seçerler çünkü sınıfın belirleyicisi o araçtır. neredeyse bütün otomobil dergilerinde yapılan testlerde vw golf her zaman birinci olmuştur. ayrıca golf highline epey dolu bir araçtır. tek eksiği geri görüş kamerasıdır onun yerine park asist vardır.

peugeot 308 çıkarken peugeot'un ceo'su hedef araç olarak golf'ü belirlemiştir. 2013 yılında çıkan golf ile 2016 yılında tamamen yenilenen megane karşılaştırmalarında golf hep 1. olmuştur. hatta forumun övmekten bıkmadığı mazda 3 pek beğenilen bir model değildir.

üstelik golf söylenenin aksine çok da pahalı değildir. bu forumun abartmasıdır ancak 2. el değerlerinde evet golf pek değer kaybetmez.

not: golf sahibiyim, aracımı almadan önce epey araştırdım ve golf aldım çünkü yapılacak tek mantıklı hareket buydu. 2bin tl az verip astra gibi bir araca binmek olmazdı çünkü.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Avrupada golften pahalı olan hbleri bi say bakim. Şaka mısın nesin?

Cevap yazdıkca beynini zorluyon bak bi sesler geliyor senden oku bakim
    Malum markalara binemeyen ve nüfusta yoğunluk teşkil eden orta sınıf, ya golf alcak ya Astra. İtalya ve fransada bu geçerli değil tabi, tüm avrupaya baktığında çok satar evet.
    Golf iyidir hoştur filan da dünyanın en çok satan aracı/araçlarından değildir. Kendi çöplüğünde iyi satıyo amenna, beğenen alsın.

• Hocam yazılıp çizilene bakma macera arama kafanı kaldır sokaklara bak neden her yer Golf dolu da yeni 308 çok az ? Yani Golf alan onbinlerce insan aptal burada hayatında Golf'ün koltuğuna oturmamış insanlar mı akıllı? Şunu unutma burada WV hakkında atıp tutan adamların yarısı ileride WV alacak adamlar 2006 yılından beri buradayım neler gördüm .)
  • 308 teknolojik olarak daha guzel ivir zivirlarla gelir,ama golfun verdigi surus ve konforu vermez.Yerinizde olsam uzun sure kullanirim,arabada teknoloji olsun,ikinci eli pek te onemli degil derseniz 308 alin.Arabam oturakli olsun,sorun cikarmasin,satarkende zarar etmeyeyim derseniz golf.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.