Şimdi Ara

GOLF 7 vs KİA CEED (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
8.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: huawéi

quote:

Orijinalden alıntı: Closer

quote:

Orijinalden alıntı: huawéi

quote:

Orijinalden alıntı: Closer

böyle konularda ne zman bu tarz bi yorum yapsam illa bi kaç arkadaş mesaj atıyor yakıt tüketimi konusunda... burayada not olarak düşeyim belki yardımcı olur...

kullandığım bölge şehir içi genellikle mecidiyeköy - kağıthane - çağlayan - okmeydanı.. Belirtiyorum çünkü ne derece trafik olduğunu bilenler bilir...

o trafikteyim bu aralar.. ve şuan göstergede ortalama yakıt tüketimi 6.3 olarak gözüküyor...

bayramda istanbul - kırıkkale yaptım.. göstergeyi sıfırlayıp yola çıkmıştım.. ortalama olarak 5.3lt civarında yaktı... 120-140 arasında kullandım.. genellikle 140 la gittim..

Kuruş olarak pek hesap etme şansı bulamadım mlsf.. Ama çok sakin kullanırım aracı.. arkamdakiler küfür edicek diye 2 adımlık yer için gaza basmam.. Bunu da belirtmekte fayda var...

Madem bu kadar yazdım şunuda söyliyim :).. bu araç 1.6 128bg... b sınıfı araçlarla karşılaştırmanızı tavsiye etmem.. çünkü en iyi bi b snıfı araç bile tartsan 1000kg gelmez.. bu araç 1350kg...

6,3 yaktığında ortalama hız nedir?

Yani istanbul içindeki ortalama hız en fazla ne olabilirki? en fazla dur kalk dur kalk... ki kullandığım yerlerde sürekli yokuş aşşağı, yokuş yukarı olduğu için bana göre değerler biraz daha yukarda...

yollar biraz daha boş olupta sadece trafik ışıklarında duruyo olsak bu değerler biraz daha aşşağıda olurdu diye tahmin ediyorum...

Ben aracı her gün kullanmıyorum bu arada.. İşyeri, evimize yakın olduğu için arabayı sadece ihtiyaç olduğunda kullanıyoruz...

Ben istanbul içi ortalama 25km hızla 6,6 LT nin altına düşemedim focusla.

kullanımdan kullanıma fark ediyor...

Forumda herkez cruze'a çok yakıyor der... Dayım şehir içi 6.5 lerde geziyo :)

Birde aracı kullandığın bölge var tabi...

• şahsen bu iki arac arasında kalsam hiç düşünmeden CEED alırdım. 1,6 crdi motor sorunsuz ve cok seri bir motor zaten arabanın tasarımına diyecek bişey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow35

Ceed + CRDİ

Arkadaşım 6 ay uğraştı satamadı aracı
  • Kia Ceed 1.6 dizel AT'yi test ettim. Dizel ve 6 ileri otm. olmasına rağmen vites geçiş devirleri olması gerekenin çok üzerindeydi. Bu nedenle motor sesi ortalamanın üzerinde yansıyordu. Manuel olarak bir üst vitese attığınızda motor rahatlarken çekişte sorun olmuyordu. Ayrıca çekişini 308 dizel otomatiğe göre daha hantal buldum. Şehirlerarası yolda keyfli olabilir ama şehiriçinde Jazz CVT'den aldığım keyfi veremedi bana. Ayrıca tümseklerden geçerken aşırı sarsıyor, süspansiyon tepkisini beğenmedim. Yüksek hızlarda kasisli yollarda tedirgin edebilir..Başka sebeplerden ( Donanım-garanti- tam otomatik olması- bakım maliyeti..vs ) düşünülebilir ama kalite-konfor ve sürüş keyfi açısından Golf'ün rakibi olamaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 17 Kasım 2012; 15:36:53 >
  • tutuluyo diye tasarımını beğenmediğin arabaya binmek zorunda değilsi kia al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf .
  • cedd golfe on basar aynı şey i30 içinde geçerli bazıları çok yakar der.otomatik için geçerli o.manuelini alırsan kafan rahat keyfine bak.kısa bir süre i30 kullandım.zaten i30 ve ceed motor şanzımanda kardeşler.ve i30 u kullanırken çok zevk aldım.aracı bir kere görenler dönüo 2 kere bakıorlar.ayrıca manueli çok zevk verici.ayrıca 50 bin para verip 3 ay araba beklemek ne derece mantıklı onu bilemem.
  • Ceedin dışı çok güzel ama golfün içi gerçekten çok güzel.

Ben olsam golf alırdım. Dış+ iç güzelliği için astra
  • golf
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanyasar

quote:

Ceed + CRDİ

Alım satım yapacaksanız altın alın daha çabuk satılır
  • Golf kesinlikle... Ama manuel olmak şartı ile. İşin içine dsg girdi mi fiyat çok yükseliyor...
  • quote:

quote:

quote:

Ceed + CRDİ

Alım satım yapacaksanız altın alın daha çabuk satılır

+ 1000.

• Ceed

• Uzun süre kullanacaksanız Ceed alın,pişman olmazsınız.

• Seçeneklerinizin içine DSG denilen bela karışmasaydı benim oyum Golf'ten yana olurdu. Ancak otomatik şanzıman şart ise Cee'd ' de çok çok iyi bir araç ve tercihim bu yönde olurdu.
  • quote:

quote:

Ceed + CRDİ

sahibinden deki gibi bazi saticiler gibi 53bin olan ve bayilerde bulunan araca 55 bin istersen on sene de gecse satamazsin.

• İlla dizel istiyorsanız Ceed alın. Sakin kullanımla 4-5 litre çok rahat yakacaktır.
  • 4-5 sene binerim derseniz ceed cok daha mantikli ve bence dis tasarimi daha guzel. Kısa süre binecekseniz ve paraya sikistiginizda satacaksaniz golf alin.

• 1.6 dizel ve 1000 lira ucuz olan bir araçla..

1.2 turbo beslemeli benzinli ve 1000 lira pahalı bir araç kıyaslaması mı bu?

• ceed golfü dizinde sektirir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.