Şimdi Ara

GOLF 7 vs KİA CEED (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
8.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Para verip alacaklar için Golf,kuru sıkı atıp tutacaklar için Ceed.
  • Bu iki donanım kıyaslanırsa boş golf alınır mı ? 15 jant, fonksiyonsuz direksiyon vs yazmakla bitmez.
    Ceed en boş versiyon sözde, ama golfün comfortline donanımından bile daha donanımlı. Tl bazında ceed 30 kuruş avantajlı olur. Bence ceed concept plus al 53 bin fiyatı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow35

quote:

Orijinalden alıntı: osmanyasar

quote:

Orijinalden alıntı: shadow35

Ceed + CRDİ

Arkadaşım 6 ay uğraştı satamadı aracı

Alım satım yapacaksanız altın alın daha çabuk satılır

Arabayı değiştirmek isteyince bunu vitrine mi koyacağız. Saçma sapan yorum yapıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ccecy

Para verip alacaklar için Golf,kuru sıkı atıp tutacaklar için Ceed.

Mesajı 3 kez okudum ama hiç bişey anlamadım.Ceed'i bedavaya mı veriyorlar acep de para verip alanlar Golf alıyor.
  • Maçın pozisyonlarını izliyorum çok sinirliyim, kusura bakmayın, tam olarak ifade edememiş olabilirim. Şunu demek istemiştim. Parayı cebine koyup araba almak isteyen bir çok insan tüm detayları düşünüp,çevresiyle konuştuktan sonra Golf alır (satışların gösterdiği gibi). Benim gibi bir yandan maç izleyip, bir taraftan klavye başında yazı yazanlar, kolaylıkla Ceed der.
  • quote:

Maçın pozisyonlarını izliyorum çok sinirliyim, kusura bakmayın, tam olarak ifade edememiş olabilirim. Şunu demek istemiştim. Parayı cebine koyup araba almak isteyen bir çok insan tüm detayları düşünüp,çevresiyle konuştuktan sonra Golf alır (satışların gösterdiği gibi). Benim gibi bir yandan maç izleyip, bir taraftan klavye başında yazı yazanlar, kolaylıkla Ceed der.

Senin bu cu cevabına en güzel ornek su olurdu ama tam olarak oyle degil tabi ama senin icin geçerli olacak. Arabadan anlayan ceed anlamayan golf alır.

• Maçın pozisyonlarını izliyorum çok sinirliyim, kusura bakmayın, kısa aynı zamanda anlaşılamayan ifade kullanmış olabilirim. Şunu demek istemiştim. Parayı cebine koyup,çevresindekilere danışan,etraflıca düşünen insan Golf'der (satışlar gösteriyor). Benim gibi bir yandan maçı isteyip,bir yandan klavye başında yazı yazan insanlar kolayca Ceed'der.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Maçın pozisyonlarını izliyorum çok sinirliyim, kusura bakmayın, tam olarak ifade edememiş olabilirim. Şunu demek istemiştim. Parayı cebine koyup araba almak isteyen bir çok insan tüm detayları düşünüp,çevresiyle konuştuktan sonra Golf alır (satışların gösterdiği gibi). Benim gibi bir yandan maç izleyip, bir taraftan klavye başında yazı yazanlar, kolaylıkla Ceed der.

Senin bu cu cevabına en güzel ornek su olurdu ama tam olarak oyle degil tabi ama senin icin geçerli olacak. Arabadan anlayan ceed anlamayan golf alır.

Kesinlikle böyle düşünmüyorum. Bir çok kişi arabadan anlıyor. Ancak Türkiye şartları bu seçimi yapmaya mecbur bırakıyor. Bakın kesinlikle Ceed kötü demiyorum.

• ikiside benzinli olsaydı golf derdim ama ceedde çok iyi bir araç dizel alıp yakıtı dert etmmemk var not:1.2 tsi yakıtı nedir bilmiyorum ama dizelden çok yakacağı kesin
  • burda ceed al diye akıl verenler bile iş ciddiye binsin kendileri bile gidip ceed almazlar gider golf alırlar
  • Ya arkadas su genelleme huyunuzdan bi vazgeçin kendi yorumunuzu yapın. Zahmet olacak ama bizim adımıza karar vermeyin sonra ikili tartışmayla dolup taşıyor ortalık.
    Edit imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutsirvan -- 17 Kasım 2012; 23:16:11 >
  • ceed şehir içi 7.5 dizel golf benzinli ne kadar şehir içi tüketim. şimdi kia aldık diyelim ama manuel olanların yakıtı uygunda otm ler biraaz uçuk olarak biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Malzeme kalitesi de dahil olmak üzere, Ceed'in üstün olmadığı bir nokta yok zaten. Gittikçe kalitesi artan bir Ceed ile yeni neslinde malzeme kalitesi bariz biçimde kötüleşen bir Golf.

Bence i30 ve Ceed arasında tercih yapın. İkisini de test edin. Ben Ceed derim. Araçta kötü olmuş denebilecek hiçbir şey yok.

Dizel düşünen adam benzinli arabaya bakmaz.

Golf 6'imi satali 2 hafta oldu fuarda golf 7'yi epey detayli inceledim ve ilk defa malzeme kalitesinin fustugunu soyleyen birini gordum ve size kesinlikle katiliyorum.

Arka kapilari herkes biliyor zaten onun disinda golf 6'daki spor koltuklar bariz bicimde golf7'dekilerden daha iyi hic yoktan 1-2dk oturup dokununca bilr anliyorsunuz.
    Birde ic kisimda B sutunundaki kumas kaplama golf 7'yle beraber yok olmus plastik yapmislar sadece.

Kesinlikle malzeme kalitesi olarak golf 6'dan fazlasini sunmuyor golf 7.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zivro

ikiside benzinli olsaydı golf derdim ama ceedde çok iyi bir araç dizel alıp yakıtı dert etmmemk var not:1.2 tsi yakıtı nedir bilmiyorum ama dizelden çok yakacağı kesin

Öyle o kadar da kesin değil 1.2 TSI DSG'nin ortalama verisi 4,8 litre benzin Ceed 1.6 dizel otomatiğin ise 5,5 litre mazot. Ceed 100 kilometrede 23,1 liralık mazot yakarken golf 22,3 liralık benzin harcıyor. Şehir içinde ise bu fark golf lehine açılıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeanddead -- 17 Kasım 2012; 23:22:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lifeanddead

quote:

ikiside benzinli olsaydı golf derdim ama ceedde çok iyi bir araç dizel alıp yakıtı dert etmmemk var not:1.2 tsi yakıtı nedir bilmiyorum ama dizelden çok yakacağı kesin

Öyle o kadar da kesin değil 1.2 TSI DSG'nin ortalama verisi 4,8 litre benzin Ceed 1.6 dizel otomatiğin ise 5,5 litre mazot. Ceed 100 kilometrede 23,1 liralık mazot yakarken golf 22,3 liralık benzin harcıyor. Şehir içinde ise bu fark golf lehine açılıyor...

bende bunu söylüyordum şimdi kia dizel motorlar otm olarak çok yakıyor dsg ise tam tersi az yakıyor

• yıllık vergide 300 tl fark var 1000km yol yaparsın bu para ile :) Ama kia nın 5 yıl garantisi var işte bay dert seçmek manuel tercihi olsa ceed daha da ağır basardı yakıt tüketimi ile ama otm olarak golf de dsg sorun çıkarma ihtimali kianın yakt tüketimii fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

yıllık vergide 300 tl fark var 1000km yol yaparsın bu para ile :) Ama kia nın 5 yıl garantisi var işte bay dert seçmek manuel tercihi olsa ceed daha da ağır basardı yakıt tüketimi ile ama otm olarak golf de dsg sorun çıkarma ihtimali kianın yakt tüketimii fazla

Haklısınız DSG sorunlu deniyor. Fakat her ikisi de düz vites olsa da bence yine de 1.2 TSI daha mantıklı mantıklı olurdu ceed'e göre. TSI comfortline'ın fiyatı 45600 dizel ceed'in giriş donanımı ise 48850 lira arada 3250 liralık bir fark var ve bu fark bu tüketim değerleri ile yaklaşık 80000 kilometrelik bir rakama tekabül ediyor. Sizin de dediğiniz gibi arada vergi farkı da bakım masraflarını hiç hesaba katmasak bile yaklaşık aradaki fark 100000 kilometrede anca kapanacak cinsten. Tabi aracı alacak arkadaş senede 30-40 bin kilometre yapmayacaksa golf'ü öneririm. Sonuç olarak bazı arkadaşlar golf'ün donanım olarak çok eksiği var dese de bence öyle çok fazla eksiği kalmadı özellikle güvenlik alanında büyük bir adım attıklarını düşünüyorum. Tabi park sensörü bile yok diyen çok arkadaşımız çıkacak ki 100 liraya takılıyor bu icat. Sonuç olarak golf daha tutulan bir model her halükarda ölüsü bile para ediyor...

• quote:

quote:

fabrika verisi 4.8 mi yoksa pratik verisi kaç eğer normal kullanımda gerçekten öyle yakıyorsa dizel almaktan daha mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: respect_89

ceed golfü dizinde sektirir.

+ Uçan balon alıp oynasın diye parka götürür.

Cee'd varken Golf gitsin kumda oynasın, her şeyi geç Golf e o kadar para bayılacaksın "ossun ya ossun eyi araba bahiim" falan derken o süspansiyonlar senin canını sıkacak hadi onu da geç kırmızı ışıkta beklerken yanına bi Cee'd yanaşacak moralin bozulacak. Gerek yok.
  • quote:

quote:

quote:

fabrika verisi 4.8 mi yoksa pratik verisi kaç eğer normal kullanımda gerçekten öyle yakıyorsa dizel almaktan daha mantıklı

Fabrika verilerini göz önüne alarak basit bir hesap yaptım. Bildiğim kadarı ile daha satışa başlanılmadı ülkemizde 1.2 TSI'ın. Yeni golfte start stop sistemi olduğu için pek fazla fark olacağını düşünmüyorum. Muhakkak ki fabrika verilerini tutturmaları çok zor ama sonuçta her araç için bu durum böyle.

Sonuç olarak bence 1.2 TSI düz vites fiyat performans açısından çok cazip görünüyor.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.