Şimdi Ara

GOLF 7 vs KİA CEED (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
8.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben olsam 51 nakitle Ceed Concept Plus alırım dopdolu dizel f/p aracı...
  • 1.2 tsi manuel vitesli golf 6 kullanmıştım yakıt değerleri gerçekten muazzamdı. Golf 7 de nasıl olur bilemem tabi olayın bir de dsg boyutu var ateş falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berk Erden

1.2 tsi manuel vitesli golf 6 kullanmıştım yakıt değerleri gerçekten muazzamdı. Golf 7 de nasıl olur bilemem tabi olayın bir de dsg boyutu var ateş falan

Nerde kullandın 1,2 golf 6 yi bide ort ne yakıyordu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

1.2 tsi manuel vitesli golf 6 kullanmıştım yakıt değerleri gerçekten muazzamdı. Golf 7 de nasıl olur bilemem tabi olayın bir de dsg boyutu var ateş falan

Bosna hersek hırvatistan karadağ macaristan arasında yaklaşık 3000km kullandım. Ortalaması 6 litreden fazla değildi daha düşük bile olabilir tam hatırlamıyorum ama fazlasıyla şaşırmıştım. Tabi şehir içi 50 şehirler arası 100-110 u geçmedim hiç ilk günden radar cezası yiyince öğrendim hız sınırlarını

• Valla ben etrafda çok fazla Ceed görüyorum bu aralar.
    Baya tutuldu sanırım. Ancak iç tasarımı bana göre değil.

Golf'ü de dizel + otomatik alacak kadar aklımı yemedim ben.
  • arkadaşım bende bu aralar araç değiştirme aşamasındayım ve bayadır bu segment araçlara bakıyorum,
    senin konunda okuduğum kadarı ile en güzel yorumu ccecy yapmış bence "Para verip alacaklar için Golf,kuru sıkı atıp tutacaklar için Ceed. "

birçok kişinin burada laf olsun diye yazı yazdığı ortada
    "1,6 dizelle, 1,2 benzinli karşılaştırmasımı bu?" denmiş ama benzinli daha az yakıyor fabrika verilerine göre adam ona bile bakmamış
    kimi dizinde sektirtmiş, kimi plaja götürtmüş kimi vole çektirtmiş vs.vs.

bende araç değiştirecek oluğum için baya bi araştırdım, kia yı erken elemiştim ben, senin bu başlığı görünce ve milletin sektirmelerini okuyunca tekrar bir bakayım dedim ama yine anlayamadım bu arabayı neyin bu kadar özel kıldığını golf e karşı, arabayı kötü demiyorum alanada saygı duyarım ama öyle sektirme plaja götürme falan yok ortada.

ben yerinde olsam Yeni Golf 1.2 TSI 105 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG Comfortline 52.600 tl ye alırım,
    aradaki fiyat farkını zaten yakıt + bakım + vergi ile fazlası ile çıkartacaksın, kaldıki asıl farkı aracı satatrken göreceksin, 3-5 bin lira da satarken farkedeceğine eminim.

donanım olarak öyle hayatının değiştirecek farklar yok bence, önemli olan güvenlik donanımıdır ki ben kia nın golf den daha güvenli bir araç olduğunuda düşünmüyorum.

gelelim kasaya, buda tamamen göreceli bir durumdur, kimine golf güzel gelirken kiminede kia güzel geleblir, kia nın tasarımı seni ve çevrendekileri 1 sene etkiler ondan sonra göz alışır soradan sıradan gelir zaten, ben ilk çıktıklarında a3, leon gibi araçlara hayran kalmıştım şimdi görsem dikkatimi dahi çekmiyor.

ikinci eli düşünme diyenler için sana sıkma değil reel bir örnek vereyim istersen,
    beniim şuanki aracım coralla hb dizel m/m 2006 model
    benim araç aldığımda 35,000 idi şuan 24,000 e sırada bekleyen 2 kişi var satın almak için
    aynı zamanlarda c4 benim arabadan daha paralı idi ve sitelere baktığımda 18,000-20,000 e ilanlar girilmiş, ne zaman satılır orasıda meçhul,
    sende 3-5 sene sonra aracı satarken eminim bu farkları göreceksin, golf için satıyormsun diyecekler sana ama kia için alan varmı diye sen bakınacaksın.
    yoksa bende c4 e çok niyetliydim ama sırf bu yüzden almadım (yinede alma ihtimalim var:) )

çok uzun oldu ama, sadece konfor donanım+kasa şıklığını liste fiyatları ile karşılaştırırsak ceed, yukardaki saydıklarımı bütün olarak karşılaştırırsan bence golf alınır,
    ama neyi neyle kaşılaştırırsan karşılaştır hiçbiri birbirini öyle dizinde sektirmez, plaja götürmez yada traveela falan atmaz.

• WV Kullanan herkesin dediği tek şey "Almanlar yapıyor abi", ikisinide test etme şansın varsa ondan sonra karar ver, arabayı sen sürecen sonuçta.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Bosna hersek hırvatistan karadağ macaristan arasında yaklaşık 3000km kullandım. Ortalaması 6 litreden fazla değildi daha düşük bile olabilir tam hatırlamıyorum ama fazlasıyla şaşırmıştım. Tabi şehir içi 50 şehirler arası 100-110 u geçmedim hiç ilk günden radar cezası yiyince öğrendim hız sınırlarını

bunun nesi şaşırtıcı ki anlamadım. 1.6 atmosferikler bile rahatlıkla iniyor bahsi geçen değerlere

• Ceed

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alacak olsaydım benzinli manuel bir golf seçerdim. fiyatları uygun sayılır. yine de katalog verilerine ulaşacağını düşünmek fazla iyimserlik olur. vw'nin katalog verilerine inanmayın. bu 1.2 tsi'ların da 2. elde iyi satılan bir model olacağına inanmıyorum. abartmaya gerek yok sadece totalde iyi bir otomobil olduğunu belirtmek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trexin

bunun nesi şaşırtıcı ki anlamadım. 1.6 atmosferikler bile rahatlıkla iniyor bahsi geçen değerlere

Ortalama 5,5-6 litre yakan 1.6 atmosferik görmedim ben hayatımda. 3 tane farklı ve uzun süreli 1.6 atmosferik araç kullanmama rağmen. Bende problem var o zaman
  • Havada kalacak yakıt tüketim tartısmalarını yapmayalım

Kişiden kişiye değişir.Fabrika verilerini adamlar boşuna vermiyor hepsi aynı koşullarda hesaplanıyor.
  • quote:

quote:

Ortalama 5,5-6 litre yakan 1.6 atmosferik görmedim ben hayatımda. 3 tane farklı ve uzun süreli 1.6 atmosferik araç kullanmama rağmen. Bende problem var o zaman

elbette yakıt konusu atıp tutmaya müsait. konya antalya arası yol ve 100 km'ye yakın şehir içi yolda (yani toplamda 700 km) 6.4 litre tüketim elde ettim. yol müsait oldukça da bastım ve aracım tork konvertörlü otomatik şanzımana sahip. diyeceğim o ki vw'nin katalog verisine bakıp araç satın alınmasın. pratikteki değerler benzer güçteki güncel teknolojiyle üretilmiş hemen her aracın elde ettiği değerlerdir.

benim tercihim 1.2 tsi olur ama yakıt tüketimi düşük diye değil, fiyat/performas açısından mantıklı olduğu için. dizel olacaksa zaten golf tercih edilmemeli

• quote:

quote:

quote:

elbette yakıt konusu atıp tutmaya müsait. konya antalya arası yol ve 100 km'ye yakın şehir içi yolda (yani toplamda 700 km) 6.4 litre tüketim elde ettim. yol müsait oldukça da bastım ve aracım tork konvertörlü otomatik şanzımana sahip. diyeceğim o ki vw'nin katalog verisine bakıp araç satın alınmasın. pratikteki değerler benzer güçteki güncel teknolojiyle üretilmiş hemen her aracın elde ettiği değerlerdir.

benim tercihim 1.2 tsi olur ama yakıt tüketimi düşük diye değil, fiyat/performas açısından mantıklı olduğu için. dizel olacaksa zaten golf tercih edilmemeli

Ş.dışı bu değerleri elde etmeniz normal hatta hız sabitleyicisi kullandınız mı bilmiyorum ama emsal kombinasyon da 6 lt yakalayan c sınıfı modeller de var .

• quote:

Orijinalden alıntı: CILGIN_HACI

quote:

quote:

quote:

Ş.dışı bu değerleri elde etmeniz normal hatta hız sabitleyicisi kullandınız mı bilmiyorum ama emsal kombinasyon da 6 lt yakalayan c sınıfı modeller de var .

Aynen şehir dışı 6,5 litre gayet normal. Benim elde ettiğim değerler şehir içi dur kalk trafiği de dahil yani ortalama değer. Golfü günahım kadar sevmem ama 1.2 tsi az yakıyor katalog verilerine de hiç bakmadım

• quote:

Orijinalden alıntı: CILGIN_HACI

quote:

quote:

quote:

aracımda hız sabitleyici yok. 120 km/h hızda anlık tüketim 6 - 6,5 lt arası oluyor. demek ki bu hızın altında seyretsem tüketim 6 litrenin altına rahatlıkla çekilebilir. ama ben yakıt tüketimim düşük olsun diye uğraşmadım hiç. tork konvertörlü şanzımanı da özellikle belirttim. çünkü yakıt tüketimine olumsuz bir etkisi var.

tsi da mucizevi tüketimler sunmuyor. açıkçası ne kadar basarsan o kadar yakar düsturu hiç değişmedi. sadece tsi içinde değil. ecoboost motorların test tüketimlerine de bir bakın. katalog verilerinden ne kadar uzaklar.

• quote:

Aynen şehir dışı 6,5 litre gayet normal. Benim elde ettiğim değerler şehir içi dur kalk trafiği de dahil yani ortalama değer. Golfü günahım kadar sevmem ama 1.2 tsi az yakıyor katalog verilerine de hiç bakmadım

bahsettiğiniz değerlerin ağırlıklı olarak şehir dışı güzergahta ve dikkatli kullanımda elde edildiğini varsayarak yazdım. elde ettiğiniz verilere ve az yakıyor yorumunuza itirazım yok.
  • şimdi burada vw nin verilerine inanmayıp ceed in verilerine tam olarak güvenecekmiyiz?

ben hesap yaparken her aracın verilerine 1-1,5 lt eklerim ama bunu yaparken vw ye ekleyim ceed e tam aynı verileri hesaplamam
  • Golf derim ...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.