Şimdi Ara

GOLF 7 vs KİA CEED (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
8.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ccecy

Para verip alacaklar için Golf,kuru sıkı atıp tutacaklar için Ceed.

haklısın
  • Kia ve Hyundai yakıt tüketimi fabrika verilerini gerçeğinden düşük gösterdiklerini kabul etmek zorunda kaldılar. Tüketim değerlerini kıyaslarken bunu da dikkate almak gerekir. Tabii bu bahsi geçen markaların güvenilirliklerinin ve imajlarının sorgulanmasına da yol açar.

http://ekonomi.milliyet.com.tr/hyundai-ve-kia-dan-soke-eden-itiraf-/ekonomi/ekonomidetay/05.11.2012/1622355/default.htm
  • Golfun dizeli 60 bin. Ceed almak daha mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: plectrum

Golfun dizeli 60 bin. Ceed almak daha mantıklı

77 ye kadar gidiyor hocam golf. Yeterki ilin ucu kaçsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalecik karası

Kia ve Hyundai yakıt tüketimi fabrika verilerini gerçeğinden düşük gösterdiklerini kabul etmek zorunda kaldılar. Tüketim değerlerini kıyaslarken bunu da dikkate almak gerekir. Tabii bu bahsi geçen markaların güvenilirliklerinin ve imajlarının sorgulanmasına da yol açar.

http://ekonomi.milliyet.com.tr/hyundai-ve-kia-dan-soke-eden-itiraf-/ekonomi/ekonomidetay/05.11.2012/1622355/default.htm

Bu amerikada 24 kişinin dava acması sonucu olmuş bir olay. Bahsi gecen motorlar Turkıye'de yok zaten. Oda teknık özelliklerin brosurde yanlış yazımı vb. olabilir. Amerika'da Hyundai ve Kia milyonlarca araç satmış onu da belirtelim. 24 kişi tazminat alırız diye uyanıklık etmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Ben 67'ye dizelini gordum avm'de. Bos bir araç guldum geçtim :D Adamlar avrupada satış hedeflerini tutturuyorlar almanya'da 15 bin euroya araç satıyorlar ki oranın en ucuz arabası, Turkıye'ye gelip enayi cok diyip ucuruyorlar fiyatları. Alanda vardır kesın çok yazık gerçekten. Nolsun bizim ulkede elini kolunu sallayıp kolay para kazanan bisuru insan var. Cennet burası cennet

• quote:

quote:

quote:

Ben 67'ye dizelini gordum avm'de. Bos bir araç guldum geçtim :D Adamlar avrupada satış hedeflerini tutturuyorlar almanya'da 15 bin euroya araç satıyorlar ki oranın en ucuz arabası, Turkıye'ye gelip enayi cok diyip ucuruyorlar fiyatları. Alanda vardır kesın çok yazık gerçekten. Nolsun bizim ulkede elini kolunu sallayıp kolay para kazanan bisuru insan var. Cennet burası cennet

Hocam sen golf veya vw topiclerinde ilk defa yazıyorsun sanırım. Böyle yazmaya devam edersen sanal dayak yiyeceksin birazdan. Benden söylemesi :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam sen golf veya vw topiclerinde ilk defa yazıyorsun sanırım. Böyle yazmaya devam edersen sanal dayak yiyeceksin birazdan. Benden söylemesi :)

Boşver dogruları yazalım biz. Halkımız uyansın artık

• quote:

Golf 7 almanya başlangıç fiyatı(1.2 TSI 85 hp motor ve bomboş trendline donanım) : 17.875 euro ( 41.300 TL)

Türkiyede en düşük donanım golf 7 midline plus ve 1.2 TSI 105 hp motorla satılıyor. fiyatı ise 43 bin TL. görüldüğü gibi son derece avantajlı bir fiyat.yukarıda bahsettiğim araçtan çok üstün hem motor hem donanım olarak.

Türkiye ile muadil donanım ve benzinli motor golf 7 (1.2 TSI 105 hp comfortline) : 21.300 euro ( 49.200 TL) - Türkiyedeki satış fiyatı 45.600 TL

Golf 7 dizel almanya ''başlangıç'' fiyatı (1.6 TDI 105 hp ve bomboş trendline donanım) : 21.625 euro (49.950 TL)

Türkiye ile muadil donanım ve dizel motor golf 7 (1.6 TDI 105 hp comfortline) : 23.575 euro ( 54.450 TL) - Türkiyedeki satış fiyatı 57.600 TL

Görüldüğü gibi benzinli golfün fiyatı motor-donanım açısından düşünürsek türkiyede gayet uygun fiyata satılıyor. hatta almanyadan ucuz gördüğünüz gibi. dizel için 3 bin TL fark koymuş doğuş. bu fark donanımdan kaynaklı olabilir. niye diye sorarsanız: almanyadaki comfortline da ön sis farı bile standart değil.

Uyandın mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrostatic -- 19 Kasım 2012; 15:16:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

quote:

Golf 7 almanya başlangıç fiyatı(1.2 TSI 85 hp motor ve bomboş trendline donanım) : 17.875 euro ( 41.300 TL)

Türkiyede en düşük donanım golf 7 midline plus ve 1.2 TSI 105 hp motorla satılıyor. fiyatı ise 43 bin TL. görüldüğü gibi son derece avantajlı bir fiyat.yukarıda bahsettiğim araçtan çok üstün hem motor hem donanım olarak.

Türkiye ile muadil donanım ve benzinli motor golf 7 (1.2 TSI 105 hp comfortline) : 21.300 euro ( 49.200 TL) - Türkiyedeki satış fiyatı 45.600 TL

Golf 7 dizel almanya ''başlangıç'' fiyatı (1.6 TDI 105 hp ve bomboş trendline donanım) : 21.625 euro (49.950 TL)

Türkiye ile muadil donanım ve dizel motor golf 7 (1.6 TDI 105 hp comfortline) : 23.575 euro ( 54.450 TL) - Türkiyedeki satış fiyatı 57.600 TL

Görüldüğü gibi benzinli golfün fiyatı motor-donanım açısından düşünürsek türkiyede gayet uygun fiyata satılıyor. hatta almanyadan ucuz gördüğünüz gibi. dizel için 3 bin TL fark koymuş doğuş. bu fark donanımdan kaynaklı olabilir. niye diye sorarsanız: almanyadaki comfortline da ön sis farı bile standart değil.

Uyandın mı

www.carbuyer.co.uk adresini incelemeni şiddetle tavsiye ederim

• quote:

www.carbuyer.co.uk adresini incelemeni şiddetle tavsiye ederim

evet orayı biliyorum. anlatmak istediğini anlamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrostatic -- 19 Kasım 2012; 15:23:08 >
  • vurun abalıya vurun,

fiyat söylerken golf ün highline ı donanım söylerken ceed in premium undan bahsediyorsunuz,
    siz ciddimisiniz? bu yazdıklarınıza kendiniz inanıyormusunuz?
    67 bin e boş golf görmüş

69 bin e dizel dsg highline var arkadaşım, eğer sen ulaşamadıysan yardımcı olabilrim.

bakın hiçbir zaman vw fanatiği değilim ve aracımda toyota yeni aracımda muhtemelen c4 olacak yanlış anlaşılmasın ama
    sizin bu yazdıklarınızda harbiden uçmuş gidiyor,

ceed i dizel diye övüyorsunuz ama otomatik vites karşılaştırmasında benzinli golf dizel ceed den daha az yakıyor

hesap yapacaksınız aynı koşullarda değerlendirme yapın
    ceed in premium donanından bahsedip, golf un midline donanımına gönderip 70 bin fiyat yazmayın

Yeni cee'd PREMIUM Otomatik Vites 61.600 TL
    Yeni Golf 1.6 TDI 105 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG Highline 68.900

100 km de yakıt tüketimleri
    ceed: 7,2 lt
    golf : 4,6 lt
    100 km de fark : 2,6 lt
    100.000 km de fark : 2600 lt
    100.000 km de fark : 11,180 tl

ikinci el değerleri
    bundan 3 yada 5 sene sonunda
    golfünüzü 1-2 hafta içerinde örneğin 30,000 e satarken
    ceed inizi aylarca bekleyerek 25,000 ene belki satarsınız.

şimdi bu hesaplarıda katarsanız aslında hangi araç daha pahalı?

ben 61,600 verip kia ya bineceğime üzerine 7,300 tl daha verip golf e binerim
    kaldıki bu farkı sadece yakıttan çıkartırsın bile

son olarak ben sokaklarda 10-15 senelik taş gibi golfler görüyorum
    henüz öyle bir kia göremedim, belki dikkatli bakmadığımdandır haksızlıkta yapmayayım.

• tabi ki golf ikisiyle test sürüşü yapın araçların verdiği tepkileri sürüş karakteristiği hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın.benim görüşüm golf bu konuda daha önde olacaktır.tavsiyem golf bir laf vardır eşşeğe altın semerde vursan eşek eşektir diye.kia tasarımı iyi yaptı diye golften kaliteli mi oldu?gidin her iki aracı test edin sonra kararınızı verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 20 Kasım 2012; 8:31:40 >
  • Premium Ceed

• benim aklımdan geçen donanım seviyeleri için;

golf comfortline dsg 64.000 TL
    ceed censept AT 50.000 TL ye alınabiliyor aradaki fark 14.000 TL metalik renkte 15.000 TL
    Donanım olarak birbirlerine yakınlar golfte hız sabitleme yok ceed de start stop yok vs ama hemen hemen aynı
    ceed'in eksileri;
    - yakıt tüketimi golften yüksek
    - ikinci el değer kaybı golten fazla
    başka da yok sanırım. test ettim ve konfor olarak ceed i başarılı buldum

golfün eksileri
    -ceed e göre 14.000 tl daha pahalı
    - arkada bağımsız süspansiyon yok( almanyada sorun olmaz belki ama yolları bozuk olan ülkemizde konfor açısından bence büyük sorun. dobloda bile var)
    - garanti sonrasında dsg baş ağrıtabilir tamiri çok pahalı. (iyi niyetten masraflar biraz indiriliyor ama o zaman iyi niyetli olacağımı sanmam.)
    - ceed de garanti 5 yıl golfte 2 yıl

durum bu.

• KESİNLİKLE KİA CEED TASARIMI VE OPSYONEL DONANIMLAR GERÇEKTEN ÇOK İYİ FARLARININ MERCEKLİ OLUŞUDA BÜYÜK AVANTAJ GECE ARABA SÜRMEK İSTERSİN AYRICA BAKIMLARI ÇOK DAHA UCUZ
  • Zor bi seçim ama ceed bence
  • Benzinli Ve LPG takmadan araca binmek istiyorsan golf al. Ancak ben dizel istiyorum diyosan Manuel ceed al. Otomatik Ve az yaksin diyosan golf al. Sorunsuz otomatik arac istiyosan ceed al.

• quote:

Orijinalden alıntı: m044010

vurun abalıya vurun,

fiyat söylerken golf ün highline ı donanım söylerken ceed in premium undan bahsediyorsunuz,
    siz ciddimisiniz? bu yazdıklarınıza kendiniz inanıyormusunuz?
    67 bin e boş golf görmüş

69 bin e dizel dsg highline var arkadaşım, eğer sen ulaşamadıysan yardımcı olabilrim.

bakın hiçbir zaman vw fanatiği değilim ve aracımda toyota yeni aracımda muhtemelen c4 olacak yanlış anlaşılmasın ama
    sizin bu yazdıklarınızda harbiden uçmuş gidiyor,

ceed i dizel diye övüyorsunuz ama otomatik vites karşılaştırmasında benzinli golf dizel ceed den daha az yakıyor

hesap yapacaksınız aynı koşullarda değerlendirme yapın
    ceed in premium donanından bahsedip, golf un midline donanımına gönderip 70 bin fiyat yazmayın

Yeni cee'd PREMIUM Otomatik Vites 61.600 TL
    Yeni Golf 1.6 TDI 105 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG Highline 68.900

100 km de yakıt tüketimleri
    ceed: 7,2 lt
    golf : 4,6 lt
    100 km de fark : 2,6 lt
    100.000 km de fark : 2600 lt
    100.000 km de fark : 11,180 tl

ikinci el değerleri
    bundan 3 yada 5 sene sonunda
    golfünüzü 1-2 hafta içerinde örneğin 30,000 e satarken
    ceed inizi aylarca bekleyerek 25,000 ene belki satarsınız.

şimdi bu hesaplarıda katarsanız aslında hangi araç daha pahalı?

ben 61,600 verip kia ya bineceğime üzerine 7,300 tl daha verip golf e binerim
    kaldıki bu farkı sadece yakıttan çıkartırsın bile

son olarak ben sokaklarda 10-15 senelik taş gibi golfler görüyorum
    henüz öyle bir kia göremedim, belki dikkatli bakmadığımdandır haksızlıkta yapmayayım.

doğru tespit...
    Ceed otomatik tüketimi gerçekte 1 litre fazla..
    Ayrıca Fren enerjisi geri kazanımı, Start-Stop, sürücü diz airbag gibi özellikler Premium Ceed de bile yok

çok km yapan için Golf daha mantıklı ama manuel olanı..
    DSG henüz tam sorunsuz hale gelemedi..özellikle garanti bitimi masrafı çok olabilir riskli bir seçim..

ikinci el- marka imajı olarak da Golf avantajlı.

• şimdi yeni bir tartışmaya zemin açmayalım ama o km aldığım golfümü yukarıda dendiği gibi 1-2 hafta içerisinde satamamaıştım, hatta 6 ay satamadım, benzin deposu elini cebimden çeksin diya dizel araç alalım diye gittim coralla almak için takasa verdim....toyotayı çok kısa sürede sattım, daha yüksek bir araba almak için büyük bir maceraya girerek 41.750,00 TL ye kia venga aldım, suv araçların ne kadar zor satıldığı malum, ancak ben vengayı 1,5 sen sonu 38.500 TL ye okuttum...yani kia alırsın satamazsın, golf alırsın rahat satarsın devri eskide kaldı, her aracın müşterisi var artık, üstelik 1,2 benzinli bir araç ile 1,6 dizel bir araç 2. elde ne değişekne olursa olsun, 1,6 dizel araç daha avantajlı bir poziyonda, 4 kişi bagaj dolu klima açık 1,2 motor ile yola çıkın, 1,6 128 hp dizel araç ile yola çıkın bariz fark olacaktır...ayrıca, golf ün düşük donanım yüksek fiyat politikasıda çok tartışılır, zevk meslesi tabi...ama ben 70 bini adam gibi donanımlı dizel golfe vermem...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.