Şimdi Ara

GOLF GOAL mü? YENI CIVIC sedan mı? FOCUS Ghia mı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
153
Cevap
0
Favori
23.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • focusla(hb) sürüs keyfi baska oto.da yok.golf sahipleri bir deneyin.önyargili olmayin
  • quote:

Orjinalden alıntı: yigit tuna

focusla(hb) sürüs keyfi baska oto.da yok.golf sahipleri bir deneyin.önyargili olmayin

+1
    Sedanı da iyi.
  • dün oturduğum sitenin otoparkını inceledim. sonuçlar şöyle

40 a yakın otomobil var

yaklaşık 20 tanesi ford un değişik modelleri
    fiesta ve focus çoğunlukta olmak üzere 3 tane de eskort gözüme çarptı

3 tane pejo var 206 2 307

2 tane corolla eski kasa

4 tane opel var

3 tane wv biri polo ikisi golf

1 clio 2 megane

gerisi eski model fiat renault falan

honda civic yok yada ben görmedim

şimdi kalkıp burda ford kötü arabadır felan demem diyemem çünkü bu kadar feci bir talebi olan arabaya

kötü diyeni Allah cezalandırır. ayrıca burdan şunu çıkarmakta mümkün çoğunluğu memur olan bir sitede

hem fiyatça uygun hemde parçası kolay ve ucuz olan bir aracın seçilmesi oldukça mantıklı geliyor bana.

şimdi buraya yeni kasa civic getirirsem herkes hayranlıkla bakar bunada eminim. ancak honda parasının

arabası değil. git aracı enine boyuna ince ince incele fark belli oluyor ya. kötü arabamı deil. piyasada zaten

artık pek kötü araba varda diyemem her çıkan süper bişekilde çıkıyor ama honda yı git incele kasasına felan

tıkla biraz yüklen. kapılarını birkaç defa aç kapa. içinde birazdan fazla otur. aracın güven arz etmediğini

göreceksin. bu konuda ciddiyim. sanki her an biryerlerinde bişe olacakmış gibi. gerçekten onlar olurmu

sanmıyorum ama içine sine sine bineceğin bir araç varken niye para veresinki.

sonra bunu bide golf te dene inan bana vw nin hala bir gömlek üstün olduğunu anlaman uzun sürmeyecek.

golf derim ben digerleri kötümü hayır. ama golf bir basamak yukarıda. golf te sorun hiç mi çıkmıyor

kesinlikle hayır. ondada sorunlu araçlar çıkıyor. ama istediğin servise sorabilirsin benzer grup içinde en az

sorunlusu kesinlikle en az ı golf. parçası pahalı. benzinde az yakmıyor ama golf e değer be. biraz

kullandıktan sonra kafan o kadar rahat olacakki arabadan yana.

teknik bilgilere bakacak olursan her arabada diğerlerine göre en az birtane üstün özellik bulursun bu yüzden

buna fazla takılma derim ben. yok birinin yol tutuşu çok iyi diğerinin fren mesafesi çok kısa bilmem şu en az

savrulan araba. bunlardan hangisine tav olursun bilemiyorum ama bu şekilde tercih yapamayacağın

yapsanda çok sağlıklı olmayacağı kesin. son olarak şunu diyebilirim ki...

standart olmak istiyorsan ford

farklı olmak istiyorsan honda

fark yaratmak istiyorsan vw....

• vw fark yaratir ...ford standart.. yazi güzel sonuc hos bitmemis.beni en cok etkileyen yeni civic hb olmustu arac kopmus diyebilirim ama sedani sönük kalmis hb in yaninda kaliteler arasida ucurum.golf focus kiyasi yapmam sen zaten otoparki sayarak cevabi vermissin.
  • ELBETTE FORD FOCUS..

3 YIL BENİ YOLDA BIRAKMADİ.. BU KADAR SAGLAM ARAC YOK.
    ONCEDEN VW BORA VARDI SERVISIN YOLLARINI ASINDIRDIM.

GECEN HAFTA ARKADASIN HONDA CİVİC İLE İST.DAN ANKARA YA GITTIM HİC SEVMEDİM. SUSPANSİYON SERT. RAHATSİZ ARAC.BELİM TUTULDU.
    AYNİ YOLU BİRCOK KEZ BENİM FOCUS LA GİTTİM HİC RAHATSİZ OLMADİM. 220 YİDE GORDUM.
    HONDA YA 205 İ GECİREMEDİM. ORAYA GELENE KADARDA DAKİKALAR GECTİ..

FORD FOCUS TAN SASMAYİN. SAGLAM,SURUS ZEVKİDE İYİ.

SERVİSİ UCUZ,KOLAY PARCA BOZMAZ.
    VW DEN UZAK DURUN.HONDA HİC DENEMEYİN DERİM..
  • Focus'u ben de beğenirim tamam ama Honda'nın da hakkını yemeyelim. Yeni Civic sedan eskisine göre gerçekten farklı ve benzinli olarak da Focus sedan'ın şu an en ciddi rakibidir. Ayrıca Civic performans/fiyat olarak da çok iyi.
  • netice de japon degilmi? her tarafi altin olsa hicbir japon arabasi binilmez bence.

Ford Focus =

yol tutus + guvenlik + performans + saglamlik + uygun fiyatli servis hizmeti .. mekanik aksamı ise tartisan aractan anlamiyo diyorum. bizzat ben test ettim koca 3 yil..bU aractan daha fazlasini istiyorsaniz mercedes binmeniz gerekmektedir..

bu 3 arasinda tercih yapacak arkadaslar = uzun sure vw, ford bindim.. ankara-istanbul arasındada civic i denedim..

ALTINI CİZİYORUM MUHAKKAK VE MUHAKKAK FORD FOCUS..

ESKİ KASAYDİ BENİMKİ BUGUN SATTİM YENİSİNİ ALİCAM..

HİCBİR ARABAMİ SATMAK BU KADAR UZMEMİSTİ BENİ. AYRİCA FULL DE CHECK-UP A SOKTUK(ALANİN SARTIYDI) .DİDİK DİDİK EDİLDİ, CİHAZLAR,ELLER, GOZLER VS. SONUCU MERAK EDIYOSANIZ SOYLEYEYİM:
    - FREN HYDROLİK YAGİ 3mm EKSİK :))

FORD FOCUS TAN SASMAYİN..
  • Focus
  • bu konudan focusu bi ayiralim bence golf civic karsilastirmasi olsun.konuyu baslatan arkadas bence 1-golf 2-civic oldumu
  • İyi saçmalamışsın.a3 olsa anlarım karşılaştırma da focus ne ki golf veya yeni civicle karşılaştırmayasın.
    quote:

bu konudan focusu bi ayiralim bence golf civic karsilastirmasi olsun.konuyu baslatan arkadas bence 1-golf 2-civic oldumu
  • arkadaşın saçmaladığı bişey yok dostum başlığa uygun devam ettirmek istemiş topiki
    quote:

Orjinalden alıntı: duncan21

İyi saçmalamışsın.a3 olsa anlarım karşılaştırma da focus ne ki golf veya yeni civicle karşılaştırmayasın.
    quote:

bu konudan focusu bi ayiralim bence golf civic karsilastirmasi olsun.konuyu baslatan arkadas bence 1-golf 2-civic oldumu

• pardo yaw ben yanlış görmüşüm devam...
    ben 1.golf 2.civic 3.focus diyorum golf4 kullanıyorum 147binde tık yok yenileri de çok seviyorum civici de çok çok beğendim araba harika duruyo ama pek rahat değilmiş focusun özellikle tdci leri harika ama bu ikisi kadar çok beğenmiyorum hele bi de sedanın arkasından arka aks görülmüyo mu
    kararın focus olursa mutlaka hb al derim arkadaşım ama 3ü arasında ben olsam mutlaka golf alırım
    quote:

Orjinalden alıntı: agiegas

arkadaşın saçmaladığı bişey yok dostum başlığa uygun devam ettirmek istemiş topiki
    quote:

İyi saçmalamışsın.a3 olsa anlarım karşılaştırma da focus ne ki golf veya yeni civicle karşılaştırmayasın.
    quote:

• bende senin gibi düşünüyorum zatende arkadaş focusla golf ü kıyaslamam gibisinden bir laf etmiş ben ona dedim.Bu kadar marka fanatiği olmaya gerek yokki.
    quote:

pardo yaw ben yanlış görmüşüm devam...
    ben 1.golf 2.civic 3.focus diyorum golf4 kullanıyorum 147binde tık yok yenileri de çok seviyorum civici de çok çok beğendim araba harika duruyo ama pek rahat değilmiş focusun özellikle tdci leri harika ama bu ikisi kadar çok beğenmiyorum hele bi de sedanın arkasından arka aks görülmüyo mu
    kararın focus olursa mutlaka hb al derim arkadaşım ama 3ü arasında ben olsam mutlaka golf alırım
    quote:

arkadaşın saçmaladığı bişey yok dostum başlığa uygun devam ettirmek istemiş topiki
    quote:

quote:

• ben daha önce ford ,honda nede vw kullanicisiydim marka olayim hic olmadi.bizim biraderin a3 ü var ve ben dogus ta golf goal metalik tiptr.115 fsi opsiyonlatiyodumki arayip focus u test etmeden sakin karar verme dedi.konya yolundan armada tarafina gectim ve iste artik bir focusum var.disardan kiyas yapma olmuyo araci kullanin inanin fikirlerinz degisicek bunca insanin bosuna focus demesi bos degil..
  • ben daha önce ford ,honda nede vw kullanicisiydim marka olayim hic olmadi.bizim biraderin a3 ü var ve ben dogus ta golf goal metalik tiptr.115 fsi opsiyonlatiyodumki arayip focus u test etmeden sakin karar verme dedi.konya yolundan armada tarafina gectim ve iste artik bir focusum var.disardan kiyas yapma olmuyo araci kullanin inanin fikirlerinz degisicek bunca insanin bosuna focus demesi bos degil..
  • Öncelikle özür dilerim saçmalamışsın dediğim için.Ama bence bu sınıfta a3 ve 1serisi dışındaki her araba birbirine yakın ,yani zevke kalmış hangisini almak.Ben focus hb de çok severim inceledim ama golf daha güzel geldi.Sana focus gelmiştir sonuçta zevk meselesi.
    quote:

ben daha önce ford ,honda nede vw kullanicisiydim marka olayim hic olmadi.bizim biraderin a3 ü var ve ben dogus ta golf goal metalik tiptr.115 fsi opsiyonlatiyodumki arayip focus u test etmeden sakin karar verme dedi.konya yolundan armada tarafina gectim ve iste artik bir focusum var.disardan kiyas yapma olmuyo araci kullanin inanin fikirlerinz degisicek bunca insanin bosuna focus demesi bos degil..
  • quote:

ben 1.golf 2.civic 3.focus diyorum golf4 kullanıyorum 147binde tık yok

Ben Golf V kullanıcısıyım benim bile içim gidiyor Golf IV'ün iç kalitesine...

Dizelde şu an C segmentinde Focus her anlamda çok iyi ancak,istenen konfor ve tokluk ise Golf'ten şaşmayacaksın.Özellikle 1.6. ve altı olmayan dizel seçeneği olmamasına rağmen Jetta ile birlikte 2006'da satış adedi bakımından büyük sıçrama yaptı.Tabi bunun büyük payı o ihtişamlı jetta'ya ait.
    Focus ise iç kalitesi ile beni üzdü ancak PSA motor hakikaten yabana atılır gibi değil 6 silindir hissi yaşatıyor.

Ancak Focus yol konforu 2001 HB'ini kullanmış biri olarak beni üzdü.Sanki Astra ile bilmem ne yarışına girmiş gibi sert amartisörleri ve 16 inçlik jantlarıyla çok kötü olmuş.15 inçlik jantlar ve amartisörleri ile hem yol tutuşta hem konforda bir numaraydı.Hatta Golf IV'lerin 15 den 16 ya çıkmasına sebep oldu.(sert virajda ilk model Golf IV'lerde lastik katlanması yaşanıyordu)

Ben Golf tercih ettim çünkü;
    1-Prestijli
    2-Konforlu
    3-Tok görünümlü (Bunlar subjektif tercihler ancak benim tercihimi bunlar etkiliyor)
    4-Fren performansı diğerlerinden kanıtlanmış olarak ve kullanımında hissedilen çok daha üstün ve güvenli

Yok satışa bakacak olsak hepimiz Reneault-Mais'e gitmek zorunda kalırız çünkü satış adedi bakımndan focusu da,golf'üde astra'yı da megane katlıyor.İç genişliği ise cabası.(Civic gelene kadar tabii)

Satışlar:Ocak-Temmuz (Tüm versiyonlar)
    Citroen C4 :2.802
    Ford Focus :10.629
    Opel Astra :8.942
    Peugeot 307 :3.280
    Renault Megane :14.126
    Volkswagen Golf&Jetta:7.277

• arkadaşlar ben kırmızı severim ahmet yeşil mehmet de mor.bu üç araba bencede sınıf ortalamalarının üzerinde bir araç. şimdi benim nacizhane fikirlerime ...
    =focusun sürüş özellikler golf ile kıyaslanmamalı. yol tutuşu kendi sınıfını aşar.
    =golf'ün konforu ise focusdan iyidir.ayrıca golfün süspansiyonu focusa göre biraz daha sessiz çalışır.
    =golfün ve focusun işçilik ve malzeme kaliteleri çok iyi fakat golfün görünmeyen yerlerindeki (en ücra köşelerdeki)malzemeden kısılmamış.focus ise ayrıntılarda biraz ortalamalarda kalmış.
    =honda motoruna laf yok.kasa olarak ise bir öncekine göre devrim niteliğinde. o da mantıklı araba.fakat yeni civici fazla tanımıyorum.bir önceki kasanın sınıfında en seri ve en az yakan aracı olduğunu sağır sultan bile duydu.(0-100km/h 9,2 saniye idi).
    benim kanım önce alacağın araca ayırdığın para. aynı paraya en çok hangisi veriyor. donanımlara bak derim.ayrıca ikisini de test et.bide beklentin önemli.

şimdi yukarda yazdıklarım benim fikrim.ama büyük bi ihtimalle mantıklı yazdım

• bence golf alacak kadar paran varsa hiç düşünme bile benim arkadaşlarda iki arabadanda var. focus ta var golfte. focus sadece yol tutuşta iyi olabilir. buda focus viraja iyi girip çıkıyo digerleri takla atıyo anlamına gelmez.tip desen focus tan daha iyi konfor desen daha iyi kalite desen daha iyi varsa yanlışım bak ikisini de karşılaştır.civic için bişey diyemem hiç binip kullanmadım bile.
  • aralarında dediğin arabaların en kalitelisidir golf. benim arkadasta var civic fena arac dil ama fazla göremiyom etrafta ondan piyasısı fazla olmayan araca ben olsam bakmam ama güzel aractır.Ben ollsam tartısmasız golf e bakarım aralarında yol tutuşu en iyi olanıdır paran varsa golf 2.0tdi derim cok rahat araba cokta kaliteli arabadır her türlü arabaya bindim ve kullandım bmw ,audi,mercedes,opelinden tut ama wv demiyom sadece golf aralarında cokk farklı özellikleri olan aractır.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.