Şimdi Ara

Golf ile Egea kıyaslayanlar- Fia Egea B segmenttir- Değerlendirme(Tofaş'ta B segment sedan demiş.) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
0
Favori
7.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Algı yaymalım, Egea 2016 normlarında Safety Pack olmadan 3 yıldız almış, Guilietta test yılı şartların değiştiği, zorlaştığı 2017 yılında 3 yıldız almış aynı yıl Guilietta Safety Pack ile girseydi 5 yıldız alırdı, Guilietta 2017'de teste girdiğinde araba TAM 7 SENELİK. Egea 0 km çıktığı teste girdi ve 3 yıldız zor aldı.

Golf ile Egea kıyaslayanlar- Fia Egea B segmenttir- Değerlendirme(Tofaş'ta B segment sedan demiş.)

Guilietta çıktığı yıl Golf gibi 5 yıldız aldı, fanatiklik gözünüzü kör etmiş Egea Guilietta'dan güvenliymiş.Golf ile Egea kıyaslayanlar- Fia Egea B segmenttir- Değerlendirme(Tofaş'ta B segment sedan demiş.) 

Golf ile Egea kıyaslayanlar- Fia Egea B segmenttir- Değerlendirme(Tofaş'ta B segment sedan demiş.)

Egea 2016+7 2023'te NCAP'e girse yıldız alamaz, sizin aktif güvenlik sistemi vs. olmayan aracınızın NCAP puanı 3 yıldız, 2017'de teste girse 2 yıldız alırdı şimdi girse dediğim gibi yıldız alamaz hatta onu teste almazlar.Golf ile Egea kıyaslayanlar- Fia Egea B segmenttir- Değerlendirme(Tofaş'ta B segment sedan demiş.) 

• quote:

Yerini alan araç dediğin zaman yeni modelin üretimi başlayınca eski modelin bitmiş olması gerekir.

Egea ve linea 2 yıl beraber üretildiler, yerini alma gibi bi durum yok yani.

Şasi demişsin, güncel jeep compass ile aynı şasiye sahip egea.

Varsa başka çürütülecek yorumun, beklerim  

Jeep Compass ile Renegade ve 500X aynı şasiye sahip, Egea= binek görünümlü 500L.

Compass ile aynı şasi olsa Renegade ve 500X ile de aynı şasi derdiniz, algı yaymaya çalışıyorsunuz bu arada Renegade ve 500X B segment.Golf ile Egea kıyaslayanlar- Fia Egea B segmenttir- Değerlendirme(Tofaş'ta B segment sedan demiş.) 

Fiat 2012'de C Sedan yapmış, dingil aralıuğı 2 metre 70 santim, uzunluğu Passat kadar, bu adamlar neden tekrar C Sedan yapsın, tekrar C Sedan yapsa neden C segment şasi varken 500L şasisi kullansınlar, C segment yapıyorsa eski neslinden 25 santim kadar daha kısa uzunluk niye olsun, dingil aralığı niye 13 santim kısa olsun?

Egea C segmentse bu araba ney D segment mi?

Ben otomotiv tarihinde yeni kasası çıkınca bu kadar küçülen bir araba görmedim. Hayatımda da üreticinin lansmanda Linea modelimizin yerini alıyor dediği arabanın C segment iddia edildiğine şahit olmadım.

Avrupa'da da Egea B segment kabul ediliyor. Zaten çamurluktan sinyal, kaputun üstünde silecek fıskiyeler, tavandan ses gelmesin diye kenarlara lastik atmak vs B segment.

• Neyin kavgası tartismasiymis bu ya. Pandemi'de kafayı siyirmissiniz :d B olsa ne C olsa ne :d

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynen, Almanyada c sınıfının en sorunsuz aracı seçilen egea avrupada b segment olarak geçiyor Golf ile Egea kıyaslayanlar- Fia Egea B segmenttir- Değerlendirme(Tofaş'ta B segment sedan demiş.) 

Yazık ya uzun uzun yazıyor bir de Golf ile Egea kıyaslayanlar- Fia Egea B segmenttir- Değerlendirme(Tofaş'ta B segment sedan demiş.) 

Egeanın kütür kütür satış rekoru kırması b segement kutulara 200 bin bağlayanların zoruna gidiyor Golf ile Egea kıyaslayanlar- Fia Egea B segmenttir- Değerlendirme(Tofaş'ta B segment sedan demiş.) 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen şaka mısın ya gitmiş 2010 testini koymuş, nasıl bi çaresizlik bu Golf ile Egea kıyaslayanlar- Fia Egea B segmenttir- Değerlendirme(Tofaş'ta B segment sedan demiş.) 

Giulietta güncel olarak yetişkin korumasında 72 puan almis, egea 82, konu bu kadar...

• Nasıl compass ile renegade aynı şasi?

Renegade small wide, compass small wide lwb.

Lwb ne demek biliyor musun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: alfa-x

Forumun seviyesi mi ? sen belgeli resimli cevaplara bile itiraz edip göz kararı konuşuyorsun

Sandero net B sınıfı ki B sınıfı hb ler içinde en genişi en uzunu polo dan çok daha ferah

Egea hb ile golf arasında gram fark yok boyutsal anlamda ferahlık anlamında

Yani egea C sınıfıdır resimli gördün sende resim ekle ölçülerle birlikte inanalım mesela golf ile egea nın aks mesafelerini yaz

Egea Hb 2638mm -Golf 8 2636mm - Golf 7 2620 Galip C sınıfı Egea

Sınıfları avrupada kurul belirliyor kıstaslarıda ölçüler değil

mercedes c serisi adı üzerinde C sınıfı sedan ön cam arka cam arası çoğu C sınıfından da kısadır ama arkadan itişli olduğundan ön tekerlek buruna çok yakındır ve aks mesafesi uzundur ama iç hacmi tekrar yazayım çoğu C den dar ve kısadır mesela son civic deki sıkışmadan oturmayı c serisinde göremezsin ama ön tekerlek önde olduğu için bunun iç hacme hiçbir katkısı yok adamlar D sınıfı diyor

Çünkü avrupa karar veriyor madde koymuşlar lüks segment izlenimi olmalıymış ölçüler kriter olmazmış :))

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla yaşınız küçük, hakaret olarak algılamayın ama ''mercedes c serisi adı üzerinde C sınıfı sedan'' şu yorumunuzu aynen iade ediyorum, A serisi Sedan'da A segment, Hyundai i10 muadili, S serisi de var olmayan bir segment F segment fln değil S işte Cem Yılmaz'ın galaksi esprisi gibi yukarıda bir yerde sanırım siz ne dersiniz? Golf ile Egea kıyaslayanlar- Fia Egea B segmenttir- Değerlendirme(Tofaş'ta B segment sedan demiş.) 

Sınıfları kurul vs. belirlemez, ya C segmentsindir, Golf'ün rakibisindir ya da değilsindir C segmentte nefret ettiğim Civic ve Corolla C segmenttir, Golf'ün de doğrudan rakibidir çünkü her ikisi de 40-50 yıldır piyasada savaşan, makyajlarla beraber 10'un üzerinde jenerasyona sahip köklü arabalardır.

Fiat'ın C segment arabası Bravo ve Viaggio'ydu, sırayla Brava ve Marea, Tipo ve Tempra'nın yerini aldılar.

'' inanalım mesela golf ile egea nın aks mesafelerini yaz''

https://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_T-Cross

Bak, B segment Polo'nun yerden yükseği, LWB versiyon dingil 2 metre 65 santim, aynı arabada 10 santim kadar dingil uzayabiliyor. O zaman T-Cross'da C segment nede olsa dingil Golf'ten uzun.

Taliant Megane'dan geniş, bagajı Megane'dan büyük, aks mesafesi Sedan Egea'dan uzun o zaman Taliant'ta C segment.

Bu arada Almanya'da gurbetçilerden başka Egea'dan haberi olan yok, VW mühendislerinin Fiat'ın 500 ve 500L-X satarak geçinen, gariban bir firma olarak bildiğine eminim.

• Birde isin sey kismi var mesela ben debriyaj seti ve volant degistiricem servis 6300 tl diyor ama parcacidab 2400 e parcalari aldim simdi taktiracak usta ariyorum ayni olay fiatta 2000 tl hal olur kanimca

Birde tanidik vw usta varmi debriyaj degisimi icin

• tmm senin için egea b sınıfı olsun.

• hakaret olarak algılamaGolf ile Egea kıyaslayanlar- Fia Egea B segmenttir- Değerlendirme(Tofaş'ta B segment sedan demiş.)  yaşın baya küçük galiba, ölçülerden terimlerden bi habersin

Golf ile egea hb aynı aks mesafesinde aynı genişlikte uzunluk ve yükseklikte egea hb daha büyük

egea C segmentidir

Lütfen şuraya ölçü yaz afaki konuşma , sana golf egea hb karşılaştırmasını tüm ölçüleriyle verdim , veririsiz konuşma bilimsel veri yaz inanalımGolf ile Egea kıyaslayanlar- Fia Egea B segmenttir- Değerlendirme(Tofaş'ta B segment sedan demiş.) Golf ile Egea kıyaslayanlar- Fia Egea B segmenttir- Değerlendirme(Tofaş'ta B segment sedan demiş.) Golf ile Egea kıyaslayanlar- Fia Egea B segmenttir- Değerlendirme(Tofaş'ta B segment sedan demiş.) 

lafı uzatmadan başlıktaki egea hb -golf ölçülerini yaz başka açıklama yapma ama :) ölçülerle ıspatla bende sana katılıcam :))

• Ne boş muhabbet dönmüş. Egea b ise bnin kralı demektir. C ise c nin fiyat performans aracıdır. Bu kadar arkadaş. Boyutlar c sinıfını karşılamaz diyen ciddi sorunludur. Golften büyûktür egea. İç omuz mesafesi falan demeyin yemem. Golfe sığamıyorum arkadaş. Yapamamışlar, olmamış. 130 kilo 1.80im. yok golfte bi eğretilik var. Focus iyi. Civic te iyi egea da rahat. Golf 8 e gottim baktım. O da olmamış. Araç 7nin aynısı zaten. Neyse. Bende egeanın en full ü var. Benim donanımlarda c lik. En boşuna falan b lik hatta a lık bile dersin. Zaten olay burada. Zamanında vag grubunun motor sanzuman seçeneğinde yaptığı çeşitliliği fiat donanım paketlerinde yapıyor. Paran ve zevkin neye yeterse al bin. Adamlar en iyiyiz demiyor, bunu siz uyduruyorsunuz. En mantıklıyız diyor. Reçetesi doğru olmasa skoda 1e1 boyutları kopyalayıp scalayı yapmazdı. Adamların c sınıfında 2 farklı modeli var. Biri diğerinin sedanı falanda değil. Komple alt yapısı boyutu donanımı bam başka 2 farklı c sınıfı otomobil yaptı skoda. Biri direk egeaya rakip.
    Neyse daha öncede yazdım. Egeayı alacaksan sıfır almayacaksın. 2. El 1.6 dizel ve lounge plus alacaksın. O paraya o motor hiç bir yerde yok. O güce performansa bence bedavaya geziyorsun. Yeni modellere otomatik getirmemişlerki o ciddi facia. O noktada da bi psa süprizi bekliyorum. Her eat 8 falan gelebilir. Yada ucuz olan hangisiyse. Sonuçta psa ile fiat ta birleşti. 2021 sonu egea piyasayı sallayacak gibi.

• Hmm bu mantıkla Jetta B sınıfı, Passat da C sınıfı oluyor anca. SuperB de Passat ile aynı platform olduğundan şişirilmiş C sınıfı oluyor.

Yahu siz burada Egea'ya B sınıfı deyince arabanın özelliği mi değişecek? Boyut olarak B sınıfından bariz büyük bir araba (Clio'dan, Corsa'dan falan büyük), C sınıfları ile aynı boyutlarda. Sınıfı belirleyen de boyuttur. Kalite farklı bir konu. Kalite ile sınıf belirlenecekse mesela BMW 3 serisi Premium D sınıfı değil, direkt E sınıfı olurdu.

Bir diğer subjektif değerlendirme de B sınıfı araçların hemen hemen hiç birisinde 1.6 bir dizel motor tam potansiyeli ile kullanılmaz. Mesela 1.6 HDI motor C Elysse'de 92 beygir. Ya da Polo'da 1.6 TDI motor 90 beygir olarak satıldı. Egea'da ise 1.6 Multijet 120 beygir, şimdi de 130 beygir olarak satılıyor.

Egea B sınıfı kalitesinde olabilir, fiyat olarak da B sınıfından bile ucuz olabilir ama C sınıfı bir araba. Fiat'ın Türkiye'deki boşluğu gördüğünün ispatıdır. C sınıfı bir arabayı B sınıfı kalitesiyle B sınıfı fiyatıyla satıyorlar.

• Ne çok boş zamanınız var adam Manas destanı gibi yazmış ...

Fiat düşünmemiştir bu kadar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaciRomantik

Neyin kavgası tartismasiymis bu ya. Pandemi'de kafayı siyirmissiniz :d B olsa ne C olsa ne :d

Zaten B segment, kendim emin olmasam yazmam. Artık B segment arabaları enden şişirip bizim gibi gelişmemiş ülkelerde satıyorlar.

• Eğer B ise, sinifinin en kalitelilerinden.

Yok eğer C ise, sinifinin en dandik arabasi.

Seçim sizin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sen şaka mısın ya gitmiş 2010 testini koymuş, nasıl bi çaresizlik bu  

Giulietta güncel olarak yetişkin korumasında 72 puan almis, egea 82, konu bu kadar...

Linea'nın yerini alan Egea ile Guilietta kıyaslayarak asıl şakayı siz yapıyorsunuz. Teste giren Egea'da HB kasa, 2 hava yastıklı Sedan'ı teste soksak 2016'da 1 yıldız alamazdı. Guilietta C segment ve Tofaş malı olmayan bir ürün. Egea'nın içinden geçer arada segment ve siklet farkı var.

Guilietta'da ACC, otomatik fren yok diye bir yıldız kırmışlar yoksa 2017'de 4 yıldız yine alırdı o da 2016'da Egea'nın aldığı 4 yıldızdan yine daha güvenli demek. 2016'da 82 puan almakla 2017'de 82 puan almakta aynı başarı değil. Guilietta'nın 72'si Egea'nın 90'ıdır diyebiliriz.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Tek başına boyut belirlemez sınıfı

İnsignia grand sport SW D sınıfı
    Audi A6 SW den uzun
    Biri D biri E segmenti
  • He he aynen he

Öyle olsaydı böyle olurdu halamın bıyıkları olsa amcam olurdu.

Sonuca gelirsek egea giuliettadan daha güvenli bi araba, veriler ortada.

Üstte gelişmemiş ülkelere satılıyor falan diye yalan dolan yazmışsın yine, avrupada satılıyor egea haberin olsun.

Gelişmemiş ülkere satılan araç senin çok sevdiğin taliant midir nedir o olacak renault logolu dacia logan Golf ile Egea kıyaslayanlar- Fia Egea B segmenttir- Değerlendirme(Tofaş'ta B segment sedan demiş.) Golf ile Egea kıyaslayanlar- Fia Egea B segmenttir- Değerlendirme(Tofaş'ta B segment sedan demiş.) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 18 Nisan 2021; 13:16:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfa-x

hakaret olarak algılama  yaşın baya küçük galiba, ölçülerden terimlerden bi habersin

Golf ile egea hb aynı aks mesafesinde aynı genişlikte uzunluk ve yükseklikte egea hb daha büyük

egea C segmentidir

Lütfen şuraya ölçü yaz afaki konuşma , sana golf egea hb karşılaştırmasını tüm ölçüleriyle verdim , veririsiz konuşma bilimsel veri yaz inanalım   

lafı uzatmadan başlıktaki egea hb -golf ölçülerini yaz başka açıklama yapma ama :) ölçülerle ıspatla bende sana katılıcam :))

Egea C segmentse 2012'de çıkan Bravo ve Viaggio'dan niye daha küçük bir araba? Daha dar, daha kısa, daha kısa dingile sahip vs. Fiat niye 3 sene arayla 2 tane C segment çıkarsın? Golf ile Egea kıyaslayanlar- Fia Egea B segmenttir- Değerlendirme(Tofaş'ta B segment sedan demiş.) 

Çıkardığı C segment araba nasıl Linea'nın yerini alabiliyor, lansmanda Linea'nın yerini alacak diye de kendileri söylemiş Youtube'da izledim.Golf ile Egea kıyaslayanlar- Fia Egea B segmenttir- Değerlendirme(Tofaş'ta B segment sedan demiş.) 

Egea B segmenttir, 500L şasisine zaten C segment yapamazsın, C segmet olsa elinde C segment şasisi var ona kurarsın hadi onu da geçtim Viaggio'dan nasıl daha küçük olsun... Ben B segment olduğuna eminim, elimde nesnel ve somut veri var Tofaş tarihinde C segment bir araba zaten yapamamış, Tipo Tempra Regata(Kuş serisi) Fiat malı.

Golf'le kıyaslamakta enayilik. Renault Taliant ve Dacia Logan'da Egea'dan içte dışta her yerde daha büyük onlar da mı C segment...Golf ile Egea kıyaslayanlar- Fia Egea B segmenttir- Değerlendirme(Tofaş'ta B segment sedan demiş.) 

Almanya'da, Golf'ün rakibi dediğin araba da B segment olarak İbiza ve A1'le aynı yere konuyor. Zaten Polo vs. bu arabadan çok üstün.

• quote:

Orijinalden alıntı: werneke

Tek başına boyut belirlemez sınıfı

İnsignia grand sport SW D sınıfı
    Audi A6 SW den uzun
    Biri D biri E segmenti

Genişlik, aks aralığı ?

Boyut diyince sadece uzunluğa bakılmıyor.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.