Şimdi Ara

Golf mü Astra mı son karar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
2.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: egitek87

Arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Araba almak zor bir tercih denekmiş onu anladım. Dediğiniz gibi net ayrımlar yok. Her arabanın kendince iyi tarafları var. Ben teknolojiye düşlün biriyim. Arabada donanım önceliğimde. Araca uzun süre binmeyi düşünüyorum. Golf çok daha kaliteli hissettiriyor. Ancak park sensörüne bile 1600 lira istediler( orijinal olan)
    Astra yeni ve garantili. Dsg ise muamma ancak sürüşü astradan daha iyi bence. sorunsuzluk ve donanım Astraya daha yakın hissettiriyor açıkçası ancak golften de vazgeçemiyorum sessiz ve daha konforlu. Offff offff

golf comfort'ta donanım yok diyenin alnını karışlarım:
    hıza duyarlı direksiyondan teyp, otomatik park freni, esp, elektronik diferansiyel kilidi, asr, msr, start-stop, otomatik klima, dokunmatik ekranlı yol bilgisayarı + teyp, soğutmalı ve kadife kaplı torpido. daha ne olsun. orjinal görsel park sensörü sadece arka istersen skoda servisinde 400 tl'ye takıyorlarmış. ön zaten gereksiz ki ben 1 sene oldu hala taktırıcam. gerçekten park sensörü güzel ama olmazsa olmaz değil. ben senin gibi eski bir golf'çü de değilim. 20 küsur senelik sürücüyüm. onca araba değiştirdim. geçen seneki %10'luk indirim kampanyası olmasa golf'ün yüzüne bakmazdım. bu kadar kampanya var bari bir görelim diye kerhen gittim, arabaya hasta oldum. eşimin ehliyeti bile yok. o bile farkı anladı. gerçekten golf'ün her tarafından kalite akıyor. 20 küsur yıldan sonra artık araba sürmek benim için bir yerden bir yere gitmek olmuştu. tekrar zevk alır hale geldim.
    astra tabii ki iyidir ama her zaman golf'ün arkasından gelir. almanya'da da böyledir, avrupa'da da, türkiye'de de. golf sadece tipe göre üretilmez. fonksiyonellik te öndedir. mesela; astra arka koltuktaki baş mesafesi eğimli yapısı sebebiyle golf'ten kötüdür.
    tabii bir de golf'ün inanılmaz adı. hb olup ta böyle satan bir araç yok türkiye'de. resmen sedan modellerle yarışıyor. açık arayla fark atıyor diğer hb'lere. şirketten bir arkadaş 2000 model golf almıştı vakti zamanında. "yahu çok eski değil mi" dedim. "golf abi" dedi eleman.

esp mi yazıyor orda? 2014 kasımdan itibaren zorunlu zaten. Bir de her araçta bulunmayan donanım gibi yazmışsiniz

diğerleri var mı? dacia duster de var da noluyor? araç nerdeyse takla atıyor esp'yi zorlayınca.

diğer özelliklerin duster da olmadığını sizde biliyorsunuz. Ama golf teki donanımları sayarken esp yide yazmaniz aracin ne kadar boş olduğunun göstergesi... Kendi kendinize bunu onaylamış olmuşsunuz.

Bence boş olsa almazdım. Boş tartışmalar bunlar. Kaç tane c sınıfı araçta elekt diferansiyel kilidi var? Ben alırken midlineda direksiyondan teyp yoktu. Olaydı onu alırdım. Sis farı hiç kullanmadığım bir donanım. Manuel klima neyime yetmemiş. Golfü kullanıp ta kalite farkını anlamayıp bana teneke yığınlarındaki ccden bahseden arabadan anlamıyordur.

araç tercihi, araçta donanım tercihi kişisel bir seçimdir. Ne güzel söylemişsiniz midline da direksiyondan teyp yok diye. Sizin için sis farı ihtiyaç değil diye donanım olarak olmaması o aracı genel olarak dolu yapmaz. Yada manuel klima işimi görüyor diye dijital hatta çift bölgeli klimanın yanında aracı dolu yapmaz. Yine söylediğiniz çok güzel birşey olan "kalite" de bir aracı başlı başına donanımlı yapmaz. Hayırlı akşamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• demedi demeyin, iki seneye vw opeli de alır.
  • BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    Yavaşş Gm Vw yi almasın da.

• BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    vw iflasın eşiğinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi areels -- 11 Kasım 2016; 13:6:54 >
  • Golfun arka kol dayamasi var golf alin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf daha iyidir ancak sırf Doğuş denen sapık firma yüzünden gidip Astra alın derim ...
  • Vw grubunun benzinli manuel hariç hiçbir aracı alınmaz.

Üst düzey audiler hakkında bir fikrim yok.

• iki aracıda güzelce test edin zaten sonra gidip golf alacaksınız :)
  • italiany kullanıcısına yanıt
    İki aracı da test ettim ama yine de direk golf diyemediğim için konuyu açtım. Her iki aracında artı ve eksileri var.
  • Fiyatlarına hiç bakmaksızın söylüyorum Golf daha iyi bir araç. Ama Astra da kötü değil. İkisi de biniciyi üzmez.
  • egitek87 E kullanıcısına yanıt
    Ben test ettim ve arkadaşın dediği oldu, Gidip Golf aldım(iyi ki öyle yapmışım) Nedenlerini saymaya gerek yok. Donanım tablolarını detaylıca karşılaştırırsan arada ciddi farkların olmadığını kendiniz görebilirsiniz. Ancak alacağınız Golf Comfortlein da ışık ve sürüş konfor paket olmalı(2000 TL). Böylece hem fiyat kafa kafaya gelir, hem de ciddi donanımsal farklar kalmaz.

Bence önceliklerinize ve ihtiyaçlarınıza göre tercihte bulunursanız daha mantıklı karar verebilirsiniz?
  • Prestij falan bunlar boş şeyler geçin bunları.konnuya dönersek golf midline da bile teyp direksiypndan kpntrollü ayrıca golf comfortline da ön ve arka park sensörü görsel destekli olarak var ama hız sabitleme yok 1600 tl.birde otomatik yanan farlar ,otomatik çalışan silecekler,otomatik kararan ayna yok bu son saydıklarım da 460 tl karşılığında araç sipariş edilirken ekletilebiliyor.yada hiç bunlara takılmadan astra tercih edilebilir.isteyen istediğini seçebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahlep -- 11 Kasım 2016; 20:38:11 >
  • Tamam Golf gerçekten kötü bir araç değil ama, Astra k yı kötüleyenler bir zahmet gidip test etsinler.Öldürmeyin Astrayı.Ben olsam 3000-8000 km aralığı full donanım astra k tercih ederim.Masajlı koltuklardan direksiyon ısıtmaya, sayılamayacak kadar donanımı var aracın ve sürüşü o değişik hissiz direksiyona rağmen çok zevkli...
  • Kesinlikle astra hocam. Sıfır faiz olayıyla da daha karlı olacaksınız. Astra gerçekten güzel olmuş yeni kasasıyla donanımlar çok iyi. Golften inip astraya binen adam bu kalitesiz demez ki hepsini test ettim artık megane bile baya kaliteli malzemeler kullanıyor. Ben megane ve astra arasında gidip geliyorum şuan. Golfe bakmıyorum bile. Ayrıca golf alacaksınız mkyajlı kasa gelicek eski olcak hemen bunu da düşünün

• Mesajınızda benim için öncelik teknolojik donanım konfor ve sessizlik demişsiniz. O zaman sizi megane a yönlendiriyorum. Gidin test edin astradan daha konforlu daha sessiz. Dikey ekranı da opsiyon olarak aldınız mı sizin teknoloji düşkünlüğünüze tam iyi gelir. Test edin derim.

• Astra dynamic de
    serit takip
    sehirici oto fren
    trafik isareti tanima gibi ozellikler var.

Bu ozellikler dogusun sattigi golf de sadece highline versiyonuna opsiyon olarak eklenebiliyor. Ayrica astra nin ekranindan apple carplay veya android auto baglantisi da yapilabiliyor, yani bir nevi navigasyon olarak faydalanabiliyorsunuz. Arka diz mesafesi ve yasam alani olarak da golf un ilerisinde. Dizel motorun hizlanma ve esneklik degerleri bazi 2 litre dizeller ile esit klasmanda neredeyse.

Golf ise daha sessiz ve huzurlu surusu, pratiklik, ergonomi ve kalite algisi bakimindan daha ileri duzeyde olan ic mekani, 20 litre daha buyuk bagaji, kullanima bagli 0,5-1 litre daha dusuk yakit tuketimi ile degerlendirilebilir.

Tuketicinin beklentisi ne yonde ise o araci secmesi yerinde olur bence. 2 3 yil kullanilip degisilmesi dusunulen bir arac icin golf, ikinci el degerini turkiye piyasasinda daha fazla muhafaza etmesi bakimindan daha uygun. Ama uzun yillar kullanilacaksa dsg nin bozulma riski, eninde sonunda cift kavramanin degisiminin yuksek bir fiyata yapilmasi gerekliligi gibi etkenler nedeni ile astra dan biraz daha geride kaliyor.

Umarim almak isteyen arkadasa yardimci olabilmisimdir.

• Astra içeriye ses alır. Golf çok az ses alır .kalite olarak isede golf daha kalitedir.ama sıfır astra almak daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulturkusu -- 12 Kasım 2016; 10:48:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: balkanxp

Astra dynamic de
    serit takip
    sehirici oto fren

Bu ozellikler dogusun sattigi golf de sadece highline versiyonuna opsiyon olarak eklenebiliyor. Ayrica astra nin ekranindan apple carplay veya android auto baglantisi da yapilabiliyor, yani bir nevi navigasyon olarak faydalanabiliyorsunuz. Arka diz mesafesi ve yasam alani olarak da golf un ilerisinde. Dizel motorun hizlanma ve esneklik degerleri bazi 2 litre dizeller ile esit klasmanda neredeyse.

Golf ise daha sessiz ve huzurlu surusu, pratiklik, ergonomi ve kalite algisi bakimindan daha ileri duzeyde olan ic mekani, 20 litre daha buyuk bagaji, kullanima bagli 0,5-1 litre daha dusuk yakit tuketimi ile degerlendirilebilir.

Tuketicinin beklentisi ne yonde ise o araci secmesi yerinde olur bence. 2 3 yil kullanilip degisilmesi dusunulen bir arac icin golf, ikinci el degerini turkiye piyasasinda daha fazla muhafaza etmesi bakimindan daha uygun. Ama uzun yillar kullanilacaksa dsg nin bozulma riski, eninde sonunda cift kavramanin degisiminin yuksek bir fiyata yapilmasi gerekliligi gibi etkenler nedeni ile astra dan biraz daha geride kaliyor.

Şunu da eklemek istiyorum. Yurt disi icin nedense dsg 1.6 dizel verilmemis bende manuel olarak karsilastirdim araclari.

http://www.zeperfs.com/en/duel5419-5983.htm

• quote:

quote:

Astra dynamic de
    serit takip
    sehirici oto fren

Şunu da eklemek istiyorum. Yurt disi icin nedense dsg 1.6 dizel verilmemis bende manuel olarak karsilastirdim araclari.

http://www.zeperfs.com/en/duel5419-5983.htm

Üst viteslerde Astra neredeyse 2 kat daha hızlı çıkmış, fren mesafesinde de hatrısayılır derece daha iyiymiş!

Bu arada Vw fabrika verisi 200km/h son sürat demiş ama gerçekte 190 çıkmış

Opel 205km/h derken gerçekte 206 yapmış!

• Parası için astra
    Geri kalan herşey için golf

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.