Şimdi Ara

Golf mü Astra mı son karar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
2.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Puhahahaha sizin koyde golf alan prestij sahibi oluyorsa demekki puahahhaahah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf torsiyon arka aks olsa da bir şekilde becermişler arabanın süspansiyon konforu ciddi çok iyi ve sessiz. Astra böyle değil, hem sert hem sesli çalışıyor yürüyen aksam. Birde Golf'ün içindeki bazı malzemeler daha iyi olabilir, bunun dışında Golf için doğru dürüst hiçbir sebep yok.

Golf'ün artılarına "prestij" yazan arkadaş için de gerçekten üzüldüm bu arada, şaka değil. Nasıl C segmentinin coca cola gibi, buzdolabı gibi, en bilinen amiyane tabirle orta malı arabasından prestij bekleyecek duruma geldi bu toplum, hep iredelenmeli bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcohol06

Golf torsiyon arka aks olsa da bir şekilde becermişler arabanın süspansiyon konforu ciddi çok iyi ve sessiz. Astra böyle değil, hem sert hem sesli çalışıyor yürüyen aksam. Birde Golf'ün içindeki bazı malzemeler daha iyi olabilir, bunun dışında Golf için doğru dürüst hiçbir sebep yok.

Golf'ün artılarına "prestij" yazan arkadaş için de gerçekten üzüldüm bu arada, şaka değil. Nasıl C segmentinin coca cola gibi, buzdolabı gibi, en bilinen amiyane tabirle orta malı arabasından prestij bekleyecek duruma geldi bu toplum, hep iredelenmeli bunlar.

Ya ben anlatamadım yada siz anlamamışsınız..Galiba siz anlamamışsınız düşüncelerimi tekrar dile getiriyorum anlamanız dileğiyle ;
    Benim " Prestij " den kastım şu , Bugün ülkemizde " Opel " in marka algısı nerede Volkswagenin marka algısı nerede ? Bakın altını çiziyorum " Ülkemizde " evet Golf avrupada sıradan halk arabası gibi görülebilir oranın şartları bunu gerektiriyor belkide.Eğer ben " Prestij " Kelimesini Bmw 1 , Audi a3 , yada mercedes a180 e karşı yazsaydım o zaman size hak verebilirdim.Ama benim gözümde Volkswagen , Opele göre Çoook ayrı bir yerde.
    Bkz:Göreceli ne demek ?

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: egitek87

Arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Araba almak zor bir tercih denekmiş onu anladım. Dediğiniz gibi net ayrımlar yok. Her arabanın kendince iyi tarafları var. Ben teknolojiye düşlün biriyim. Arabada donanım önceliğimde. Araca uzun süre binmeyi düşünüyorum. Golf çok daha kaliteli hissettiriyor. Ancak park sensörüne bile 1600 lira istediler( orijinal olan)
    Astra yeni ve garantili. Dsg ise muamma ancak sürüşü astradan daha iyi bence. sorunsuzluk ve donanım Astraya daha yakın hissettiriyor açıkçası ancak golften de vazgeçemiyorum sessiz ve daha konforlu. Offff offff

golf comfort'ta donanım yok diyenin alnını karışlarım:
    hıza duyarlı direksiyondan teyp, otomatik park freni, esp, elektronik diferansiyel kilidi, asr, msr, start-stop, otomatik klima, dokunmatik ekranlı yol bilgisayarı + teyp, soğutmalı ve kadife kaplı torpido. daha ne olsun. orjinal görsel park sensörü sadece arka istersen skoda servisinde 400 tl'ye takıyorlarmış. ön zaten gereksiz ki ben 1 sene oldu hala taktırıcam. gerçekten park sensörü güzel ama olmazsa olmaz değil. ben senin gibi eski bir golf'çü de değilim. 20 küsur senelik sürücüyüm. onca araba değiştirdim. geçen seneki %10'luk indirim kampanyası olmasa golf'ün yüzüne bakmazdım. bu kadar kampanya var bari bir görelim diye kerhen gittim, arabaya hasta oldum. eşimin ehliyeti bile yok. o bile farkı anladı. gerçekten golf'ün her tarafından kalite akıyor. 20 küsur yıldan sonra artık araba sürmek benim için bir yerden bir yere gitmek olmuştu. tekrar zevk alır hale geldim.
    astra tabii ki iyidir ama her zaman golf'ün arkasından gelir. almanya'da da böyledir, avrupa'da da, türkiye'de de. golf sadece tipe göre üretilmez. fonksiyonellik te öndedir. mesela; astra arka koltuktaki baş mesafesi eğimli yapısı sebebiyle golf'ten kötüdür.
    tabii bir de golf'ün inanılmaz adı. hb olup ta böyle satan bir araç yok türkiye'de. resmen sedan modellerle yarışıyor. açık arayla fark atıyor diğer hb'lere. şirketten bir arkadaş 2000 model golf almıştı vakti zamanında. "yahu çok eski değil mi" dedim. "golf abi" dedi eleman.

esp mi yazıyor orda? 2014 kasımdan itibaren zorunlu zaten. Bir de her araçta bulunmayan donanım gibi yazmışsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şahane anladım ne demek istediğinizi de siz hatalı yazmışsınız. Neden hatalı olduğuna dair abartı iki cümle kurayım süratle:

"Renault 12ts, Trabant'tan daha prestijlidir."
    "Dacia Sandero, Geely Echo'dan daha prestijlidir"

Bu iki cümle de, sizin yazdığınız da külliyen hatalıdır. Çünkü prestiji olmayan ürünler prestij bakımından kıyaslanmaz, prestij saygınlık demektir, prestijli ise itibar gösterilen demektir. Bu araçlara herhangi bir itibar gösterilmez, en fazla birinin kalite imajı diğerinden yüksek olur o kadar. Böyle yazsaydınız kimse sizinle ne prestiji ya diye uğraşmazdı tahminim.

Mercedes S serisinin prestiji Audi A8'den üstündür. Size göre A8 üstün olabilir. Görecelik de budur.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Dynamic astraya göre donanım yok evet. Astrayı işin içine katmasak da comfort golfe donanımlı bir araç diyemeyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Dynamic astraya göre donanım yok evet. Astrayı işin içine katmasak da comfort golfe donanımlı bir araç diyemeyiz.

niye öyle diyorsunuz ki esp varmış mesela

• Skayn kullanıcısına yanıt
    C segmentinin lideri ama ne hikmetse 6. sırada bu sene.

Golf mü Astra mı son karar

Heçbeklerin lideri diyorsan ona bir şey diyemem de c sınıfını heçbekti sedandı diye ayırmak lüzumsuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi areels -- 10 Kasım 2016; 17:55:17 >
  • Vw nin tasarimlari siradan ve bayagi. Opel astra j kasada k kasada da etkileyici cizgilere sahip. Vag in arabalari hep duz bi cizgi uzerine tasarlaniyor. Farlarla oynayarak cazibe katmaya calisiyorlar araclara. Heyecan verici bi dis tasarima sahip degiller.

Astrada imkan varsa led farlarida alin derim ben.

Golf kaliteli bi araba ama ayilip bayilcak kadar super birsey degil. Zaten halihazirda evlere senlik bi dsg si var.

Astranin motoru gercekten etkileyici. 1.3 astra j ye bindim kullandimda okadar zayif ve hantal bi araba degildi hele ki 1.5 110 luk latitude ile kiyaslayinca latitude den daha iyi bile geldi bana. Varin 1.6 dizeli en az 100 kilo hafiflemeyle siz dusunun.

Sanzimani dsg ye gore yavas olabilir ama kafa rahatligi en onemlisi bence.

Golf kotu bi araba degil. Ama dedigim gibi tasarimi siradan dizel motoru gucsuz sanziman sorunlu donanim bakimindan cimri.

Sonuc olarak astraK

• quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

niye öyle diyorsunuz ki esp varmış mesela

VW sahipleri için esp büyük nimet hocam

• 76 bin lira veriyorsun araba alıyorsun park sensörü yok
  • quote:

saydığım donanımlar asıl yekünü tutanlar. geriye sadece park-fark-yağmur sensörleri kalıyor. aslında en ucuz donanımlar. eski aracımda hepsi vardı. ama golf'teki donanımlar yoktu onda da. içlerinde aradığım park sensörü diyebilirim ki onu da zaten taktırmak çok ta zor değil. diğerleri olsa da olur olmasa da. ha bir de cruise kontrol var. eski aracımda vardı ve hiç kullanmazdım. şehir içi kullanamıyorsun, şehirler arası da kullandın mı uykun geliyor.
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Araba almak zor bir tercih denekmiş onu anladım. Dediğiniz gibi net ayrımlar yok. Her arabanın kendince iyi tarafları var. Ben teknolojiye düşlün biriyim. Arabada donanım önceliğimde. Araca uzun süre binmeyi düşünüyorum. Golf çok daha kaliteli hissettiriyor. Ancak park sensörüne bile 1600 lira istediler( orijinal olan)
    Astra yeni ve garantili. Dsg ise muamma ancak sürüşü astradan daha iyi bence. sorunsuzluk ve donanım Astraya daha yakın hissettiriyor açıkçası ancak golften de vazgeçemiyorum sessiz ve daha konforlu. Offff offff

hıza duyarlı direksiyondan teyp, otomatik park freni, esp, elektronik diferansiyel kilidi, asr, msr, start-stop, otomatik klima, dokunmatik ekranlı yol bilgisayarı + teyp, soğutmalı ve kadife kaplı torpido. daha ne olsun. orjinal görsel park sensörü sadece arka istersen skoda servisinde 400 tl'ye takıyorlarmış. ön zaten gereksiz ki ben 1 sene oldu hala taktırıcam. gerçekten park sensörü güzel ama olmazsa olmaz değil. ben senin gibi eski bir golf'çü de değilim. 20 küsur senelik sürücüyüm. onca araba değiştirdim. geçen seneki %10'luk indirim kampanyası olmasa golf'ün yüzüne bakmazdım. bu kadar kampanya var bari bir görelim diye kerhen gittim, arabaya hasta oldum. eşimin ehliyeti bile yok. o bile farkı anladı. gerçekten golf'ün her tarafından kalite akıyor. 20 küsur yıldan sonra artık araba sürmek benim için bir yerden bir yere gitmek olmuştu. tekrar zevk alır hale geldim.
    astra tabii ki iyidir ama her zaman golf'ün arkasından gelir. almanya'da da böyledir, avrupa'da da, türkiye'de de. golf sadece tipe göre üretilmez. fonksiyonellik te öndedir. mesela; astra arka koltuktaki baş mesafesi eğimli yapısı sebebiyle golf'ten kötüdür.
    tabii bir de golf'ün inanılmaz adı. hb olup ta böyle satan bir araç yok türkiye'de. resmen sedan modellerle yarışıyor. açık arayla fark atıyor diğer hb'lere. şirketten bir arkadaş 2000 model golf almıştı vakti zamanında. "yahu çok eski değil mi" dedim. "golf abi" dedi eleman.

esp mi yazıyor orda? 2014 kasımdan itibaren zorunlu zaten. Bir de her araçta bulunmayan donanım gibi yazmışsiniz

diğerleri var mı? dacia duster de var da noluyor? araç nerdeyse takla atıyor esp'yi zorlayınca.

• quote:

quote:

quote:

quote:

diğerleri var mı? dacia duster de var da noluyor? araç nerdeyse takla atıyor esp'yi zorlayınca.

diğer özelliklerin duster da olmadığını sizde biliyorsunuz. Ama golf teki donanımları sayarken esp yide yazmaniz aracin ne kadar boş olduğunun göstergesi... Kendi kendinize bunu onaylamış olmuşsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bloodletting.

76 bin lira veriyorsun araba alıyorsun park sensörü yok

Bugün genel olarak araba piyasasına baktığımız zaman Araba modellerinin bir birine üstün sağladığı bazı özellikleri vardır.Donanımı iyi olan arabanın rakibine bakıyorsunuz donanımı yok ama konforu iyi gibi şeyler.Bugün mühendisler bütün özellikleri tek bir arabaya koysalar neler olacağını tahmin edebiliyormusunuz ? Yoksa mühendislerin kafasımı çalışmıyor ne
  • 76 bin liralık bir arabada park sensörü ve hız sabitleyicinin olmaması kabul edilmez hiç fanboyluk yapmaya gerek yok Golf'ün orta donanımı bile bomboş..
  • Golf ve prestij cidden komik olmuş, bence ikisinide deneyip karar vermelisin kalite olarak aman aman bir fark yok iki aracında ikinci eli yeterince hızlı, astra daha spor golf daha konforlu bir araç, ben ikisinide denedim astra sürdükten sonra birdaha süresin geldi ama golf bende o etkiyi yapmadı, kesinlikle daha keyifli bir araç astra.

• Arkadaş Comfortline 2015 model bir Golf'te CC nasıl olmaz yahu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bloodletting.

76 bin lira veriyorsun araba alıyorsun park sensörü yok

Çakıl taşı değil 76 bin ,golf =prestij bu yuzden algı olusuyor ki gecirmasyon yapılsın.
    Olsun abi ama golf ,
    ee 76 bine park sensoru
    Aaaamaa golf prestij
    tamam o zaman alinir
    hölooggg

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

diğer özelliklerin duster da olmadığını sizde biliyorsunuz. Ama golf teki donanımları sayarken esp yide yazmaniz aracin ne kadar boş olduğunun göstergesi... Kendi kendinize bunu onaylamış olmuşsunuz.

Bence boş olsa almazdım. Boş tartışmalar bunlar. Kaç tane c sınıfı araçta elekt diferansiyel kilidi var? Ben alırken midlineda direksiyondan teyp yoktu. Olaydı onu alırdım. Sis farı hiç kullanmadığım bir donanım. Manuel klima neyime yetmemiş. Golfü kullanıp ta kalite farkını anlamayıp bana teneke yığınlarındaki ccden bahseden arabadan anlamıyordur.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.