Şimdi Ara

Golf mü Astra mı son karar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
2.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Direk astra demeyi engelleyecek yol sesi farkı var. Ama golf fe hem boş hem dsg hem 2.el derken astra alınır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • astranin (opelin) karakteristik ozelligi sert ve dinamik bir arac olmasidir. genelde ford ve vw sahibi arkadaslarim da aynisini soyluyor. ben onlarin araclarini deneyince kendimi c63 amgden s500e gecmis gibi hissediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıllık garantisi bitmiş aracı alacağınıza, 10 bin farkla garantili araç alın. Aşağıdaki sitede teknik karşılaştırmalar yapılmış. Astra en az Golf kadar sessiz. Eskide kaldı o mevzu. Lastik seçimi ve jant ebatı da bu sessizlik, konfor mevzusunda en büyük etken. Golf' te trim sesi yok diyorlar 25 bin km' de 1 yıllık passatı olan arkadaşın arabasında trim sesinden geçilmiyor. Trim sesi her araçta olur. Yol şartlarına bağlı, lastiğe bağlı, kullanıma bağlı, biraz da şans vs.

Astra

http://www.arabalar.com.tr/en-iyi-dizel-otomatik-hatchback-hangisi

• Golf astradan iyi bir araç donanımlarına bişey diyemicem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu tabloda astra tabiki. Dizel otomatik değil de benzinli düz olsa golf derdim.
  • selam
    şu şanzıman olayı olmasa golf derim ancak otomatik olacaksa ben de şimdi araç alacak olsam tam otomatik ya 308 ya da astra alırım hele benim gibi accent den sonra astraya binen insan sanki mersoya biniyormuş gibi olur herhalde
  • Arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Araba almak zor bir tercih denekmiş onu anladım. Dediğiniz gibi net ayrımlar yok. Her arabanın kendince iyi tarafları var. Ben teknolojiye düşlün biriyim. Arabada donanım önceliğimde. Araca uzun süre binmeyi düşünüyorum. Golf çok daha kaliteli hissettiriyor. Ancak park sensörüne bile 1600 lira istediler( orijinal olan)
    Astra yeni ve garantili. Dsg ise muamma ancak sürüşü astradan daha iyi bence. sorunsuzluk ve donanım Astraya daha yakın hissettiriyor açıkçası ancak golften de vazgeçemiyorum sessiz ve daha konforlu. Offff offff

• golf ve prestij???
    güldürmeyin adamı..
    golf'ün yüzü eskidi artık.astrayı yolda görünce ben bile heyecanlanıyorum.
    donanıma binilmiyor diyen arkadaşlar; sanki astra ile mercedes'i karşılaştırıyorsunuz.altı üstü golf yahu...
  • https://youtu.be/MyP1hhXc2BU

Youtube'da bulduğum bir video. Astra K sahibi olarak beni şaşırtmadı sonuç. Donanıma binmiyoruz diyen arkadaşlar varda prestije binip Astra'nın Turbo yazısını okumuşlar arkadan sadece.

Video İçeriği; Golf Tsi 1.4 157 HP (Chipbox) vs Astra K 1.4 150 HP

• quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

astranin (opelin) karakteristik ozelligi sert ve dinamik bir arac olmasidir. genelde ford ve vw sahibi arkadaslarim da aynisini soyluyor. ben onlarin araclarini deneyince kendimi c63 amgden s500e gecmis gibi hissediyorum.

2009 Focus 2 sonrasında 2011 Astra J araçlarım vardı şuan Golf 7 ve Insignia mız var dediklerinize katılıyorum.

Astra J Focus 2 den yumuşak ve sessizdi ama makyajlı Focus 3 durumu tersine çevirdi, Astra K yı da bu denklemde öne çıkar sanıyordum ama araç satışa hafif gergin ayarlarla çıktı, muhtemelen makyajla bu konuda iyileştirme yapılır.
  • Yorumları okudum. İlave olarak bazı noktalara değinmek istiyorum. Astra içeriye fazlasıyla yol sesi alıyor. Golf çok daha sessiz bir araç. Bir de özellikle sert geçişlerde, köprü birleşim yerlerinden geçerken astranın süspansiyonları çok sesli ve konforsuz hissettiriyor. Ama bunun yanında virajlarda hiç kopmayacak bir his oluşturuyor.

Ancak dizel araç alacağınız için astranın motoru golfün artılarından daha büyük bir cazibe yaratıyor. Astranın otomatik vites geçişleri biraz gecikmeli olsa da ben olsam astra alırdım.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Opel vw kadar üretim yapmıyor. Çok satacağım diye bir politikası yok opelin.

• sıfır olması ve yeni kasa olması astra için yeterli sebepler
  • Bu seçenekler arasında mantıklı olan sıfır araçtır. Oda opel astradır. Ama gerçeğe baktığınız zaman Golf astradan daha üstündür her anlamda. Gerek konfor gerek kalite. Şimdi üç beş kişi çıkıp diyece ki dsg bilmem ne ... Tanıdığım çok kişi var golf vb.. dsg araç kullanıpta 40-50 binlerde ve dsg sıkıntısız olan ve tıkır tıkır çalışan giden.

Türk insanı Dsg'yi kullanmayı bilmiyor. Açık ve net.
  • Astra formunu takip ediyorum, her alan bir sorun yaşıyor ve servis yoluna gidiyor, cannsıkıcı bir durum, Astra K daha tam oturmadı bence, golf dünyaya kanıtladı kendini

• Sıfır araç almanın keyfi pahabiçilemez...

Şaka bi'yana; donanimlı olması, sıfır olması, kasanın yeni olması ve yeni kasanın da baya güzel olması sebebiyle bence Astra

• quote:

Orijinalden alıntı: egitek87

Arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Araba almak zor bir tercih denekmiş onu anladım. Dediğiniz gibi net ayrımlar yok. Her arabanın kendince iyi tarafları var. Ben teknolojiye düşlün biriyim. Arabada donanım önceliğimde. Araca uzun süre binmeyi düşünüyorum. Golf çok daha kaliteli hissettiriyor. Ancak park sensörüne bile 1600 lira istediler( orijinal olan)
    Astra yeni ve garantili. Dsg ise muamma ancak sürüşü astradan daha iyi bence. sorunsuzluk ve donanım Astraya daha yakın hissettiriyor açıkçası ancak golften de vazgeçemiyorum sessiz ve daha konforlu. Offff offff

golf comfort'ta donanım yok diyenin alnını karışlarım:
    hıza duyarlı direksiyondan teyp, otomatik park freni, esp, elektronik diferansiyel kilidi, asr, msr, start-stop, otomatik klima, dokunmatik ekranlı yol bilgisayarı + teyp, soğutmalı ve kadife kaplı torpido. daha ne olsun. orjinal görsel park sensörü sadece arka istersen skoda servisinde 400 tl'ye takıyorlarmış. ön zaten gereksiz ki ben 1 sene oldu hala taktırıcam. gerçekten park sensörü güzel ama olmazsa olmaz değil. ben senin gibi eski bir golf'çü de değilim. 20 küsur senelik sürücüyüm. onca araba değiştirdim. geçen seneki %10'luk indirim kampanyası olmasa golf'ün yüzüne bakmazdım. bu kadar kampanya var bari bir görelim diye kerhen gittim, arabaya hasta oldum. eşimin ehliyeti bile yok. o bile farkı anladı. gerçekten golf'ün her tarafından kalite akıyor. 20 küsur yıldan sonra artık araba sürmek benim için bir yerden bir yere gitmek olmuştu. tekrar zevk alır hale geldim.
    astra tabii ki iyidir ama her zaman golf'ün arkasından gelir. almanya'da da böyledir, avrupa'da da, türkiye'de de. golf sadece tipe göre üretilmez. fonksiyonellik te öndedir. mesela; astra arka koltuktaki baş mesafesi eğimli yapısı sebebiyle golf'ten kötüdür.
    tabii bir de golf'ün inanılmaz adı. hb olup ta böyle satan bir araç yok türkiye'de. resmen sedan modellerle yarışıyor. açık arayla fark atıyor diğer hb'lere. şirketten bir arkadaş 2000 model golf almıştı vakti zamanında. "yahu çok eski değil mi" dedim. "golf abi" dedi eleman.

• Golf sınıfının yaratıcısı bir araç. Golf hakkında ilk yapılan yorum konfor ve sessiz olması.
    Bu kriterler araba almak için yeterli değildir. Güvenlik, tasarım, teknoloji,performans.... bir sürü kriter var.
    Çoğu model artık farklı kriterlerde Golf'ün önünde.
    Golf sahiplerinin bunu farketmesi neredeyse imkansızdır. Çünkü genelde Golf kullanıcıları diğer markaları takip etmeyen, otomobil konusunda bilgilenmeye kapalı kişilerdir. Gidip Golf alıp binerler ve sınıfının en iyisini kullandıkları araçlar sanırlar.Bu kötü bir şey değil.
    Marka bağımlılığıda araç alırken önemli bir kriterdir.
    Ama köprünün altından çok sular geçmiştir ve Golf sahiplerinin yukarda belirttiğim nedenlerden dolayı bunlardan pek haberi yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Golf ve prestij

Astradan daha prestijli olduğu kesin

• Trident682 kullanıcısına yanıt
    C sınıfında premiumlar hariç hiçbir aracın prestiji olamaz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.