Şimdi Ara

Golf mü i30'mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
5.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sekizkozalak

Walla hocam ne güzel özetlemişsin sağolasın.. Yazdıklarında iki şey özellikle dikkatimi çekti

1-i30 yol sesi alma olayı
    2-i30'un aslında bir dizel araç olarak alınması gerektiği

1 için bu durum can sıkıcı.. Ciddi anlamda rahatsız edici boyutta mı bilmiyorum.. Ben clio 4 'ten geçeceğim için her C sınıfı araç bana daha konforlu gelecektir ama sanırım test sürüşü yapınca daha iyi anlarım bu durumu..

2 için ise; bu, i30 dct benzinli çok yakar hiç bulaşma anlamına mı geliyor? Fabrika verisi şehir içi 7.5 lt.. Bu veri tutarsa ne ala benzinli düşünücem ama Pratikte 10'lara dayanırsa sıkıntı bnm için..

O zaman da dediğin dizel olayını düşünebilirim zira; yakında taşınıcaz ve ev-iş arası mesafe gidiş-dönüş toplam 25 km'ye çıkacak..gerçi Dizel-benzinli arasındaki 7.5 k'ya değer mi bilemiyorum..

Rica ederim. Şimdi yol sesi öyle japonlardaki gibi kulak öpen tipten değil tabi ama motor ve rüzgar izolasyonu baya iyi olunca o lastik ve asfalt sesi daha bariz ortaya çıkıyor ondan. Hep "ulan şu yol sesi de olmasaymış ne güzel olurmuş" diyorsunuz. Bu arada yazmayı unuttum i30'un koltuk döşeme kaliteleri özellikle elite donanımı, highline golften daha kaliteli. Arkası daha ferah, arka koltukları o sınıfta gördüğüm en iyi arka koltuklar. Formları, yanal destekleri, anatomileri olsun direk ön koltuklar gibiler ve çok rahatlar. Çoğu araçta tahta gibi özensiz olur arka koltuklar. Bu bakımdan arka hacmi ve arka koltukları da net bir şekilde daha iyi golften. Golfte bir şaft tüneli var sanırsın araç m3. i30 da ise sürücü orta boyluysa arkada oturan bacak bacak üstüne atabilir.

İkinci maddeye gelirsek şundan dizel diyorum. İ30 benzinli motoru bilinmiyor. Atmosferik olarak zaten tsi'ın her türlüsüne karşı kaybediyor. Turbolu motordaki yüksek torkun düşük devirde verilme olayının tadını atmosferikten alamazsınız. Aracın gitmesi için devirli sürmeniz lazım, otomatikse şanzımanın ikide bir alt vitesleri çekip motoru bağırtması demek. Bu da size yüksek tüketim demek. O yüzden tsi çok daha iyi. Ki zaten piyasada da sevilir. Hyundai atmosferik benzinlileri kimse sallamaz, gidin 1.4t astra alın çok daha iyi yaparsınız. Hyundai'nin olayı crdi motor. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama 1.2tsi gdi motordan en az 1 litre az yakar. Dizel benzinli arasındaki farka bence şundan dolayı değer; birincisi dizeli pahalı alırsınız ama ona göre satarsınız ve piyasası iyi, daha hızlı satılır. İkincisi dizel turbo motor ve hayvani tork değeri var. Eğer imkanınız olursa i30'un dizelini test edin ve o torkun sizi koltuğa nasıl yapıştırdığını görün. Dizellerin böyle bir çekme karakteri var sadece yüksek torkla da alakalı değil. Aynı tork değerindeki benzinli ve dizel araçlarda bakıyorsunuz dizelin o koltuğa yapıştırma hissi daha iyi. Bu sanırım dizel ünitelerin turbo ünitesinin de daha büyük olması kaynaklı. Düşük devirlerde asla boğulmuyor ve ekonomisi de çabası. 1.6crdi o sınıfta bluehdi dizelden sonra benim en beğendiğim motorlardan biri. Yeni opelin dizelini de denedik astrada ama ben crdi'yı daha iyi buldum tork hissi anlamında. Çekişi çok başarılı. Biz 4 kişi test ettik ona rağmen içindekileri koltuğa yapıştırıyor. Şu an hyundai'de 5-6 bin rahat indirim alırsınız. Bence biraz kendinizi zorlayın, bayileri arayıp en uygun fiyatı bulup dizel+dct style design pack i30 alın. Comfortline golf parasına, hem çok dolu hem dizel araç almış olursunuz. Renk size kalmış ama içini bej renk şeçmenizi öneririm. Cam tavanla birleşince son derece ferah bir iç mekana sahip oluyor.

i30daki cam tavan her ne kadar ses yapma problemi olabiliyor olsa da, baktığınızda göreceksiniz o sınıftaki en akıllı tavan sistemlerinden birisi. Hem tamamen cam tavan, hem de yarısı sunroof olarak açılabiliyor. Bu kombinasyonda tavanlı az araba var piyasada. Golfte 3500 para verip "panaromik cam tavan" alıyorsunuz ama adı cam tavan. Dıştan bakana cam tavan içten bildiğin 30cm açılan 90lar stayl sunroof. Adam öpüyorlar afedersiniz salağız ya biz. Bir halta da yaramıyor, anca içerisini havalandırır hafiften, ferahlık vermiyor. Ben de niyetlenirdim ama olayını gördükten sonra hayatta para vermem o küçük sunroof'a.

• bu 2 araç arasında kalsam i30u tercih ederdim
  • 69 liste fiyati değil yalnız 5 binlik indirimli fiyati i30'un bayilerin indirimini bilemiyorum.golf'un %6 indirimi var mesala tabi 31 aralık'a kadar %2 ye yakında bayiler indirim yapıyor , 71 bine golf 1.2 dsg comfortline+surus konfor paketi aldik pazartesi. i30'u incelemedim fakat leonu onerebilirim arkadasimda 2013 modeli var bir sıkıntı yasamdı simdiye kadar, ic mekan olarak golf kadar iyi degil ama 60 bine 1.2 style dsg tam anlamiyla f/p dir , leon plus veya style advenced versiyonu 65-67 ye filan alinir ki baya bir dolu hale geliyor araba.golfte cok sacma bir sistem , malesef isik gorus paketi 500 lira en azından comfortlineda standart olması lazım 70 bin veriyorsun 500 liranın derdine girecek halin yok malesef standart degil ama bu pakete ve surus konfor paketini aldınız mı cokta bir eksigi yok bana gore aracin tabi led farlar,sunroof ,jant , ısıtmalı,masajlı koltuk olsun derseniz fiyat cosuyor.
  • golf aga

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekizkozalak

quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devils_

1.2 tsi dsg leon tavsiye ederim.63 bin liste fiyati var.60 bine kadar düstüklerini duydum.Su anda f/p lideri leondur acik ve net.

Seat bayilerinin çok az indirim payı olduğunu duymuştum, zira epey süre önce ibiza için fiyat aldığımda bi zahmet 500 tl zar zor düşmüşlerdi.. 60 k gibi rakamlara gelecekse düşünülebilir elbette fakat inceldiğimde malzeme kalitesi bana çok vasat geldi, tok bir araç dğl.. İşçilik zayıf biraz takır tukur bi araba sanki.. Bilmiyorum ben mi yanılıyorum

Ben 11 bin km dir kullaniyorum.Micirli yollarda bazen ses geliyor.Bu da normal.O yollarda her aractan ses geliyor.Denedim biliyorum.Onun disinda malzeme kalitesi tokluk konusunda sorun oldugunu düsünmüyorum.Arabami elestiren insanim.Ama bu konuda hakkini yiyemem.Emin olun i30 dan hicbir farki yok.Bizim insanimizin leona b.k atmasina bakmayin.Bir resimden herseyi anlayan dehalarada bakmayin.Her arabanin illa ki kusuru vardir.

Seat forumunda 63 binlik liste fiyatini 60300 tl ye indiren arkadaslar var.Euro düstü.Ve sene sonu olduğu icin bir cok kisi uygun fiyattan teklif aldilar.Isterseniz bir arastirin derim.Karar sizin.Hakkinizda hayirlisi olsun.

• İ30 U tercih ederim diyenlerin %90 ı parası olsa gider golf alır .
    Bu yüzden 10 ayda golf 35 bin adet satılırken Türkiye'de i30 6500 adet satılmıştır .
    Golfte %6 + 1 milyar gibi bi kampanya var comfortline + sürüş konfor paketi almanızı tavsiye ederim .
    Hayranlıkla , kıskançlık çok ince 2 çizgidir .
    Önce hayranlıkla başlayan herşey bi süre ulaşamayınca kıskançlığa dönüşmeye çok yakındır .
    Hayırlı olsun şimdiden alacağınız arabanız .

• Ya arkadaşlar, ben de uzun uzun okudum veeeee finalde shadowgeist abimizin mesajına baktım. Yani onca bilgi birikimi, onca yorum hiç edilmiş, bir zahmet "shadowgesit"' in mesajını artılayın da en çok beğenenler kısmına çıksın, hiç olmazsa okuyacak insanlar bilirler konu sahibinin kim olduğunu.
  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Adam belki o konudaki soruyu ciddi sordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 2 Aralık 2015; 21:49:20 >

• Ben de Noel Baba' yım. Yaşım 40
  • quote:

Orijinalden alıntı: aalpan

Ya arkadaşlar, ben de uzun uzun okudum veeeee finalde shadowgeist abimizin mesajına baktım. Yani onca bilgi birikimi, onca yorum hiç edilmiş, bir zahmet "shadowgesit"' in mesajını artılayın da en çok beğenenler kısmına çıksın, hiç olmazsa okuyacak insanlar bilirler konu sahibinin kim olduğunu.

Arkadasim kimmisimki ben soyle bakiyim senden duyalim.

Sen beni ne kadar taniyosun da hemen kim oldugumu ogrendin terbiyesiz.

Konu disinda Geyik yapmak, ufak tefek millete takilmak arac satin almaya veya burada arac konusunda fikir edinmeye engel mi?

Allahin issizleri.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf 1.2 tsi dsg

• quote:

Orijinalden alıntı: WarsLife

Golf 1.2 tsi dsg

Eywallah hocam

• Tum yardimci olan arkadaslara tesekkur ediyorum. İyi geceler herkese.

• Bak kardeşim, normalde sakin insanımdır, sakin olmaya çalışırım.

Böyle terbiyesiz gibi abartı kelimeler kullanmamak lazım, karşındaki insana karşı nezaketi bozmadan neyse durum anlatmak lazım.

...
  • Aldıktan sonra fotoğrafları da atarsınız
  • Hocam tamam iyi guzel golf saglam kaliteli aracda artik baydi be.rakiplerinin assa kalir yani yok artik bende oyumu i30 dan yana kullaniyorum dizel almak şartiyla.

• uzun bir yolculuğa çıkacak olsam i30 la çıkmak isterim. ama kapının önünde yatan ve sabah işe gideceğim bir araç olsa golf isterim. yani demek istediğim o ki yüreğim bana i30 diyor araç gırtlak dolu dışı seni içi beni. ama mantığım ve cebim ne yazık ki das auto.

• 308

• quote:

Orijinalden alıntı: Bayer71

uzun bir yolculuğa çıkacak olsam i30 la çıkmak isterim. ama kapının önünde yatan ve sabah işe gideceğim bir araç olsa golf isterim. yani demek istediğim o ki yüreğim bana i30 diyor araç gırtlak dolu dışı seni içi beni. ama mantığım ve cebim ne yazık ki das auto.

Hocam niye uzun yolda i30 ki? Vwyi artik sevmesekte i30 a gore golf daha konforlu degil mi?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.