Şimdi Ara

Golf mü i30'mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
1
Favori
5.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    anlatmak istediğim şey i30 kullanmak isterim ancak sahip olmak istemem malum yakıt tüketimi değer kaybı vs. vw ise o kadar zevkli olmasada reşat altını piyasada. ona sahip olmak isterim çünkü mantıklı. yukarda dolu i30 ve boşline golf söz konusu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabadakimvar

Aslında mazda 3 alıcan keyfine bakıcan. eskitemezsin arabayı. Ama türkiye otomobilde öyle bir piyasa ki anlamak çok zor. 2006 yılında sıfır mazda 3 dynamic man. 1.6 105 hp aldım. İki yıl kullanarak ev için satmak zorunda kaldım. Ama ne arabaydı ya.taş gibiydi. ancak çok zarar ettirdi satarken. işte bu abuk subuk piyasa anlayışı yüzünden. Eğer mazda adam gibi bir distribütör ile işi yürütseydi yeminle söylüyorum vw hyundai türü markalar türkiyede biterdi.

mazda mı? yetersiz servisiyle, pahalı yedek parçasıyla, kalitesiz boyasıyla, yüksek yakıt tüketimiyle mazdayı asla tercih etmezdim.
  • Golfte takoz torsiyon var. Devamlı bir zıplatma, kıçı başı oynama durumu.. Ben torsiyondan hiç hoşlanmadım.. İ30 bağımsız, sürüşü çok keyifli, kazık gibi olup "ama yolu da tutuyor haaa" diyeceğime, i30 gibi bağımsız ama keyifli binmek isterim, bir torsiyonlu araç binin, bir de bağımsız, olayı hemen hissedersiniz.. Bu arada golf çok akıllıca cam tavan yapmış, Hyundai cam tavanı rezalet.. Golf mühendisleri pratik düşünmüşler, örneğin araca ne lazım, xenon far, açılmaz sağlam sunroof, kaliteli iç mekan, süper ergonomi vs.. Ama son düzenbazlığından sonra vw size hitap eder mi, güven verir mi, bir daha düşünün derim..
  • Ben 3 yıldır I30 Elite paket kullanıcısıyım. Dizel ve manuel vites. Otomatik bir araca ihtiyacımız olduğundan şu aralar golf 1.2 TSI DSG araç bakıyorum ve büyük ihtimalle de alacağım. Ama nereden nereye diyorum kendi kendime. I30 un ferahlığı, cam tavanı, geri görüş kamerası, konforu, bütün bunlardan otomatik vites için vaz geçeceğim.

Bu torsiyon çubuğu ile bağımsız süspansiyon konusunun fazla abartıldığını düşünüyorum. Eskiden Corsa arabam vardı, süspansiyonları sertti ama öyle torsiyon çubuğu yüzünden bir anormallik hiç hissetmedim. Limitlerde ve çok bozuk yollarda fark hissedilebilir belki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekizkozalak

Beyler midline plus dsg golf mü yoksa style dct i30 mu? Golf liste fiyatı 70.800, i30 69.000 tl..

Biri bomboş diğeri ise epey dolu donanıma sahip.. Henüz iki aracı da çok inceleyemedim..

Golf boş olmasına rağmen i30'a tercih edilecek kadar kaliteli mi bilemedim..

Yoksa arada büyük bi kalite farkı yok, hem daha ucuz olması hem de dolu olması nedeniyle i30'a mı koş dersiniz?

Not: dsg için uzatılmış garanti düşünebilirim, değerlendirmede dsg'yi bi kenara atın ltf

Mazda 3 düşünmez misiniz? 2014 yada 2015 70 bin tl ye power mazda 3 alınabilir, en kötü reflex donanımlı alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AreY

quote:

Beyler midline plus dsg golf mü yoksa style dct i30 mu? Golf liste fiyatı 70.800, i30 69.000 tl..

Biri bomboş diğeri ise epey dolu donanıma sahip.. Henüz iki aracı da çok inceleyemedim..

Yoksa arada büyük bi kalite farkı yok, hem daha ucuz olması hem de dolu olması nedeniyle i30'a mı koş dersiniz?

Not: dsg için uzatılmış garanti düşünebilirim, değerlendirmede dsg'yi bi kenara atın ltf

Mazda 3 düşünmez misiniz? 2014 yada 2015 70 bin tl ye power mazda 3 alınabilir, en kötü reflex donanımlı alırsınız.

Hocam 2. El olarak diyosun sanırım ama sıfır düşünüyorum ben. Sıfırda da motion donanım 75 küsür.. Bunun üzerinden hatırı sayılır bi indirim yapmazlar sanıyorum. Yoksa çok güzel bi alet.. 6 aylık bakımları olmasa bir de..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Honour81

Ben 3 yıldır I30 Elite paket kullanıcısıyım. Dizel ve manuel vites. Otomatik bir araca ihtiyacımız olduğundan şu aralar golf 1.2 TSI DSG araç bakıyorum ve büyük ihtimalle de alacağım. Ama nereden nereye diyorum kendi kendime. I30 un ferahlığı, cam tavanı, geri görüş kamerası, konforu, bütün bunlardan otomatik vites için vaz geçeceğim.

Bu torsiyon çubuğu ile bağımsız süspansiyon konusunun fazla abartıldığını düşünüyorum. Eskiden Corsa arabam vardı, süspansiyonları sertti ama öyle torsiyon çubuğu yüzünden bir anormallik hiç hissetmedim. Limitlerde ve çok bozuk yollarda fark hissedilebilir belki..

Hocam neden i30'un otomatiğini değerlndirmiyosunuz peki?

• sekizkozalak S kullanıcısına yanıt
    Düşündüm aslında fakat sıfırı çok pahalı, ikinci el alacağım her araçta şu anda kullandığım kadar temiz olmayacak. Benim aracım henüz 15 bin km de..
    Dolayısıyla aynı aracın daha kötü koşullarda olanını almak sebebiyle başka bir yöne yönelmek istedim. Birde ben yılda en fazla 6-7 bin km yapıyorum, bu sebeple benim için aracın başlıca giderleri yakıttan çok vergi, kasko, trafik sig., bakım vs.
    Dolayısıyla işletme giderlerinin düşük olması için benzinli düşük motor hacimli bir araç arayışına girdim.
  • Anladım hayırlısı olsun o zaman.. Midline plus mı düşünüyorsunuz?

• sekizkozalak S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Sürüş konfor paketli comfortline düşünüyorum.. İmkan olursa garantiyide uzatarak.
  • sürüş konfor paketli comfortline golf
  • Golf alin pişman olmazsınız konfor ve güvenlik olarak golfün yanına yaklaşamaz.

• quote:

quote:

quote:

Hocam 2. El olarak diyosun sanırım ama sıfır düşünüyorum ben. Sıfırda da motion donanım 75 küsür.. Bunun üzerinden hatırı sayılır bi indirim yapmazlar sanıyorum. Yoksa çok güzel bi alet.. 6 aylık bakımları olmasa bir de..

Motion manuel 70 bin civarında olması lazım. Aracınız varsa ciddi bir takas indirimi var şuan bir konuşup değerlendirebilirsiniz. Bakım aralıkları değişti yetkili servisler 10 ay yada 10 bin km de gelin diyorlar.

• ben i30 almıstım 1defa bıle keske golf alsaydım demedım.

ama keske paraya bıraz daha kıyıp a3 bmw mercedes alsaydım dıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NOSCE TE IPSUM -- 6 Aralık 2015; 1:59:29 >
  • Golfu yorum yazacak kadar bilmiyorum ama bir senedir i30 elit gdi kullanıyorum sıfır aldım hiç pişman değilim kesinlikle öneririm

• quote:

quote:

quote:

quote:

Motion manuel 70 bin civarında olması lazım. Aracınız varsa ciddi bir takas indirimi var şuan bir konuşup değerlendirebilirsiniz. Bakım aralıkları değişti yetkili servisler 10 ay yada 10 bin km de gelin diyorlar.

Yok hocam ben otomatik düşünüyorum o da 75 küsürlerde bütçemi aşıyo hayli ama aracım var yine de bi sorayım uğrayıp. Bakım aralıklarıyla ilgili bilgi için de tşkler bunu bilmiyodum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekizkozalak -- 6 Aralık 2015; 11:51:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: drsbk79

Golfu yorum yazacak kadar bilmiyorum ama bir senedir i30 elit gdi kullanıyorum sıfır aldım hiç pişman değilim kesinlikle öneririm

Hocam bu gdi turbo motor dğl sanırım ? Atmosferikse biraz fazla yakmıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rdmsy

Golf alin pişman olmazsınız konfor ve güvenlik olarak golfün yanına yaklaşamaz.

Gold alırsam ancak dsg midline plus'a yetiyor bütçem.. Fakat comfortline ile falan kıyaslayınca midline plus'ta işçilik anlamında bi kalite farkı var diye duymuştum.. Bu durum ne kadar doğru bilmiyorum

• Midline plus acaip boş bi donanım bence i30 iyidir.

• Sürüş kalitesi ve süspansiyon konforu sizin için önemli mi bilmiyorum ama Golf'e çok bindim sürüşü rafine, yol tutuşu iyi ama orta sertlikte bir araç. Test etmediğim ama okuduğum ve araç sahiplerinden duyduğum kadarıyla i30 süspansiyon konforu açısından daha yumuşak, yol tutuşu olarak Golf'e kıyasla biraz daha zayıf kalıyormuş. Bunların dışında gerisi donanım vs sizin tercihiniz zaten.

Saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.