Şimdi Ara

Gömlek Severler-Gömlek Önerileri-Beğenilen Gömlekler (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
681
Cevap
48
Favori
94.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: R0ME

Merhaba,

Uzun zamandır bu konuya girme fırsatım olmuyordu,hazır görmüşken bir şeyler yazayım.

Gömleklerin yıkanması;

Gömleklerinizi mümkün olduğunda aynı renklerle birlikte ve aynı tür kumaşlar ile beraber yıkamaya çalışın.Renkli gömlekler için 30 Derecenin üzerine çıkmamaya özen gösterin,gömlekler için yumuşatıcı kullanımını bir kapak daha arttırabilirsiniz.
    Düz renk beyaz gömleklerinizi 60 Derece sıcaklığına kadar yıkayabilirsiniz.Yumuşatıcı kısmına sadece bir kapak çamaşır suyu koymanız gömleklerin sararan renklerinin açılmasına yardımcı olacaktır.

Gömlek yakaları ve manşetleri terden dolayı sararıyor ise ve normal yıkama ile çıkmıyorsa Ariel Professional leke çıkarıcı kullanabilirsiniz.

Gömleklerin lekelenmesi halinde (ketçap,mayonez,hardal,şarap vs. dökülmesi durumunda) anında müdahalede bulunmayın.Sadece kuru bir peçete ile dökülen kaba pisliği alın.Islak mendil gibi şeylerle lekeyi anında çıkartmaya uğraşmayın.Leke çıkmayacağı gibi rengini de açarsınız ve makinede yıkadığınız zaman da lekenin çıkması zorlaşır.

Keten kumaş üzerine şarap gibi maddeler dökülürse hiç bir şekilde uğraşmayın.Direkt kurutemizlemeye verin.En azından gömleğinizi kurtarabilme ihtimaliniz artar.

Kurutma;

Gömleklerinizi kesinlikle ahşap askıya asarak kurutmayın.Askının değdiği yerler zamanla renk değiştirecektir.
    Plastik ve geniş omuzlu askı ile kurutma yapınız.

Direkt olarak güneş ışığı almamasına dikkat ediniz.Kumaşı sertleştirir,koyu renk kumaşlarda zamanla derideki çatlaklar gibi çatlaklar oluşmasına neden olur.

Ütüleme;

Kuruyan gömleklerinizi,ütülemeye yaka kısmından başlayınız.Yakayı önden ve arkadan ütüledikten sonra ütü masasının ön kısmına sırt-omuz bölgesini düzgünce yatırarak ütülemeye devam ediniz.
    Ardından manşetleri ütüleyin ve kol-alt dikişleri hiza alarak kolu düzgünce ütüleyin.
    Diğer kola da aynı işlemi uyguladıktan sonra ütü masasına gömleğinizin ön kısmını koyun,arka tarafından dolaşın ve tekrar diğer ön kısmına gelene kadar ütüleyin.

Ütü yaparken gömlek kumaşının kolayca açılması-ütülenmesi için fısfıs kullanabilirsiniz.Fısfıs kabının içine 1-2 kapak yumuşatıcı koyup,çalkalayın.Hem gömlekler güzel kokar,hem de kolay ütülenir.

Muhafaza-asma;

Gömlekler için kullanacağınız askıların uzun-geniş omuzlu olmasına dikkat ediniz.Kısa askılar,gömleğin omuz kısımlarını yukarı doğru çıkartır,giydiğiniz zaman hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkar.
    Uzun süre giyilmeyecek gömlekleri,kurutemizlemecilerden temin edebileceğiniz naylon poşetler içerisinde muhafaza edebilirsiniz.Hem dolabın ve odanın kokusu sinmez,hem de dolabın dış tarafına bakan kısımlarda sararma olmaz.
    Gömlek ütüsünün bozulmaması için gömleklerinizi mümkün olduğunca tekli asmaya özen gösterin.

Gömlek tavsiyeleri;

Bu yazın modası kareli kumaşlar olacak gibi.
    Eğer açık tenli iseniz beyaz,bebek mavisi,mavi,lila pembe gibi renkler hoş duracaktır.
    Boyunuz ve boynunuz kısa ise yüksek yakalı gömlekler almaktan kaçının.Hakim yakalı gömlekler iyi bir tercih olur.
    Boyunuzu biraz daha uzun göstermek için dikine-sık çizgili gömlekleri tercih edebilirsiniz.
    Gömleğin boyunun,çok uzun olmamasına özen gösterin.

Kışın ise koyu renk gömleklere yönelmek daha iyi olur.Gömlek renginizin,pantolon renginden daha açık olmasına özen gösterin.

Kilolu iseniz,yani boyunuzun son iki hanesinden daha fazla bir kiloya sahipseniz slim fit gömleklerden uzak durun.Rahat kesim-regular fit gömlekler daha iyi duracaktır.
    Üzerine ceket giymeyecek iseniz alacağınız gömlekte cep olmamasına yada iki tarafında da kapaklı cep olmasına dikkat edin.

Görmem iyi oldu.Teşekkürler.

• Ekle hocam efsane topic olur bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Güven

Bu arada Polo kampanya yapmış. 3 tane gömlek 90 TL, haberiniz olsun arkadaşlar.

Sakın ola ki alma üstad.Geçen yaz polo lakoslarda indirim vardı 25e kadar düşmüştü.2 tane aldım ilk yıkamada hemen çekti hiç memnun kalmadım.Polo bundan sonra 5 tanesi 50 lira dese bile almam.
  • Bende gömlek hastası biri olarak oduncu gömleklerine bayılırım.Markalar ise : levis,lee wrangler,zara,pull&bear,bershka,jack&jones,mavi,quicksilver kullanıyorum.Bunların dışında buralarda bulmanız çok zor olan Abercrombie,hollister,american eagle,aeropostale gibi markalarda cok iyi gömlekler yapıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: [kazuya]

Bende gömlek hastası biri olarak oduncu gömleklerine bayılırım.Markalar ise : levis,lee wrangler,zara,pull&bear,bershka,jack&jones,mavi,quicksilver kullanıyorum.Bunların dışında buralarda bulmanız çok zor olan Abercrombie,hollister,american eagle,aeropostale gibi markalarda cok iyi gömlekler yapıyor.

Benim aldıklarım nasıl hocam 5 mesaj yukarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jestia

quote:

Bende gömlek hastası biri olarak oduncu gömleklerine bayılırım.Markalar ise : levis,lee wrangler,zara,pull&bear,bershka,jack&jones,mavi,quicksilver kullanıyorum.Bunların dışında buralarda bulmanız çok zor olan Abercrombie,hollister,american eagle,aeropostale gibi markalarda cok iyi gömlekler yapıyor.

Hocam onlar orijinal degil sanirim.Yoksa tanesi 100 liradan fazla geliyor.Ha sen zaten biliyosan orijinal olmadigini gomlekler fena durmuyor hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yararli konu
  • quote:

quote:

quote:

Hocam onlar orijinal degil sanirim.Yoksa tanesi 100 liradan fazla geliyor.Ha sen zaten biliyosan orijinal olmadigini gomlekler fena durmuyor hocam.

Orjinal kendileri tommynin fabrika satış magazasindan aldım

• abi benim bir gömleğim var söylemesi ayıp yaşım 22 gömleği 13 yaşındayken aldık hala giyiyorum ya nasıl severim anlatamam turuncu kahverengi çizgili dolap gömlek kaynıyor ama ütülenince elim ilk ona gidiyor
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ne yazık ki o gömlekler orijinal değil.bilginiz olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfun000

quote:

quote:

quote:

quote:

Nerden biliyorsun?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tayfun000

quote:

quote:

quote:

quote:

Nerden biliyorsun?

Alıntıları Göster
    1-Orijinal ürünün iç etiketi o renk değildir,yazı karakterleri farklıdır
    2-Dış etiket o şekilde değildir.Abercrombie sahtesi yapılamasın diye koyu gri renkte kalın bir etiketle ürünlerini satar
    3-Amerika'dan mağazasından alıp kullandığım birçok gömleği var.Ürünlerin sezon fiyatları 80 USD indirimli fiyatlarıda 40 usd civarındadır.Dolayısıyla o fiyata satılması imkansızdır.

• Arkadaşlar selamlar
    kaliteli ve ucuz gömlekler arıyorum hangi markayı tercih etmeliyim dar fit giyerim genelde arkadaşlar bütçem max 40 tl
    rodi lcw defacto gibi yerlerden alıyorum gömleklerimi
    sizin önereceğiniz 40 tl yi aşmayacak gömlek satan mağazalar varmı böyle rodi gibi??
    sağolun şimdiden
  • bu gömlekten nerde bulabilirim american eagle sitesinde buldum resmi ama bura getirmesi 140 a geliyor.
    başka marka da önemli değil tip olarak bunu istiyorum,mavi üstün ince beyaz çizgili

Gömlek Severler-Gömlek Önerileri-Beğenilen Gömlekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi littlestewie -- 8 Mayıs 2012; 23:08:26 >
  • Bi kenara kivrilayim takip.
  • Bershka giymem ama bu gömleği hoşuma gitti.

Gömlek Severler-Gömlek Önerileri-Beğenilen Gömlekler
  • takkip
  • Bayağı bir süredir aktif değilmiş konu.Hazır yeni sezonlarda gelmişken birkaç tavsiye alalım.
  • konumuz canlanmış..

bende uzun zamandır gömlek almadım.. beğenmiyorum artık arkadaş nedne bilmiyorum.. beğendiğimin de fiyatı uçuk oluyor zaten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Oduncu gömleği akar gerisi saçma.

Aynen moruk ama ben fazla bulamıyorum ya.Bulabileceğim bol çeşit olan bir yer söyler misin ? yada site farketmez.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.