Şimdi Ara

Good Year EfficientGrip Performance vs. Bridgestone T001 Hangisi? 205/55/R16

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Peugeot 301 1.6 Hdi için lastik alacağız. Araçta 16" jant mevcut. 205/55/16 91V tercih edeceğiz.

Good Year EfficientGrip Performance ve Bridgestone T001 arasında kaldık. Fiyat olarak hemen hemen aynı maliyetle alabiliyoruz. 2016 üretim ikisi de.

Good Year için daha yumuşak daha sessiz, ıslak zeminde daha iyi yorumlarını okuyoruz.
    Bridgestone için kuru zeminde daha iyi fakat daha gürültülü şeklinde okuyoruz.

İstanbul'da kullanılıyor araç. Yani senede birkaç gün kar ancak görür. Ancak yazları kıyı şeridine ayda birkaç kez uzun yol yapılıyor. Sıcak asfalta da maruz kalınıyor.

Bu durumda hangisi tercih edilmeli? Aracın özellikleri kalitesi belli. Hangisi daha mantıklı olur biz işin içinden çıkamadık. Tavsiyelerinizi bekliyoruz.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekkral34 -- 17 Ağustos 2016; 22:09:59 >

• Egp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egp kullanıyorum, sıfırından beri yüzme effect var. Bir daha kullanmam. 3db daha gürültülü görünen t001'i ise geçen başka bir araçta kullandım, yol sesi falan almadım. Tercihim 20tl fazla verip cpc5 almak olurdu o başka.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda aracımda 4 adet EGP var, geçen hafta değiştirdim.Daha önce ER300 vardı inanılmaz ses yapıyordu.Değiştirdikten sonra dünya varmış dedim, ses falan kalmadı. Bridgestone'un tek artısı biraz daha uzun ömürlü olur ve yol tutuş bi tık daha iyidir. T001'in kullanıcı yorumlarında sesten şikayet eden çok insan vardı.
  • Aracımdaki 40 bin km deki bristone leri çıkartıp. Egp taktım.arasındaki fark anlatılmaz yaşanır derler ya o derece fark var aralarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.ERTEN -- 18 Ağustos 2016; 0:10:00 >
  • Effinnengrip alin memnun kalirsiniz ben 30 bin km yol teptim halen daha yeni takilmis gibi

• Hankook Ventus Prime 3 tercih edeceğiz gibi duruyor şu an
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tekkral34 kullanıcısına yanıt
    Yeni lastik sende dene yorum alırız
    Aracı satmasak sene sonu bende alırdın bu lastikten
    Greenwaysler var 47 bin oldu 😀

• tekkral34 kullanıcısına yanıt
    Ilk testleri gayet basarili,fiyat olarakda uygun trde.Ama islakda ozellikle aquaplaningde ortalama performans gostermis.Yinede cok cok kotu degil tabi.Pirelli Cinturato P7 Bluelarda oldukca basarili ama fiyati 190tl civarinda.

Goodyear egplerden uzun donemde memnun olmayan sayisi giderek artiyor.

Testler;
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2016-AutoBild-Summer-Tyre-Test.htm
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2016-Summer-Tyre-Market-Overview-Braking.htm

• Bugüne kadar birçok marka / model lastik kullandım. En sonki lastiğim 205/55/16 egp. Fakat birdaha takarmıyım asla. Sebebine gelecek olursak kurak memlekette yaşıyorum çok yağış yok burada. Egp'nin fren performansı ıslakta çok iyi fakat kuruda bir o kadar kötü. Bunun dışında yumuşak olmasından kaynaklı virajlarda sıkıntılı derecede yatıyor araç. Bundan önce lassat revo kullandım aynı ebatlarda. Yol tutuş ve frenajda lassa'yı fazlasıyla arar oldum. Ha şu var egp ile araca ikinci bir süspansiyon eklenmiş gibi konforlu lastik. Şu an değiştirecek olsam birdgestone re002 alırdım. İncelemenizi tavsiye ediyorum. Selamlar.

• Egp 10bin km dir kullanıyorum gayet güzel. Ses yok ve konforlu. Tavsiye ederim. T001 daha sert, yolu daha iyi tutar ama konforu egp göre zayıftır.

• bmw 320i 2001 için hangisini önerirsiniz arkadaşlar?

bayramdan sonra nasipse İstanbul-İzmir-İstanbul yapacağım, belki kısa bir Ege turu da eklenebilir, şuan kışlıklar var ve acele karar verip yazlık lastiğe geçmem lazım.

Geçen sene aldığım 1 adet 205/55/16 EGP var, hiç takmadım, bunun yanına 3 adet 2016 EGP alıp taksam mı?
  • egp kullanıyorum punto ve c4 te önceki lastiklerim çöpmüş.
  • Her iki lastiğide kullandım, şuanda EGP takılı, abartı derece de fark yok özellikle ses ve konfor konusunda, EGP ler biraz daha konforlu, fakat sert girilen virajlarda EGP nin yanağı daha fazla esniyor bu hoş bir özellik değil, EGP ler kuru zeminde de oldukça iyi yol tutuyor, EGP kuruda yol tutmuyor diyen neye göre diyor bilmek lazım, T001 ler de oldukça güzel lastik fakat yolla olan direnci EGP ye göre daha çok hissediliyor (sürtünme), ama iki lastik içinde normal kullanıcı için aman aman bir fark yok, ben olsam fiyatı uygun olanı tercih ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_alpay

Bugüne kadar birçok marka / model lastik kullandım. En sonki lastiğim 205/55/16 egp. Fakat birdaha takarmıyım asla. Sebebine gelecek olursak kurak memlekette yaşıyorum çok yağış yok burada. Egp'nin fren performansı ıslakta çok iyi fakat kuruda bir o kadar kötü. Bunun dışında yumuşak olmasından kaynaklı virajlarda sıkıntılı derecede yatıyor araç. Bundan önce lassat revo kullandım aynı ebatlarda. Yol tutuş ve frenajda lassa'yı fazlasıyla arar oldum. Ha şu var egp ile araca ikinci bir süspansiyon eklenmiş gibi konforlu lastik. Şu an değiştirecek olsam birdgestone re002 alırdım. İncelemenizi tavsiye ediyorum. Selamlar.

Insignia aracıma Potenza RE050A Ecopia lastiklerinden sonra Primacy 3 almıştım.

Genel olarak başarılı ve çok yönlü bir lastik ancak Potenza daki yüz güldüren stabilite ve tepkiler P3 de haliyle yok.

P3 lerden sonra yeni nesil Bridgestone ları ya da Continental SC ları düşünürüm muhtemelen.

• ER300'lerden sonra bir daha Bridgestone'a tövbe. ER300'lerle 80e kadar patinaj çeken aracım, GYEAF1ASM3'le dip gazda patinajsız kalkış yapıyor. GoodYear çok daha yumuşak ve konforlu bir lastik ama testlerde çabuk eridiğini okumuştum.

• quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

Merhaba arkadaşlar,

Peugeot 301 1.6 Hdi için lastik alacağız. Araçta 16" jant mevcut. 205/55/16 91V tercih edeceğiz.

Good Year EfficientGrip Performance ve Bridgestone T001 arasında kaldık. Fiyat olarak hemen hemen aynı maliyetle alabiliyoruz. 2016 üretim ikisi de.

Good Year için daha yumuşak daha sessiz, ıslak zeminde daha iyi yorumlarını okuyoruz.
    Bridgestone için kuru zeminde daha iyi fakat daha gürültülü şeklinde okuyoruz.

İstanbul'da kullanılıyor araç. Yani senede birkaç gün kar ancak görür. Ancak yazları kıyı şeridine ayda birkaç kez uzun yol yapılıyor. Sıcak asfalta da maruz kalınıyor.

Bu durumda hangisi tercih edilmeli? Aracın özellikleri kalitesi belli. Hangisi daha mantıklı olur biz işin içinden çıkamadık. Tavsiyelerinizi bekliyoruz.

Teşekkürler

ben bahsettiğin goodyear kullanıcısı olarak kesinlikle bridgeston derim. daha 2 ay önce sıfır 4 lastik aldım, 3 lastiğimde 4 tane yama var, yoldaki vida çivi vs hemen kapıyor, çok yumuşak hamur ve ayrıca yanakları çok ince ve çok yumuşak, kaldırıma asla vurmamak gerek, daha önce bridgeston kullandım. türkiye yollarına daha uygun bir yapısı var ve daha kaliteli bence, goodyear ın ıslak performansı daha iyi ama ben bir daha almayı düşünmüyorum, tavsiye de etmem. her alana vida denk gelecek diye bir kaide yok elbet ancak yumuşak hamur olması ve yanakların zayıf olması bir gerçek..

• quote:

Bugüne kadar birçok marka / model lastik kullandım. En sonki lastiğim 205/55/16 egp. Fakat birdaha takarmıyım asla. Sebebine gelecek olursak kurak memlekette yaşıyorum çok yağış yok burada. Egp'nin fren performansı ıslakta çok iyi fakat kuruda bir o kadar kötü. Bunun dışında yumuşak olmasından kaynaklı virajlarda sıkıntılı derecede yatıyor araç. Bundan önce lassat revo kullandım aynı ebatlarda. Yol tutuş ve frenajda lassa'yı fazlasıyla arar oldum. Ha şu var egp ile araca ikinci bir süspansiyon eklenmiş gibi konforlu lastik. Şu an değiştirecek olsam birdgestone re002 alırdım. İncelemenizi tavsiye ediyorum. Selamlar.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

quote:

Insignia aracıma Potenza RE050A Ecopia lastiklerinden sonra Primacy 3 almıştım.

Genel olarak başarılı ve çok yönlü bir lastik ancak Potenza daki yüz güldüren stabilite ve tepkiler P3 de haliyle yok.

P3 lerden sonra yeni nesil Bridgestone ları ya da Continental SC ları düşünürüm muhtemelen.

Yerinizde olsam bridgestone'den şaşmazdım. Conti sport contact 5'ler çalıştığım firmanın test araçlarında mevcut. Şahsen hiç beğenmedim lastikleri. Özellikle yol gürültüsü ve frenaj anlamında. Anlam veremediğim bir gariplik var. Bu arada çalıştığım firmada bridgestone lastik satışı yok. Michelin, continental ve goodyear satılıyor. Bridgestone re002 diyorum başka bişey demiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.