Şimdi Ara

Goodyear efectifgrip vs nokian wetproof (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
5.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Benim sorunum zaten mevcut lastiklerin (Bridgestone ER33) kötü olması nedeniyle aracın kolaylıkla patinaja düşmesi ya da ani bir şekilde gaza yüklenmek gerektiğinde tekerleklerin yola tutunamaması nedeniyle gavurların tork steer dediği hadiseyi yaşayıp aracın yolda yılan gibi gezinme yapması. Motor gücünü göz önüne alınca EGP'nin kesinlikle benim aracıma uygun olmadığı belli oldu.
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle size uygun değil o zaman.

Turanzalardan ben memnunum hocam aslında sizin şikayetiniz nedir

Dipnot: egp leri eski aracımda kullanıyorum. İkisine de şuan kullanıyorum yazmışım da yanlış anlaşılma olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakFasulye -- 22 Mart 2019; 14:11:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • IslakFasulye kullanıcısına yanıt
    Ben aracı öyle sert kullanan panitajla kalkan biri değilimdir ama acil bir hızlanma gerektiğinde gaza basıyorum araba resmen yolda yüzüyor. Tek tarafa çekme olayı da değil bildiğiniz yılan gibi sağa sola gidiyor. Bir defasında arabada 3 yetişkin ve az miktarda bagaj varken gaza yüklenmem gerekti direksiyonu düz tuttuğum halde araba soldaki refüje doğru kaydı. Neredeyse dümdüz yolda refüje çarpacaktım.

Zaten sert bir lastik 1 yılda daha da sertleşti. Benim araçtakiler 17 inç olduğundan ses seviyesi 71 db yani bu lastiklerde memnun olmamam için herşey mevcut.

Buradan yapılan puanlamaya bakarsanız zaten pek memnun olunacak gibi de değil.

Ben sıfır aldım aracı 1 ay önce. Bakıma soktum bir kaç gün önce araç sola kayıyordu.

Hatta diyince inanmadılar "çukura girmişsinizdir" türevi şeyler söyledi telefondaki hanım. 10 senedir gittiğim servis, ustalar biliyor titizlikle araç kullandığımı. Baktılar ve bi ayar yaptılar düzeldi hocam.

Belki size de ayar gerekir.

Patinaja düşme oranı egp de daha fazla kesinlikle önermem. Turanza'dan bile memnun değilseniz.

Dediğiniz gibi turanzada da patinaj oluyor da ben arabanın gücünden dolayı sanıyordum onu. Ama egp fena sarıyor en ufak sert gazı verdiğinizde

• Turanza zaten oldum olası sert bir lastik ama bizim yollara oldukça dayanıklı. Şu haritamızı silme olayı olmasa Conti gayet güzel lastik yapıyor aslında ama bazı şeylere tepki göstermek lazım..
  • Arkadaşlar brigestone ep150 mi.?? Continetal eco6 mi yoksa greey lassa mi.?? 185/65/14 şuan michelin energy kullaniyorum 2 yil oldu yollar bozuk tavsiyeniz ne yönde olurdu.? Fiyatlar cifti 600 tl.??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Ben sıfır aldım aracı 1 ay önce. Bakıma soktum bir kaç gün önce araç sola kayıyordu.

Hatta diyince inanmadılar "çukura girmişsinizdir" türevi şeyler söyledi telefondaki hanım. 10 senedir gittiğim servis, ustalar biliyor titizlikle araç kullandığımı. Baktılar ve bi ayar yaptılar düzeldi hocam.

Belki size de ayar gerekir.

Patinaja düşme oranı egp de daha fazla kesinlikle önermem. Turanza'dan bile memnun değilseniz.

Dediğiniz gibi turanzada da patinaj oluyor da ben arabanın gücünden dolayı sanıyordum onu. Ama egp fena sarıyor en ufak sert gazı verdiğinizde
    Yok hocam bahsettiğim yolda gezinme olayı normal sürüşte geçerli değil otobanda ellerimi bırakıyorum epey bir süre düz gidiyor.

Bahsettiğim olay araba hareket halinde bile olsa ani gazda patinaja düşme olayı. Sizin araç atmosferik motorlu ise bu kadar hissetmiyor olabilirsiniz. Turbo motorda çok belli ediyor.

İyiki burada kullanıcı tecrübelerini sormuşum o kadar para verip daha kötüsünü alsam kafayı yerdim.

• brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    Aynem bende sizin gibi düşünüyorum ve Continental lastiklerini gündemime bile almıyorum. Bundan sonra benim için yok hükmünde olan bir firma.

Yok benimki de RS

2004 civicim de egp var rs de turanzalar

Turanza dediğim gibi egp den daha iyi

Dediğim gibi o zaman, egp den sonra iyi gelmiş turanzalar bana

• nightbringer kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. ilk
    duydum.

• Genelde çoğu lastik ilk yılında iyi oluyor, sonradan sertleşiyor performansı düşüyor, bu durum konfora önem verenlerin canını sıkıyor , uzun süre iyi performans veren lastiklere yönelmek lazım, en son goodyear egp yerli 3 kanallı lastikten taktırmıştım, resmen araca süspansiyon yapmıştı memnundum ama ilk yıl sonrasında sertleşmeye başladı konfor düştü, 10 gün önce michelin primacy 4 taktırdım uzun süre sonra da aynı performansı vaad ediyor, bakalım sözünü tutabilecek mi.

• Yeni mi çıkmış bu modeller? EfficientGrip Performance ve Nokian weatherproof 2 lastiği de farklı farklı araçlarda kullandım. Konuyu açan arkadaş gerçekten bilgi almak istiyorsa başlığı daha özenli yazar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Yeni mi çıkmış bu modeller? EfficientGrip Performance ve Nokian weatherproof 2 lastiği de farklı farklı araçlarda kullandım. Konuyu açan arkadaş gerçekten bilgi almak istiyorsa başlığı daha özenli yazar.
    İkisinide almayıp michelin primacy 4 aldım 205 50 R17 93W aldım. 50 km dir kullanıyorum aracın karakteri değişti yola yapışıyor resmen ilk izlenimim çok memnuniyet verici

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reanimate -- 23 Mart 2019; 12:36:4 >
  • Arif kullanıcısına yanıt
    Merhaba, genel olarak hangisinden daha memnun kaldınız?
  • mrbwp kullanıcısına yanıt
    İkisi farklı amaçlarla üretilen lastikler. Gooduear efficientgrip performance yaz lastiği için çok çok başarılı. Weatherproof ise 4 mevsim lastikler arasında çok iyi.

• Arif kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz. Ben sizin kullandığınız lastiği WetTProof anlamışım. Ben de yazlık lastik alacağım sanırım Goodyear bir tık daha cazip geldi.

• Yazlık sıcak memleket ise efgp2
    Yağış bol, aracın arka fren kampana ise wetproof

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nokian wr d4 (kışlık) kullandık lastiğin dişleri bildiğin deforme oldu kopuyor şikayetvara bakılırsa farklı nokian modellerinde de bu sorun var ben olsam good year alırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Eray.

nokian wr d4 (kışlık) kullandık lastiğin dişleri bildiğin deforme oldu kopuyor şikayetvara bakılırsa farklı nokian modellerinde de bu sorun var ben olsam good year alırdım
    Aynı lastiği ben de kullandım, onun yanında continental ts860, goodyear ug8-9 da kullandım, nokian en iyisiydi diyebilirim.

Her markada benzer şikayetler var. Kullanım koşullarıyla ilgili olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.