Bildirim
Goodyear efectifgrip vs nokian wetproof
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Goodyear EfficientGrip sessiz,yumuşak ve tüketimi düşüren bir lastik, Nokian'da sadece kışlık A4 modelini kullandım. -
Düz Goodyear Efficientgrip olandan hiç memnun kalmamıştım. Sonradan Efficientgrip performance aldım çok iyi lastikti. -
Zaten Performance modeli yanılmıyorsam ilk versiyon Efficient ın geliştirilmişi oluyordu. -
Sessiz ve düşük tüketimli bir lastik olduğunu herkes söyleyince dikkatimi çekti biraz araştırayım dedim olumsuzluk olarak fren mesafesini uzattığı ve yol tutuşu düşürdüğü söylenmiş ama ayrıntı veren olmamış. Bu lastikten kullanıp aynı araçta başka lastikle kıyaslama şansınız oldu mu? Fren mesafesi, dayanıklılığı, zamanla sertleşmesi vs. gibi bilgiler verebilir misiniz? -
Ben eski nesil efficientgrip kullandım. 25 binde bitti hatta parçalandı. Çok yumuşak hamurlu olduğu için ömrü kısa. Sessizlik ve konfor anlamında Michelinden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Sıfır pürüzsüz asfalttan cikmayacaksan ömrü uzun olur. Çakıllı asfalta, köy yoluna da girerim dersen dayanıklı değil. -
25 bin km çok azmış, bizim şehiriçi yolları delik deşik hatta yolun neredeyse yarısında asfalt yok kilitli taş üzerinde kullanıyorum. Muhtemelen ben bu km'yi bile göremem. Peki fren mesafesi ve yol tutuş olarak neler söyleyebilirsiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 20 Mart 2019; 15:15:57 > -
Ben bu lastiği ilk çıktığında, sanırım 2011 yılında almıştım. O zaman ülkemizde ve forumda Michelin energy Saver rüzgarı esiyordu:D Herkes michelinden şaşma diyordu. Hatta bir takım aldım kullandım. Ben michelinden bu lastiğe geçtim. Bence frenleme ve yol tutuş iyiydi. Sert kullanmama rağmen hiç sorun yaşamadım. Ben sizin yerinizde olsam sanırım Nokian alırdım... -
Şu an acil bir değişim ihtiyacım yok ama mevcut lastiklerimden menun olmadığım için ses seviyesi düşük, dayanıklığı yüksek ve ıslak performansı A olan bir lastik arıyorum. Hangi lastiği araştırdıysam ses seviyesi düşük olanlarda genel bir dayanıklılık sorunu var gibi gözüküyor.
Nokian'lara hiç bakamamıştım ona da bir bakayım. Peki Nokian'da saydığım kriterlere uygun bir modelini biliyor musunuz? -
Beklentiniz pek sportif olmamalı en başta bunu belirteyim, bunun dışında en sık kullandığım diğer model Primacy3 e nazaran yüksek hızlarda daha düşük bir frekansı var, çok bariz olmamakla birlikte yarım litreye yakın yakıt avantajı da var. Sürüş kalitesi direkt daha iyi olan ise gene Goodyear ın yüksek performans modeli Asymmetric 3
Çok daha keskin direksiyon tepkisi, daha iyi tahliye ve bariz daha iyi tutunma. -
Michlen primicy 4 u 650 liraya buldum bir yerde nokian fiyatı sorarken onu alıcam -
Good year egp kullanıyorum.Hiç tavsiye etmiyorum.Vakti gelince değiştireceğim.Sıfır aracın üzerinde gelmişti. -
Asymmetric 3'ün etiket değerlerine baktım ıslak zeminde A, ses seviyesi 69 db gözüküyor. Sürüş kalitesi de iyi dediğinize göre sanırım efficientgrip'ten daha verimli olacaktır. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim aklımda ilk bu lastik olacak. -
Makyajlı Insignia turbo benzinlide kullandığım Bridgestone Potenza - Michelin Primacy 3 ve Goodyear Asymmetric 3 arasında Goodyear ın verdiği keyif başka bir boyuttaydı. Diğer Goodyear ve Bridgestone ile Michelin modellerini yine diğer kompakt araçlarımda kullanmıştım (Focus-Golf-Astra)
Asymmetric in yeni modeli çıktı; Asymmetric 5
Şuanki aracım Tucson T-GDI için ilerde düşündüğüm lastiklerden, siz de araştırın bence. -
Baktımda henüz satışa sunulmamış ama ıslak zeminde %4 daha kısa fren mesafesi vaad etmişler. Baya aklıma yattı ama piyasaya çıkıp bir test sonuçları filan yayınlansın bakalım. -
Ben hala kullanıyorum.quote:
Orijinalden alıntı: Acil Stop
Sessiz ve düşük tüketimli bir lastik olduğunu herkes söyleyince dikkatimi çekti biraz araştırayım dedim olumsuzluk olarak fren mesafesini uzattığı ve yol tutuşu düşürdüğü söylenmiş ama ayrıntı veren olmamış. Bu lastikten kullanıp aynı araçta başka lastikle kıyaslama şansınız oldu mu? Fren mesafesi, dayanıklılığı, zamanla sertleşmesi vs. gibi bilgiler verebilir misiniz?
Goodyear EGP
Sessiz ve yumuşak bir lastik.
Genel anlamda iyi hele ki yağmurda frenlemesine bayılıyorum.
Ama bir daha kullanmam çünkü araç kalkarken çok patinaja düşüyor. Özellikle yaz aylarında.
Dip gaz kullanan biri değilim belirteyim. -
EFG yaz lastiği Weatherproof dört mevsim ikisini kıyaslamak yanlış. Weather proof ile vector 4 all Season birbirinin muadili.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medvet -- 22 Mart 2019; 7:22:50 > -
Wetproof diye ayrı bir model var.quote:
Orijinalden alıntı: medvet
EFG yaz lastiği Weatherproof dört mevsim ikisini kıyaslamak yanlış. Weather proof ile vector 4 all Season birbirinin muadili. -
40 bin km iritasli veya köy yolunda da 205 55 16 Goodyear Efficientgrip kullandım. 25 bin de biten diyenler sallamış. Genel olarak memmundum. Şimdi 16 bin km 205 55 16 efficientgrip Performance serisi kullanıyorum. Daha iyi sessiz, yumuşak yol tutuş uda iyi. Su birikintisine girdiğimde kizaklamadan çıkması güzeldi.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
|
Benzer içerikler
- linea lastik basınç sıfırlama
- benzinli araca dizel yağ konursa ne olur
- 0 20 yağ ile 5 30 yağ arasındaki fark
- 2012 audi q5 2.0 tdi quattro yorum
- 1996 model opel vectra 2.0 gls nasıl
- opel mokka 2024 fiyat listesi
- agrotech araba
- dfsk e5 fiyat
- seres fiyat listesi
- fiat 600 fiyat
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X