Şimdi Ara

google-analytic sunucusuna bağlanıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son günlerde ( tam olarak ne zamandır var dikkat etmedim ) bir sayfa tam olarak açılmasına rağmen sayfa hala yükleniyor gibi gösterim aşağıda da bu başlıkta yazdığım yazı yazıyor. Mesela bakın şimdi bu mesajı yazarken doldu sanırım ve bitti gösteriyor. Yani artık o yazı çıkmıyor. Ama gitmesi baya bir zaman alıyor. Firefox kullanyorum IE de böyle bir sorun yok. sizde de varmı?

• yanlız degilsin.
    ben dahil cogu kullanıcıda bu sorun var.
    son 1 haftadır aynı sekilde.
    millet genelde youtubeye girememekten sikayetci simdilik ama googlenin da farkına varacaklar.
    google ceviri bile bazen acmıyor,otomatik tamamlama calısmıyor ve googleyi acarken bile durum cubugunda hala baglanıyor yazıyor.

googlenin websitelerine giren kişileri sayan sayac hizmetinin cıkarmıs oldugu bi sorunmus bu.
    bununla ilgili bi dokuman buldum,cözümüde verilmiş.test edip burdan paylasırım.

"Son zamanlarda DNS kullanarak dolaşanlar farkına varmıştır. Google ototmatik tamamlama çalışmıyor ve bazı sitelere yavaş giriliyor. Hatta bazı sitelere hiç erişilemiyor. DNS kullanıldığı halde yasak sitelere erişim olmuyor. Bunun sorumlusunu da biraz araştırma yaparak öğrendim. En büyük yardımcımız GOOGLE.

Google kullanıcılara ve site sahiplerine güzel iki uygulama sunuyor. Otomatik tamamlama, tüm kullanıcılar için kolaylık sağlayan bir uygulama. Google Analytics ise site sahipleri için güzel bir uygulama. Turkey Forum dahil çoğu sitede kullanılan bir uygulama. Ne iş yarar anlatmayacağım. Bunu yine google ın kendisine sorun.

Bu iki uygulama nedendir bilinmez DNS kullanıcılarına sıkıntı yaşatıyor. Google da arama yaparken aradığımız kelimeye göre otomatik tamamlama hizmeti ( clients1.google.com) devreye giriyor. DNS kullanıcılarında ise bu hizmete erişmekte zorlanıyor. Hizmetin devreye girmesi baya uzun sürebiliyor. Youtube da gezinirkende aynı durum söz konusu. Youtube da arama yaparken karşımıza çıkan otomatik tamamlama hizmeti yine google a ait. Dolayısıyla arama yaparken sorun çıkarıyor. Google Analytics içinde aynı şey söz konusu. Sitelerin bünyesinde bulunan bu script, DNS kullananlar sitelere girerken sorun yaşatıyor. Sorgusunu tamamlamada yaşadığı bu sorun yüzüne siteler ya yavaş açılıyor yada hiç açılmıyor. Youtube gibi yasak sitelerde ise DNS kullanıldığı halde TTNET in bu siteye erişim engellenmiştir yazısı çıkıyor. Youtube her iki hizmetide içinde barındıran bir site. Normal DNS ler sorgulara karşılık veremeyince TTNET in kendi DNS leri devreye giriyor. Yanlız TTNET de bu sitelere erişim yasak olduğu için DNS kullandığımız halde TTNET in uyarısıyla karşılaşıyoruz. Bu soruna doğru düzgün bir çözüm bulan yok gibi. Şu an için tek çözüm Google uygulamalarının sorgularını sorunsuz yapan DNS ler bulmak yada DNS leri iptal etmek gibi görünüyor.

Bu uygulamaların sorgularının çıkardığı sorunu Firefox kullanıcıları sol alt tarafta görebilirler. clients1.google.com yada google-anaytics sunucusuna bağlaılıyor yazısını görebilirler. Interner Explorer da bunu göstermiyor. Bu yüzden sorun yokmuş gibi algılanabilir. Diğer tarayıcılarda gösteriyormu bilmiyorum. Kullananlar buraya yazarlarsa iyi olur. "
    alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F6021464 -- 3 Haziran 2010; 1:06:04 >

• evet cözümü test ettim,sorunsuz.
    tabiki yine hosts dosyasında bi degişiklikle mümkünmüş.

"ÇÖZÜM BULUNDU

3 gündür yaşanan internet problemi sonunda açıklığa kavuştu.Sorunun google'ın ip yönlendirmesinden kaynaklandığı ortaya çıktı.
    Fazla uzatmayalım yani google sorguyu hangi ip üzerinden yapacağını bilemediğinden Google servisleri,Youtube sorunu ve açılmayan yada zor açılan site problemleri yaşanıyordu.

Ve bu konuya geçici ama mutlak bir çözüm bulundu.Google kendi servislerini düzeltene kadar bu çözüm ile sorunsuz net keyfi yapabilirsiniz

Aşağıdaki dosyayı indirin ve çalıştırın
    http://rapidshare.com/files/394567476/hosts.rar.html

bu dosya hepimizin bildiği "hosts" dosyası ancak bu youtube erişimi için değil,sadece google'ın otomatik olarak yapamadığı yönlendirmeyi manuel olarak yaptırdığımız bir dosya

Bu dosya bilgisayara yüklendikten sonra translate ,clients1 ve google-analytics problemi de,dns prolemi de ortadan kalkıyor.İstediğiniz dns'i kullanabiliyorsunuz."

alıntıdır.

hosts dosyasını indirmeden düzenlenmiş ip leri kendi hosts dosyanıza yazmak isterseniz asagıdaki ip leri kopyala yapıstır yapabilirsiniz.

74.125.43.103 youtube.com
    74.125.43.103 www.youtube.com
    74.125.43.103 www.docs.google.com
    74.125.43.103 www.clients1.google.com.tr
    74.125.43.103 www.translate.google.com.tr
    74.125.43.103 docs.google.com
    74.125.43.103 clients1.google.com.tr
    74.125.43.103 translate.google.com.tr
    74.125.43.105 www.google-analytics.com
    74.125.43.105 google-analytics.com
    66.102.9.106 youtube.com
    66.102.9.106 www.youtube.com
    66.102.9.106 docs.google.com

• evet arkadaşlar.Google otomatik tanımlama , translate problemleri 1 haftadan beri var.Bendeki youtube problemi 1 aydan beri vardı ve giremiyordum.Google sorununuda pek önemsememiştim açıkçası.yorfa arkadaşımıza verdiği bilgilendirme için teşekkürler.
  • hocam eline sağlık. akşama deniyorum. sağolasın.
  • Vodafone internet ile bugune kadar hiç girememiştim youtube'a. Host dosyasına aşağıdaki satırları ekledim şuan sorunsuz. Teşekkürler...

74.125.43.103 youtube.com  
    74.125.43.103 www.youtube.com
    74.125.43.103 www.docs.google.com
    74.125.43.103 www.clients1.google.com.tr
    74.125.43.103 www.translate.google.com.tr
    74.125.43.103 docs.google.com
    74.125.43.103 clients1.google.com.tr
    74.125.43.103 translate.google.com.tr
    74.125.43.105 www.google-analytics.com
    74.125.43.105 google-analytics.com
    66.102.9.106 youtube.com
    66.102.9.106 www.youtube.com
    66.102.9.106 docs.google.com
  • @yorfa

teşekkürler sorunlarım çözüldü ve sayfalarım da daha hızlı açılıyor artık. opendns kullanıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar yine eskisi gibi dnslede girilebiliyor. Google'ın yaptığı bir sorunmudur yoksa telekomun hıyarlığımıdır bilemiyorum ama bir şekilde giremiyoruz yinede.

google sorun'nun aşağıdaki linkte bulunan sayfada çözüm yolu var. Şuanda sorunsuz kullanabiliyorum. Ama hemen girmez ise. Browser'inizi kapatıp açın tamam olucaktır.

Google Sorun
  • arkadaşlar verdğiniz linkte host yok yenıden update edersenız sevinirim ..teşekkürler
  • Atatürkçü Düşünce Derneği, Google’da “Kemalizmin karın ağrısı” yazılarak ulaşılan sitede, Atatürk’e ağır hakaretler içeren ifadelerin yer aldığı gerekçesiyle Google hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu’na suç duyurusunda bulundu.

İlgili bilgi ve tartışmalar:

http://www.milliyet.com.tr/Guncel/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=24&ArticleID=1082058&Date=12.04.2009&b=Google%20icin%20kapatma%20talebi

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=google%27a+eri%C5%9Fimin+engellenmesi&a=td

Atatürkçü Düşünce Derneği:http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=atat%C3%BCrk%C3%A7%C3%BC+d%C3%BC%C5%9F%C3%BCnce+derne%C4%9Fi&kw=&a=&all=&v=&fd=&td=&au=&g=&p=2

google-analytic sunucusuna bağlanıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingo_disco -- 4 Haziran 2010; 14:23:06 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.