Şimdi Ara

GOOGLE (ASUS) New Nexus 7 (2013) ***ANA KONU*** (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.864
Cevap
36
Favori
72.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: macellanus

Daha öncede yazmıştım bir driver problemi var gibi duruyordu. Bugün halletim sorunu dosya transferi yapabildim.
    Daha önceden nexus 7 (2012) için root etmek için naked adb driverları yüklemiştim bu da bir şekilde nexus 7 (2013) ün MTP driver ile çakışmış. Tableti pc ye takıp tableti sistem aygıtları içerisinde aygıtı kaldır seçeneği ile sildikten (!!Önemli:yazılımı sil tickini de işaretleyip) driverı kaldırdım. Sonra tekrar tableti bilgisayara bağlayınca olay çözüldü.

Geri dönüş için teşekkürler. Bu yöntem maalesef bende çalışmıyor çünkü yazılımı sil diye bir seçenek gelmiyor. Sadece aygıtı kaldır ile yapınca da birşeye yaramıyor. Ancak bu seçeneğin olduğunu ben de hatırlıyorum. Şu anda Win7 Ent 64Bit makinamdayım. Birazdan sanal XP makinamda da deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 4 Eylül 2013; 16:41:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Daha öncede yazmıştım bir driver problemi var gibi duruyordu. Bugün halletim sorunu dosya transferi yapabildim.
    Daha önceden nexus 7 (2012) için root etmek için naked adb driverları yüklemiştim bu da bir şekilde nexus 7 (2013) ün MTP driver ile çakışmış. Tableti pc ye takıp tableti sistem aygıtları içerisinde aygıtı kaldır seçeneği ile sildikten (!!Önemli:yazılımı sil tickini de işaretleyip) driverı kaldırdım. Sonra tekrar tableti bilgisayara bağlayınca olay çözüldü.

Geri dönüş için teşekkürler. Bu yöntem maalesef bende çalışmıyor çünkü yazılımı sil diye bir seçenek gelmiyor. Sadece aygıtı kaldır ile yapınca da birşeye yaramıyor. Ancak bu seçeneğin olduğunu ben de hatırlıyorum. Şu anda Win7 Ent 64Bit makinamdayım. Birazdan sanal XP makinamda da deneyeceğim.

İşe yarayabilir, çünkü herhangi bir driver yüklenmemiş w7 lerde denedim. Hiç birinde sorun olmadı ve hepsi tanıdı. Bu arada yazılımı sil seçeneği ikinci kere kaldırmayı denediğimde geldi, belkide bir kez kaldırıp cihazı pc ye takip otomatik yüklendikten sonra ikinci kez kaldırmak istediğinizde aktive olan bir seçenek olabilir.

• Tablet çok iyi ama Amerikada vergilerle 250-260 dolar olan alete 700 lira vermek zoruma geliyor. Miiguru hakkında ne düşünüyorsunuz riske edilirmi? Stoklarda var yazıyor.
    Gümrükte takılırsa %18 vergi kesiyorlar.
  • Bazı arkadaşlar android'in bazı sürümlerinde problem olduğunu belirtmişler. Şimdi ben tablet üzerinden ilk geldiğinde güncellemeleri yapayım mı ? Yada driver konusunda sıkıntılı olanın kodunu falan verirseniz oradan bende güncellerken dikkat ederim. Gerçi macellanus (bakmadan yazdım yanlış varsa kusura bakma) bir çözüm bulmuş ama tam kesin değil galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hitokiri Battousai

Bazı arkadaşlar android'in bazı sürümlerinde problem olduğunu belirtmişler. Şimdi ben tablet üzerinden ilk geldiğinde güncellemeleri yapayım mı ? Yada driver konusunda sıkıntılı olanın kodunu falan verirseniz oradan bende güncellerken dikkat ederim. Gerçi macellanus (bakmadan yazdım yanlış varsa kusura bakma) bir çözüm bulmuş ama tam kesin değil galiba

Evet tam kesin değil bende işe yaradı sadece, ama güncelleme konusunda bence sunulan ne var ise yüklemekte fayda var diye düşünüyorum.
    Google tarafından lansmanı Daha temmuz sonunda yapılmış bir cihaz olduğu için software a bağlı sorunların çabuk bertaraf edileceğini düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: OrcWarrior

Tablet çok iyi ama Amerikada vergilerle 250-260 dolar olan alete 700 lira vermek zoruma geliyor. Miiguru hakkında ne düşünüyorsunuz riske edilirmi? Stoklarda var yazıyor.

Miiguru daki fiyat az gibi duruyor ama ilk nexus ü alırken tecrübe etmiş ve almaktan vazgeçmiştim.
    Şöyle ki kredi kartı bilgilerini girmeden cihazı alacakmıs gibi sipariş formu içinde ilerlerseniz kargo olarak iyi hatırı sayılır bir meblağ istediğini Goreceksiniz. Cihaz neredeyse İstanbul bilişim ile aynı fiyata geliyor en azindan oyle idi. bu nedenle bu sefer beklemeyip gozumu karartip ibden aldim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macellanus -- 4 Eylül 2013; 20:01:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrcWarrior

Tablet çok iyi ama Amerikada vergilerle 250-260 dolar olan alete 700 lira vermek zoruma geliyor. Miiguru hakkında ne düşünüyorsunuz riske edilirmi? Stoklarda var yazıyor.

Uzakdoğu haricindeki diğer ülkelerden ki özellikle Amerika ve İngiltere'den gelen ürünlerde hatırı sayılır bir kargo bedeli ödenmesi gerekiyor. Ebay olsun diğer siteler olsun, eğer dikkat edilirse bu açıkça da görülüyor. Çünkü bu ülkelerde, özellikle Çin'de olduğu gibi posta için herhangi bir teşvik yok.
  • macellanus kullanıcısına yanıt
    Hocam 1.nesil nexus 7 var bende o da wireless display destekliyordu... Tabletten tv'ye görüntü aktardığım var hoş bir özellik...
    Çok kullandımmı, sadece birkaç defa...
  • Sizlere birkaç sorum olacaktı... İstanbul Bilişim'den alan bayağı bir insan var anladığım kadarıyla... 775 tl nakit 32 gb için nasıl bir fiyat?
    Bir de pili ne kadar dayanıyor diye soracaktım sizlere... Dedikleri gibi 9 saati görüyor mu? Bende 1.nesil nexus7 var o genelde 5 saati falan görüyor.
    En azından bendeki öyle... Herhalde normaldir diye düşünüyorum...
  • Arkadaşlar ben şu 1-1.5 ay içinde 16 gbliğinin fiyatının istanbul bilişim de 600-650 ye dşüneceğini düşünüyorum . Öğrenciyim ve Parayı yavaş yavş biriktireceğimden 50-60 tl bile benim için baya fark ediyor Siz ne düşünüyor sunuz?
  • şu an 678 TL gözüküyor... dolar artmazzsa düşer bence de... belki birileri resmi olarak getirir...
    öğrenciye kuruş bile önemlidir... o yollardan geçtik biliriz... :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hangi tablet yaw

Arkadaşlar ben şu 1-1.5 ay içinde 16 gbliğinin fiyatının istanbul bilişim de 600-650 ye dşüneceğini düşünüyorum . Öğrenciyim ve Parayı yavaş yavş biriktireceğimden 50-60 tl bile benim için baya fark ediyor Siz ne düşünüyor sunuz?

Daha önce çok yazdım ama yine yazayım. Bu tabletin diğer ülkeleri vazgeçtim, en ucuz olan Amerika fiyatı bile 500 TL civarında. Evet öğrenci için kuruş bile önemli ama burada kuruşun hesabını yapabilecek bir durumda değiliz. Bu yüzden yu7varlak rakamlardan konuşmamız gerekiyor.
    Bu 500 TL üzerine diğer herşeyden vazgeçtim, sadece KDV ve ÖTV'yi bindirseniz bile $ kuru aşırı bir şekilde düşmedikten sonra (ki 1.9'ların altını artık zor görürüz) bu 600-650 gibi rakamlara düşmesi imkansız.
    Kendinizi buna göre motive etmeniz için yeniden yazma ihtiyacı duydum.

• Arkadaşlar tableti amazondan alan oldu mu?

Kargosu 17$ vergisi 44$ derken 600 tl ye geliyor.Fiyatı uygun sayılır.Aklıma takılan 3G filan oldugundan ekstra gümrükte ugraştırır mı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hangi tablet yaw

Arkadaşlar ben şu 1-1.5 ay içinde 16 gbliğinin fiyatının istanbul bilişim de 600-650 ye dşüneceğini düşünüyorum . Öğrenciyim ve Parayı yavaş yavş biriktireceğimden 50-60 tl bile benim için baya fark ediyor Siz ne düşünüyor sunuz?

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Resmi satışlar başladığı zaman 600-650 ye bu tableti alabileceğimizi düşünüyorum. Resmi satış rakamı 700 tl nin altında olacak diye tahmin ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acer_sahibi77

Hocam 1.nesil nexus 7 var bende o da wireless display destekliyordu... Tabletten tv'ye görüntü aktardığım var hoş bir özellik...
    Çok kullandımmı, sadece birkaç defa...

Demek ki benimle beraber aşağıda bu konuyu işleyen siteler de nexus 7(2012) in miracast desteği olmadığı konusunda yanılıyor.
    Her ne kadar Tegra 3'ün ekran aynalama özelliği varsa da Nexus 7'de tek band wi-fi kanalı var, wifi ile bağlı iken wifidirect ile görüntü aktırımı söz konusu bile olamaz. Tabi uPNP yada DLNA yı yada cihazınızı rootlayıp BBQ gibi bir programla ekran görüntüsü paylaştırmayı kablosuz görüntü aktarımı ile karıştırıyorsanız o başka.

http://phandroid.com/2012/11/19/psa-nexus-7-and-nexus-10-do-not-support-miracast-wireless-display/

http://www.dslreports.com/forum/r27773441-Nexus-10-and-7-lacks-Miracast-wireless-display

http://www.androidheadlines.com/2012/11/googles-nexus-7-and-nexus-10-dont-support-miracast.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macellanus -- 5 Eylül 2013; 14:38:05 >

Valla hocam miracast mı değil mi bilmiyorum ama widi (wireless display) olarak ben görüntü aktardım televizyona...

Wifi açıktı ve tablette seyrettiğim görüntüyü televizyona gönderdim (lg'nin bir modeli widi'yi destekliyor)...

Hatta hiç denememiştim daha önce eşim televizyon seyrediyordu baktım wireless display diye bir ikon çıktı yukarıda o parlaklık bluetooth wifi ikonlarının olduğu yerde denedim ve oldu görüntü ekrana gitti...

Bendeki nexus 7 32 gb wifi... (1. nesil) Rootlu falan değil cihazım... Wireless display diye bir şey diyor galiba... Akşama bir tekrar denerim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: acer_sahibi77

Valla hocam miracast mı değil mi bilmiyorum ama widi (wireless display) olarak ben görüntü aktardım televizyona...

Wifi açıktı ve tablette seyrettiğim görüntüyü televizyona gönderdim (lg'nin bir modeli widi'yi destekliyor)...

Hatta hiç denememiştim daha önce eşim televizyon seyrediyordu baktım wireless display diye bir ikon çıktı yukarıda o parlaklık bluetooth wifi ikonlarının olduğu yerde denedim ve oldu görüntü ekrana gitti...

Bendeki nexus 7 32 gb wifi... (1. nesil) Rootlu falan değil cihazım... Wireless display diye bir şey diyor galiba... Akşama bir tekrar denerim..

Evet, izlediğiniz bir video yada resmi gönderebilme şansınız var tabi, ancak burada direkt TV yi ikinci bir ekranmış gibi gerçek zamanlı görüntü aktarımı söz konusu. Ama tabi ilk nexus'da tecrübe etmediğim bir şey olduğu için denedikten sonra izlenimlerinizi bizimle paylaşırsanız sevinirim.

Valla video olarak denedim... Tvyi ikinci ekranmış gibi kullanabiliyormuyum onun hakkında bir fikrim yok...
    Akşama denerim... Belki de dediğiniz gibi sadece video seyretmek olanağı mı veriyor. Bilemiyorum denemem lazım.
  • quote:

Artık bayağı bir New Nexus 7 kullanıcısı oluştu. JSS15Q versiyonunu kullanan ve Nexus7'yi bilgisayarında medya aygıtı (MTP aygıtı) olarak görebilen yani tabletin içini görüp dosya alışverişi yapabilen kimler var? Kimler benim gibi driver sorunu yaşıyor? Yoksa herkes JSS15J ve öncesi romları kullanıyor ve sorun yaşamıyor da JSS15Q yapan sadece ben miyim?

quote:

quote:

Hiçbir bilgisayar ve hiçbir windows versiyonunda driver yüklenemiyor.
    "Yazılımı da sil" seçeneğinin gelmemesinin nedenini buldum. Çünkü yüklenen bir yazılım yok. Driver yüklenmediği için, kaldıracak birşey de olmadığından bu seçenek gelmiyor. Zorlama olarak birşey yükleyip, daha sonra bunu kaldırmak istediğimde geliyor.

Başka bir durum daha var. Eskiden tableti bilgisayara bağladığımda MTP aygıtı olarak bağlandı diye bir uyarı gelirdi. O uyarıya bastığımda da ayarlardan MTP veya PTP olarak seçim yapılabilen bir menü gelirdi. Şimdi ne o uyarı geliyor, nede ayarlarda böyle bir yer var. Tüm ayarları altüst ettim ama bulamadım.

Hala daha bunca kişi içerisinde, JSS15Q kullanan bir Allah'ın kulu yokmu?

• bende nexus 7 2. nesil 32 gb aldım
    almak isteyenlere fikir vermek açısından ekranı mükkemel ötesi olmuş çok keskin ve net ipad mini yalan olmuş tabii kıyaslamakta doğru olmaz tabii
    ıpad retina ile kıyaslamam gerekirse bir fark yok derim ekran ile ilgili
    en çok hoşuma giden tarafı ise hafif olduğu için bir süre sonra eliniz ağrımıyor
    performansı gayet iyi son derece akıcı tasarım eski nesile göre çok daha kaliteli duruyor
    ses konusunda dışarıya ses vermesi eski nesile göre daha iyi fakat kulaklık performansı ipad retina nın gerisinde ses amfi si koymamışlar anlaşılan yada var fakat iyi değil
    yani kulaklık çıkışı mükemmel değil
    pil ömrü ile ilgili şu anda birşey söylemek için erken
    şimdilik bu kadar
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.