Şimdi Ara

GOOGLE (ASUS) New Nexus 7 (2013) ***ANA KONU*** (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.864
Cevap
36
Favori
72.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Artık bayağı bir New Nexus 7 kullanıcısı oluştu. JSS15Q versiyonunu kullanan ve Nexus7'yi bilgisayarında medya aygıtı (MTP aygıtı) olarak görebilen yani tabletin içini görüp dosya alışverişi yapabilen kimler var? Kimler benim gibi driver sorunu yaşıyor? Yoksa herkes JSS15J ve öncesi romları kullanıyor ve sorun yaşamıyor da JSS15Q yapan sadece ben miyim?

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: macellanus

Daha öncede yazmıştım bir driver problemi var gibi duruyordu. Bugün halletim sorunu dosya transferi yapabildim.
    Daha önceden nexus 7 (2012) için root etmek için naked adb driverları yüklemiştim bu da bir şekilde nexus 7 (2013) ün MTP driver ile çakışmış. Tableti pc ye takıp tableti sistem aygıtları içerisinde aygıtı kaldır seçeneği ile sildikten (!!Önemli:yazılımı sil tickini de işaretleyip) driverı kaldırdım. Sonra tekrar tableti bilgisayara bağlayınca olay çözüldü.

Geri dönüş için teşekkürler. Bu yöntem maalesef bende çalışmıyor çünkü yazılımı sil diye bir seçenek gelmiyor. Sadece aygıtı kaldır ile yapınca da birşeye yaramıyor. Ancak bu seçeneğin olduğunu ben de hatırlıyorum. Şu anda Win7 Ent 64Bit makinamdayım. Birazdan sanal XP makinamda da deneyeceğim.

Hiçbir bilgisayar ve hiçbir windows versiyonunda driver yüklenemiyor.
    "Yazılımı da sil" seçeneğinin gelmemesinin nedenini buldum. Çünkü yüklenen bir yazılım yok. Driver yüklenmediği için, kaldıracak birşey de olmadığından bu seçenek gelmiyor. Zorlama olarak birşey yükleyip, daha sonra bunu kaldırmak istediğimde geliyor.

Başka bir durum daha var. Eskiden tableti bilgisayara bağladığımda MTP aygıtı olarak bağlandı diye bir uyarı gelirdi. O uyarıya bastığımda da ayarlardan MTP veya PTP olarak seçim yapılabilen bir menü gelirdi. Şimdi ne o uyarı geliyor, nede ayarlarda böyle bir yer var. Tüm ayarları altüst ettim ama bulamadım.

Hala daha bunca kişi içerisinde, JSS15Q kullanan bir Allah'ın kulu yokmu?

Ben kullanıyorum dostum driver konusunda herhangi bir sikinti cekmedim :-)

• Satın aldığım site 2 gün daha eklemiş stoklara gelmesine. Tam geliyor az kaldı derken 1 Haftaya çıktı yine süre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rizeli-alcatraz

quote:

quote:

Artık bayağı bir New Nexus 7 kullanıcısı oluştu. JSS15Q versiyonunu kullanan ve Nexus7'yi bilgisayarında medya aygıtı (MTP aygıtı) olarak görebilen yani tabletin içini görüp dosya alışverişi yapabilen kimler var? Kimler benim gibi driver sorunu yaşıyor? Yoksa herkes JSS15J ve öncesi romları kullanıyor ve sorun yaşamıyor da JSS15Q yapan sadece ben miyim?

quote:

quote:

Daha öncede yazmıştım bir driver problemi var gibi duruyordu. Bugün halletim sorunu dosya transferi yapabildim.
    Daha önceden nexus 7 (2012) için root etmek için naked adb driverları yüklemiştim bu da bir şekilde nexus 7 (2013) ün MTP driver ile çakışmış. Tableti pc ye takıp tableti sistem aygıtları içerisinde aygıtı kaldır seçeneği ile sildikten (!!Önemli:yazılımı sil tickini de işaretleyip) driverı kaldırdım. Sonra tekrar tableti bilgisayara bağlayınca olay çözüldü.

Geri dönüş için teşekkürler. Bu yöntem maalesef bende çalışmıyor çünkü yazılımı sil diye bir seçenek gelmiyor. Sadece aygıtı kaldır ile yapınca da birşeye yaramıyor. Ancak bu seçeneğin olduğunu ben de hatırlıyorum. Şu anda Win7 Ent 64Bit makinamdayım. Birazdan sanal XP makinamda da deneyeceğim.

Hiçbir bilgisayar ve hiçbir windows versiyonunda driver yüklenemiyor.
    "Yazılımı da sil" seçeneğinin gelmemesinin nedenini buldum. Çünkü yüklenen bir yazılım yok. Driver yüklenmediği için, kaldıracak birşey de olmadığından bu seçenek gelmiyor. Zorlama olarak birşey yükleyip, daha sonra bunu kaldırmak istediğimde geliyor.

Başka bir durum daha var. Eskiden tableti bilgisayara bağladığımda MTP aygıtı olarak bağlandı diye bir uyarı gelirdi. O uyarıya bastığımda da ayarlardan MTP veya PTP olarak seçim yapılabilen bir menü gelirdi. Şimdi ne o uyarı geliyor, nede ayarlarda böyle bir yer var. Tüm ayarları altüst ettim ama bulamadım.

Hala daha bunca kişi içerisinde, JSS15Q kullanan bir Allah'ın kulu yokmu?

Ben kullanıyorum dostum driver konusunda herhangi bir sikinti cekmedim :-)

Cevap için teşekkürler.
    Nillkin'in kılıfı geldi. Şimdi onun resimleri ile uğraşırken resim ve video klasörlerimde, Factory Imaj yükleme videolarını görünce bir şimşek çaktı. Kimsenin ağzını bıçak açmadığı, en azından bende JSS15Q var ama bu sorun yok diye yazamadığı ve bana en azından sorunu nerede arayacağım hakkında bir yol gösterilmediği için bir yerden başlamalıyım diye, bir göz attım.
    Videolarda şunu farkettim. JSS15Q yüklendikten sonra tablet açıldığında, bildirim ekranında hem USB Debugging hem de Connecting as MTP Device uyarılarını gördüm. Bu da demek oluyor ki, sorun JSS15Q'da değil. Sizin mesajınız da zaten bunu pekiştiriyor. Demek ki ya root sonrasında ya da yüklediğim bir uygulama sonucunda "Connecting as MTP Device" uyarısı gelmiyor. Wipe yapıp fabrika ayarlarına döndürmek te %99 ihtimalle sorunu çözecektir. Bunu da son çare olarak cebimde tutacağım.

• Kılıfı nerden almıştınız? Birde bu MTP konusu ile ilgili şu konuyu bir inceleyin belki bir yardımı dokunur.http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2391236

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kılıfı nerden almıştınız? Birde bu MTP konusu ile ilgili şu konuyu bir inceleyin belki bir yardımı dokunur.http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2391236

Birazdan hem resimler hem ayrıntılı bilgiler gelecek.
    MTP konusu için de teşekkürler. Müsait bir zamanımda bakacağım.
  • Mesaj 1. sayfaya da eklenmiştir. Diğer gelebilecek aksesuar tanıtımları da aynı mesaja eklenecektir.
    Aksesuar tanıtımları:

NILLKIN KILIF

Eski Nexus7'de kullandığım ve çevremdeki birçok kişiye farklı cihazlar için satın aldırdığım Nillkin kılıftan henüz bir ses seda olmadığı için tableti rahat kullanabilmek için geçici olarak piyasaya çıkan ilk kılıfı, 3 tane de ekran koruyucu ile birlikte 15,99$ ödeyerek 30 Temmuz'da satın almıştım.http://www.ebay.com/itm/321175219145?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 linkinden satın aldığım bu kılıf ve ekran koruyucular, 20 günde yani 19 Ağustos'ta elime ulaşmıştı. Ekran koruyucular, ekrana tam olarak oturmadı ve kesmek zorunda kaldık. Videolarımdan ve aşağıdaki resimlerden de görebileceğiniz üzere, bu da tablet üzerinde çok nahoş bir görüntü oluşturuyor (Burada belki aklınıza iyi yapıştırılamamış gibi bir fikir oluşabilir. Böyle bir durumun sözkonusu olamayacağını bilmenizi isterim). Kılıf ise pek kullanışlı değil. Özellikle power tuşu ve ses açma-kapama düğmeleri çok zor kumanda edilebiliyor. Kılıfı kalınlaştırması da cabası. Tüm bunları yaşamadan önce, 13 Ağustos'ta da Nillkin'in sitesinde ürünün piyasaya çıktığını görür görmez, daha önce de alışveriş yaptığımhttp://www.ebay.com/itm/271257346236?var=570177660170&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 linkinden 16,87$'a (5 Eylül itibariyle 15,87$'a gerilemiş durumda) zaten satın almıştım. Bunlar Nillkin'i daha bir heyecanla beklememe neden olmuştu. Nihayet ürün bu gün (23 günde) elime ulaştı. Hemen geçici kılıfı çıkartıp Nillkin'i taktım. Tam beklediğim gibi, Nillkin'e yakışan bir kılıf olmuş. Kapak açılıp kapanarak, tabletin ekranı da açılıp kapanıyor. Tüm kontrollere çok rahat ulaşabiliyorsunuz. Cihazın kılıfla birlikteki kalınlığı hemen hemen eski Nexus7'nin kalınlığına anca ulaşıyor. Neredeyse 15 gündür sanki başka bir cihaz kullanıyormuşum hissine kapıldım. Belki biraz aşırı bir benzetme olacak ama zaten aşık olduğum tablete yeniden aşık oldum diyebilirim. En iyisi sizi resimlerle başbaşa bırakayım:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 6 Eylül 2013; 0:08:20 >

• quote:

Bu menüyü buldum. Ayarlardan, Storage (Depolama) seçeneğini seçtiğimizde gelen ekranda sağ üst köşedeki 3 nokta üstüste'ye tıkladığımızda USB Computer Connection (USB Bilgisayar Bağlantısı) seçeneği geliyor. Burada MTP yani Medya aygıtı ve PTP yani kamera aygıtı olarak seçilebiliyor. Sorunlarımdan bir tanesi, buradaki hiçbir seçeneğin işaretli olmamasıymış. MTP yada PTP'yi işaretlediğimde USB Debug açık yani işaretli değilse sorunsuz olarak PC'den dosyalara ulaşabiliyorum.
    Asıl sorunum böylece çözülmüş oldu. Ancak şimdi başka bir sorun var. USB debug açıkken MTP çalışmıyor (PTP çalışıyor ama sadece DCIM ve Pictures klasörünü gördüğü için bir işe yaramıyor). Bakalım bunun sebebi neymiş?

• 4glisi yokmu nexus 7 v2'nin?3g-4g olmayınca kenarda duruyor alet malesef :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0je

4glisi yokmu nexus 7 v2'nin?3g-4g olmayınca kenarda duruyor alet malesef :(

Türkiye 'ye gelmedi henüz. Yurtdışında bile yeni yeni dağıtım başlamış yada başlayacak olmalıdır. 1.sayfada ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihazda hdmi çıkışı varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslanrecep

Bu cihazda hdmi çıkışı varmı ?

Slimport diye bir mevzu var onu temin ederek HDMI ile tv ya baglayabiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 6 Eylül 2013; 16:09:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslanrecep

Bu cihazda hdmi çıkışı varmı ?

Evet, Slimport Adaptör vasıtasıyla HDMI bağlantı yapılabiliyor.
  • arkadaşlar nexus7 2013 ün 2 modeli var LTE olan ne anlama geliyor o daha pahalı;?

ASUS Nexus 7 32GB LTE Android Tablet 439,00 $

Google Nexus 7 Sürüm 2 32GB WiFi Siyah 359 $

NOT: biraz araştırdım sanırım LTE Olmayan modelde 4 g yokmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spleenish -- 6 Eylül 2013; 16:19:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spleenish

arkadaşlar nexus7 2013 ün 2 modeli var LTE olan ne anlama geliyor o daha pahalı;?

ASUS Nexus 7 32GB LTE Android Tablet 439,00 $

Google Nexus 7 Sürüm 2 32GB WiFi Siyah 359 $

Google'a LTE nedir diye yazsanız direk önünüze gelecek.
    Sım kart takabiliyorsunuz ve 4G internetiniz oluyor.
  • quote:

Sım kart takabiliyorsunuz ve 4G internetiniz oluyor

TŞK LER SİM KART DERKEN TELFONDAKİ SİMKARTI TAKIP.. TELEFONDAKİ İNTERNETİ TABLETTE KULANABİLİRMİYİM?
  • quote:

Orijinalden alıntı: spleenish

quote:

Sım kart takabiliyorsunuz ve 4G internetiniz oluyor

TŞK LER SİM KART DERKEN TELFONDAKİ SİMKARTI TAKIP.. TELEFONDAKİ İNTERNETİ TABLETTE KULANABİLİRMİYİM?

Lütfen büyük harfle değil, küçük harfle yazın. Büyük harf bağırmak demektir.
    Bunun için genelde operatörünüzden ayrı bir Data hattı alırsınız. Aynı Wınn, Jet v.b. modemlere takılanlar gibi. Teorik olarak telefonda kullandığımız Sım kartlardan bir farkı yoktur.
    Sim kartınızı telefonunuzdan çıkardığınızda, telefonunuzda Sim kart yokken nasıl internetiniz olacak orasını anlamadım ama Sim kartınızı tablete taktığınız için evet tablette internetiniz olacaktır.

• quote:

Lütfen büyük harfle değil, küçük harfle yazın. Büyük harf bağırmak demektir.

pardon caps lock açık kalmış
  • güzel bir anlatım olmuş kılıf konusunda elinize sağlık. bende bakıyordum uzun zamandır. buna benzer asusun orjinal kılıfı var ama 40$ ve amazondaki yorumları çok kötü. bende araştırdıktan sonra Nillkin üzerinden karar kılmıştım. kargo ücretiyle beraber kaç dolara geldi acaba ve birde gümrükte vs bir sıkıntı yaşanır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luaz.

güzel bir anlatım olmuş kılıf konusunda elinize sağlık. bende bakıyordum uzun zamandır. buna benzer asusun orjinal kılıfı var ama 40$ ve amazondaki yorumları çok kötü. bende araştırdıktan sonra Nillkin üzerinden karar kılmıştım. kargo ücretiyle beraber kaç dolara geldi acaba ve birde gümrükte vs bir sıkıntı yaşanır mı?

Konuda yazmıştım ama sanırım gözünüzden kaçmış. Ben 16,87$'a almıştım. Şu andaysa 15,87$'dan satılıyor ve kargo ücreti yok. Bu alışverişim bana 23 günde geldi. Kargoda bu tip ürünlerde bir problem yaşamazsınız. Kılıfmış, koruyucuymuş, pilmiş, şarj cihazıymış, Power Bank'miş farketmez. Bunlarda sıkıntı yok.
  • cevap için teşekkürler, yazının hepsini okudum aslında kargonun ücretsiz olduğu dikkatimi çekmedi.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.