|
Google, Chrome'u daha da hızlandıracak iki yeni özelliği tanıttı
-
-
Bıraksın bu ayakları. Kullanıcıya zorla reklam göstermek için reklam engelleyicileri kaldırdılar. Mümkün mertebe Chromium tabanlı Chrome, Brave, Vivaldi, Opera, Edge, Thorium gibi tarayıcılardan artık uzak durulması gerek. Firefox, LibreWolf, Floorp, Zen, Tor, Waterfox gibi tarayıcıları kullanın.
-
Valla benim korkum artık chrome google öyle bir noktaya gelecek ki, şunu yapabilir. Chrome premium yapıyoruz artık normale göre reklam engelleyici özelliği gömülü, işte isterseniz de chrome premium + youtube da veriyoruz böylece youtube'da premium oluyor. Ama aylık 299 tl bunun ücreti diye böyle dayayacaklar gibime geliyor. Hatta cilalayıp parlatırlar bunu da derler ki google aramalarında google premium kullanıcıysanız çok daha iyi ve kesin sonuçları gösteriyoruz falan heriflerin ellerinde bunu yapacak güç var çünkü. Yapmamaları için de bir sebep yok tekel olmuşlar zaten. Başka tarayıcı kullanmak elbette bir çözüm ama şu da var firefox deniliyor hoş güzel bende seviyorum ancak, firefox'un gelirinin neredeyse yarısından fazlası yakını arama motorunu google kullanıyorlar diye google'dan geliyormuş. E şimdi bu adamlar ayakta kalabilmek için eli mahkum google diyebilir ki ey firefox ben bu özelliği senden kaldırmanı istiyorum işine gelirse yoksa para mara yok de haydi git de diyebilir elinde bu güç var sonuçta. Tüketici olarak malesef çok kötü bir zamandayız. Bu abonelik servisleri öyle bir noktaya geldi ki artık ben korkuyorum ki bir 3 5 sene sonra windows bile böyle olacak, aylık abonelik isteyecek abone değilseniz de kapatılamayan pencerelerde ekranda popup reklamlar gösterecek falan.
-
Şu Chrome'a oldum olası ısınamadım zaten. PC'de hep Firefox kullanıyorum bence on numara tarayıcı. Mobilde şimdilik Opera ile devam ediyorum.
-
Opera’yı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Hem Chromium tabanlı hem de Çinlilere satıldı. Güvenlik açısından çok riskli. Android’de hem Gecko tabanlı hem de veri toplamayan en güvenli tarayıcılar Waterfox, Ghostery ve Tor. Ben kendi Android telefonumda Waterfox kullanıyorum. Tavsiye ederim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Chrome'a güncelleme almasını engellemenin vakti geldi artık. C'den Update klasörünü silince daha update almıyor diye bi söylenti vardı.
-
Opera'nın durumunu biliyorum ama yıllardır alışkanlık olmuş arayüzü çok basit ve işlevsel geliyor bana o yüzden kullanmaya devam ediyorum ki öyle belli başlı siteler dışında fazla ayrıntılı kullanmıyorum. Waterfox nasıl bilmiyorum ama deneyeceğim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir yerden başlamak gerek dostum. Opera'yı bırakalı yıllar oldu. Mağazadan veri güvenliğine baktım kişi bilgileri, konum, internet geçmişi ne varsa topluyorlar. Bir an önce sil. Waterfox'u mutlaka dene.
@Sempron 3200 bence Chrome'u silmenin vakti geldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 30 Ekim 2024; 17:32:55 >
Pek izin vermedim gerekenin dışında ama farklı alternatifler denemek her zaman iyidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Beniki tarafta da firefox kullaniyorum ama sanirim google ufak da olsa yavaslatiyor gibi. Eklentilerden sanirim. Brave kullanim dedim, nitekim ucak gibi oldu ama bazi yerlerde reklam çıkınca canim sıkıldı. Firefoxa geri dondum. Yavas olsun saglam olsun
Brave filtre listesine git tümünü görüntüle de orada en aşagıda twitch youtube shorts gibi bir sürü seçenekler var onları açarsan reklamları en aza indirirsin
-
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bıraksın bu ayakları. Kullanıcıya zorla reklam göstermek için reklam engelleyicileri kaldırdılar. Mümkün mertebe Chromium tabanlı Chrome, Brave, Vivaldi, Opera, Edge, Thorium gibi tarayıcılardan artık uzak durulması gerek. Firefox, LibreWolf, Floorp, Zen, Tor, Waterfox gibi tarayıcıları kullanın. |
Valla benim korkum artık chrome google öyle bir noktaya gelecek ki, şunu yapabilir. Chrome premium yapıyoruz artık normale göre reklam engelleyici özelliği gömülü, işte isterseniz de chrome premium + youtube da veriyoruz böylece youtube'da premium oluyor. Ama aylık 299 tl bunun ücreti diye böyle dayayacaklar gibime geliyor. Hatta cilalayıp parlatırlar bunu da derler ki google aramalarında google premium kullanıcıysanız çok daha iyi ve kesin sonuçları gösteriyoruz falan heriflerin ellerinde bunu yapacak güç var çünkü. Yapmamaları için de bir sebep yok tekel olmuşlar zaten. Başka tarayıcı kullanmak elbette bir çözüm ama şu da var firefox deniliyor hoş güzel bende seviyorum ancak, firefox'un gelirinin neredeyse yarısından fazlası yakını arama motorunu google kullanıyorlar diye google'dan geliyormuş. E şimdi bu adamlar ayakta kalabilmek için eli mahkum google diyebilir ki ey firefox ben bu özelliği senden kaldırmanı istiyorum işine gelirse yoksa para mara yok de haydi git de diyebilir elinde bu güç var sonuçta. Tüketici olarak malesef çok kötü bir zamandayız. Bu abonelik servisleri öyle bir noktaya geldi ki artık ben korkuyorum ki bir 3 5 sene sonra windows bile böyle olacak, aylık abonelik isteyecek abone değilseniz de kapatılamayan pencerelerde ekranda popup reklamlar gösterecek falan.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X