Şimdi Ara

Google, Chrome'un en büyük reklam engelleyicilerinden birini kaldırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Google, Chrome'un en büyük reklam engelleyicilerinden birini kaldırıyor
    Aklınıza gelebilecek her kategoriden yüzlerce uygulama barındıran Google Chrome, bildiğiniz gibi kendisine rakip olanlarla arasına büyük bir mesafe koymayı başardı. Ancak bu olurken, Google'ın reklam engelleyicilere karşı mücadelesi sürüyor. Şimdi de bu önlemler Eklenti Mağazası'na da taşınıyor. Arama devi, yeni bir güncelleme ile en popüler reklam engelleyicilerinden birini kaldırıyor.

Reklam engelleyicileri sınırlıyor

Kaçıranlar için Google, reklam engelleyicilerin çalışma şeklini değiştirebilecek Manifest V3 eklenti kurallarına geçiş yapmaya başladı. Bu güncelleme, uzantıların gizliliği, güvenliği ve performansını iyileştirmeyi amaçlıyor olsa da, reklam engelleyicilerin etkinliğini sınırlandırıyor. Bu değişiklikten ilk etkilenen isimse, en popüler eklentilerden biri olan uBlock Origin olacak.

Raporlara göre uBlock Origin'in Chrome'da 30 milyondan fazla kullanıcısı var ve yeni tarayıcı eklenti kurallarına geçiş yapmasıyla birlikte uBlock Origin desteğini sonlandıracak. Bu yazının yazıldığı tarih itibarıyla da eklenti halen çalışıyor, ancak yakında Chrome güncellemeleri tarafından otomatik olarak devre dışı bırakılacak. 

Ayrıca Bkz.Made By Google 2024 etkinliği nasıl izlenir? İşte tanıtılacak cihazlar

İlginç bir şekilde Google bu konuda bir açıklama yaptı. Diğer tarafta Google'ın Manifest V3 desteğine geçmesinin tamamen reklam engelleyicilerden kaynaklandığı söylenemez. Ancak bu hamle, şirketin bu yöndeki kararlarına yardımcı olmuş gibi görünüyor. uBlock Origin'e gelirsek, eklentinin halihazırda Firefox, Edge, Opera gibi diğer Chromium tabanlı tarayıcılarla çalıştığını hatırlatalım. 

Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/99845/google-puts-one-of-chromes-biggest-ad-blockers-on-the-chopping-block/index.html

• Yıllardır Firefox kullanırım, alışkanlıktan Chrome aşırı popülerleştiğinde de geçmemiştim. İyi ki geçmemişim, Google web piyasasını tekeline bağlayıp istediği gibi boru öttürme peşinde.

Firefox'un Chromium altyapısını kullanmaması, açık kaynaklı olması ve Mozilla'nın bağımsız bir kuruluş olması sebebiyle şu an en mantıklı seçimlerden.

• Chromiumdaki tekelleşmeyi şirket çıkarları için kötüye kullanmak, firefoxa buyrun boşverin bunu.
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    Firefox mu opera mi?
  • Lite versiyonu çalışıyor olması lazım. Ayrıca eklentisiz şekilde de engellemek için nextdns kullanabilirsiniz.
    Ayrıca masaüstü ve mobil için uygulama üzerinden çalışan adguard var.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Google tarafından insanları dinleyerek gösterilen reklamları kapatın bence :)

TeknoDestekyoutube
    Chrome Gelişmiş Reklam Gizliliği Ayarları Nasıl Yapılır? TELEFONUMUZ DİNLENEREK Mİ REKLAM GELİYOR
    https://www.youtube.com/watch?v=hjLZ9QgSuFc

• Başka tarayıcı mı yok? Kaç yıldır Chrome kullanıyordum ama hemen değiştiririm.
  • Brave kullanıyorum, memnunum, tavsiye ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Chrome'da Çıkan Reklamlar?!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şu an Yandex kullanmaya başladım.tekmeyi en başta ben sana çakarım . siftah benden olsun.
  • Şu Chrome a oldum olası ısınamadım ne mobilde ne pc de. Firefox kullanıyorum gayette işimi görüyor eksikleri var tabi ki ama yetiyor. Opera ile iyi bir ikili oluyorlar ama illa eksik olursa Edge zaten sistemde var yani kısacası Chrome a gerek yok.
  • Manifest V3 sebebiyle Chromium tabanlı tüm tarayıcılarda reklam engelleyiciler etkisini yitirecek. Reklamsız internet istiyorsanız artık tek alternatif Firefox gibi gözüküyor.
  • chrom, mail adresime girdiğimde kullanıyorum başka da bir işe yaramıyor... fire fox da reklam engelleyici şuanda youtube da çalışmakta

• Brave, Yandex gibi tarayıcılar da Chromium tabanlı haberiniz olsun 😄

DNS üzerinden reklam engelleme uBlock kadar etkin olmuyor. Sadece reklamın olduğu öğe boş gözüküyor.
  • Mobilde opera kullanıyorum, masaüstünde de 2. tarayıcım. Emin olun ublock operada ayar yapmadan daha verimli çalışıyor.

Firefox mobilde eklenti kullanılabilmesi de avantaj. Chrome bu gidişle kendi ayağına sıkar.

• Uzun süredir bunu nasıl görmezden geldiklerini sorguluyordum, kapitalizm yine gerekeni yapmış. Alternatiflere yönelelim.

• iNFeRNuS kullanıcısına yanıt

Onlar gerekeni yapıyorsa biz neden gerekeni yapmayalım değil mi?

• İlk başlarda Firefox kullanıyordum, sonraki yıllarda android telefonlarla filan senkron kolay olsun problem çıkmasın diye Chrome'a geçmiştim. Şimdi ise Firefox'a geri döneceğim gibi gözüküyor.
    İnternette reklam engelleme benim için çok önemli, sitelerdeki reklamlar aşırı can sıkıcı ve dikkat dağıtıcı bir hale geldi. Reklam konusunda Chrome baskı yaparsa bu şekilde, direk düşünmeden değiştiririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The DayDreamer -- 12 Ağustos 2024; 19:31:47 >
  • karbon12 K kullanıcısına yanıt
    brave de chromium tabanlı yüksek ihtimalle firefox tarayıcıya geçmezsen ublock kullanamayacaksın.
  • halocanaydin kullanıcısına yanıt
    Tabiki Firefox
  • Firefox kullanın chromium tarayıcıları bırakın rahat edin.
  • Google'ın kullandığım bir tek gmail servisi kaldı. Canıma tak etse de iCloud mail'e geçsem diye bekliyorum...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.