Şimdi Ara

Google Fotoğraflar'ı inceliyoruz 'Sınırsız, ücretsiz fotoğraf yedekleyin'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
3.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gmail, Google Drive ve Haritalar, bunlar günümü kolaylaştıran olmazsa olmazlarım. Google Fotoğraflar ise keşke daha önce kullanmaya başlasaymışım dediğim, sınırsız bir fotoğraf, video barındırma servisi.

Test edeceğimiz fotoğrafları çeken ve kullanacağımız telefon GM 6D, Android One programındaki bir telefon olmasına gerek yok, hatta telefon iOS’lu da olabilir, marketten erişebileceğiniz temel bir uygulama zaten.

Uygulamaya girerken fotoğrafları orijinal halleri ve boyutlarıyla mı, ki 15GB’lık bir alan sunuyor, yoksa kendi sıkıştırma algoritmasıyla sınırsız bir şekilde depolamak isteyip istemediğinizi soruyor. 16MP’e kadar fotoğraf ve 1080P’ye kadar video destekli ki fotoğraf olarak zaten 16MP üstünü görebileceğiniz pek telefon yok, trend düşük ışık performansı daha başarılı 12MP sensörlerden yana.

Sıkıştırma deyince gözünüz korkmasın, Google’ın özel sıkıştırma algoritması özellikle de bu hizmeti telefonundan çektiği fotoğrafları depolamak, korumak isteyen biri için hayli verimli çalışıyor. Şunu belirtmek lazım, fotoğraf siz fotoğrafı yükledikten sonra sıkışıtırılıyor, yani siz tam boyutuyla yüklüyorsunuz. Elimizdeki fotoğrafı örnek alalım, GM 6D ile çektiğim, ışık dengesi, kontrastı, netliği bir fotoğraf, 4160x3120 çözünürlüğünde ve boyutu 3.2MB civarında. Bunu Google Fotoraflar’dan özellikle yükleyelim, özellikle diyorum zira isterseniz çektiğiniz tüm fotoğrafları mesela yalnızca telefonu şarj ederken veya dolaşımdayken gibi şartlarla da otomatik yedekletebiliyorsunuz.

Şimdi de yerel olanını silip Google Fotoğraflar’dan sıkıştırılmış olanına göz atalım. Fotoğrafta çözünürlük anlamında bir fark yok, ne yüklediysek yok. Fotoğrafın detay kalitesinde ise bir fark yok desem yeridir, bir tek karanlık yerlerde çok ufak bir farklılık var ama bu fotoğrafa %75’ten fazla yaklaştığımda görebildiğim, fark etmesi hayli zor bir fark. Fotoğrafın boyutu ise 3.2MB’dan 2MB’a düştü, bu da %46, yani yarı yarıya bir fark anlamına geliyor, etkileyici doğrusu.

Konuyu toparlayalım, Google Fotoğraflar neredeyse kayıpsız bir şekilde, %50’ye varan oranlarla, sınırsız bir depolama alanı sunan ücretsiz bir hizmet. Farklı farklı telefonlar kullanıp, telefon değiştirmeydi, arızaydı şuydu buydu diye kaybettiğim fotoğraflara şimdi üzülüyorum doğrusu. Ülkemiz data paketleri dahilinde bu sıkıştırma işleminin telefon içerisinde yapılabilmesini isterdim doğrusu, isterse yavaş olsun, telefon yorulsun ama yükleme de kotadan gittiğinden daha az veri tüketebiliyor olmak güzel olurdu.

Bu bir tarafa, önemli ya da önemsiz, fotoğraflarınızı otomatik depolamak, güvenceye almak istiyorsunuz, Google Fotoğraflar, telefonunuzda yer kalmadı, silmek de istemiyorsunuz, depolayıp telefondakini silmek için Google Fotoğraflar, gelmiş geçmiş tüm fotoğraflarınızı görmek istiyorsunuz, yine Google Fotoğraflar. Uzun lafın kısası, bu da benim olmazsa olmazlarımdan olmayı başardı.

• Tam 3 yıl önce gerçekleşen, ünlülerin iCloud'daki malum fotoğraflarının sızdırılması olayının bir benzerinin bir daha gerçekleşmemesi için bir neden yok. Ayrıca yüklenen fotoğrafların izinsiz olarak reklam amacıyla kullanılması ve alınıp satılması olasılığı da her zaman var. O yüzden bulut hizmetleriyle çalışan uygulamalara fotoğraf neyin yedeklemeye hiç sıcak bakmıyorum. Özel eşyayı sokağın ortasına bırakmak gibi resmen.
    Google fotosa attiginiz fotograflari kullanma hakkini googlea vermis oluyorsunuz, dolayisiyla ordaki resimlerin sahibi google olmus oluyor. Google herhangi bir fotografi reklam amacli kullanabilir veya bir reklam sirketine satabilir. Birgun biryerde resminizi gorurseniz ve bundan rahatsiz olursaniz buna karsi yapacak hicbirseyiniz yok. Her bedava hizmetin arkasinda bilgi veya icerik satisi vardir ve bundan para kazanir sirketler. Yani bedava kimse bir hizmet vermez. Tek olumsuz yanida bu, zaten es gectiginiz icerigini okumadiginiz sozlesme bolumunu okuyacak olursaniz uygulamayi eksiyen bir mideyle kullanmaya baslarsiniz.
  • Bu testin aynısını bende yapmıştım. Orijinal resim ile yedeklenmiş resmi uhd tv de baya test ettim. İki resim arasında defalarca gidip geldim ve bana göre bir fark olmadığını gördüm. Aynen yazıda da anlatıldığı gibi mb olarak düşüyor yedeklenmiş resimdeki boyut. Sonuç olarak ben de bu testten sonra sınırsız yedekleme yüksek kaliteyi seçtim.

• zaten biliyor ve kullanıyorduk.

• Video gerçekten çok kaliteli lakin, uygulamanın güzel özelliklerine veya kötü yanlarına ğek değinilmemiş. Kendi açımdan değerlendirecek olursam ben uygulamada bulunan binlerce fotoğraftan istediğimi kolayca bulabiliyorum. Mesela araba yazdığımda sadece arabanın olduğu fotoğraflar çıkıyor. Deniz yazıyorum deniz fotoğrafları. Aynı google da arama yapar gibi çok rahat. Aynı zaman da çektiğiniz güzel fotoğrafları algılayıp üstüne efekt uygulayabiliyor veya gittiğiniz bir yerde çektiğiniz foto ve videoları film haline getirebiliyor ve bunların hepsini otomatik olarak yapıyor.

Benim tek sevmediğim yanı düzgün bir albüm sistemi yok çöplük gibi oldu resmen ama arama yaparak biraz filtreleyebiliyorum.

• Nasıl yani şimdi bu fotoğraflar denen şeye istediğim kadar foto video film atabilirim 15gb siniri yok drive gibi ? Öyle mi ?
  • Mianfei kullanıcısına yanıt
    Ben 2014 den beri kullanıyorum ve binlerce fotoğraf birikti. Google ın böyle birşey yapmasının sebebi ise yüklediğimiz fotoğrafları yapay zeka araştırmalarında kullanıyor olması ama işe de yarıyor. Örnek araba yazdığımda, arabanın camı bile gözükse anlayabiliyor. Yani bir fotoğraf arıyorsunuz diyelim yaklaşık tarihini hatırlayamıyorsanız resimdeki bir objeyi veya fotoğrafda bulunan birinin ismini yazmanız yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su meretin ne kadar onemli oldugunu bilgisayarim calindiginda ve hdd bozuldugunda anladim. Tum fotograflarim gitti derken megerse google drive surekli yedekleme yapiyormus resmen hayat kurtardi.

Suan yedek hdd halen var ancak ozellikle yinede drive yukluyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet kullaniyoruz gayet iyi

• Google fotosa attiginiz fotograflari kullanma hakkini googlea vermis oluyorsunuz, dolayisiyla ordaki resimlerin sahibi google olmus oluyor. Google herhangi bir fotografi reklam amacli kullanabilir veya bir reklam sirketine satabilir. Birgun biryerde resminizi gorurseniz ve bundan rahatsiz olursaniz buna karsi yapacak hicbirseyiniz yok. Her bedava hizmetin arkasinda bilgi veya icerik satisi vardir ve bundan para kazanir sirketler. Yani bedava kimse bir hizmet vermez. Tek olumsuz yanida bu, zaten es gectiginiz icerigini okumadiginiz sozlesme bolumunu okuyacak olursaniz uygulamayi eksiyen bir mideyle kullanmaya baslarsiniz.

• Ben kişisel onedrive hesabıma depoluyorum. Google fotorafları tam olarak çözememiştim. Şimdi onu deneyeceğim.

Teşekkürler

• Yillarca kullanamadigim, Arsiv bolmu geldikden sonra kullanabildigim güzel bir program.

Hala albumleri alfabeye göre siralamama gibi basit özellikler yok ve herkes sikayetci bu durumdan. Hic de gelistirilmiyor.

DSLR ile cektigim fotograflari atip, arsiv e gonderiyorum ve album yapiyorum. Aramalarda album cikiyor ve fotograflar pis pis her yerde gorunmuyor.

Telefon ile cektiklerimi ise, ilk acilan pencerede tutuyorum. Yedekliyorum, videolar haric. Fakat en sonki kullandigim mevcut telefondaki fotograflarida hafiza da tutuyorum ki internetsiz alanda da bakabiliyim.

Yanlis bir bilgiyi duzeltiyim:

"Yalnızca telefonu şarj ederken veya dolaşımdayken gibi şartlarla da otomatik yedekletebiliyorsunuz"

şarj ederken özelligi kaldirildi, belki eski surumdesiniz hala o yuzden sizde gozukuyordur. Artik WIFI ye baglandiginiz anda yedeklemeye hemen basliyor. O yuzden ben sync yi kapali tutuyorum, arada bir acip guncellestiriyorum ve tekrar kapatiyorum. Cözümü su anda b:oyle buldum, istemedigim seyleri göndermesini engelliye biliyorum bu sayede de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AytacFx -- 4 Eylül 2017; 8:45:36 >

• Mevcut durumda orjinal olarak yüklenmiş fotoğrafları nasık sıkıştırılmış hale getirebiliriz? İndirip tekrar mı yüklemek gerekiyor, yardımcı olur musunuz?
  • Buradaki tek sıkıntı bence harici diskimde bulunan fotograflar klasörünü klasör olarak upload etmemesi :/ fotografları sınırsız ve kaliteli bir şekilde upload ediyor tamam ama klasör klasör ayıramıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoxiDogi

Ben 2014 den beri kullanıyorum ve binlerce fotoğraf birikti. Google ın böyle birşey yapmasının sebebi ise yüklediğimiz fotoğrafları yapay zeka araştırmalarında kullanıyor olması ama işe de yarıyor. Örnek araba yazdığımda, arabanın camı bile gözükse anlayabiliyor. Yani bir fotoğraf arıyorsunuz diyelim yaklaşık tarihini hatırlayamıyorsanız resimdeki bir objeyi veya fotoğrafda bulunan birinin ismini yazmanız yeterli.

Kullansın isteseler bende verirdim. Sağol şimdi yıllardır depoladıklarımı oraya atacağım. Pcden atabilir miyim ?
    Birde video uzunluğu sınırı var mı acaba ? Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mianfei -- 4 Eylül 2017; 11:4:18 >
  • Eğer fotoğraflarınızın kullanim hakkını Google a vermeyi kabul ediyorsanız, güzel hizmet...

• Google'ın kullanılmaması gereken servislerinden bence.

• Tek cazip yanı istediğiniz zaman erişebilir olması, Hdd bozulması gibi durumlarda işe yarar diğer yandan ben neden kullanım hakkını devredeyimki, Yarın bir gün bir sorun olursa ( Çok zor bir şey tabi ama örnek olması açısından ) hiç birşey gelmeyecek elinizden, Kişisel bir şey tabi Ben gmail harici birşey kullanmıyorum onuda zorla zaten
  • Tam 3 yıl önce gerçekleşen, ünlülerin iCloud'daki malum fotoğraflarının sızdırılması olayının bir benzerinin bir daha gerçekleşmemesi için bir neden yok. Ayrıca yüklenen fotoğrafların izinsiz olarak reklam amacıyla kullanılması ve alınıp satılması olasılığı da her zaman var. O yüzden bulut hizmetleriyle çalışan uygulamalara fotoğraf neyin yedeklemeye hiç sıcak bakmıyorum. Özel eşyayı sokağın ortasına bırakmak gibi resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 4 Eylül 2017; 14:50:43 >
  • klasör açabiliyor muyuz? ben epey uğraştım ama klasörler içine albümler yapılmıyor. 50 gb video fotografım var bunları belirli klasörler altında albüm yapmak istiyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.