Şimdi Ara

Google Huawei'nin Android lisansını iptal etti (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
6
Favori
38.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Misal huawei yazdı bi' sistem çok fark falanda yok.Çoğu firmalar çok rahatça uygulamalarını oyunlarını entegre etti.
    Facebook, instgram, twitter ve google uygulamaları (youtube vb) bu işletim sistemine çıkarmayabilirler dimi uygulamalarını, zorunlu değil sonuçta.
    Çıkarmasa huawei gerçekten sıçar gibime geliyor. Aldın telefonu eve geldin açtın yukarda saydıklarım yok.
    Çıkarmadı diyelim milyarlarca insanın bilgilerini ne yaptıklarını falan takip edemeyecek yukarıdaki firmalar,bu onlara da zarar yazar.
    Abd deki kanunda benim merak ettiğim şey var mı acaba.

Bilemiyorum Altan, androidi android yapan Çinli üreticiler dışarda bi sony samsung htc falan var. Hepsi bir olup Android den çıksa bu sefer kim pişman olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski telefonlar için google play çalışacak sorunsuzca, android 10 ve güvenlik güncellemelerini unutun sadece. Android 5 le bile tüm uygulamaların çaluştığını düşünürsek sorun yok. Yalnız satışlar çakılır bi süre, Apple ın çinde yasaklanma ihtimali gündeme geldi, öyle böyle bi ara anlaşırlar nasılsa.
    Koca karı tarzı dedikodu uydurmaya gerek yok, Avrupa ve Amerikada milyonlarca huawei kullanan var, yanlış bişeyde google davalık olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Twiitter dır büyük ihtimal :)

• samsung s5 telefonum var p30 ile takas olur hadi yine bendensiniz üstüne de bi iskender ısmarlarım.
  • amerikalı milliyetçiler ile içlerine sızan konakçı asalak yahudilerin yani dünyanın kanını emen 13 büyük aileden biri olan rockefeller grubunun amerikalılar ile arasındaki mücadeleden biridir bu. yıllarca amerikan halkının kanını emdiler sonra dünyanın kanını emdiler şimdi defedileceklerini anlayınca çine sarıldılar huawei bu yahudi siyonist rockefeller grubunun maşalarından bir tanesidir çinin yükseltilmesi amerikanın parçalattırılması boşuna değil şu anda amerikan devletinin borcu devasa boyutlarda bunu hep bu aile grupları yaptılar hepsi asalak kan emici birer konakçı. çinide kullanıp sonra kendilerine vaad edilen topraklar olarak adlandırdıkları yerlere dönüp büyük israil devletini kuracaklar yani bunun peşindeler tarihte romalılar devrinden başlayıp defedildikleri topraklara asırlar sonra hatta binlerce yıl sonra adeta bir virüs gibi yeniden dönme peşindeler. filistin'in işgalinin ırak'ın suriye'nin parçalatılması afganistan libya mısırın allak bullak edilmesi ortadoğu bölgesindeki müslüman halkın birbirini katletmesi bu coğrafyanın mahvedilmesinin hiçbiri tesadüf değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 22 Mayıs 2019; 21:4:26 >

• Bence Huawei bir süre daha Android üzerinde çalışmaya devam edecektir. Aslında Playstore'un yer almadığı AOSP gibi halihazırda Rom'lar var. Google genel anlamda desteğini çekse de bu yazılımı kullanarak APK'lar bağımsız olarak çalıştırılabiliyor. Kendi yazılımıyla çıkarsa işi yaş olur. Geliştiriciler sınırlı bir alana hitap edecek olan yazılıma neden kod yazma gereği duysun ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0985F6AB6

Ya siz Çin'i sevgi pıtırcığı falan mı sanıyorsunuz. Bizim ülke insanı da böyledir. Hep duygusal bakar olaya.

Çin en demokrasiden uzak. Şeffalığı asla kabul etmeyen. Şuan Amerika'nın yaptığını zaten senelerdir diğer ülkelere yapan bir ülke. Neden Google Çin'de çalışamıyor ya da Whatsapp ona tepki gösterdiniz mi?

Ayrıca Huawei'nin kurucusu kim devletle nasıl ilişkisi var şirketin biliyor musunuz?

Yahu bizim Casper telefonları bile Çin'e veri yolladığı ortaya çıktı. Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz neymiş Abd Huawei lider olacakmış ondan engellemiş Apple için yapmış. Bak sen şu işe? Üstelik 1 Trilyon Dolar değer rekorunu kıran Apple'dan bahsediyoruz. Hani şu 250 Milyon dolar nakit parası olan Apple'dan bahsediyoruz. Neymiş Huawei Apple'ı bitirecekmiş. Yavaş bitirsin biraz.

Ayrıca şunu anlayın bu karar Apple'dan çok Samsung'un işine yaradı. Apple kendi dünyasına sahip. ben ios kullanıcısıyım yeni telefon almak istediğimde bakmıyorum bile Android'te ne var diye. Aynı şekilde Android kullanıcısı da böyle. O yüzden ergen ergen tavırları bırakın gerçeklerle yüzleşin

Evet Amerika kötü mü? Kötüdür. Haksızlık mı yapıyor? Evet yapıyor.

Amerika yaşlı bir kadını soyan hırsız ise. Çin Hitlerdir.
    O iş öyle olmuyor işte Apple gibi dünya çapında büyük firmaların büyük gelirleri varsa aynı derecede büyük de maliyetleri var. Bu dengeyi bi kaçırıp düşüşe geçti mi batar gider kimse yardımcı olamaz. Bizim ülkede görüyoruz koca koca firmaların nasıl konkardato ilan ettiğini.

• Huawei zarar görecek evet ama bu işin en büyük kaybedeni Android. Nasıl buna cesaret edebildiler çok şaşırtıcı doğrusu. Benim bildiğim kadarıyla Android'in büyük müşterilerinin tamamı Asya ülkesi ve sen gidip birine ülkeler arası politika doğrultusunda ambargo koyduğun vakit tüm müşterilerine tehdit oluşturursun. Asus, Samsung, Sony, LG, Xiaomi, One Plus, Honor ve çok daha fazlası "ya bizim de başımıza gelirse?" demeyecek mi? Engellenen sosyal medyalara bir şey olmaz ama Andoid'i takip eden sürünün her birinin uzun vadede çok büyük zarara uğrayacağını düşünüyorum.

Amerika şu anki süreçte teknolojik gücünü kullanıyor lakin, teknolojik özgürlüğü elden aldığın vakit ortada güç kalmaz. Huawei bu işten batmaz ve sağ salim çıkarsa(bir anlaşma olmadan) bir-iki seneye kalmaz yeni işletim sistemleri, yeni işlemciler ortaya çıkar, rekabet çok daha güçlenir ve kızışır.

• quote:

Orijinalden alıntı: degobar

Acer ve Asus da taiwan firması abd koruması altında samsung ve lg gibi

Alıntıları Göster
    aynen öyle

abd. desteği olmasa bunlar bu teknolojiye nerden ulaşsın
    bize destek verse en fazla 1-2 sene sonra hepsini yapar hale geliriz

konuya dönersek ;
    bunlar ticari savaşlar ,ileride bir şekilde anlaşırlar ,çünkü 2 tarafta zarar görecek
  • KanYeE kullanıcısına yanıt
    Hala şunu anlamakta zorlanıyorsunuz - Google Android'ten kazanmıyor ki, kendi servislerinden kaznıyor. Kendi servisleri Çin'de zaten yasak. Böylece Huawei'nin ağırlıklı olarak Avrupa piyasasında işleri baltalanıyor (Google öyle Çin piyasasını filan kaybetmiyor, çünkü zaten hiçbir zaman orda yoktu), kendi iç pazarı için hiçbir şey değişmiyor (en azından düne kadar değişmiyordu), ancak ARM'nin de çekilmesi daha büyük sorun. Günümzde tüm mobil işlemciler ARM sayesinde varlar, ve bu yasak bırakın 1-2 sene 10-20 sene geriye atabilir Huawei'nin kendi Kirinlerini.
  • bYUğur kullanıcısına yanıt
    çekecek diyolardı
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    google zarar falan görmeyecek dostum. Olan huawei'ye oldu.
  • Yanlis google çin pazarinda liderligi kaybedebilir interneti ac bak googlde zarar ediyior huaweide ama isletim sistemini iyi tutturursa huawei çin pazarindada diger firmalar bu isletim sistemine uyarsa google liderlikten bile olabilir önce arstirip oyle yorumlayın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada Apple da kendi önlemlerini almaya başlıyor. Önümüzdeki aydan itibaren üretmin bır kısımı Pegatron'a Endonezya'da aktaracak. Ayrıca Foxconn Hindistandaki fabrikalarına da kaydıracak diğer üretimleri. Çin yerine Hindistan, Endonezya ve Vietnam üretim üslerini kullanmaya başlayacak Apple.
    Goldman Sachs uzmanlarına göre en kötü senaryoda Çin Apple faaliyetlerini komple engellemeye kalkarsa, Apple için golbal kayıplarının %30 civarı olacağı bekleniyor.
    Kaynak:https://9to5mac.com/2019/05/23/pegatron-apple-production/
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShortcutsMaster

Hala şunu anlamakta zorlanıyorsunuz - Google Android'ten kazanmıyor ki, kendi servislerinden kaznıyor. Kendi servisleri Çin'de zaten yasak. Böylece Huawei'nin ağırlıklı olarak Avrupa piyasasında işleri baltalanıyor (Google öyle Çin piyasasını filan kaybetmiyor, çünkü zaten hiçbir zaman orda yoktu), kendi iç pazarı için hiçbir şey değişmiyor (en azından düne kadar değişmiyordu), ancak ARM'nin de çekilmesi daha büyük sorun. Günümzde tüm mobil işlemciler ARM sayesinde varlar, ve bu yasak bırakın 1-2 sene 10-20 sene geriye atabilir Huawei'nin kendi Kirinlerini.
    Ben sadece maddi kazançtan bahsetmiyorum. Ama kazanmıyor diyelim, yine de Google, Android'den kazanmasa bile 1,5 milyar nüfusluk ülkenin telefonlarına işletim sistemi sağlıyor. Bu büyük bir global kayıp bana göre. Çin'in Amerikan işletim sistemini, işlemcisini bırakması ekonomik açıdan bir kayıp çünkü Çin'in kendi işletim sistemini de, işlemcisini de yapacak gücü var. Ayrıca Çin olmayan (LG, Samsung, Sony) markalarında Android ve Arm gibi sistemlerden çıkış sürecinin hızlanacağını düşünüyorum bu saatten sonra.

• Google Huawei'nin Android lisansını iptal etti

• Bysnbad B kullanıcısına yanıt
    Hocam GOOGLE inc. Çin'den para kazanmıyor neden anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Google parayı servislerinden kırıyor , Google Play'den kırıyor. Zaten Çin hükümeti Google'yi KÖKTEN yasakladı .
  • bYUğur kullanıcısına yanıt
    sony.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.