Şimdi Ara

Google Huawei'nin Android lisansını iptal etti (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
6
Favori
38.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: KanYeE

Ben sadece maddi kazançtan bahsetmiyorum. Ama kazanmıyor diyelim, yine de Google, Android'den kazanmasa bile 1,5 milyar nüfusluk ülkenin telefonlarına işletim sistemi sağlıyor. Bu büyük bir global kayıp bana göre. Çin'in Amerikan işletim sistemini, işlemcisini bırakması ekonomik açıdan bir kayıp çünkü Çin'in kendi işletim sistemini de, işlemcisini de yapacak gücü var. Ayrıca Çin olmayan (LG, Samsung, Sony) markalarında Android ve Arm gibi sistemlerden çıkış sürecinin hızlanacağını düşünüyorum bu saatten sonra.

Alıntıları Göster
    Yapacak gücü olmasının bir önemi yok ki . Yapılır yapılır yapılmayacak bir şey değil ama piyasa hakimlerinin yerini almak hayal gibi.

Nokia symbian, windows filan derken batma eşiğine geldi bu yüzden .

Masaüstü bilgisayarlarda windows un tahtını on yıllarca ne almanyası ne fransası ne çini elli takla atıp da yıkamıyorlar ve hala istemeselerde kamularında ordularında kullanmaktan kurtulamıyorlar.

Yeni sistemin kralı yapılır ama kabul görmesi çok çok zor .

Ayrıca Samsung, Lg gibi firmaların böyle bir dertleri yok ki bunlar zaten Amerika sömürgesi ülkelerinde ve Amerika desteğiyle büyümüş firmalar.
    Bu son gelişmeler onları ekmeğine tam da kallavi yağ sürerken gidip google la neden karşı karşıya gelsinler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeni gün yeni haber.
    Panasonic, içlerinde %25 veya daha fazla oranında Amerika'da üretilen bileşen veya teknoloji kullanan tüm ürünlerin Huawei'ye staışını durdurdu.
    Toshiba da Huawei'ye yapılan ve 'risk grubunda' bulunan tüm sevkiyatları askıya aldı. Satılan ürünleri inceleyip Panasonic'e benzer bir kara aldıktan sonra sevkiyatlara kısmi olarak devam etmesi planlanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Virtual Reality

Vietnam bunu beğendi.

ABD, Çin'deki elektronik üretim işini Vietnam'a kaydırırsa Vietnam çoşar. Batı bloğunun tamamı kaydırırsa Vietnam şaha kalkar. Çin'den daha ucuz iş gücü olan bir yer varsa o da şüphesiz ki Vietnamdır.

Çin hükümeti, evladı Huawei'in bu işten yara almadan kurtulmasını istiyorsa, Çin sınırları içinde ABD yazılımlarının satılmasına, çalışmasına, kullanılmasına müsade eder. Bilhassa, Google'a ait uygulamaların artık Çin'de de çalışması gerekiyor. Yok öyle her uygulamanın kopyasını, alternatifini yaparım. Madem serbest piyasa ekonomisine geçtin oyunu kurallarına göre oyna. Vıcıklık yapma. Madem bunca yıldır ABD'de ürün satıyorsun ve ABD daha yeni yeni sesini çıkarmaya başladı. Sen de bir adım geri atacaksın ve tamam sen de benim pazarımda tam anlamıyla faaliyet gösterebilirsin diyeceksin. İşte o zaman ABD hükümeti yani Cumhuriyetçiler geri adım atar. İki yüzlülük yapmanın anlamı yok Çin efendi. Sen onun pazarında rahatça ürün satıyorsan o da senin pazarında rahatça ürün satmalı. İşin casusluk kısmına hiç girmiyorum. Her ikinizde casusluk yapıyorsunuz. Hatta herkes casusluk yapıyor. Mobil sektörün fıtratında var casusluk. Biraz daha diretirsen iş gücünü Vietnama kaydırırlar, dımdızlak kalırsın ortada.

Sen iç pazarında yıllardır batı bloğu ülkelerinin mallarına ambargo uygulamasaydın şu an hepimiz Huawei savunuyor olurduk. Çin haklı ABD haksız derdik. Şu an ne haklı, ne de haksız var. Senin kendi iç pazarında yıllardır yaptığın ......ğe karşılık ABD'nin yaptığı, yapacağı .....ikler söz konusu.
    Madem serbest piyasa ekonomisine geçtin oyunu kurallarına göre oyna.
    ,

kim kuralına göre oynuyor ki?

tekstilde çalıştım 15 yıl önce,
    sürekli USA kota koyuyordu bizim ihracata, ve israil-ürdüne kaydırmak istiyordu herşeyi,
    daha kaliteli ve daha iyi fiyat veriyorduk yine canı isteyince istedigi kadar kota koyuyordu "serbest piyasa ekonomisinin babası USA"

en sonunda dayanamadı bizim şirket, USA'ya kotasız vergisiz ihracat yapabilen Ürdündeki bir bölgesine fabrika kurduk.

ama yeter mi " özgürlükçü kapitalist USAya? yetmez.
    Dedi ki hammaddelerinin %20sini İsrailden almak zorundasın!

Herkesin Canının istediği yere kadar Serbest piyasa ekonomisi,,

herkes benzer şeyler yapıyor, kumar yasak, devlet özelleştiriliyor!
    hoop ama Çok iyi rant var milli piyangoda, iddia'da, serbest piyasa ekonomisi ama Bunlar dışındaki tüzel kişiliklere izin vermeyelim bu RAnt bizim olsun sadece.... bu 2 kuralımızı bozuverelim
    neyse artık özellişiyor galiba baya geç de olsa, ama yine 3. şahıslar mbu işi yapamayacak.

Bütün haberleri google ve benzeri USA kaynaklarından öğreniyorsunuz, bir kişi var mı burda USAnın bu iddiasını ispatlamış mı veya Çinnin karşı açıklaması nedir? bütün intenret sonuçları USA temelli,
    YAni zamanında Rusyaya yapılan gibi bir empoze var ki, İvan dragon kötü kaka hormon alan bir robot, Rocky ise organik tavuk yiyen karda kızak çeken sevimli bir insan...

• Ben sizi anliyorum siz anlamiyorsunuz ben internette arastirip okudumu soyluyorum kafadan atmiyorum google bir sekilde kazaniyor servisleri kullanmasa bile isletimini kullananlar var yani atiyorum bir isletim sistemi gelistirildiginde üstüne duruldugunda eger o sistem iyi islerlerse diger firmalardanda destek gelirse google çinde zaten kazanamiyorsu diyorsunuz bu sefer lider firma olmaktan bile çıkar diyorum 😁 anladınız umarım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhunturk

Yapacak gücü olmasının bir önemi yok ki . Yapılır yapılır yapılmayacak bir şey değil ama piyasa hakimlerinin yerini almak hayal gibi.

Nokia symbian, windows filan derken batma eşiğine geldi bu yüzden .

Masaüstü bilgisayarlarda windows un tahtını on yıllarca ne almanyası ne fransası ne çini elli takla atıp da yıkamıyorlar ve hala istemeselerde kamularında ordularında kullanmaktan kurtulamıyorlar.

Yeni sistemin kralı yapılır ama kabul görmesi çok çok zor .

Ayrıca Samsung, Lg gibi firmaların böyle bir dertleri yok ki bunlar zaten Amerika sömürgesi ülkelerinde ve Amerika desteğiyle büyümüş firmalar.
    Bu son gelişmeler onları ekmeğine tam da kallavi yağ sürerken gidip google la neden karşı karşıya gelsinler?

Alıntıları Göster
    Çin'de yerini almak kolay olur ama Dünya çapında yer almak uzun vadeli tabi. Nokia Android'e girmediği ve yeni bir işletim sistemine geçmediği için battı bu arada. Nokia'nın önünde bir engel yoktu, kendileri istemedi sadece. Ben de ne kadar Android'i sevsem de yeni işletim sistemlerinin olmasını ve hiç kullanmadığım halde Huawei'nin batmasını istemiyorum açıkçası. Umarım daha iyi hale gelirler.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.