Şimdi Ara

Google, kayıp akıllı telefonları bulmayı daha da kolaylaştıracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Google, kayıp akıllı telefonları bulmayı daha da kolaylaştıracak

Google geliştiricileri, kayıp cihazları bulma verimliliğini artırmak için Find My Device uygulamasının algoritmasını değiştirmeyi planlıyor. Hizmetin test modunda olan yeni sürümüne bakılırsa, kullanıcılar yakında diğer Android cihaz sahiplerinin yardımıyla cihazlarını arayabilecekler.

Ayrıca Bkz.TikTok, gençler için güvenlik ve gizlilik ayarlarını güçlendirecek

Find My Device'ın yeni test sürümünde meraklılar, uygulamanın algoritmasına yönelik birkaç referans buldu. Görünüşe göre şirket, hem kaybolan cihazın sahibine hem de güvenilir temsilcilerine bildirim gönderilmesi için hizmetin işlevselliğini değiştirmeyi planlıyor. Akıllı telefon bulunur bulunmaz, cihaz yakındaysa "gözlemci" o kişiyi arayabilecek.

Google, kayıp akıllı telefonları bulmayı daha da kolaylaştıracak

Cihazı birkaç kişi birlikte arayabilecek

Ayrıca Find My Device, akıllı telefonun ortak mülkiyeti işlevini de alacak. Bu, birkaç aile üyesinin aynı cihazı, aynı anda kontrol edip arayabileceği anlamına geliyor. Benzer bir senaryo, çalışanlarına kurumsal cihazlar sunan şirketler için de geçerli olacak ve bir akıllı telefonu "paylaşmak" için QR kodu veya uygulamada oluşturulacak bir bağlantı kullanmanız gerekecek.

Şirket ayrıca, arama işlevinin Android Automotive platformuna otonom entegrasyonu seçeneğini de değerlendirdi. Ancak böyle bir çözüm, bir araba hırsızlığı durumunda kullanıcının akıllı telefonunun hırsızlar tarafından engellenmesine yol açabilir. Google'ın daha sonra Cihazımı Bul'a, aracın profilini engelleme ve Android'de çalışan cihazındaki tüm verileri silme seçeneğini eklemesi mümkün görünüyor.

Kaynak:https://www.androidcentral.com/googles-find-my-device-network-may-let-others-fetch-your-lost-phone

• Konum bilgisini gerekli olmadığı sürece açmayan biri olarak "Cihazımı bul" işlevinin hiç bir işe yaramadığını söyleyebilirim. Çünkü telefonum çalınır ya da kaybolursa konum servisi kapalı olduğundan cihazımı bulamıyorum. Gerçekten işe yaramasını istiyorlarsa uzaktan cihazımın konumunu (tek yönlü) açabileceğim bir seçenek koymalılar.
    Cihazımı çalan kişi direk boot seçenekleri ile açıp fabrika ayarlarına almak isteyecektir. Bu da yine cihazımın konum bilgisinin alınmasını zorlaştıracaktır. Cihazım fabrika ayarlarına alınmak istendiğinde telefon önce konum bilgisini kaydedip ondan sonra fabrika ayarlarına geçirilebilmeli.

IMEI kaydını da değiştirebilirler biliyorsunuz. Bunu da BTK cihazın imei bilgisinin yanında telefon numarası değil cihazın seri numarasını kullanarak kontrol etmeli. Bu sayede benim faturalı cihazımı hattımı değiştirdiğimde de aynı IMEI ile kullanabilmeliyim.

Cihazların aslında çok eksiği var ama bir çoğu hükümet tarafından kapatılmalıdır. IMEI sorunu gibi.

(Not: Faturam olduğu halde eski telefonumu farklı hatta kullanamamıştım. IMEI değiştirmek zorunda kalmıştım. Satıcı firma bu konuda hiç bir zaman yardımcı olmuyor. BTK satıcı firmayla görüşmeniz gerektiğini söylüyor. İlla firmaya dava açmanız gerekiyor.)
  • Konum bilgisini gerekli olmadığı sürece açmayan biri olarak "Cihazımı bul" işlevinin hiç bir işe yaramadığını söyleyebilirim. Çünkü telefonum çalınır ya da kaybolursa konum servisi kapalı olduğundan cihazımı bulamıyorum. Gerçekten işe yaramasını istiyorlarsa uzaktan cihazımın konumunu (tek yönlü) açabileceğim bir seçenek koymalılar.
    Cihazımı çalan kişi direk boot seçenekleri ile açıp fabrika ayarlarına almak isteyecektir. Bu da yine cihazımın konum bilgisinin alınmasını zorlaştıracaktır. Cihazım fabrika ayarlarına alınmak istendiğinde telefon önce konum bilgisini kaydedip ondan sonra fabrika ayarlarına geçirilebilmeli.

IMEI kaydını da değiştirebilirler biliyorsunuz. Bunu da BTK cihazın imei bilgisinin yanında telefon numarası değil cihazın seri numarasını kullanarak kontrol etmeli. Bu sayede benim faturalı cihazımı hattımı değiştirdiğimde de aynı IMEI ile kullanabilmeliyim.

Cihazların aslında çok eksiği var ama bir çoğu hükümet tarafından kapatılmalıdır. IMEI sorunu gibi.

(Not: Faturam olduğu halde eski telefonumu farklı hatta kullanamamıştım. IMEI değiştirmek zorunda kalmıştım. Satıcı firma bu konuda hiç bir zaman yardımcı olmuyor. BTK satıcı firmayla görüşmeniz gerektiğini söylüyor. İlla firmaya dava açmanız gerekiyor.)

• Buna tek çözüm uzaktan konum açma özelliği olması gerekiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kaç kişi konum açık geziyor ki.Konum çok şarj yiyor.Kaybolsa çalınsa bulan kişi direk telefonu kapatıyor.Aslında şifre konulmuş telefonu yapatmaya çalışınca parola sorması lazım ama sormuyor direk kapatabiliyorsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu kadar kişinin konumu kapatıyor olmasına şaşırdım. mi 9 lite'ın şarjı 1,5 gün rahat gidiyordu her şey açık şekilde. sürekli haritası var bilmem neyi var, fotoların konumu kaydediliyor vs. nasıl kapatılır anlamıyorum.

• Konum çok şarj yiyor, kaç kişi açık tutuyor ki konumunu. Bunun uzaktan tek yönlü açılabiliyor olması lazım yoksa zor iş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.