|
Bildirim
Konum bilgisini gerekli olmadığı sürece açmayan biri olarak "Cihazımı bul" işlevinin hiç bir işe yaramadığını söyleyebilirim. Çünkü telefonum çalınır ya da kaybolursa konum servisi kapalı olduğundan cihazımı bulamıyorum. Gerçekten işe yaramasını istiyorlarsa uzaktan cihazımın konumunu (tek yönlü) açabileceğim bir seçenek koymalılar.
Cihazımı çalan kişi direk boot seçenekleri ile açıp fabrika ayarlarına almak isteyecektir. Bu da yine cihazımın konum bilgisinin alınmasını zorlaştıracaktır. Cihazım fabrika ayarlarına alınmak istendiğinde telefon önce konum bilgisini kaydedip ondan sonra fabrika ayarlarına geçirilebilmeli. IMEI kaydını da değiştirebilirler biliyorsunuz. Bunu da BTK cihazın imei bilgisinin yanında telefon numarası değil cihazın seri numarasını kullanarak kontrol etmeli. Bu sayede benim faturalı cihazımı hattımı değiştirdiğimde de aynı IMEI ile kullanabilmeliyim. Cihazların aslında çok eksiği var ama bir çoğu hükümet tarafından kapatılmalıdır. IMEI sorunu gibi. (Not: Faturam olduğu halde eski telefonumu farklı hatta kullanamamıştım. IMEI değiştirmek zorunda kalmıştım. Satıcı firma bu konuda hiç bir zaman yardımcı olmuyor. BTK satıcı firmayla görüşmeniz gerektiğini söylüyor. İlla firmaya dava açmanız gerekiyor.) |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
bu kadar kişinin konumu kapatıyor olmasına şaşırdım. mi 9 lite'ın şarjı 1,5 gün rahat gidiyordu her şey açık şekilde. sürekli haritası var bilmem neyi var, fotoların konumu kaydediliyor vs. nasıl kapatılır anlamıyorum. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |