Şimdi Ara

Apple, Siri’yi baştan aşağı yeniliyor: Daha akıllı ve daha konuşkan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple, Siri’yi baştan aşağı yeniliyor: Daha akıllı ve daha konuşkan
    Apple, dijital asistanı Siri’yi yeniden tasarlamak için büyük bir hamle yapıyor. Şirket, ChatGPT ve diğer yapay zeka tabanlı hizmetlerle rekabet edebilmek için "LLM Siri" adını verdiği yeni nesil bir sistemi geliştirme aşamasında. Siri’nin bu daha gelişmiş ve etkileşimli versiyonunun 2026 yılında kullanıcılara sunulması planlanıyor.

Çok daha konuşkan bir Siri geliyor

Yeni Siri, büyük dil modelleri (LLM) kullanarak daha doğal, insan benzeri sohbetler gerçekleştirebilecek. Ayrıca, daha karmaşık istekleri daha hızlı yanıtlayarak kullanıcı deneyimini geliştirmeyi hedefliyor. Şirket içi kaynaklara göre bu teknoloji, mevcut Siri arayüzünün yerini alacak ve iOS 19 ile macOS 16 güncellemeleriyle birlikte duyurulacak.

Apple, bu yeniliği bir yıldan uzun süredir test ediyor. Siri’nin yeni versiyonu, metin yazma, özetleme ve üçüncü parti uygulamalar üzerinde daha hassas kontrol gibi özellikler sunacak. Teknoloji, şirketin bu yıl tanıttığı Apple Intelligence platformuyla entegre çalışacak.

Ayrıca Bkz.iPhone 17 Air görüntüleri paylaşıldı: Kullanıcıları üzebilir

Apple, önümüzdeki aylarda iOS 18 kapsamında Siri’ye bazı yeni özellikler ekleyecek. Bu özellikler arasında, kullanıcının ekranındaki bilgilere dayalı komutları algılama yeteneği de bulunuyor. Ancak esas devrim, Siri’nin ikinci nesil büyük dil modellerini kullanacağı iOS 19’da gerçekleşecek. Bu yeni sistem, iOS 18 Siri’ye güç veren ChatGPT (ChatGPT, Apple Intelligence’a henüz eklenmedi) ve ayrıca Google Gemini gibi rakiplerin yeteneklerini yakalamayı amaçlıyor.

Apple’ın geliştirme sürecindeki odak noktası, Siri’nin kullanıcılarla daha akıcı bir etkileşim kurması. Bu doğrultuda, şirket yakın zamanda yapay zeka teknolojileri ve sohbet arayüzleri konusunda uzman kişiler aradığına dair iş ilanları yayınladı. Siri’nin tasarım ekibinin başında, Apple’ın insan arayüz tasarımından sorumlu başkan yardımcısı Alan Dye bulunuyor.

Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-11-21/apple-readies-more-conversational-llm-siri-in-bid-to-rival-openai-s-chatgpt

• Bi kadın sesi daha kaldıramam 😃
  • Apple çok önce bu işin içinde olmasına rağmen geç kaldı.
  • Tfn-90 kullanıcısına yanıt
    erkoya çevir
  • M0meNtS kullanıcısına yanıt
    Mantıklı 🤔
  • Ve yine 15 ve altı modellere gelmeyecek. Arkadaş kafayı yersin. Orta segment cihazlar bile yapay zekayla donatılmış durumda. 12,13,14,15 kullanan insanların çektiği rezilliğe bak. En kısa zamanda zarar etmeden sattığım vakit androide koşa koşa geri geçeceğim. Allahın belası bir marka bu Apple gerçekten.
  • siri kadar gereksiz birşey yok
  • Orta segment hangi cihaza nasıl bir yapay zeka gelmiş hocam ? Nedir bu yapay zeka furyası anlam veremiyorum. Elle tutulur ne yapıyor yapay zeka yazabilir misiniz ?
  • Yani açıklaması sanıyorum şu, biz Apple intelligence işini kotaramadık 2026’ya kadar yetiştirmeye çalışacağız.
  • Alıştık apple’ın iki yıl geriden gelmesine onu da ilk kendi bulmuş gibi lanse edecek aha buraya yazıyorum
  • Yurtdışı kilidi kalksın da 14 pro maxi satayım özellik geldiği yok
  • Bize Siri değil, Türkçe Yapay Zeka lazım ve çok geliştirilmiş yapay zeka lazım. Bunlar hala siri de
  • gpt wrapper yani

• bu saatten sonra artık bir güncellemeyle Scarlet i getirirseniz ancak o zaman kurtarırsınız.

• Iphon bu siri özelliği çin 2026 çok erken sen bunu 2046 da piyasaya sür. Apple yine dalga geçiyor
  • Apple, teknoloji bakımından çok fazla geride kaldı. iPhone çıktığından beri senelerdir kullanıyorum ama artık bıkkınlık verdi. Bir hafta önce iPhone 15 Pro Max sattım ve yerine Samsung Galaxy S24 Ultra aldım. Sadık bir Apple kullanıcısı olarak Samsung'un Apple'a ne kadar çok fark attığını bu cihazda fark ettim. Samsung telefonumdan o kadar memnunum ki bir daha asla Apple'a dönmeyi düşünmüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.